Gott nytt år

Sminket klart och alla grejer packade. Nu ska jag byta om så tar vi bilen och drar till Sangis sen. Frillan fixar jag på plats så jag kan ha mössa på mig dit ;)

Gott nytt år på er alla!


Nyår

Nu är det klappat och klart vad vi ska göra på nyår. Vi ska till Sangis på middag och sleepover. Kommer bli supermysigt! Vi ska dela upp så att ett par har hand om förrätt, ett par om varmrätt och ett par har efterrätt och snacks. Jag och Limpa har så klart eftrerrätten ;) Vi ska göra pannacotta med passionsfruktskräm och sen har vi med chips, ostbågar och nån typ av stjärnor. Åhh jag längtar så mycket att jag snart spricker, tror det kommer bli ett bra nyår.

Jag har t.o.m. ett löfte som jag tänkt ge och det är följande:
Jag måste sluta irritera mig på småsaker som egentligen inte spelar någon roll. Typ när jag åker bil och Linus kör så sitter jag och kommenterar hur han kör och blir irriterad om han svänger för snävt eller bromsar för hårt. Skiiiit onödigt att störa sig på det. För det gör att vi smågnabbas helt i onödan och det är ju dumt. Och jag har insett att det där kommer ändå inte spela nån roll om 10 år. Så det blir mitt löfte.

Vi ska förresten inte ha några raketer i år utan vi har gjort som många andra och köpt rislyktor som vi ska släppa iväg på tolvslaget. Kostar bara 50kr och sen ser man dom jättelänge så det blir mysigt.

Mys, mys, mys det är ordet för kvällen. Nu ska jag och Limpa iväg för att se hockeyn på B4 i Kalix.

Hamnade i bowlinghallen.

dsc02052 (MMS)

Hamnade i bowlinghallen.


Lockar

Mitt hår orkar locka sig sen jag klippte mig för någon vecka sen. Innan var det så tungt så det var bara det översta lagret av hår som orkade locka sig. Men nu är det lockar i hela håret och det ser t.o.m nästan fixat ut, iaf om man ser bakifrån.

Bakifrån

Framifrån

Ja jag hade just vaknat när jag fotade.


Tavlor

Denna bilden ska vi förstora upp och ha som tavla i vårt vardagsrum i nya lägenheten. Kommer göra den jättestor och sen kanske framkalla några mindre också som kan hänga bredvid. Måste fixa lite med färgerna innan vi beställer den typ förstärka dem lite.



Kanske dessa som lite mindre tavlor?!

tupperware

Blev inget IKEA idag utan vi tar det imorgon istället. Istället för happis åkte vi in till Kalix och handlade med mamma och pappa. Hittade massa fina, färgade baströjor till mamma och sen köpte jag och Limpa en vinflaska till mina päron som tack för att vi fått bo här under lovet.

Imorgon ska vi som sagt då till IKEA och sen på kvällen ska jag på mitt första tupperwareparty. Spännande värre. Har tänkt kolla om det finns nån form av tårtlåda. Skulle vara bra att ha en ordentlig burk för förvaring av tårtor :)

Btw...
..jag vill ha sommar nu så jag kan få åka ut till Limpas stuga och mysa!

sofies låda

En bild jag tog under praktiken. Sofies skrivbordslåda.

God morgon

Har kört en tvådagars i helgen, alltså ut både lördag och söndag. Haha hör inte till vanligheterna kanske då jag helst inte går ut alls :P Men ibland måste måste man ju testa nått nytt, så jag och Linnea köpte förköp till 'Hott' för två dagar.

På lördag hade vi tjej/glögg/vinkväll i Sangis hos Linnea. Vi avhandlade många intressanta ämnen under kvällen innan vi drog in till stan för att svänga våra lurviga. Jag, Jenny, Samuel och Johan dansade i stort sett hela kvällen. Har fortfarande lite tränigsvärk, men det var det värt.

Igår var vi också i sangis men då var det ett 'mixed' party så det var både tjejer och killar. Var en av de roligaste kvällarna på länge. Samuels sangisgäng är verkligen ett trevligt sällskap. Och när man slår ihop det med Linneas pålänggäng blir det mycket skoj. Dansade inte lika mycket igår utan minglade mest runt innan jag sen drog hem.

Idag ska jag och Limpa till IKEA hade vi tänkt oss men vi får se om vi orkar. Annars drar jag med mamma in till stan för lite shopping.

