Frukost

Bästa frukosten just nu. Älskar äggmackor. Mmmmm!


Ge mig sommar

Satt och kollade igenom vad jag har för bilder på systemkameran nyss och hittade dessa två bilder. Säger bara: Ge mig sommar NUU!
 
 
Denna sommaren kommer jag mest troligt att få vara ledig hela 7 veckor direkt efter varandra gissa om jag längtar?? :D Första sommaren sedan jag gick i 8:an som jag kommer vara ledig längre än 2-3 veckor.  Som jag ska njuta! Blir en resa ner till Göteborg, mycket träning, sköna dagar ute i Linus stuga och massvis med bra böcker.
 
Böcker är något jag saknar. Med all skola och allt jobb jag håller på med nu finns inte tid att läsa andra böcker än skolböcker. Jag är en person som annars älskar att läsa och drömma mig bort en stund så att inte kunna göra det just nu suger! Men till sommarn som sagt...
 

sunday blöddi sunday

Mmmm mmm mmmm, Pizza till frukost idag, livin the dreeam woooooho! och dessutom har jag kvar en bit till lunchen ;) Haha blir nog ett träningspass idag också efter pizza tre måltider på raken. Iofs bara en pizza totalt men ändå :P 
 
Annars kommer hela dagen idag gå åt till att plugga. Är svårt att hinna göra så mycket på veckorna när jag ofta kommer hem från jobb och träning vid 18 och då ska göra mat och duscha. Efter det är man ganska slut och då blir skolarbetet lidande. Men jag har ändå inget bättre för mig på helgerna här så då passar det ju att jag gör det nu istället. 
 
Sen har jag och Anna har pratat löst om att hänga ikväll så vi får se vad som blir av det. 
 
Då vet ni...
 
Jag har världens tråkigaste liv.. :D
 
 
 

Pizza och kvällsträning

Idag fick jag lite egentid i huset för mamma och pappa åkte iväg på maskerad. Firade att jag hade FF med att åka in till stan och köpa stans godaste pizza Husets special från Kina och deras oslagbara pizzasallad. Guud så god den är! Detta avnjöt jag framför mello och Tommys livekommentarer på fejjan. Mycket bra!
 
Efter att mello var slut fick jag ett sjukt träningssug och det är ju något man måste ta vara på. Så jag slängde snabbt på mig träningskläder och körde sedan  hårt i ca 30 min. 
 
Först 15 burpees och 15 situps sen insåg jag att det skulle bli för jobbigt så jag hoppade ner till 10 burpees och 10 situs och vidare med 9 av varje, 8, 7 osv osv ner till 1. Totalt 60 av varje och det tog ca 9 min. PULS!
 
Efter vila och vatten bytte jag till 20 benböj och 20 situps, sen ett hopp ner till 15, 14, 13, 12 osv.... = 140 av varje tog lite längre tid då jag fick ta en paus mitt i för vatten, typ 13-15 min.
 
Avslutade med plankan 3 x 30 sek. och 15 x 3 rygglyft
 
Heeelt slut nu och svetten rinner. Ska bli gött att hoppa in i duschen och sen ska jag se nån bra serie på viaplay och spela candy crush innan jag somnar!
 
Kalix godaste pizza. Har kvar massor till imorgon också :)
 
Nytt linne som jag köpte sist jag vaa nere i Umeå. Har ett likadant i svart sen tidigare också. Fab va?? ;)
 
 

Buss

Sitter just nu på bussen mot Luleå. Ska hem till Kalix för en jobbperiod men får lifta sista biten från Luleå med mamma. Lyx för annars får man vänta 40min i Luleå innan den åker vidare. Och det är seegt! Dessutom är det ISKALLT här på bussen. Håller på att frysa ihjäl! Sitter med jacka och handskar, ska nog leta fram mössan också snart. Brrrrr!

För att få tiden att gå när jag åker buss brukar jag lyssna på p3 dokumentär. Har nyss lyssnat om mordet på Caroline Stenvall och nu lyssnar jag på Vippeholmsstudien. Väldigt intressant för mig som tandhygienist! Googla om ni inte vet vad den handlar om ;)


Afterplugg

Firar att vi vart duktiga 8-17.15 idag och att mötet med våran handledare gick jättebra. Vi hade som sagt tänkt käka sushi men påväg till sushistället passerade vi Bishops arms och tänkte att en club sandwitch och en öl vore nog så gott ;) Så nu sitter vi här och njuter.


Nu tar vi lunch

Puh har läst sen 8 imorse. Tog en paus för köp av enegi kring 9 då jag höll på att somna ner i mina papper. Dricker inte kaffe så jag köpte mig en latte. Men den hjälpte mig lika bra som kaffet hjälpte Mlin så nu har vi suttit sen 9.15 tills nu (12.30) i ett och läst. Har gått hur bra som helts. Börjar få ett grepp om ämnent och kan sålla vad som är bra och dåligt. YEY!! 
 
Nu tar vi lunch och kl 13 har vi möte med våran handledare. Sen plugga mer fram till kl 17. Go, go, go!
 

