GOTT NYTT ÅR!


Done fore the evening.

Nu är allting klart för morgondagen. Väskan med alla grejer är packad, drickan är fixad, maten är beställd, jag är nyduschad och klänningen är vald. Vi blir i påläng i år igen precis som förra året. Kommer blir great. Tyvärr fanns det inte att beställa plankstek (what??) Det är vad jag har ätit på nyår de senaste 5 åren. Dåligt! Men vi har beställt grillbuffé istället och den är inte fy skam den heller. 
Blir att jag åker till L ganska tidigt imorgon för det ska ju bli storm, 'klass 3' eller vad dom sa, på eftermiddagen. Man vill ju inte blåsa av vägen.

Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag är lite kryare imorgon. Har inte ont i halsen längre men nu har näsan börjat rinna. Inte så snyggt att ha röd sårig näsa på alla kort imon. Men men hellre det än vinter kräksjuka :)

____________________________________________________________

Update.

 Haha nån smällde just en raket här utanför, det gäller att börja i tid.

Ps

Korten kom idag. Åhh dom är superfina! Ramar skall införskaffas snarast så att jag kan hänga upp dom. Blir great!
Nu, som jag sa nyss, blir det till att sussa.
 Heipa!


Natti natt

 Min bästa vän och kompis Kristina har just vart här och vi har fikat lite. Te och mackor blev det, och en hel del skvaller. Mest från hennes sida då min röst fortfarande är typ gone. Mycket trevligt har vi haft det.

 Har även bestämt med tjejorna idag att vi ska ha en myskväll på tors. Blir te och mackor då oxå men kanske även lite vin. DÅ kan jag lova att det kommer skvallras. Längtar redan!

Nu sova!

Hes

Idag har jag ingen röst alls. It is gone så att säga. Får se om jag kan få nått annat att göra på jobbet idag, för att sitta och prata i telefon känns inte så lockande. Just nu försöker jag få i mig frukost. Det är inte det lättaste då halsen värker. Hittils har jag kämpat i mig två munnar varmt vatten med lite honung i. Tänkte hinna med hela koppen innan jag åker till jobbet.
Jobbar från 10-14 alltså bara halvdag vilket är ganska  skönt när man känner sig lite trött o hängig.

Hoppas på att min kort kommer idag. Har beställt massa förstoringar på kort från året som gått. Några ska jag ha själv och några ska bli pressenter. Kommer bli great. Kan visa sen när jag får dem.


GRATTIS!

Idag fyller min bästa vän och kompis Kristina år. GRATTIS!


Tyvärr är både hon och jag lite krassliga så det blev inget födelsedagsfika idag, men vi får ta det så fort vi blir friska!
Hoppas på många fina paket.



Förkylning på G?

Håller på att bli förkyld. Åhh jobbigt, är tung i huvudet och kroppen. Halsen känns sträv och torr. Har tagit några esberitox och gjort egen appelsinjuice som jag sitter och dricker nu. Hoppas på att alla dessa C-vitaminer skrämmer bort förkylningen. Ska lägga mig och läsa en liten stund också. Kanske hjälper. Håll tummarna!


Hemmagjord utan tillsatser ;)

Skor

Här är skorna jag köpte igår.


Kängor. De är jättesköna och har ordentlig sula så man inte halkar omkring.


Vinterskor. Mamma har sånna här som jag snor hela tiden. De är sköna och varma men hennes är för stora så jag behövde mina egna. Nu har jag det.


Stövlar. Har stövlar sedan tidigare men alla med klack. Och ibland behöver man faktiskt skor utan. Enkla och snygga.

