OBS!

Jag har en ny blogg http://mittlivsomtandflicka.blogg.se. Har startat den på uppdrag av Norrbottens läns landsting och den kommer handla enbart om skolan och pluggandet. Så det blir inte lika många uppdateringar där som i denna. Men den kan säkert vara kul att kika in i lite då och då.

Nu vet ni det.


Från när jag och Sofie tog tandavtryck i våras.

Home, sweet home

Är redan hemma. Eftersom det regnade lite vart kvällens aktiviteter inställda. Lite snopet då vi fått höra att om det regnar är vi inne och hittar på nått, men när fösarna kom sa dom bara 'Nää, vi tar det imorgon istället, om det är bra väder. Hej dååå'. Märks att det är första året tandhygienistprogrammet har nollning.

Haha kul för dom som pendlar mellan Umeå - Skellefteå och Umeå - Ö-vik som stannat och väntat på skolan sen kl 15. Men just när vi stod där som bäst och försökte komma på nått själva som vi kunde göra, ingen var sugen på att gå hem, så kom 4 killar som går 3:e terminen och frågade om vi skulle åka till dom och käka. Dom hade sett att det regnade och tänkt att dom andra säkert ställer in så dom kom för att ta hand om oss. Så snällt!

Så vi satt hemma hos dom och trängdes i deras vardagsrum och pratade lite om skolan och så. Vart en trevlig kväll tillslut ändå. På ett sätt skönt att vi inte höll på allt för länge då vi börjar tidigt imorgon.
Nu ska jag och Limpa ge oss ut på en löprunda och sen blir det bums i säng.

Inga bilder idag då jag inte haft med mig kameran. Imon ska jag ta med den till skolan och filma världens läskigaste hiss. Haha as läskig ni ska få se. Men för att ni ska få nått att titta på får ni en random bild som jag hittade på kameran. Jag som speglar mig i min ring :P


Dag 2

Idag har vi vart hela dagen med en lärare som var jättebra. Han var rolig, snäll och intressant, alla de egenskaper man vill ha i en lärare. Roger heter han och han lärde oss massa om studieteknik, vad man ska tänka på när man är 'ny' student och gav även lite tips på hur vi kan göra för att fungera så bra som möjligt i grupp. Hade några disskusionsövningar där vi satt i mindre grupper och sedan även ett 'klassråd'. Mycket intressant dag. Börjar kunna rätt många av namnen på mina kruskamrater nu oxå så det blir bara bättre och bättre. Jobbigt när man måste fråga om och om igen vad folk heter :P

Åh vad jag älskar detta att vara på en ny skola, i en ny stad och träffa massa nya människor. Kul, kul, kul är det.

Nu ska jag byta om och sedan ge mig ner till skolan för att delta i den första nollningsaktiviteten denna veckan. Tanken är att vi ska grilla och leka lite lekar men det regnar ute så jag antar att det blir nått annat istället. Får uppdatera mer senare. Har även en annan grej jag ska berätta för er som jag får ta när jag har lite mer tid. ;)

Heipa!

Student

Nu är man alltså student. Kl 08.30 hade jag upprop på skolan. Var inga problem att hitta till salen vi skulle vara i, för de hade skrivit tydligt på lappen hur man skulle gå. Tur det för stället är STORT, men jag antar att man hittar utan problem om en vecka.

Klassen verkar bra, tror vi kommer ha kul tillsammans. Idag har vi vart 28 personer, när alla reserver är inkallade ska vi vara 35 tror jag. Så det återstår ju att se vilka de sista är. Roligt också att vi kommer från så olika ställen, Lund, Gävle, Stockholm, Ö-vik och många mer ställen finns representerade i vår klass :) Verkar vara en social klass, vilket underlättar mycket dessa första dagar då man inte känner någon. Det är ju en viktig del i arbetet och när vi skulle berätta varför vi valt att utbilda oss till just tandhygienister var det nästan alla som angav 'för att det är ett socialt arbete där man träffar många människor' som ett av skälen. Tror jag kommer trivas som fisken i vatten här.

Dagen idag har vi fått träffa lärarna, gått på en rundvandring i de lokaler vi kommer hålla till i, fixat skåp och tagit id-kort. En mjukstart alltså. Enligt vad jag kan se på schemat så verkar hela veckan vara ganska lugn, mest så att vi ska lära känna varandra och skolan innan vi sätter igång och sliter.

