Bokmal

Detta roar jag mig med idag. Kurslitteratur + inspolitteratur.

Sen blir det badminton, lunch och simning med Malin också. :)


Dagen i bilder

Blev att vi tog bilen in till stan så jag tog mig en promenad själv innan Linus klev upp. Bara 40 min men det var iaf nått. Nu har vi hunnit med allt på agendan utom middagen hos Simon.

Bäst idag (hittills) var Rex. Herrejösses vad gott, och som pricken över i klampade Malin in mitt i allt. Kan inte bli mycket bättre...Malin och mat, mina favvos ;)

Hann med shopping och glasögonprovning innan vi såg 2(!) matcher fotboll. Assi spelade på två ställen, både damerna och herrarna. Såg damernas första halvlek och herrarnas andra. Nu slappar vi i soffan i väntan på middagen.


Dejt

Idag ska jag och Limpa dejta hela dagen. Vi ska börja med en promenad ner på stan. Väl där nere ska vi käka brunch på antingen Plaza eller Rex. Sen tänkte vi sätta sprätt på några riksdaler i affärerna innan vi beger oss och ser på när Lina (och de andra i assi) spelar match. Dagen avlutas hemma hos Simon då han ville bjuda oss på middag ikväll.

Hur bra dag???? :D


Frukost

Mmm. ska man orka med en hel dag är det viktig att man får i sig en bra frukost. Idag blev det äggröra och bacon och en smoothie på kvarg, blåbär, hallon och röda vinbär.
 
Äter ett helt gäng med tabletter på morgnarna också. Den bruna är rosenrot som ska göra en piggare, kapseln är järn som man får efter att man gett blod och den rosa är en multivitamin för kvinnor. 

Workout

Idag har Melissa varit sjuk så jag och Malin har pluggat på utan henne. Jag tror att vi ligger bra till i tid med alla uppgifter än så länge. Iaf om man ska tro den planeringen som vi la upp i början av terminen. Allt grovjobb som tar tid att göra är klart och nu ska vi bara skriva ihop och finputsa det mesta. Känns skönt att man får saker gjort före man planerat det och ändå utan att ha jobbat ihjäl sig.


Vi tog en timmes sovmorgon i morse och satt sedan till kl 15 med skolarbetet. Efter det hade vi bokat in oss på ett indoor walking pass som vi dock typ missade. Haha det skulle börja 15.30 och jag fick för mig att det var kl 16. Så när klockan var 15.22 och vi stod i hallen och knöt skorna kände jag ingen stress. Men Malin som hade koll på läget (och trodde att jag också hade det och därför antog att jag visste vad jag höll på med som aldrig sa att vi skulle gå) var desto mer stressad och frågade 'Men hinner vi nu då' varpå jag tycker att men det är ju 'självklart om vi bara går nuuu!'. Trodde då fortfarande att vi började kl 16 och tyckte alltså att 40 innan var 'lite ont om tid'. Och vi hade alltså egentligen bara ca 8 minuter på oss. Haha
 
När det gick upp för mig hur sjuukt sena vi var satte vi av i en jädra fart mot Iksu. Kom dit 15.31 och lyckades tack vare en snäll människa i receptionen slippa bötern man få om man inte hämtar ut sin biljett i tid. Hon tog ut biljetten åt oss och sa att det var lugnt att komma några min sent. Tack du snälla. Kan säga att vi fick uppvärmningen på köpet på vägen dit.
 
 
 
Har ingen bild från idag så här får ni en på mig på väg till Iksu i tisdags när jag och Malin fick den briljanta idéen att träna före skolan. Gick alltså upp före gocko för att hinna riva av ett pass + duscha + äta frukost innan vi började kl 8!!!!. Påsarna under ögonen säger allt!

Fynd!

Just nu är det en sån årstid då jag har svårt att veta hur jag ska klä mig när jag går ut. Är ju kallt men inte nog kallt. Förstår ni hur jag menar? Alla vindtäta jackor jag har gör att jag svettas för det blir för varmt, sommar jackan är för tunn och vinterjackan för varm. Men igår kom jag på att Linus hindrade mig från att slänga denna godbit för 2 år sedan:
 
 
En väst som jag köpte när jag var 16-17 år gammal. Använde den massor under ett år och sedan har den bara legat och skräpat i en påse i förrådet. Sen under en rensning hemma tänkte jag snöra den men då sa Linus 'den kan vara bra att ha'. Jaja ner i påsen igen då.. Men så igår kom jag på att jag hade den och tillsammans med min nyfyndade (på outlet i Luleå) Rönischhoodie var den helt perfekt!
 