Haparnda

Igår åkte jag och Emelie till haparanda när jag slutatde jobbet. Vi hade väl inga större planer på vad vi skulle göra mer än att kolla in nya köpcentret i torneå. Vi var där i kanske max 20 min sen åkte vi tillbaka över gränsen till haparanda igen. Där var vi desto längre. Gick på IKEA och käkade, köpte lite julpynt med 70% rabatt, nice! 
Vi kollade in lite snabbt i de andra affärerna runt om också när vi ändå var där. Blev lite raketer och godis till nyår och jag köpte några skor. Det var välbehövligt, några ordentliga vinterskor har jag saknat detta år. Men nu är det fixat .
Det var gårdagen det, om jag berättar om idag så är läget så här:
Jag städar nu. Ska jobba snart. Sen ska jag mest troligt vara med Emelie igen. That's it!







Julen

Jag är helnöjd med julen. I mina paket låg det:

°Klocka från Tritoni
°Extern hårddisk
°Superskön halsduk
°Hudvårds kit
°Silversked från mormor
°Pengar
Och sist men inte minst
°En jättefin tavla som min faster har gjort. Hon är konstnär så jag har beställt en av henne och den var verkligen toppen!

Maten var mycket bra och till efterrätt kom grannen in med VÄRLDENS tårta.


Oj oj oj den var nog det godaste någonsin.

God jul!

      

Dan före doppare dan.

Orkar inte skriva om resan känner jag. Vi hade det jätte mysigt och hann med att både shoppa, turista och framför allt äta massor. Men det är way to boring för att någon ska orka läsa i detalj (eller för mig att skriva) så vi skippar det. Men jag kan säga det viktigaste som hände:
När vi skulle cheka in bagaget till flyget i sthlm såg jag Klasse från 'Klasses julkalender'. Snacka om att jag blev lycklig!



Back to work now!


Resan

Här är några av de väldigt få bilder vi tog på resan.




1. Våran hytt på båten
2. Stora sängen på hotellet
 3. Vi fick vin och choklad av hotellet
4. Solen sken när vi kom tillbaka till sthlm
5.Festival kom till hamnen samtdigt som oss


Nyårs

De här glasen skulle ju vara det ultimata att ha på nyår.



Annars skulle dessa iskuber inte heller vara fel.


Packa

Nu ska jag göra lunch och sen ska jag packa. Antar att man inte behöver ha med sig så mycket. Vi ska ju bara vara borta i 4 dagar. Ett set med ombytes kläder och några sockar och trosor. Sen får vi fylla väskorna med sånt vi köper i Helsingfors och båtens taxfree ;) 

Frukost

Nu har jag ätit frukost. Blev finn chrisps med ost och te. Illamåendet från igår är som bortblåst så jag tänkte mig en sväng på gymmet innan jobbet. Måste bli idag för vi åker som sagt imorgon och då kommer det ta ett par dagar innan jag kan träna igen. Skönt men ändå inte.

Ja, jag har mycke mjölk i mitt te.


Opps!

Jag vaknde för ca 30min sen. När jag öppnade dörren från mitt rum blev det iskallt och jag hörde ett väldigt konstigt ljud. Det lät som våran vattenkokare fast ändå mer susande. Jag vågar mig ut i hallen och upptäcker att våran ytterdörr står öppen på vid gavel. Den har mest troligen gjort det sen pappa åkte iväg till jobbet kring 9. Alltså har inbrottstjuvar, älgar, fåglar m.m kunnat gå omkring här hemma utan bekymmer medans jag lungt har sovit i ca 2,5h.
 Härligt!

Sjukling

Fick åka hem tidigare från jobbet idag. Mådde inte riktigt bra i magen. Gick bra så länge jag satt still, men mista rörelse så kändes det inte bra. Hade dessutom huvudvärk. Så jag drog hem.
Pappa, L och nu senast mamma har alla haft magsjukan. Jag har klarat mig hittils (ca 10 dagar sedan första sjukdoms fallet) och det illamåendet jag känner idag har inte rätta  'magsjuke' feelingen. Så jag är ganska säker på att jag kommer klara mig undan denna gången. Men ändå är det onödigt att jobba när jag inte mår bra och när jag med stor sannolikhet smittar de andra då jag mest troligt bär på smittan. 

Nog om detta, nu sitter jag här hemma iaf och funderar på 3 saker. 
1. Om jag ska äta nått?
2. Vad jag ska äta?
3. Vilken film jag ska se efter den eventuella maten?