Haha mycket 'tror' och 'verkar' så här efter första dagen men man kan inte säga nått klart ännu. Tar nog några veckor innan man känner ordentligt hur det är. Jaja nu ska jag och Limpa se Transformers på tv och sen sova. Ha det gött!

Mitt id-kort som jag kommer dras med i 3 år.


Jag och Sven plockar rönnbär. Ska göra ege...

dsc01836 (MMS)

Jag och Sven plockar rönnbär. Ska göra eget vin. :)


god natt!


Kalix

Nu håller vi på att packa, ska åka till Kalix över helgen för att fixa det sista med lägenheten. Sen blir vi Umebor på riktigt. Innan vi ger oss av till Kalix ska vi käka lunch med mina päron som är på väg ner till Ö-vik med min lillebror. 

Tomatfejs

Ungefär så här ser jag ut just nu :P 


Anledningen till detta är att jag och Limpa just vart ute på en liten löprunda. Och då menar jag verkligen liten Kanske 2.5 km blev det totalt. Usch jag hatar att känna mig så här otränad, jag är så dum som inte har hållit igång hela sommaren med löpandet. Men men det är bara att bita ihop och köra på så ska väl formen vara tillbaka snart. 2.5 km är ändå bättre än att sitta i soffan och inte göra nått så jag får väl vara lite nöjd ändå.


Bla bla bla

Har just målat mina naglar, blev vitt denna gången. Ska käka lite lunch nu och sen funderar jag på att höra med Linus om han vill gå ner på stan och kolla läget lite.


.

Photosession

Jag och min bästa vän och kompis Kristina hade ett litet photosession här igår. Här kommer de underbara bilderna som skulle platsa i vilket magasin som helst ;)


Update från Umeå

Nu har vi fått internet att funka här i Umeå så nu kan jag uppdatera lite mer i fortsättningen :) 

Kom som sagt ner hit igen på tisdag efter en dag uppe i Kalix med fix i lägenheten. När jag kom hit drog Linus iväg på nått evenemang, ser ju knappt min karl p.g.a all nollning, så jag bjöd hit min bästa vän och kompis Kristina för att hjälpa mig att packa upp alla flyttlådor. Så nu är vi ordentligt installerade här i lägenheten som vi har fram till jul. Umeå känns än så länge som en stad där vi kommer trivas fin fint. Tyvärr har det vart skitväder ända sen vi kom hit. Det regnar liksom inte, det är mer små, små vattendroppar som svävar i luften och kommer åt en från alla håll. Haha samma väder som gjorde att jag fick 7 öroninflammationer på 5 månader när jag bodde i Göteborg. Men jag hoppas det bara är tillfälligt och att det blir fint väder till nästa vecka då jag börjar skolan och måste gå ut mer :P


Sitter nu och käkar frukost och kollar på biggest loser. Note to my self: Måste fixa ett gymkort och börja träna ordentligt igen. 

Over and out.

watch out here we come!!


Ser svanprinsessan på tv. En gammal klassi...

dsc01820 (MMS)

Ser svanprinsessan på tv. En gammal klassiker från barndomen.


Mot umeå.

dsc01807 (MMS)

Mot umeå.


Me and you! <3 Saknar Linus som stannade i...

dsc01499 (MMS)

Me and you! <3 Saknar Linus som stannade i umeå inatt. Bilden är tagen i somras.


Trötter

Nu ska jag precis gå och lägga mig. Tänkte bara uppdatera er om flytten lite.

Igår la vi in högsta växeln direkt från morgonen. Det som ska förvaras här i kalix tills vi flyttar till en egen lagg i december (hyr nu i andra hand) packades bort, rummen tömdes, släp hyrdes och kl 16 bar det av mot umeå. Vi kom fram kring kl 20-21 på kvällen till Kristina och Jonas som var snälla nog att låta oss sova där första natten. Mös med dom och såg på sagan om ringen tills det var läggdags.