Så dagens Tips : Gräv i garderoben.
 
Och ja jag måste fota på toa då det är den enda acceptabla spegeln vi har och Linus låg och sov.

Blodgivning

Idag började vi (jag, Malin och Melissa) kl 8. Vi har bestämt att det är bättre att kliva upp tidigt och köra på så kan man sluta tidigt hellre än att man börjar sent och slutar sent. Kan göra mycket mer som är givande på eftermiddagen än tidigt på dagen. Det ända man gör på morgonen ändå är ju att sova bort den. Sen pluggade vi till 12, tog paus för lunch och blodgivning och fortsatte sedan till 14.30.
 
Sen hem och njuta av min träningsfria dag. Det är INTE en bra idé att träna när man lämnat blod.. Hej vätskebrist, huvudvärk och HEJ svimmning om jag hade tränat. Därför träningsfritt idag!
 
Förresten vet ni vad jag fick idag när jag lämnade blod? Förut har man tydligen kunnat samla ihop till vinglas eller en kaffeservis eller nått sånt. Men självklart när jag började ge blod för 2 år sedan slutade dom med det och man fick välja mellan 2 par sockar, en trisslott, ett pressentkort eller att skänka pengar till välgörande ändamål. (tar alltid sockar, har hög omsättning på det + nått vill spruträdda jag ha till mig för att jag är duktig. Är ju välgörande nog att jag skänker mitt blod)
 
I ALLA FALL, gud vad jag alltid spårar ur, så hade dom nu återigen så att man kunde spara ihop till grejer. Så jag kollade i montern och såg att dom hade mina favvosar kivi från iittala. Frågade hur många gånger man måste lämna blod för att få en sån, tänkte kanske 2 ggr, och hon svarade 'man behöver bara lämna en gång'. Fick alltså en sprillans ny blå lykta till min samling idag. Älskart!
 
Som tjej lämnar man blod max 3 ggr år = många lyktor att se fram emot. Vill ge mer redan imorgon!
 
Aouii!
 
Denna färgen valde jag idag:
 
 

Studier

Herreminje vad tiden går fort. Är ju mer än en vecka sedan jag skrev senast! Veckorna (spec de i kalix) går så himla fort att jag knappt hinner med. När jag är i Kalix går jag upp kl 6.20 jobbar sen till 16.15, tränar till ca 17.30 och sen hem för att käka. Efter det har jag knappt någon ork kvar. Den pyttelilla energi jag dock har kvar går till att plugga eller se tv, sen somnar jag kring 22-23 varje kväll. Inte så mycket till liv.

 

Här i Umeå finns det dock mer tid för annat. Pluggar från kl 8-9 till ca 15, sen  träna och käka och sen har jag ändå ork för att umgås med Linus, baka se en film på datorn eller som nu SPELA SIMS! Hahaha. Somnar dock fortfarande kring 22-23 varje kväll. 

 

Jag vet inte om jag har förklarat upplägget av detta årets plugg för er ännu?! Men så här kommer det iaf se ut: Jag kommer att jobba som tandhygienist på 50% i Kalix, alltså två veckor heltid varje månad. Resterande två veckor kommer jag spendera i Umeå för att kunna fokusera helt på studierna. Och så klart för att få vara med Linus... och få gå på IKSU.

 

Blir alltså som ni förstår en hel del körande mellan Umeå och Kalix denna vintern. Men jag ska försöka sammåka eller ta bussen de gånger det går för att slippa det värsta vinterväglaget och för att spara pengar. Är trotts allt fortfarande en fattig student. 

 

Detta upplägget är helt optimalt för mig och jag hade inte kunnat önska mig en bättre lösning. Är väldigt tacksam att de på jobbet ordnat detta så perfekt för mig. Man vill ju jobba så man får erfarenhet och samtidigt blir det svårt att studera sista året om man jobbar 100% då det ändå är rätt många uppgifter som ska lösas. 