Ljuset i detta rummet är så smickrande!

Jul

Blandade bilder från julafton.


TIPS

Mamma rimmar på P4 och vi har uppesittarkväll med massa julbak och annat pyssel medans vi väntar på att hon ska komma hem. Carro gör långkål och knäck, pappa gör skinkan och jag ska baka nått jag med. Får se vad bara, skulle ha gjort lussebullar men vi hade ingen kesella så det får jag ta imorgon.

Vi ska göra snittar med gravlax och kalixlöjrom och korka upp champange sen för att fira Carro som har tagit examen. Så häftigt! Och skönt, äntligen är hon klar, så nu får hon ge sig ut i arbetslivet. Grattis grattis till henne.

Nu kallar de på mig nerifrån köket. bye bye

Pärlplattor

Mamma och pappa hade hand om pysslet på en julfest dom var på förra veckan. Då hade dom bl.a med sig massa pärlplattor som pyssel. Det vart över massa pärlor så vi har suttit nu de senaste dagarna och gjort konstverk efter konstverk. Här är mitt finsate:



Linus fick oxå tag på en platta och gjorde detta konstverk.
Nån som är förvånad?

update

Har fått order från många håll att det är dags att uppdatera nu. Så då får jag la göra det då ;) Vad har hänt sen sist? Jag kan börja med helgen.

På söndagen åkte jag och Sofie till Luleå för shopping och för att hämta Olof och Tommy. Hade mycket trevligt som vanligt när man är med Sofie. Blir alltid många skratt när vi är med varandra. Kom hem ett par skor och ett par örhängen rikare.

På måndag hade jag min sista praktikdag för denna gången. Hände egentligen inte nått ovanligt den dagen så det var samma gamla vanliga sysslor. Eller förresten, jag fick spola en tand åt Sofie. Tandköttet på en tand längst bak i hennes mun var svullet så vi spolade med saltlösning för att få bort bakterierna. Då helt plötsligt lossnade värsta skräpbiten som fastnat där under. Haha var tillfredställande att veta att man löst hennes problem. Kan tänka att det kommer vara samma sen när man har riktiga patienter och får peta bort tandsten m.m. Jaja nog tjatat om det. På kvällen sen bjöd Sofie på fika hemma hos sig för de andra på jobbet så de skulle få se hennes lägenhet. Då fick jag hjälpa till att vara inkastare då dörren gick i lås hela tiden. Hade en riktigt trevlig och mysig kväll där. Är kul att träffas på fritiden och under lite andra omständigheter än på jobbet alltid.

Kommer inte ihåg nu vad jag gjorde på tisdag så det skiter vi i då. Kan ju inte ha vart nått jätte ovanligt iaf. :P
Igår åkte jag och Linus till Luleå för att hämta hans bror David. Jag köpte inget men Linus köpte en väst och en skjorta på H&M. Käkade lunch med mamma på Olivers. Bästa restaurangen i Luleå om jag får bestämma. Prefekt för killar då det är buffé, rejäl husmanskost, stor (och gooood!) salladsbuffé och alltid paj till efterrätt. Verkligen värt pengarna.

Sen på kvällen igår hade Sofie inflyttningsfest och födelsedags kalas. Var trevligt där. Visste vem alla var men kände egentligen bara två och det var Sofie och Lina. Och det är ju aldrig fel att snacka med lite nytt folk. Mitt vad det är hittar man nån man gillar :) Sen bar det av ut på hotellet för Hemvändarfest. Hotellet bjöd på kaffe i kön då det var svinigt kallt ute. Bra och kul grej tycker jag. Var där till kanske ett då jag sen vart less på alla som trängdes och skrek. Hade bara druckit 3 drinkar på hela kvällen så jag var i stort sett nykter hela tiden. Och då är det INTE så kul att gå ut, haha. Men träffade mycket folk så det var la ok.

PUUUUUH! Om ni orkade läsa allt det där förtjänar ni en medalj! ;) Men nu vet ni iaf vad jag gjort de senaste dagarna.

Så här kan ni tänka er att jag sett ut när jag skrivit detta inlägg. Detta är nämligen min bästa berättar min.

Lördag

Igår kväll kom Limpa hem till Kalix. Härligt att man slipper längta mer nu. Vi gick och la oss ganska tidigt och imorse tog vi oss en sovmorgon. Sen åkte han med några kompisar för att se bandy och jag åkte in till stan för att fika med Sofie och Lina. Efter fikat tog vi oss en runda i Kalix och shoppade några julklappar.  Är så kul att vara hemma och träffa alla kompisar igen.