Sen var det upp igen imorse kl 8 för då skulle Linus till skolan och jag, Jonas och Kristina till våran lägenhet för att bära in alla våra grejer. Detta tog max 40 min sen kunde jag åka hem mot kalix igen. Var tvungen att lämna tillbaka släpet innan kl 17. Så nu sitter jag alltså här i kalix hos mamma och pappa, nymasserad och nyduschadska som sagt gå och lägga mig. Hela dagen gick snabbt och smärtfritt.

Imon ska jag fixa lite i laggen så att den går snabbt att städa i helgen då vi ska fixa det sista innan besiktningen och ta med det sista till Umeå. Sen åker jag kring lunch mot Umeå igen för att hinna vara lite i min nya stad innan skolan börjar nästa vecka.

God natt!

seriously....

... har inte tid med nått annat än flyttandet just nu. Vi kliver upp vid 9 på morgonen och fixar och donar hela dagarna, lägger oss tidigt (inte idag) helt utmattade för att sen följa samma mönster nästa dag igen. Jag känner att jag inte hinner med nått annat än flytta, äta och sova just nu. Men efter imorgon kan vi pusta ut för då går nämnligen första flyttlasset mot Umeå :D

Just nu håller vi på att packa ner våran tv som är det sista som ska packas. Så imorgon är det städa, städa, städa som gäller. Tack och lov har mamma lovat att hjälpa till lite, kan vara skönt dels med hjälp och dels med nått annat sällskap än Limpa :P haha.

Så fort tv:n är nerpackad går vi och lägger oss. Så nu säger jag: Goooooo natt!

Match made in heaven


Höhöhöhö

Perfect hairday, perfect smileday, perfect snyggdag helt enkelt. ;)


Telefonkö

Sitter i telefonkö med swedbank. KUL!


Britneytoffs

Just nu sitter jag och packar massa småprydnader i en låda. Mina fingrar är helt svarta av all trycksvärta från tidningarna jag virar runt alla saker. Men det går framåt. Känns som att vi kommer hinna med mycket idag. Och tippen har öppet till 20.00 ikväll så vi kan ta god tid på oss med allt som ska slängas. Härligt!

Har dagen till ära målat mina naglar med ett korallfärgatlack från Make up store  och satt upp håret i en 'Britneytoffs'. Haha lätt bästa få-håret-ur-vägen frisyren som finns.GAAAAAH!

Vaknade upp till en lägenhet som är proppad med grejer överallt. Man blir utmattad bara att se på röran! Men förhoppningsvis kommer det se bättre ut i slutet på denna dag, för idag ska vi börja packa ner alla smågrejer i lådor. Hittills har vi mest packat ner kläder, handdukar, sängkläder och andra grejer som bara ligger i skåp och ändå inte syns. Det svåraste med dagens rensning blir att veta vad som ska med till Umeå och vad som ska förvaras här i Kalix.


Allt från bokhyllorna flytatdes över till bordet och soffan. It's a mess.


Typ bara våra kläder, och då har linus inte tömt sin garderob ännu. :P


Och allt detta har vi nu slängt. Hur skönt är det inte att bara go bananas och slänga massa bråte?! Det är nästan så att när man vart en sväng till tippen åker man hem och undrar 'Vad mer kan jag slänga?! Finns det verkligen inget mer att slänga?' :P Jag är en sån person som oftast slänger för mycket än för lite, så man får ångra sig sen.


Fick dom här hyllorna av en kompis pappa. Inte nått som vi ville ha kvar så det blev tippen för dem.


Dessa stolar som vi kämpade så mycket med för att få fina. Men dom är alldeles för rackliga för att vi ska idas ha kvar dom.


Tvbänken, lavalampan och strykbrädan är nu endast ett minne blott.

Frukost


Har besök av King. En 50kgs rottweiler. Hu...

dsc01778 (MMS)

Har besök av King. En rottweiler på ca 50kg med ett huvud stort som en vattenmelon jag är inte rädd alls, neeej nej.... Inte alls... ;)


Det är kul att slänga skräp. Man får utlop...

dsc01775 (MMS)

Det är kul att slänga skräp. Man får utlopp för sina aggresioner :)


Morrn morrn

Har vart vaken i ca 1 h nu, gäller att vara igång tidigt när man flyttpackar. Idag ska vi några rundor till tippen och slänga massa skit vi inte ska ha kvar. Gud så härligt det är att flytta, man får verkligen rensat bland ALLT. Kläder, köksgrejer, papper, smycken... allt. För man orkar inte släpa med sig minsta lilla onödiga grej när man väl flyttar. Man borde kanske flytta typ vart 3:e år så man får rensat med jämna mellanrum innan man hinner samla ihop för mycket onödigt krimskrams.