Klart!




Väntans tider

Jag har en bulle i ugnen.. eller flera. Så nu sitter jag här och väntar på att de ska gräddas klart. Medans jag gör det kan jag visa mitt läppstift som jag fick i kalendern för några dagar sen. Det är i en väldigt naturlig och fin rosa färg. Synd att det är så litet bara. Får kolla på båten nu när jag och L ska till Helsingfors om jag kan hitta nått liknande.




Nu piper ugnen att första plåten är klar. Mumma! 

Lussebullar

Mitt förra lussebullsbak blev inte helt lyckat så jag tänkte att jag testar idag igen. Denna gången med alla de redskap som krävs tillgängliga. Återkommer med en rapport senare.

I dagens lucka i min sminkkalender fanns det ett 'nagilack' i en snygg röd färg. Perfekta färgen för julafton. 



Oj oj oj!

Glöm aldrig att det är måndag morgon och att jag just avlutade ett samtal med att säga 'Trevlig helg!'.
 I am a big Pi ju ci key åou!

Back to work

Hade en go hemma dag i fredags då jag var helt själv här i stora huset. Det är det bästa som finns, att kunna göra prick vad man vill när man själv vill det. Lovely!

Igår var det jobb på dagen, tv på kvällen och hämta päronen i påläng kring 23-24 tiden. Skulle egentligen på bandy efter jobbet med L har fått magsjuka så han skulle inte spela och vädret var kasst så jag ides aldrig åka dit. Synd var det för jag hörde att dom vann.

Nu ska jag sätta mig och se 'The hills'. Det får vara min enda plan för denna dagen.

Kunder

Sitter just nu med en jätte gullig kund. Det är verkligen roligt när man får kunder man inte vill lägga på med. Vissa har förmågan att charma totalt fast det bara är via telefon. Det räcker med en sån kund för att hela dagen ska kännas lite lättare.
 
Slutar jobba om 15 minuter. Nice! Sen blir det lunch och efter det gymmet.

Shit

Måste byta profilbild alltså.

Lunch

My oh my. Vi sitter nu och kollar igenom lunchalternativen. Ser ut att bli kina idag, precis som igår. Inte bra, men vad göra när det inte är gott någon annanstans? Men imon jobbar jag bara halv dag så då äter jag hemma. Kina 3 dagara på raken hade inte vart någon höjdare. Lunch kompis... Sara så klart!


Just another tuseday

Sängen är obäddad, disken ligger i hög, det är mörkt och KALLT ute och jag känner mig så sjukt trött. Vill bara dra täcket över huvudet och sova for ever and ever. Jag slutade med socker för ett tag sen och jag vet att det är p.g.a det som jag är så trött och hängig. Och om jag lägger mig nu och vilar kommer det bara bli värre.



 Så nu är min plan att  jag ska bädda sängen, dammsuga golvet,  göra lite middag och sen ta en promenad. När detta är gjort ska jag belöna mig själv med att krypa ner i sängen men en kopp te och se ett avsnitt av nån bra serie eller läsa lite i min bok. 
Later 'gater'!

Boring

 Idag gjorde jag och L den nyttigaste smootien hittills. Vi pressade våran egen appelsinjuice tillsatte turkiskyoghurt, frysta blåbär och jordgubbar. Blev mycket gott!
 Detta är  ungefär det roligaste och mest intressanta som hänt mig de senaste dagarna så jag hoppas ni förstår varför det vart så dött här på sistone. Vill inte tråka ut er.

 Idag blir det jobb till kl 12, lunch med Sara och sen eventuellt gymmet.
Heipa hei!


jobba, jobba, joooobba!