Latte gjorde susen. Har en red bull redo i förebyggande syfte inför eftermiddagen. ;) 
 
 

Skillnad

För att varva med ett lättare inlägg efter gårdagens roman får ni här en bild som visar vad skillnad lite smink kan göra.
 
 
(Ja det är tidsinställ och jag sitter mest troligt och tråkläser en artikel just nu. In inglisch!)
 

Olof

Förresten Olof fyller år idag. Grattis grattis min bästa lillebror!!  Hela 22 år idag.
 
 

Nolifer

Herrejösses jag hinner inte med att leva just nu.. Kursstart i Examensarbete II och Oral hälsa VI förra veckan. I och med detta har jag tillfälligt satt mitt liv åt sidan. Den enda jag träffar utom Linus är Malin och Melissa. Snart inte ens Melissa. 
 
Dagarna jag spenderar i Umeå blir väldigt intensiva då vi nu har börjat med c-uppsatsen. Jag och Malin vill hinna med så mycket som möjligt de dagar då jag är här. Det är lättare att skriva, diskutera och ja, arbeta överhuvudtaget när man är med varandra och inte bara hörs över skype. Så när jag väl är här kommer vi mata järnet för att sedan finlira lite med texterna och bolla dem över mailen när jag är i Kalix.
 
Igår (ja söndag!) satt vi från kl 10 och skrev ihop våran "Anmälan av examensarbete och ansökning för etisk granskning" som vi ska skicka in innan arbetet blir officielt godkänt och vi kan börja jobba med det. (Fast vi har redan börjat såklart, ingen idé att slösa tid på att vänta på svaret. Blir det inte godkänt får vi väl hitta på nått annat då men blir det godkänt är det bra att redan vara igång.)
 
Vi skrev också ihop en projektplan som ska vara inlämnad om en-två veckor. Blev i stort sett klar med den. Skönt...t.
 
I fredags satt vi och letade artiklar och bestämde vilken typ av artiklar vi vill ha t.ex plackets påverkan på munhälsan, tandtrådens effektivitet för plackborttagning osv osv, fast självklart på engelska eftersom alla artiklar med relevans är skrivna på engelska. SNARK! Hittade några bra som vi kan använda tror vi. Efter lunchen gjorde vi klar en uppgift i Oral hälsa vilket var att läsa 4 artiklar och skriva en recetion på var och en. Tack och lov skrivna på svenska. Så den kan vi bocka av listan CHECK!
 
Idag har det vart artikelsökning fram till lunch (kl 8-12), sen en timme badminton för att tänka på nått annat och efter det artikelläsning till kl 17. Mina ögon går i kors nu kan jag lova. Har 13 artiklar att läsa i veckan, helst före onsdag med absolut innan lördag för att sen kunna leta nya om de inte duger. Alla. Är. På. Engelska. Fackspråk dessutom, inte tv-serie engelska... Kill mi naouw!
 
Imorgon kör vi kl 8 igen. Har planerat att sitta "tills vi spyr" citat Malin, alltså ca kl 17. Sen ska vi unna oss en sushi på stan. Mumma!
 
Ps. ligger i detta nu och jobbar med en ny uppgift i Oral hälsa. Allt för att kunna få vara ledig senare under terminen (ledig = helt fokusera på c-uppsatsen).
 
 
Här har ni bilder på vad vårt arbete ska handla om.
 
Och några på hur det ser ut när vi pluggar:
 
 
 

Feb. 02, 2013

Sen jag började pendla mellan Kalix och Umeå har helgmorgnarna här i Umeå blivit väldigt viktiga för mig. Jag vaknar alltid kring 9 oavsett hur länge jag vart vaken kvällen innan. Eftersom det är lite tidigt att tvinga upp Linus då brukar jag slå på p3 dokumentärs podd och göra iordning frukost i väntan på att gå väcka Limpa. Frukostarna är ungefär vad hela min helg handlar om nuförtiden. Dom ska vara stora, goda och mysiga, sen får dagarna se ut hur dom vill.. Bara jag fått min frukost!

Lägger extra mycket krut på lördagsfrukosten, blir som en bra start på helgen då. Äggröra och bacon är ett stående inslag på dessa frukostar och även smoothies med olika smak. Sen kan det variera en hel del, varm choklad, american pancakes, scones, färskpressad juice, gröt, mackor med maaaassa olika pålägg, nån liten sallad eller fil med müsli. U N D E R B A R T att äta så mycket gott!

Har hittat en ny favorit som fått vara med senaste tre gångerna nu också. Lätta att göra och lätta att variera. Frukost muffins. Älskar att ha färdkt bröd på morgonen men orkar sällan baka nått då det ska jäsa och skit. Men detta rör man ihop och tjoffar in i ugnen så är de klara 13 min senare. Perfa!

Idag gjorde jag med bladspenat, fetaost och soltorkad tomat. Kryddade med torkad basilika och oregano. Vart mycket gott. Annars brukar jag bara hacka i salami. Ger mycket smak som det är.

Ska lägga upp receptet sen men tillsvidare får ni dregla över mina bilder.


RSS 2.0