Just nu är jag i nyborg och dumpar lite saker hos mamma och pappa. Ska snart in till stan igen för att snacka med hyresvärden och beställa besiktning och så. Blir nog inte många uppdateringar idag, eller imon för den delen, får inte tappa fokus på städandet.

Hörs när vi hörs!


Me and my girls

En sak som är tråkig med att flytta är att man kommer längre från tjejerna. Kommer sakna våra vinkvällar och alla nätter vi dansat oss igenom (ok jag har kanske inte dansat så mycket, men iaf). Tyvärr har jag knappt träffat nån av dom under hela sommaren då vi alla vart upptagna på olika håll. Dumt att vi inte passat på att hänga mer denna 'sista' sommar. Men det är lätt att vara efterklok.

 

Kommer iaf att sakna er båda väldigt mycket! <3

 

'

Ps. Märker ni vem som gillar att sitta i mitten?! ;)


...


EFTERLYSEs

Om någon har en hålslagare tillövers så tar jag gärna den. Eller om nån helt enkelt känner för att köpa en till mig går det oxå bra ;)

MEMORIES

Nu när jag rensar bland mina grejer hittar jag några grejer som jag sparat från det att jag var liten. Bl.a två album fulla med vackra bokmärken och tre av alla de miljoner gosedjur jag haft. Sparat de tre som betyder mest. Haha alla minnen, och känslor, som dyker upp när man ser dem. Kul att ha sparat lite, är i vanliga fall ganska bra på att slänga saker och sen ångra mig efteråt. Men vissa saker, som dessa, ska jag spara även om jag har noll användning för/av dem :)

Btw visst ser en av blomstertjejerna ut som Heather Locklear?


Nått gick fel

Min diet har inte riktigt funkat som den skulle. Gick upp en sisådär 50 kg bara så där mitt i allt.

 

Före

 

Efter

 


Hemligalådan

Jag har hittat min hemligalåda. Ni vet den där man fick välja leksak ur när man var liten och gick till tandläkaren. Nu när jag ska bli tandhygienist så måste jag ju ha en låda som barnen kan välja leksak ur. Mina damer och herrar.... Här har ni den:Locket


Kortsidorna


Långsidorna


Så fin och så rolig. Fick den av mamma när jag var liten efter en av hennes Londonresor. Full med godis var den oxå, fast nu kommer det bara finnas leksaker där i. Minns att jag kunde sitta i timmar när jag var liten och fantisera om djuren på denna burk. Den är perfekt att ha som hemliglåda. Tycker ni inte?

Packa

Imorse när vi vaknade var det så fint väder ute att vi bestämde oss för att åka ut till nyborg. Där la vi oss på altanen och solade i nån timme. Riktigt nice men man känner att det börjar bli kallare i luften nu. Hösten är på g, brrrr.

Nu ska jag börja packa ner och slänga lite saker här som vi inte ska ha kvar när vi flyttar. Varken jag eller Limpa jobbar i veckan så vi ska nog kunna fixa detta med flytten ganska smidigt. :) När jag är klar hade jag tänkt att kanske ta mig en liten prommis i det fina vädret.

Frukost

Linus har det allt för bra ibland. Detta var vad han fick se när han kom in i köket imorse.


En pannkakstårta och några vanliga plättar ifall han ville spara den lite sötare tårtan till sen.

Ikea

Igår spenderade jag dagen i påläng hemma hos Sven. Jag solade och han fixade med nån värmepump. Just när vi gett upp för dagen och skulle bege oss in till kalix för att käka kom B förbi och frågade om vi skulle hänga med till IKEA. Well of course ville vi det. Vem nekar en quest till IKEA liksom?! Eftersom B skulle ha ganska stora grejer och vi var 4 pers som åkte så fick vi låna hans pärons van. Haha den är inte liten alltså. Dom har plockat bort sätena i mitten på bilen så det är gott om benutrymme inne i den oxå. Efter IKEA gick vi på candy world och tog sen en snabb sväng över till Finland. Det var allt som hände igår. Här kommer bilder.


