blåmärke

Här har ni resultatet av festen i fredags. Det var en safett där man skulle ha en galge mellan benen och springa och runda en kon. Jag får jättelätt blåmärken spec på benen och då kan det se ut så här när man haft kul.

Vänster ben

Höger ben

Festen annars var superkul och alla hade tolkat temat på ett bra sätt. Fanns allt från troll, pirater, prinsessor till bebisar. Bästa var nog ändå en kille som var utklädd till ett ritblock. Massa roliga lekar och tävlingar och kul människor. Jag älskar att träffa nytt folk och det fanns det gott om på festen. Haha. 

Hade så kul att jag nu börjat planera en egen fest. Hoppas jag kommer hitta tid till att ordna den också bara. Skulle vara så kul med det temat jag funderar på. Återstår väl att se vad som händer med dom planerna

 


Hellu!

Gah! Har stigit upp kl 06.30 hela veckan och även förra veckan klev jag upp så tidigt varje dag. Kommer hem kring 17 och sen är det gym eller laga middag. Efter det är jag helt slut så då blir det soffan och datorn med playkanalerna tills det är dags att sova. Alltså ingen tid eller lust att blogga förrens idag. För idag börjar jag först kl 13 och fick därför sova lite längre. Gjorde susen för humöret att höra Linus kliva upp och bara kunna dra täcket över huvudet och fortsätta sova. Hahaha.

Nu sitter jag och käkar frulle och ser biggest loser USA. Ska gå tidigare till skolan så jag ska hinna plugga inför tentan vi har imorgon innan vi börjar.

Kl 13 har jag ett roligt klinikpass att se fram emot. Idag ska ettorna komma och askultera med oss och få se hur det går till när man har patienter. Dom har hittills bara övat på varandra och jag kommer ihåg att jag var skitnervös när vi hade våran askultation så jag ska försöka göra det så roligt och intressant som möjligt för vem som än ska vara hos mig. Det är första gången dom får träffa en 'riktig' patient så det kommer vara många intryck att smälta.

Efter skolan blir det mer plugga och sen är vi bortbjudna på fika, fotboll och Big brother hos en kompis. Skönt att få slappna av en kväll utan att tänka på skola eller examensarbete.


service

Hellu! Det är skitkul att åka skidor ju! Men SÅ jobbigt. Vart svettig efter bara nån minut och jag känner av åkturen i hela kroppen idag. Längtar redan till nästa åktur. Dock blir det nog inte nån mer före helgen för nu är det fullt upp med skola imorgon och på fredag.

Gårdagens två bästa:

1. Melissa - hon är sjukt duktig på att förklara och peppa mig när vi tränar. Igår gick hon grundligt igenom tekniken för hur jag ska göra när jag ska åka. Hon sa hur det skulle kännas i alla olika rörelsemoment och hur jag skulle göra för att få ut mesta möjliga av varje skidtag. Fick t.o.m. åka utan stavar ett tag för att få rätt teknik med benen och för att jag inte skulle 'fuska' och frestas att mest använda armarna. Hon är väldigt pedagogisk och alltid glad när vi tränar. Hon är guld värd för en sån träningsnybörjare som jag. TACK Melissa för att du är villig att låta mig träna med dig och för ditt stora tålamod!

2. Intersport på ersboda - Min stav gick av igår när vi åkte. Hörde hur den knakade litegrann när vi åkte och helt plötsligt när vi var i en uppförsbacke gick den av. Kändes rätt surt att den gick av första gången man använder den. Gick av på ett rätt konstigt ställe också, längst ner och inte på mitten som man kunde tro. Vi åkte direkt till Intersport där jag köpt staven och snackade med personalen. Hade inte med kvitto eller ens kortet jag köpte stavarna med för flera veckor sen men det spelade ingen roll. Det var inga problem och jag fick byta utan att dom ens ifrågasatte varför staven gått av. Det är service och sånt som gör att man gärna handlar där igen.


invigning

Just det en sak till innan jag lägger mig.


Imorgon ska jag som sagt inviga mina skidor men redan ikväll har jag hunnit med en annan invigning. Nämligen den av mitt macaronset och min macaronbok som jag fick i julklapp. Äter ju efter LCHF och Linus är allergisk mot mandel så det har inte blivit av tidigare. Men imorgon kväll kommer en riktig macaronälskare hit på fika så då var det ett ypperligt tillfälle att testa mina klappar.