Nu håller vi på att fixa iordning här hemma för imorgon kommer Olof och Tommy och sen till veckan kommer David och Carro. Då vill vi ju ha huset redo så vi slipper börja med det då alla trängs här. Vi packar undan i rummen dom ska bo, städar och bakar.



Mamma bakar pekkarkaksdeg..


..och pappa bakar mitt favvobröd

Praktikdag 3

Igår var det fradan och jag hade min tredje praktikdag. Var en helt vanlig dag med helt vanliga patienter och problem. Så jag fick göra det gamla vanliga. Vädret var inte dt bästa igår så vi fick 3 eller 4 återbud på dagen vilket gav en massa fritid. Då passade vi på att öva på att göra avtryck och sen satt vi och snackade strunt med bruttorna i receptionen. Ganska skönt med en sån lugn fredag.



Förväntansfull patient som väntar på sin dagliga dos av avtryck :P

Avtryck

Fick ett återbud nu direkt på morgonen, så nu gör vi avtryck igen. För att hålla sin patient (mig) nöjd har Sofie gått med på att jag får leka med datorn medans hon håller på. Mycket bra deal ;)

Tänkte visa två bilder jag tog i onsdags. Jag ekte lite med funktionerna på kameran och några leksaker ur 'hemligalådan'. Ska försöka redigera dom sen för att förstärka effekten.


Praktikdag 2

Idag fick jag ha hand om sterilen då sköterskan som i vanliga fall har hand om den var sjuk. Detta innebar att jag hade hand om all disk, packning och sterilisering av instrument. Det är inte ett allt för stressigt jobb då det tar ett tag innan diskmaskinerna är så fulla att de kan köras. Sen tar de mellan 20-25 minuter för dom att diska innan man kan tömma dem. Så jag har ändå kunnat hänga med Sofie mellan maskinerna. Fick idag assistera henne då hon gjorde fyllningar på två patienter, mycket skoj.

Vi hade lite tid över att döda innan luncen. Då kom Christian med den briljanta ideén att Sofie skulle få öva på att ta avtryck. Gissa vem som fick leka patient?! Ohh yes, Lovisa of course. Men det gör jag så gärna, jag får ju lära mig samtidigt så det är bara kul. Blev tre eller fyra avtryck och det sista vart helt ok. Så snart har hon rätta knickset inne. Nu snackas det om att öva att lägga bedövning med en special maskin, jag har anmält mig som frivillig patient igen. Lika bra att öva bort min nål/sprut rädsla med proffs innan jag ska börja lägga bedövning med mina kursare.

Har även fått följa med Sofie till ett dagis på 5 års besök. Fick hjälpa henne att berätta för barnen om hur man ska sköta sina tänder och hur det går till när det blir ett hål i tanden. Älskar dessa besök. Barnen är så goa och fina. Helst skulle man ju göra det på heltid.


Här står dom och smyger ihop geggan som sen ska bli mitt avtryck. Visst ser dom sneaky ut?

 

Ser ni den blicken?! Ser ut som att han tänker 'Nu du, ska du få dig så du tiger nån gång, mohahahah'...typ.


'Tjoff in i ugnen'

Åh man är så fin med avtryck i munnen.

 

Två blekfisar på väg till ett 5 års besök.

Sofie smög sig på mig när jag bytte om efter utflykten till dagiset.

Så här reagerade jag då! Ehh, normalt?


Praktikdag 1

Trots att jag glömde mina skor har det gått bra. Fixade ett par skor som jag kan ha under dessa fyra dagar jag ska ha praktik. När jag kom imorse var alla så glada att se mig igen. Är kul att vara på en klinik där man känner sig så välkommen. Dom i Kalix är toppen på att ta hand om nytt folk. Nu är ju jag nygammal här men då är dom nästan ännu bättre. Känns som en stor familj typ. Haha.

Har vart med Sofie idag och vi har haft det riktigt skoj. Har fått registrera på datorn, städa rummet mellan patienterna, hämta patienterna i väntrummet och allt annat som jag gjorde sist jag hade praktik. Skillnaden denna gången är att jag nu kan se på hennes teknik rent praktiskt när hon arbetar och lära mig av det. Förut har man inte vetat hur svårt det faktiskt är (iaf just nu) att skrapa tandsten eller köra med ultraljudet. Men nu kan jag 'ta in' informationen och använda mig av den på ett annat sätt. Fick även polera tänderna och pensla flourlack på en av patienterna. Superkul att jobba med riktiga patienter.