Åker till ikea i B:s skåpbil.

dsc01770 (MMS)

Åker till ikea i B:s skåpbil.


Sitter i påläng hos sven o solar. Sjukt va...

dsc01768 (MMS)

Sitter i påläng hos sven o solar. Sjukt varmt idag.


Lunch

Knaperstekt bacon, ett kokt ägg, avocado och räk&kräftstjärtsröra. Mumma!


Nybakat

Bakade lite i fredags och igår. Lägger upp båda grejerna nu så att ni slipper två inlägg.


Linus Ville ha tårta till jobbet idag så jag hjälpte honom när han bakade den i fredags. Blev jordgubbstårta med vaniljkräm toppad med daim.


Sen ville jag testa ett recept som jag fick av Rikard på jobbet. Brownies med kaffesmak. Linus sa att de blev jättegoda så de gör jag nog igen nån gång.

Favorit i repris

Har målat mina naglar i denna snygga färgen igen. Man målar först med svart och sedan med den blå.

 


Min balklänning

Mickis lånade min balklänning i början av sommaren och för några dagar sen fick jag tillbaka den. Så nu hänger den på en galge i hallen i väntan på att packas ner inför flytten. Kunde inte motstå suget att pröva den för att se om den passade. Har vart för liten ganska länge nu, så det var inte med allt för stora förhoppningar jag tog på den. Men jag behövde inte oroa mig, den satt ju som ett smäck. Det är min superduktiga mamma som sytt den.Här är två gamla bilder tagna när vi sydde den.


Inside of You

Hahaha så ful låt.

God morgon


Foto från maj av Linnea

Väntar

Jag sitter och väntar på Limpa som snart slutar jobbet. Han har jobbat från 05.30 och jobbar till 17.30. Lång dag för min älskling alltså. Idag har jag inte gjort ett skit känns det som. Kan bero på att jag var uppe före goko för att skjutsa Linus till jobbet. Vaknade alltså typ 5 imorse. Sen åkte jag hem igen och såg lite film och somnade efter ett tag igen. När jag sen vaknade åkte jag till Sven och hämtade nå grejer jag glömt där. Sen hem igen och kolla film. Och här ligger jag fortfarande. Utan smink, i linus gamla mjukisbyxor och med noll planer på att göra nått annat. Mina ögon har örjat göra lite ont av allt stirrande på datorn så ja har nu en pyttepytte paus för bloggning och musiklyssnande. Denna låten spelas just nu.Morotssoppa

Hittade ett recept på jobbet som jag testar idag. En morotssoppa med (Sara döda mig inte) kokosmjölk i. Lägger upp receptet här innan jag ens vet om den är god. Men det lilla jag smakat är gott iaf.

 

Du behöver:

4 morötter

2 gula lökar

1msk curry

1 msk olivolja

1 burk kokosmjölk (400ml)

4 dl vatten

1 tsk salt

 

Gör så här:

1. Skala och slanta morötterna och grovhacka löken.

 

2. Fräs morot lök och curry i oljan.

 

3. Tillsätt kokosmjölk, salt och vatten. Koka i 10 min.

 

4. Mixa soppan slät med en stavmixer.

 

Klart!

 

Tips!

Man kan strö över lite färsk mynta och ringla några droppar olivolja på soppan före servering. (Nu hade inte jag mynta så jag testar med basilika.)
Langos

Svampstuvningen vart kanon god. Svamp är så underskattat. Man kan göra stuvning, soppa ocg massa annat gott med svamp. Måste börja äta det mer. När jag ändå snackar så mycket mat och gott ikväll. Kolla in denna:

Hur god?!?!

Godis modis

Imorrn är sista dagen på folktandvården för mig så jag hade tänkt bjuda på nått gott. Men hör och häpna jag har INTE bakat och det ska jag inte göra heller. Istället har jag köpt 1kg godis som dom kan smaska på. Godis är väldigt uppskattat där så jag tro dom ska bli glada för det.No words necessary

Njut!


Svampfest

Detta står just nu på våran spis här hemma. Vi håller på att blötlägga svamp så att vi ska kunna göra svampstuvning till kvällsmat. Kommer bli jummie!