INDOOOOOOOOOR!

Måndagsindoor är mitt favvo pass på hela veckan som ni kanske förstått by now. Idag var det dessutom ett nytt program som var riktigt tungt. Fick nästan astmaandning på slutet. Tuuungt motstånd och snabbt tempo i intervaller gjorde susen för mjölksyran sista 6 minuterna.

Imorgon ska jag och Melissa inviga mina skidor ute i det fina vädret som utlovats. Tror det kan bli riktigt skoj, och förhoppningsvis jobbigt. Blir skönt att äntligen få börja utomhusträningen igen. Har inte gått tidigare då det har vart en alldeles för kall, blåsig, blöt och konstig vinter hittills. Men nu börjar dom härliga senvinterdagarna dyka upp och man kan snöra på sig löparskorna och i år även skidorna.

Började springa ute kring 20:e jan förra året ser jag när jag läser i arkivet. Så jag ligger en månad efter i utomhus träning. Men med tanke på hur mycket jag tränat denna vintern ligger jag nog en månad före i kondition jämfört med förra året så det jämnar ju ut sig ;)

Nu måste jag sova för jag ska upp tidigt imorgon för att jobba med examensarbetet.

Morrn morrn!

Idag ska vi börja dagen med ett klassmöte om examen. Vi ska planera hur, vart, när vi vill ha den och vem som ska göra vad. Helt sjukt att jag redan gått två år, känns som bara en vecka typ.

Sen efter mötet blir det föreläsning till 12 och när lunchen är inteagen ska jag Malin och Nicole jobba med en artikel som hör till examensarbetet. Vi ska bara skriva ett abstrakt till den så det är inte allt för jobbigt. Så over all en ganska lugn dag.

Tänkte klämma in nån träning ikväll också för nu har inte jag tränat på 10 dagar. Hehe opps, men jag har inte haft tid helt enkelt. Blir nog en indoor för att jobba lite på flåset och kanske en sväng upp på gymmet efter det. Den som lever får se.

Nu måste jag käka frulle och sen springa iväg mot skolan. Som vanligt blir det äggröra och bacon. Mmmmm!


Massa skoj

Ojoj går segt här på bloggen nu. Hann ju knappt hem innan det var dags för mamma och pappa att komma på besök. Har inte suttit många sekunder vid datorn utan har velat spendera så mycket tid som möjligt med dom.  Vi har lagat god mat, gått på stan, sytt, myst och sett mello.

I fredags hade vi återsparkssittning som ettorna ordnat åt oss. Temat var 'S' och vi hade skitkul. Jag, Melissa, Lisa och Joel klädde ut oss till Spice girls. Joel vann pris för bästa utklädnad, han var Emma 'Baby spice' och såg helt amazing ut! Som en blanding av neandertalare och en tjej. Haha. Det bjöds på god mat, god dricka, dans och ett uppträdande av oss. ;) Gick dock hem tidigt när ma och pa ändå var här. Ville som sagt passa på att vara med dom.

Nu till helgen är jag bjuden på nya festligheter och denna gången är temat 'barnkalas'. Har köpt tyg i helgen så nu håller jag på att sy min outfit och när vi handlade idag har vi köpt det sista till Limpas utstyrsel. Haha åhh det kommer bli så bra! Lovar att jag ska visa den sen.

Nu ska vi göra oss iordning för kvällen och sen nanna kudde.

Syr för fulla muggar.

Kalix-Piteå-Umeå

Back in Umeå efter en skön helg hemma och en superkul dag på utbildningsmässan i Piteå. Hemma har vi mest flängt runt mellan våra familjer och våra vänner. Han med en snabb sväng till Happis med Linnea också för bl.a. ett besök på IKEA. :)

På mässan som var igår på Nolia i Piteå stog jag i Norrbottens läns landstings monter med folktandvården. Precis som förra året blingade vi tandborstar och pratade om våra utbildningar. Vi var en tandhygieniststuderande, en tandläkarstuderande, en tandteknikerstuderande och en som läste till tandsköterska. Så alla yrken var representerade. I år fanns det 8 stationer i vår monter allt från psykiatrin till kulturen fanns represeterade för att visa på hur många olika jobb det finns inom landstinget och att det inte bara är vårdyrken som man kanske lätt tror. Man kan vara datatekniker, sömmerska, leda olika projekt, jobba administrativt och massa annat.