Imorgon ska Sofie på ett dagis och informera 5 åringar om tänder och tandborstning. Jag får självklart följa med. Har vart med på det förut och det är väldigt skoj för barnen brukar vara så goa. Kul dag att se fram emot imorgon alltså.




Sofie är så söt, snäll och rolig. Man kan inte låta bli att bli lite kär i henne.

boxning

Dagen idag har jag haft fullt upp. Började med jobb fram till fyra. Sen skulle jag och fota en skoluppgift med Linnea kl fem. För att slippa hänga på stan en timme drog jag hem till Sofie och kollade hennes nya lagg. Den var väldigt fin. Blir mysigt för henne att bo där. Efter  Sofie alltså fota en timme, sen plattan i mattan hem till nyborg för middag och ett avsnitt The big bang theory. Kl 20.00 hade jag bokat in mig på ett ohh så efterlängtat boxningspass med Jenny. Det var HELT SJUKT UNDERBART! Måste få tummen ur när jag kommer tillbaka till Umeå och boka nått liknande på IKSU. Jag messade just till Linus att jag är lyrisk nu. Har sån energi av passet. Kul är bara förnamnet, och jobbigt så klart. Man hostar blod när man är där. Men det är så värt det. Älska!!!

Nu sitter jag och dricker ett glas färskpressad juice. Väntar på att elden jag just gjorde upp i kaminen ska ta sig så jag får varmvatten till en dusch. Älskar denna dagen!

Ska snart skriva om hur det gick på praktiken och visa före/efter bild på mitt hår.



Så gott med juice!


Praktik

Nu drar jag iväg på den första av fyra praktikdagar. Börjar inte så bra då jag glömt mina klinikskor i skolan. :P

tiden går fort när man har roligt

Trippade ner en sväng till Ida som bor granne med oss här i nyborg. Tänkte få mig en titt i deras hus, som gjorts om en hel del sen jag var liten och hängde där dagligen, och även få snacka lite skit. Blev där i nästan fyra timmar. Kul att vi kan ha det så trevligt tillsammans fast vi träffas bara nån gång om året. Bestämde att vi ska försöka få ihop en vinkväll nån gång under 'lovet' också. Bara jag som har lov så det kan bli knepigt att få till en kväll som passar, men jag hoppas det ska gå.

Imorgon ska jag alltså upp tidigt och klippa mig. Efter frisörbesöket styr jag kosen mot sangis för att möta upp Linnea och sedan blir det en dag Happis och Torneå för vår del. Blir nog ännu ett besök på IKEA ;) Nu måste jag lägga mig så jag orkar vara igång hela dagen imorgon. goooood natt!

Ps. Linus jag saknar dig massor och längtar till du kommer hit!


klipptid

Har länge tänkt att det är dags för klippning och färgning av mitt hår. Och nu har jag äntligen fått tummen ur och bokat tid. Hade sån tur att det fanns tid imorgon kl 09.00. Bye bye kluvna toppar och utväxten. Ska ta några före och efterbilder så ni får se om det blir nån skillnad. Tills vidare får ni nöja er med dessa cambilder.



Utväxten har fått växa sen i sommras.

m&m's

Igår var jag och mina päron på IKEA i Happis. Köpte lite smågrejs till lägenheten och även en och annan julklapp. När vi ändå var där passade vi på att gå på Candy world för att köpa julklapp till mammas moster. Då såg jag denna påse på ett kg och kunde inte hålla mig. Är ju lite av ett favvogodis för mig, men bara de med jordnötter i. Hade köpt en skål/tallrik på IKEA som jag hällde upp lite av godiset i. Delade sen upp dom efter färg... bara för att.

s

Juice

Var förbi på 'jobbet' som jag skrev. Mycket skoj att träffa alla och säga Hej. Längtar massor till onsdag då jag ska få komma på praktik. Dom är så snälla med mig där så jag får välja vad jag ska göra under min praktik. Egentligen har vi några grejer vi ska göra och hinna med under praktikens 4 dagar. Men eftersom jag redan gjort alla dessa grejer med råge under min 4 månaders långa praktik i våras så slipper jag göra de nu :D Gött mos!