 


Freetime

Linda ska göra nån 'personligplan' idag. Så medans hon sitter och räknar och skriver får jag surfa på nätet, YES!
Nä men hade jag bara kunnat göra nått annat så hade jag faktiskt hellre gjort det. Man blir så slö av att inte göra nått när man är på jobbet.

Nehe?! Nu ska hon tydligen ha datorn. Hej råååååååå

Fuskarn no 1

Jag hade redan innan fredagen bestämt mig för att jag skulle fuska om jag åkte på Luleåkalaset. Så på fredag när vi var i Boden hos Johan och Josse beställde jag, precis som de andra, en pizza när det var dags att äta. Riktigt gott var det, men nog blir man 'tung' i magen. Sen passade jag även på att dricka lite läsk. Sen bar det då av till Luleå och väl där blev det ju massa gottis som langos, munkar, nån godisrem och mer läsk. Det var fuskdag ett.

Dag två var det siljacupen i Påläng, vaknade lagom fin kring 10. Då var mat inte att tänka på, kände mig inte bakis och mådde illa eller så, utan tror mer det var maten jag ätit kvällen innan som bara gjorde mig ohungrig. Efter nån timme vid fotbollsplanen slog hungern och suget plötsligt till och jag köpte mig en hamburgare med tillhörande cola. Och när finalen spelades vid 16 delade jag och Samuel på en fanta och en glass. Kände mig för trött för att gå hem till Linus och fixa mig dietvänlig mat den dagen. Efter cupen var klar åkte jag, Linus och Linus bror till stan och käkade kina mat. Där åt jag både ris och friterad kyckling mycket gott men även det kändes i magen sen och jag fick lägga mig tidigt p.g.a magont. Det var fuskdag två.

På söndag började jag som vanligt med att käka enligt diet men när jag och Linus bestämde oss för att gå på bio beslöt jag mig för att ta en 'tredagars'. Tog ett bröd till maten och käkade popcorn och en liten påse gott&blandat på bion. Jag tog ingen läsk för jag tror att dom får mig att må mest illa. Och detta var fuskdag 3.

Så nu sitter jag här några dagar senare och är huuuuur sugen som helst.. på allt.. hela tiden. Men som jag skrev igår, jag har mig själv att skylla. På grund av denna frosserihelg gick jag upp lite i vikt, men jag är ganska säker på att det bara är vätska för det försvann lika fort igen när jag återgick till att hålla dieten.

Hittade en inte allt för smickrande bild på mig igår. Tycker själv att jag redan nu ser skillnad på den och hur jag ser ut nu.

INTE OK

 

Mer Ok


Vart ska vi sova inatt?

Blev för sent orkar inte skriva om mina fuskdagar och hur det går med dieten nu. Får ta det en annan dag när jag har ork. Måste sova så jag inte är en zombie imorrn. Kom att tänka på denna gamla fina låten nu när jag skrev om att sova. Haha så ful.


JAG ÄR SÖTSUGEN

Idag är jag sötsugen som f*n. Men jag har mig själv att skylla, fuskade MYCKET i helgen. Berättar mer om det sen ikväll.

 


God natt!


picknick

Överraskade Limpa med en picknick på vardagsrumsgolvet när han kom hem från jobbet ikväll. Gjorde fläskfilégryta till middag, och så hade jag även bakat hans favvo: kladdkakemuffins. Han blev riktigt glad och överraskad. När han kom hem var det mörkare än vad det är på bilderna så jag hade tänt massa ljus i rummet. Var skit mysigt att sitta där bland kuddarna och prata. Haha hade t.o.m, som ni ser på bilden, tagit in alla blommor i rummet och ställt lite här och där för att öka mysfaktorn. Ett tips för alla som är trötta på vardagen!

 


-ÄLSKAR-ÄLSKAR-ÄLSKAR-ÄLSKAR-


Trötter

Jag låste mig ute igår. Haha, fick åka med brorsan till nyborg för att hämta våran reserv nyckel så jag kom int hem förrens kl 19. Då var jag för trött för att laga mat eller blogga eller göra nått egentligen. Så jag satt vid tv:n ett tag sen duschade jag snabbt och efter det gick jag och la mig i sängen. Vi kollade nått avsnitt av modern family och sen somnade vi ganska tidigt.

En slö och mycket lugn kväll helt enkelt.