 

Denna terminen, och nästa för den delen men, kommer mest troligt att bli väldigt tuff med tanke på allt plugg + jobb + saknad av Linus + körande. Mern jag får tänka att det bara är till juni och att det kommer vara sååå värt det i slutändan. Jag menar det är ändå ett år av studielån som jag slipper + ett års arbetslivserfarenhet som jag 'tjänar' på detta. Samt att jag dessutom kommer ha det tredje frivilliga året av tandhygienistprogrammet i mitt CV.

 

Som man säger: You go girl!!

 


Middagstips

Vi åt världens godaste sallad tidigare i veckan. Både nyttigt och gott.
 
Ta det du gillar. Vi tog:
Körsbästomater
1 Avokado 
1½ Gurka
Paprika, röd och gul
½ Rödlök
en näve Babyspenat
en näve Ruccola sallad
ceasarmix sallad
Färskpotatis (ska vara små, koka och låt svalna. Dela på mitten och släng i)
1 Morot
1 Fetaost
 
Blanda allt i en skål. 
 
Ta sedan: 
Svarta oliver och värm i en stekpanna med 2 msk olivolja, plocka ur oliverna men låt oljan vara kvar. Häll sen på pumpafrön, solrosfrön och några russin och värm även detta. Lägg i salladen och rör om.
 
Krydda med salladskrydda och peppar.
 
Serveras med t.ex. pesto och parmaskinka.  En god sås att ha till är creme fraiche och salladskrydda som du rör ihop.
 
 
 
En sallad helt inspirerad av Linnea får jag säga. Hon är master på både sallad och goda creme fraichesåser.

Lördagsplugg

Åhh det är underbart väder ute och jag sitter här och pluggar. Har pluggat sen 9 imorse och har planerat att sitta till ca 18 ikväll. Men med det finväder som är ute vill jag inget annat än att ge mig ut på en prommenad eller löptur. Dock är skolan prio ETT nu. Har hur mycket som helst som skall hinnas med och på kvällarna när jag jobbat går det segt och blir inte allt för effektivt. Så helgerna måste utnyttjas till plugg. 
 
Ska sitta och plugga imorgon också men har planerat in en två timmars lunch där jag hinner träna om jag vill. Ska bli skönt. 
 
Annar händer det inte så mycket just nu. Har gått fint att vara utan Linus hittills men ju närmare dagen jag ska få åka hem kommer desto mer längtar jag.
 
Svåraste är nog på kvällen när man ska sova då man är van att ha någon brevid sig. Samtidigt är det otroligt skönt att få vara själv (utom ma och pa då, men dom är ändå aldrig hemma typ) det är lite som att jag får hitta mig själv när jag är här. Tror Linus har det ganska skönt utan mig han med. Om man ska få denna typ av konstalation att funka tror jag att det är viktigt att se det positiva med de olika delarna. Dels njuta när vi får vara tillsammans, men även att ta vara på egentiden de veckor vi är ifrån varandra.
 
Oj vad jag svävade iväg. Har en bok som måste läsas så jag kan ju inte ta allt för långa pauser. Back to pluggandet.
 
En gammal bild så ni får nått att kika på

Överkalix

Har spenderat 2 dagar i Överkalix med jobbet. Vi har haft planeringsdagar då vi har pratat och planerat för nästa år. Fast det vi gjort mest är käkat. Jösses vad mat vi fått. Kan nästan tro vi vart på gödning. Mackor till fika, lunch, gofika, trerätters middag, frukost, mackor till fika, lunch och avlutning med mer gofika. Och inte nog med det dessutom har vi hela tiden när vi 'konferensat' har vi haft tillgång till massa frukter och godis.

Sen har vi hunnit med flera svängar på stan hos både Laura's och Seth Engströms i pauserna ;) Blev inget shoppande för mig dock men desto mer för vissa av de andra.

Kul har vi haft det och det är skönt att byta miljö ibland (även om jag kanske inte var i så stort behov av det efter bara 2 arbetsdagar i min hygienist karriär) och kul att faktiskt hinna umgås med varandra. På jobbet hinner man inte prata på samma sätt med varandra som när man kommer iväg så här.

Och så några bilder.