Sen åkte jag förbi affärn och köpte två nät med apelsiner, en mango och en papaya. Mami och papi har en juicepress som är sjukt bra så ikväll ska det drickar juice. Blir gott när man gör egen juice, mycket godare än den man köper. Och nyttigare också tror jag iaf. Vet inte om juice man köper har så mycket tillsatser egentligen. Brukar inte kunna hitta några på juicen jag köper iaf. Meeeen för att det ska kännas ännu bättre att göra hemma bestämer jag nu att det är nyttigare.



Tjockis

Hahah neeej neej jag var inte alls tjock när jag var liten. Jag är ju nästan större än David, och då är han 5 år äldre än mig. Kolla extra noga på kinderna på alla bilder, bara dom utgör ca 50% av min kropp ser det ut som.


Me and my brother from the same mother.


Me and my familia (italienskt uttal)


Me and the same brother from the same mother.

Wohoo!

Har fått det trådlösa att funka på min dator. Nu slipper jag ränna upp till övervåningen och pappas dator varje gång jag vill updatera mig om vad som händer i världen. I-lands problem, ohh ja. Men det är jobbigt att gå upp bara för att sitta vid hans dator. Dels för att jag aldrig annars är på övervåningen och dels för att tangentbordet på pappas dator är annorlunda från både mitt och Limpas, vilket gör att jag skriver fel hela tiden. Detta gör att man försöke göra bara det nödvändigaste när man väl masar sig upp. Typ fejan, kolla några bloggar och läsa mailen. Sen orkar man inte mer. Nåja.

Nu ska jag hoppa in i duchen och sen ska jag bege mig in till Kalix för att hälsa på på min praktikplats och påminna om att min praktik börjar på onsdag. Sen ska jag ta mig en promenad tror jag. Är svinigt kallt ute, men det är då det är som skönast att prommenera.


Nobeldagen

Orkade inte blogga igår. Åkte in till Kalix före kl 10 för att förbereda för begravningen som började kl 12. Själva begraviningen höll på i ca 1 h men minnesstnden var klar kring kl 17. Då orkade vi inte åka hem och laga nån middag så vi gick ut och käkade på restaurang och kom hem först efter sju. Vi var alla ganska trötta efter heladagen borta och behövde ladda. Då låg bloggen lååååångt ner bland mina prioriteringar.

Begravningen var väldigt fin och griftetalet som Göran höll var så mitt i prick på hur farmor var så jag tror ingen kunnat göra det bättre. Sen hade vi minnesstund som alltså höll på i nästan 4 h. Det kan bara beskrivas med ett ord: Trevligt. Låter kanske konstigt men det var känslan alla fick. När vi tackade alla så sa nästan varenda en 'Vilken trevlig begravning, om man nu kan säga det' eller 'Vad roligt det här var'. Hela dagen gick i farmors anda där alla var glada och hade det trevligt tillsammans så det var nästan som att hon var där.

Måste bara få säga en sak också som jag tycker är kul. När farmor dog den 15:e november var mamma och pappa med henne. Hon låg och sov och vaknade till helt plötsligt och slog ut med handen och pratade om festen hon just då var på och såg framför sig.. Nobelfesten. Och ni vet väl vad det var för dag igår när hon begravdes. 10:e dec, Nobeldagen. Haha det var som att hon visste redan då vilken dag hon skulle begravas.

Nu ska jag och mamma bege oss in till Kalix för att kolla läget där och kanske få med oss nån liten grej hem.


Härlig syn

Så där ja då är köttet klart. Bara att fortsätta med tårtorna då. Five down, five to go.



Robert gustavsson

Nu är 5 tårtor klara och jag har en stek i ugnen. Steken skulle ta 2h så jag fick ta en liten paus i tårtbakandet för annars skulle vi få middag så sent. Medans jag väntar på den sitter jag på youtube och kollar klipp på Robert Gustavsson. Han är så himla rolig.


Bakdags

Här är ingredienserna till 10st rulltårtor. Bl.a. 30 ägg, 2 kg mjöl och 2kg socker. Tur kakorna bara ska gräddas i 5 minuter annars hade jag väl fått hålla på hela dagen. Är väl bara att sätta igång då?



Rulltårta

Har inte kunnat fixa internet till min vanliga dator ännu. Vi ska ringa telia senare idag och kolla varför det inte funkar. Sen kommer jag kunna uppdatera som vanligt men just nu kommer jag inte åt mina bilder och orkar inte börja lägga in massa på pappas dator.