Ändå är jag trött som fasiken idag. Mina ögon är så där tunga som dom blir ibland, känner mig lite stressad över att jag inte kan få mig själv att piggna till ordentligt. Hur jag än försöker så faller ögonlocken ner. Att vi dessutom har 2 återbud nu direkt efter varandra gör inte saken bättre, inget att göra förrens efter rasten kl 10.  Sen är det flera på jobbet som känner sig lite krassliga och trötta så det kan vara nån sjuka på gång, och det bidrar ju också säkert. Inte kul.


Gammal bild


inception

Great, great movie! Älskade den. Men man fick vara koncentrerad hela tiden för att fatta, ganska snurrig på slutet. As bra skådespelare oxå, har egentligen inget on att säga om filmen som jag kan komma på nu iaf.

bio

Jag och Limpa tänkte mysa till det ikväll och gå på bio. Vi ska se inception som alla andra i det här landet just nu. :P Har hört att den ska vara riktigt bra. Får återkomma med min egna åsikt sen.

Norrlandsguld

Tänkte att jag ska ha en kategori som visar bra/fina/goda saker som finns här i norr. Kommer inte bli nått jag uppdaterar så ofta men när jag hittar nått som är värt att lyfta fram så kommer det hit. Vi börjar starkt med ett tema... orange!

 

Kalixlöjrom
Hjortron


Varma sommarnätter

Full fart

Idag ska vi börja med flyttpackningenoch städa lite och sen ska vi dra ut till påläng och bjuda Limpas familj på tårta.

 


Siljacup

Bilder från gårdagens siljacup.

'Traktor'

 


Fun fun fun!

Hittade denna bilden från Luleåkalaset på hela gänget. Så skoj vi hade det! Verkligen a night to remember.

 


Tårta

I torsdagskväll bakade jag en tårta till fredagsfikat på jobbet. En klassisk jordgubbstårta med grädde. Denna vart en succé, både på jobbet och hemma där Linus fick smaka den lilla biten som var över från jobbet. Nu står här en nästan likadan som vi tänkte ta med till Påläng och bjuda på imon. Skillnaden på dom är dekorationen, i övrigt likadana tårtor.

 

 


Älska!massor att göra

Skulle egentligen på inflyttningsfest till Anton idag men jag måste dissa det känner jag. Har massa saker att ta tag i nu när jag kommit in på skolan. Måste bla fixa med CSN, kolla upp alla datum och tider med skolan, söka lagg m.m, m.m. Imorgon ska vi bort och det är svårt att hinna med på veckorna så tyvärr blir det inget med Anton för min del idag. Får åka dit med inflyttningspressent någon annan dag istället.

 

Bild på Anton från vår skoterutflykt i vintras.


i mitt vardagsrum just nu

Två trötta killar ligger i varsin soffa och sover framför fotbollen på tv. De har vart igång hela dagen med siljacupen i påläng. Deras lag 'Traktor' kom 2:a efter en jämn match som fick avgöras med straffar.


Luleåkalaset

Började med pizza hos Josse och Johan i Boden.

 

Sen bussresa från boden till Luleå med stopp för pisspaus i sunderbyn. Säkert 15 killar gick av och inte en enda tjej.

 

Hoffmaestro konsert

 

Valhalls öltält

 

Valhalls öltält

Langos

 

Vimmel


Middagstips

Ja jag är medveten om att det är mycket mat på bloggen nu. Men det är det enda jag hinner med förutom att jobba, så det får ni ta.

Iaf här är ett middagstips som funkar fin fint när man äter LCHF. Fylld kyckling. Kan göras i 100000 olika varianter men jag brukar göra så här.

 

Du behöver:

2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche

Lime

Basilika (färsk)

Soltorkade tomater

Sweet chili

Ev bacon

 

1. Blanda ihop turkisk yoghurt eller creme fraiche med en halv lime.

2. Skär den soltorkade tomaten i smala strimlor och blanda ner i 'smeten'

3. Hacka basilikan grovt och tillsätt sedan sweet chili efter behag.

4. Skär kycklingen på mitten, (som en fralla ungefär) men inte hela vägen igenom och lägg i lagom mängd fyllning.

5. För att inte all fyllning ska rinna ut brukar jag sticka fast tandpetare som håller ihop allt.

6. För den som vill kan man nu linda in sin kycklingbit med 3-4 bacon bitar. På bilden nedan hade vi bara två vilket blir lite för lite till en hel filé.