Nu är det bara ca 15 min kvar av min arbetsdag. Skönt. Fast det är rätt lugnt här idag så det är inte så att jag håller på o dö. Jag har fått en ny dator här på jobbet nyss, WOHOOO! Det är det viktigaste på länge. Har haft den segaste datorn av alla skulle jag tro. Tar minst 10 min att bara få igång den varje morgon sen är det massa inloggningar m.m som ska klaras av. Men nu går den så fort och den är väldigt tyst. Jag har dessutom fått nytt tangentbord och mus så nu känns det bra, mycket bra.

Papsen och jag ska käka lax idag. Det är längesen vi åt det, längtar till klockan slår 20.00 och jag får brumma iväg hemmåt. L som inte tål fisk får ta lite av palten som vi åt igår. Hehe

Julpynt.

Hittade min låda med julpyssel för nån dag sen. Så iadg har jag tänkt att jag ska ordna lite julstämmning här i mitt rum. Börjar kl 16 och har inget annat för mig ändå. Kanske tar nån bild på det färdiga resultatet sen.

Bra försäljare?

Vaknade nyss när telefonen ringde. Så här lät samtalet som följde:

Jag: Ekholm.
Killen (glatt): Hallå!... paus
J (trött): Hej
K (ännu gladare): Hallå hallå!... lång paus
J (irriterat): HEJ!
K: Hej jag heter benjamin... paus igen
J: Jaha?
K: Jag söker firmatecknaren. (Jag fattar att han menar min pappa)
J: Han är inte hemma.
K: Jaha... paus
J: Hej då!

Han måste ha vart ny på jobbet. Jag fick sköta samtalet åt honom och han frågade inte efter min pappa med namn eller företagsnamn, bara 'firmatecknaren'. 

Smart!

God morgon

Har nyss vaknat. Sitter här med världens minsta ögon som inte tål nått ljus allt och tvingar mig att stirra på skärmen. Ska snart käka o klä på mig och sen drar jag in till gymmet. Känner mig inte så sugen nu kan jag säga. Men det värsta för mig är alltid att få mig iväg, så det blir bra när jag kommer dit. 

Igår gick det bra med bullbaket och jag hann också med att träffa min bästa vän och kompis Kristina, hon hade klippt sig och var jätte fin i sitt nya korta hår. Kvällen spenderades med mamma omkring körandes mellan olika affärer. När vi var på jysk hittade jag en liverpool kudde, snygg och billig var den dessutom. Kunde inte motstå att köpa den till L. Han blev mycket glad. Han och pappa var på hockey luleå-frölunda (3-2) så stämningen i bilen på väg hem var hög.

Nu måste jag åka. Här kommer bilder på bullarna från igår. (Glömde ta på när de var klara)







I dagens lucka i kalendern var det en tub med body skimmer. Nått jag aldrig skulle köpa själv men som är bra att ha. 
Glad onsdag!

Luleå

Nu sitter jag på mammas jobb och letar recept till lussebullar. Ska gå till hennes nya lägenhet sen och baka så det luktar gott när hon kommer hem. Jag har vart där hela morgonen och packat upp tallrikar, handdukar, gardiner och lampor. Hon har inga möbler ännu mer än en madrass på golvet så det är inte så jätte mysigt ännu. Men jag har just vart på Åhlens och köpt lite fint julpynt som hon får av mig i inflyttningspressent så det ska nog snart vara mysigt om bara den!

Nu hitta jag ett bra recpet på Tasteine, ett med kesella i. Det tar jag, brukar bli saftigt. Hör ni på tv eller radio att nån i luleå har brännt ner ett helt hus när hon bakade så vet i vem ni ska skylla på

Over and out!

1:a dec

Idag fick jag äntligen öppna första luckan i min fana kalender. Det var ett skimmer, han bara testa lite snabbt på handen men det verkar helt OK. Jag ska ha det imorgon så då får jag se hur länge det sitter m.m.

Nu har L just dratt iväg till sin träning så jag har tänkt att jag ska göra iordning en överraskning till honom. Denna överraskningen innebär att jag måste sitta och installera massa program på min dator vilket jag H A T A R. Men vad gör man inte för att han ska få se sin älskade fotboll ;)

En blid bara för att. Ca 3 år sen.

RSS 2.0