Dagen idag ska jag nu kl 9 åka in och fixa iordning inför begravningen imorgon. Sen ska jag handla och efter det ska jag baka 10 rulltårtor. Haha kommer bli härligt :P


'Hemma'

Nu är jag framme hos mami och papi. Tog ca 3h 40min att köra hit så det har gått ganska bra. Fina vägar, lite trafik och fint väder har gjort att det gått lätt att köra. Och med 'Mammas nya kille' i högtalarna blev det t.o.m. nästan trevligt.

Har hunnit packa in alla mina grejer i mitt gamla rum och även fått igång datorn. Dock verkar jag inte få det trådlösa att funka så jag måste vänta till pappa kommer hem innan jag helt kan stänga in mig där och sen bara gå ut för mat och toabesök. Haha.. nee rå så illa är det inte. Detta lovet ska jag passa på att mysa med både mamma och pappa. Har inte bott hemma på länge så det ska bli trevligt att få umgås ordentligt med mina päron i några veckor.

Nu ska jag ner och kolla vad som finns i kylen för jag är HUNGRIG!

Mot Nyborgsskogen!

Nu åker jag snart mot Kalix. Tänkte försöka ge mig iväg kring kl 10 så jag får köra i dagsljus hela tiden. Ska bara packa in i bilen förs. Har massor med mig som ska hem. Sen ska jag slänga massa skolpapper också som jag inte behöver mer. Då slipper Limpa göra det sen när han ska rensa här.

Jag idag

Så här såg jag ut idag när vi var ute och käkade lunch. Hade på mig en av mina favvotröjor. Den har fåglar på sig och kommer från Monki. Ser lite formlös ut på bilden och det är för att den är det. :P Men den ser inte riiiktigt lika 'säckig' ut in real life.

Jaja nu ska jag sova så jag orkar köra hela långa vägen till Kalix imorgon. Ska bli skönt att komma hem men tråkigt att lämna Limpa här. Han kommer inte hem förrens om 2 veckor. Men men jag antar att det är bra att sakna varandra lite ibland.


Woho!

'Vid dagens praktiska examination i momentet preklinik i delkursen Tandanatomi/Preklinik 7,0 hp (inom Oral Hälsa I, 18 hp) uppvisade du ett godkänt resultat. Du visade att du hade mycket bra kontroll över både instrument och metod vid scaling och en utmärkt sonderingsteknik.'

Detta meddelande fick jag just på mailen. Även om jag var ganska säker på att jag klarat det är det alltid härligt att få det bekräftat.

Telefonen is back!

Så där ja! Nu har vi skrivit på för lägenheten så nu hoppas vi att vi får flytta in så fort som möjligt. Kommer bli bra detta!

När jag satt och käkade lunch på stan idag så ringde det ett okänt nummer till mig. Det var från Corona dom hade hittat Linus telefon. Haha så härligt. Han tappade den i lördags, som jag skrev förut, och tydligen var det en kille som hittat den och tatt den. Sen har han plockat ut simkortet och slängt det och idag hade han kommit in till Corona och lämnat den. Haha hon i kassan sa att han betedde sig riktigt konstigt och att han var ganska nervös. Vi tror att han tänkt sno den men sen fått kalla fötter. Skönt att den är tillbaka iaf, nu slipper vi lägga ut onödiga pengar på en ny telefon när vi ska flytta.

Depuration

Gick bra på examinationen idag så jag är ganska säker på att jag fått godkänt. Hon sa hela tiden 'Perfekt', 'Det ser bra ut', 'Du sitter jättebra' m.m. Var inne hos henne i kanske 2 minuter och sen sa hon att jag var klar. Fick inte göra så mycket egentligen, men hon sa att hon ser snabbt om man kan eller inte. Får svaret imorgon på mailen. Tror som sagt att det gått bra.

Ska duscha och packa lite och sen kl 11.30 blir det lunch nere på stan. Efter lunchen ska vi och skriva kontrakt på lägenheten. Känns ganska bra idag med andra ord ;)


Förbereder

Håller på att packa för fullt. Sjukt hur mycket kläder jag har egentligen, och hur mycket man inte använder. Kanske skulle ta och rensa ur och sälja på blocket eller nått. De kläder jag inte tar med mig nu packar jag ner i påsar så jag slipper göra det när jag kommer tillbaka från lovet. Då borde det gå lite smidigare att flytta. :)

Imorgon har jag examination i depuration. Efter det ska vi gå ut några i klassen och käka lunch för att fira att vi är klara med termin ett. Jag kan nästan inte fatta hur fort tiden har gått. Har redan bott här i snart 4 månader!! Går det så här fort kommer mina tre år här knappt märkas ju.