 

 

Godis och frukt

 

Grupparbete

 


Utsikt från hotellrummet

 

Förrätt

 

Varmrätt

 

Varmrätt för de som valde fisk

 

Efterrätt

 

Hotellet

 

Frukost

 

Tipspromenad efter frukost

 

 


Workout

Jag och Sofie körde ca 50 minuters träning efter jobbet idag igen. Så jäkla skönt att träna efter jobbet. Får en stund med sig själv där man kan smälta alla dagen intryck och få ut eventuella aggressioner. Sen vet man också att 'det är gjort'. Då kan man bara slappa resten av kvällen om man vill. 

När vi tränar efter jobbet är det inte alltid vi kör stenhårt utan vi kör mest vad vi känner för och går inte igenom hela kroppen varje gång. Tar kanske armar en dag och ben en dag. Dock avslutar vi oftast med några övningar som stärker bålen då den är viktig för att vi ska klara av vårat faktiskt ganska tunga arbete.
 

Tål att tänkas på.
 
Min bästa vän och kompis Kristinas bästa motivations ord.
 
Nått som jag fått jobba med mycket.

Min dag

Varsågod, lite nytt material till era IntresseKlubbenAnteckningsBlock IKAB.
 
06.20 - Vakna, frukost, kläder m.m
 
07.00 - Skrapa bilen!? ( hur kan det redan vara höst?) Åka till jobbet.
 
07.20 - Tillbaka på jobbet efter 3 veckors frånvaro (2 veckor ledigt och en veckas skola) Ställa i ordning rum, hälsa på alla.
 
07.40-16.15  Jobbbbbbbbbb. Har gått bra idag om än lite långsamt. Mycke småsaker jag inte kan eller glömmer att göra och som därför tar lång tid. (+ 15 min övertid för att jag inte kan datorn, arghh!)
 
16.30-17.40 Träning med Sofie i källargymmet på jobbet. 

17.50 Handla på affärn
 
18.00 BILKÖ?!?!?!?!?!?!?!?! efter nyborgsvägen. Stod stilla i säkert 5-6 min. WHAT liksom?!
 
18.20 Hemma igen, ingen hemma, laga mat, göra upp eld till duschvatten, duscha
 
20-21.00 surfa på internätet
 
21-22.00 Läsa tråkig pluggbok
 
22-22.15 (=nu) Blogga. 
 
22.15-22.30 (i can see the future) Borsta tänder, fluffa kudden och täcket
 
22.30 -06.20 däcka, snarka.
 
Efter det repeat
 
Mitt andra hem (förutom här hos ma och pa, IKSU, sal D, cafe 9:an, MB, hela staden Göteborg, IKEA osv, osv) okej då mitt typ 20:e hem.
 
Scrubs blir ALDRIG omodernt :P
 
Gourmetkock som man är slängde man snabbt ihop fylld lövbiff och ugnspotatis med matchande persilje-fetaost-turkiskyoghurt-prästost sås.
 
Plugg zzZzZzZZz. Nuff said

Bär

Jag och pappa har vart ute i skogen och fyllt två hinkar med ca 16 liter lingon. Helt underbart väder ute så det har vart riktigt härligt. Hittade inte så mycket svamp men då letade vi heller inte så noga. Var nöjda med bären så det behövdes inte. Nu ska jag få i mig nå mat innan jag drar till stan för löpturen med Anna.

 


Helg

Idag fick jag ingen sovmorgon då jag har varit och skjutsat Limpa till bussen tidigt imorse. Vi stressade upp till Kalix i fredags då Linus hade sin sista match för säsongen och för att jag ska jobba till veckan. Nu blir jag här i ca 2 veckor för arbete innan jag kan åka ner igen och träffa Malin, Melissa och Linus. Ska berätta mer i ett annat inlägg om detta läsår och hur jag tänkt lösa allt. Kommer bli bra men jobbigt.
 
Iaf, för att vi skulle hinna till matchen, som spelades kl 18 på fredagen i Vitå, fick jag ta ledigt en eftermiddag från skolan. Inte optimalt kanske då vi bara hade 4½ dagars skola denna vecka och det är typ 8 veckor innan det är dags igen. Men det var det värt.
 
Efter 3 h 30 min i bil, 1h 30 min väntan på matchstart (hann inte hem till Kalix och sen tillbaka i tid till matchen så jag fick stanna och se samling och uppvärming) och ca 2 h match var PGIF nämligen vinnare av serien vilket betyder avancemang till Div 4. Yey!
 