7. In i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Man får skära och kolla så att den är klar.

 

Färdigt!

Fick bli en bild på den rå för jag glömde fota när det var klart.


Frallor

Igår ville dom på jobbet ha mjukbröd till frukost så jag anmälde mig som frivillig då jag ändå skulle baka åt Linus. Blev som vanligt ostfrallor då dessa är otroligt goda att ha till frukost. Var mycket populärt både på jobbet och hemma. Här är receptet för de som är intresserade.

 


Nyplockat

Har vart ute i nyborg med min bror och plockat en halvliter hallon. Blir mumma i filen imorgon. Sen har jag även en liter jordgubbar. Tyvärr är de köpta och inte plockade hemma i landet. Så mycket godare med egna jordgubbar.

 


Dagens lunch

1. Gurka

2. Köttfärs

3. Ost

4. Smör

5. Paprika

6.Pesto

7. Ägg

8. Baconröra


Hahaha

Linus tog en så fin (smyg)bild på mig idag. Ni måste få se den för den är underbart vacker! Here it comes:1. Jag har VÄRLDENS BÄSTA HÅLLNING!
2. Jag det ur att ha världens största mage och väga ca 140 000kg. (Jag satt och drog i tröjan för att dölja att jag inte har några brallor på mig. Kände att jag ville förklara det för er)

Färgat håret

Gjorde det hos Elli så klart! Vi jämnade ut färgen och tog bort min inte så fina utväxt, osså lite slingor på det. Mumma!

Före:Efter:


Run for it

Har en bokad plats på Body pump nu kl 19.00. Men jag ska inte gå dit, har en låsning i ryggen som inte vill ge med sig. Har knäckt och stretchat nu i tre dagar men det släpper inte. Denna låsningen gör att jag har svårt att böja mig, det hugger till i ryggen så fort jag försöker. Så ett body pump pass är inte aktuellt idag. Men jag MÅSTE träna idag, är så sjukt träningssugen, så jag tänkte testa att springa en runda och se vad ryggen tycker om det. I värsta fall får jag väl gå på en prommis.

Sen ska jag till nyborg och säga hej då till Olof och Tommy. Deras plan till sthlm går när jag är på jobbet imon så jag hinner inte med det imon. Och då får man ju ta det idag då vah! Ska på önskemål av de båda herrarna ta med mina chokladmuffins. Kul att de gillades!

JAJA sluta skriv nu och spring istället. Mindre skriva mera träna!!!!

Hörs sen..

Adios..

Bye..

So long..

Hej då!Hemma på lunch

Idag är jag tillbaka på folktandvården här i kalix. Många nya ansikten som är där över sommaren så jag får kämpa lite med alla namn. Men om en vecka ska de nog sitta :) En sak som är skön med att jobba där är att det är så himla nära hem. Man går ju bara tvärs över gatan så är man hemma. Så idag har jag passat på att gå hem på min lunch så att jag kan skicka lite mail medans jag käkar. Smart va?


Dagens lunch blev en sallad med räkor, kräftstjärtar, avokado, tomat, ägg, creme fraiche och majonäs.

Kalas

Svaret är: En porterstek!Fin bild va? :P Haha den var sjukt god iaf.Nu tänkte jag och Limpa dra till Linnea för att säga grattis och ge henne en pressent. Hon fyllde ju år i fredags med då var hon i Piteå och igår var Linus i Piteå så nu passar vi på när alla är hemma och kan. Tog vanliga svarta kläder och kör med gröna accesoarer som mina gröna skor och mina droppformade mörkgröna örhängen. Hörs sen!


Vad får man om..

.. man slänger alla dessa ingredienser i en gryta och låter det puttra i en timme eller två?


Nytt

Min nya skjorta fick invigas idag då jag och Linnea drog 'raggen' för att kolla vad som händer i stan ikv. Ganska dött, tror att Pdol kan ha med saken att göra. Alla är där utom jag och Linnea verkar det som.

 


Hair

Nu har jag hittat en frisyr jag vill ha. Inte nödvändigtvis färgen men längden och luggen. Mmm Mmm Mmmmmm yummie! Bara att börja spara.
RSS 2.0