Kommer ni förresten ihåg denna? Åh det var den godaste fantan någonsin.
Tänk om man kunde få ha en sån som resesällskap på onsdag när jag ska bila till hem.

Haha

HOT!
Kisar man med ögonen ser det verkligt ut.
Linus är en lycklig karl. Hahaha!

Tror ni det luktar gott här?


In progress

Denna deg står nu och jäser i köket. Medan den gör det ska jag packa ner alla kläder jag ska ha med till Kalix över lovet.


Finally

Imorgon skriver vi kontrakt på en lägenhet. Blir 4:an vi tittade på tidigare i veckan. Känns skönt att äntligen ha bestämt sig. Vi får flytta in redan i januari så det är inte så länge kvar nu :D Sen att det är ett förstahandskontrakt gör inte det hela sämre. Det är ju i princip omöjligt att få tag på i den här staden för tillfället.

Vi funderar på om vi ska försöka få tag på nån inneboende eftersom att den är så stor och dyr. Vi kommer ändå att ha svårt att använda allt utrymme så det hade vart en bra lösning. Så om nån är sugen, kanske finns nån kalixbo som ska hit och inte har ett eget place ännu, så är det bara att höra av sig. Vi är trevliga att bo med och jag utlovar massa fika till den som vill bo med oss :P haha.

Frukostmys

När Limpa vaknade imorse hade jag fixat frukost på sängen. Nygräddad pizza, fruktjuice och till efterrätt ben&jerry's. Haha var ganska uppskattat.

Vi somnade kring 03.30-04.00 igår kväll. För Linus tappade sin telefon på Corona och var tvungen att vara kvar till stängning. Jag gick ner dit kring halv två för att hålla honom sällskap. Var riktigt roligt faktiskt. Träffade en klasskompis utanför som jag satt och tjötade med i en halvtimme. Sen stog jag nere vid entren och väntade på Limpa. Då fick man se ett och annat. En kille blev tagen in till ordningsvakternas rum och sen hämtat av polisen. En kille skulle låtsas bråka med en av vakterna och när han gjorde det tappade han ett sånt där långt drinkunderlägg som brukar ligga på baren ur sin jacka. Haha och då blev det bråk på riktigt. Skoj oxå och se alla som försökte få sista minuten ragg på väg ut genom dörren. :P

Vi hittade inte telefonen så nu hoppas vi på att nån vänlig själ har hitta den och lämnat in den så att vi kan hämta den på måndag. Annars blir det till att köpa en ny till jul.

Filmtime

Har sett två filmer och sovit en liten stund. Väntar på att Limpa ska komma hem. Men jag gissar att det inte kommer ske än på ett tag, så nu sätter jag igång en tredje film. Blir nog en star wars.


Fy på mig

Köpte mig en fanta och käkade min natchotallrik. Om jag fortsätter så här så kommer jag snart se ut som nedan. Måste gå till IKSU imorgon för detta är inte är ok. Ska fasen köra 1h gym och 1 h på bandet. Då borde jag komma igång igen. Har inte vart på hela denna veckan och det känns i kroppen kan jag säga. Sen ska jag på julmarknad med min bästa vän och kompis Kristina. Kommer bli mysigt.


Hemmakväll

Ikväll blir det en hemmakväll för mig. Ett gäng från klassen skulle samlas hemma hos nån och käka pizza dricka vin och kanske gå ut sen. Hade vart skoj men jag orkar inte. Igår spenderade jag hela kvällen hemma hos Theresia med bl.a idolmys. Kom inte hem förrens 01.30 så ikväll känner jag för att vara hemma.

Limpa är på sittning. Som vanligt höll jag på att säga, men det är inte så vanligt egentligen. Temat var Julfin och jag tycker han lyckades bra. Köpte ny skjorta på MQ förra helgen som han inviger idag. Köpte en svart fluga också som han tänkte ha idag men tydligen var det inte dags att inviga den riktigt ännu. Och slips är inte fy skam det heller så det fick duga fint för idag.

Nu ska jag göra mig en nachotallrik och sen lägga mig i sängen och läsa.