Annars i helgen har jag inte gjort många knop. En PW med Anna i stan igår och två hyrfilmer som avslutning på dagen var väl vad jag kunde åstadkomma. Idag blir det plugga, ut i skogen med far för bär och svamp och en löprunda med Anna.
 
Då vet ni!
 
 
Uppvärmning
 
Tystminut före start
 
Efter slutsignalen
 
Största (enda) supportern grattar laget :P
 
Bussen
 
 
 
 
 
 
 





Fun facts

Nu är det dags att ni plockar fram era intresseklubbsantecningsblock för här kommer fun facts direkt ur min pulsklocka.
 
Hittills sen jag fick min klocka (8 juni) har jag registrerat följande:
 
Antal: 45 Aktiviteter
Distans: 378,12 km
Tid: 38:31:14 h:m:s
Höjdstigning: 3.418 m
Medelfart: 9,8 km/h
Medelpuls: 133 slag/min
Medellöptakt: --
Medelcykeltakt: --
Kalorier: 18.846 C
 
Tänk då på att jag inte registrerat varje gång när jag gymmat. 45 registrerade aktiviteter på 88 dagar + några aktiviteter till med de gympass som inte finns med. Det är mer än ett pass varannan dag. Bra jobbat Lovajsa! Klapp klapp på ryggen.
 
Det jag registrerar mest just nu är löpning, prommenader och cykling. Några få gånger har jag registrerat gym för att se hur många kalorier jag bränner på ett styrkepass och idag har jag registrerat indooren. Bara den brände 709. Nästan en burk Ben&Jerry's (typ 1100 kcal). 
 
Är faktiskt skitkul att sitta och jämföra mina rundor och pass i diagrammen när jag laddat in klockan i datorn. Kan se ganska precis vart jag sprungit i en backe, både på hastigheten och pulsen. Pulsklockan är verkligen ett bra träningsredskap och en bra träningskompis om man vill utvecklas i sin träning. Den gör allt så himla mycket enklare. Tänk att jag tycker det är så kul att träna. Sjukt ju!
 
Och tro mig kan jag, som suttit i soffan de första 21 åren av mitt liv bli en träningsnörd, så kan alla..
 
Så lite inspo på det:
 
 




 
 
 

Gratis är gott

 

Idag är en typisk dag då folk säger köp en lott. Eller som mamma sa på tele 'köp inte en lott för du behöver den inte'. Fått massa oväntade gratis grejer. Sen har jag också ÄNTLIGEN fått träna på IKSU igen. 3 månader sen sist.

 

Började med att när jag kom in i föreläsningssalen fick jag några sponsorprodukter som vi egentligen skulle fått före sommaren. Hade helt glömt bort det så det var en glad överraskning. Sen på Lunchen var jag tvungen att gå till kårhuset för att registrera mig till kåren då jag inte fått hem avien som annars bruka komma automatiskt. Aslång kö och jag vart gode less. Men då räcker en kille helt plötsligt fram en påse full med grejer som tack att jag går med i kåren. SCORE! Glömde rätt fort att jag var less. 

 


Sen avslutas det hela med att jag på IKSU (efter att för andra dagen i rad stått i kö 30 min för att reistrera mig) får veta att det är gratis till november när man tecknar ett guldkort. Jag behöver alltså inte göra någon betalning på mitt gymkort förrens i slutet på oktober. Hahaha. Underbart.

 

Denna fantastiska dag avslutades med ett mördarpass indoor walking med Malin. Nu duscha, sen soooooova. Imorgon blir det bio med Linus och Simon. Living the dream (minus allt köande)!

Tandkräm, munskölj, fluorskölj och tuggummi.

 

Tygväska, skrivblock, kalender och uppstartspåse med nudlar, kexchoklad, penna, toapapper och nyckelring.


Färgglatt

Igår var vi hos Samuel och Linnea på inflyttningsfest. Temat var 'Våga vägra svartvitt'. Alltså skulle man vara så färgglad man bara kunde. Jag valde som vanligt att gå all in och fick hjälp av mamma att sy en dress.

Haha jag har ju i vanliga fall ganska färgglada kläder och många är t.o.m multifärgade. Men jag tyckte inte riktigt att nått passade så då får man ta till symaskinen. Passade också på att måla ögonen mer än jag brukar och självklart matchade jag skuggan med kläderna.


RSS 2.0