Mössan är på för att han var på väg och gå när jag kom på att jag ville ta en bild :P


Varför?

Varför är det så, att när nån i ett hyreshus ska göra om hemma så gör dom det helst mellan kl 08.30-10.00? Vad är det som gör det så svårt att vänta innan man börjar om man ändå bara ska hålla på ca 2 h? För det var så både där vi bodde tidigare och här. Så fort nån gör om eller behöver borra gör dom det så tidigt som möjligt på morgonen. Sen slutar som väsnas kring 10 tiden för då är dom klara. Kan man då inte vänta till kl 10 och hålla på till 12 och sen vara nöjd. Det skulle reta mig myyyycket mindre, kanske t.o.m. att jag inte skulle bry mig alls.

Märks det att jag hade tänkt ta mig en sovmorgon idag?! Märks det att jag vart lite störd när jag låg och sov? Märks det att jag till slut gav upp och klev upp ur sängen för att sedan inte höra ens ett enda lite slag med hammaren igen? Om inte så är det prick så det var.

Älskar lediga dagar då man vaknar på fel sida. Då vet man att man har en heeel dag av 'fun' framför sig. För som man säger.. En olycka kommer sällan ensam.


Alla klappar klara

Sprutan gjorde ont när jag tog den och sved sen i 5 minuter. Efter det gick det över och jag har inte känt av armen mer under dagen. Hoppas den inte kommer börja vara. Hanna sa att hon förskonades från både var och böld. Hoppas jag är av samma virke som henne så man slipper krångel.

Nere på stan hittade jag klappar till mamma x3, Tommy och David. Till pappa, Linus pappa, Olof och Carro har jag redan fixat/bestämt vad jag ska fixa. Så nu är det bara Limpas mamma och bror kvar. Men det får vara Linus problem. Jag och Linus har bestämt att vi inte ska köpa något till varandra då vi ska flytta kring nyår och vill spendera pengar på lägenheten.

Köpte även en liten grej till mig själv. En sån där sak som man inte vet att man vill ha förrens man ser den. Förstår ni vad det är?


Det är en ringhållare. Perfekt för mig som alltid förlägger mina ringar.

Haha

Min bror la upp denna på facebook. ----->The good wife's guide. Linus tyckte det var en mycket bra artikel. Jag däremot är lite tveksam. Kanske får ge det en chans nån månad och se om vi blir lyckligare tillsammans. ;)


Noooo!

Kom på att jag måste till skolan och ta en spruta kl 13. Damnit! Kanske får passa på att dra ner på stan och köpa lite klappar då när jag ändå är i farten.

Sprutan jag ska ta är mot TBC. Tydligen får man en stor varböld på armen som sedan spricker och varar massor. Tar dessutom typ 13 veckor att läka. Kul att gå runt med nått som ser ut som en jättefinne på axeln i flera veckor. Kommer ju vara såååå fint på nyår. Not!

Frost

Idag är det ännu en sån där riktigt kall dag. Är glad att jag är ledig så jag slipper gå utanför dörren om jag inte vill. Kyla är inte riktigt min grej känner jag. Skönt med sånna här dagar, har tatt på mig mina favvo tossor och ska sitta i sängen och läsa hela dagen.

Våra fönster idag ser ut så här


Om titten

Lägenheten var ok. Inte jättefräsch men absolut inte dålig. Planlösningen var också lite konstig så den kändes inte så stor som den är. Den är ca105 m2 men den kändes ungefär som den vi hade i Kalix och den var på 73 m2.

Men den har potential att bli riktigt nice. Killen som bor där nu sa att det ska bytas tapeter både i vardagsrum och sovrum. Sen skulle nog en av toaletterna målas om. Även om den inte kändes så stor som den är så var den mysig och har väldigt bra förvaringsutrymmen. Sen ligger den på 6:e våningen vilket ger en helt ok utsikt. ;) Nått annat som är bra är att vi mest troligt kan flytta in i januari och inte i februari som vi fått veta först. Det som är det största minuset egentligen, är priset. Det går in i vår budget men den blir tight och nått billigare skulle vara att föredra.

Så vi får se hur vi gör.

Nu åker vi

Håll tummarna att den är fin!

Planlösning

Här är lägenheten som vi ska och kolla på idag. Ser fin ut, men kanske lite väl stor som sagt. Men men vi får se hur den känns när vi kommer dit. Spännande ska det iaf bli.

RSS 2.0