På mässan kommer över 4000 personer, främst gymnasieungdommar. Vi stog ganska nära dörren så vi fick massa besök. Vi delade ut nästan 600 tandborstar i vår del av montern och i hela montern hade vi en tipsrunda som ca 800 deltagare gjorde. Succé!

Kul, kul, kul. Fick dock berätta mer om själva utbildningen och arbetet förra året. Mer frågor och mer ungdommar som var genuint intresserade. I år ver det mer bara allmänt prat och att så små frön i deras medvetanden om att det finns många yrken inom tandvården. Men lika kul det, fick höra om många  roliga utbildningar av 'kidsen' och har lärt mig massor av de andra utställarna.

Imorgon blir det skola kl 9-15 sen kommer mamma och pappa hit för att spendera helgen här. Blir alltså ännu en kul helg.

En kul grej bara..

.. jag och Linus bestämde helt spontant bara så drä att vi åker hem till Kalix imorgon. Haha så kan det gå.

Månad 1

Imorgon har jag ätit enligt LCHF i en månad. Kan glatt konstatera -5 kg på vågen. Dock tror jag det är mycket vätska som släpper så här i början. Tror inte heller att det bara beror på dieten. Är ganska säker på att all träning jag utövat har stor del i det hela också, om inte hela delen t.o.m. Men jag äter mest LCHF för att jag mår så jäklars mycket bättre, inte för viktnedgången. Träningen står mest för den delen.

Jag har aldrig ont i huvudet, ingen svullen mage när jag ska sova, piggare på kvällarna efter skolan och Malin konstaterade förra veckan att jag inte är lika ojämn i humöret längre (även om det fortfarande finns dagar då det svänger rejält, tror nog att de dagarna har att göra med hormoner och inte blodsockerfall, haha).

Summan av kardemumman. I feel good!

Recept fröknäcke

Om man googlar 'fröknäcke' hittar man massa bra recept. Jag valde detta då det verkade enkelt att göra. Det tar ganska lång tid att göra men arbetsinsatsen är minimal, vilket är perfekt för mig. Bjöd på dett abrödet igår då vi käkade ost och kex och de passade alldeles utmärkt till både ost och gravadlax. Att det dessutom är LCHF-vänligt är ju bara ett stort + i kanten. Så här bakar du det då alltså:


Du behöver:

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
4 dl vatten
ca 1 tsk salt

Gör så här:

1. Blanda allt i en bunke och låt det stå och svälla minst 6 timmar. Perfekt att göra på morgonen innan du går till jobbet/skolan eller över natten om du har möjlighet att baka ut det på morgonen.

2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj även med lite olja för att undvika att det fastnar. Bakplåtspapper är ett MÅSTE. Jag gjorde utan på en plåt och det gick inte att få bort sen. Var bara att skrapa bort och ha som müsli sen. Smörjer man inte pappret innan med olja riskerar det att fastna i pappret på samma sätt.

3. Smeta ut i tunt lager på plåten. För mig blev det lite mer än en plåt men det beror nog på hur stora plåtar man har.

4. Grädda 125 grader 1 timme, minska sen till 100 grader och fortsätt minst 1 timme till eller tills brödet är
hårt och torrt. Sen kan brödet gärna stå kvar i ugnen medan den svalnar.



Tulpaner

Kolla vad fina mina blommor har blivit över natten! Nu har dom rest sig mer jämfört med igår och själva blommorna har blivit lite större.

Jag har sagt det flera gånger förut och jag säger det igen: Jag älskar att ha snittblommor hemma! Hela rummet blir förvandlat med en vas med blommor på bordet. Farmor hade alltid en bukett snittblommor hemma på vardagsrumsbordet och bytte ut dom så fort dom blev gamla. Jag har tänkt att jag ska göra samma när jag väl börjar jobba och tjäna pengar.


Natti natti!

Nu har Malin just åkte hem och jag håller på att städa upp. Vi har sett melodifestivalen och kommenterat om alla låtar, alla artister och alla kläder. Kvällens bästa var dom duktiga programledarna. Tyckte spec om Helena Bergströms sketch, haha så kul.

Vi har käkat ost och kex med tillhörande marmelad, ölkorv, gravadlax och parmaskinka. Riktigt gott får jag säga. Efter mello satt vi och snackade och lyssnade på alla fulla ungdomar som väntade på bussen här nedanför fönstret. Haha man får ofta höra skönsång här utanför på fredag- och lördagkvällar.

Nu blir det sängen om jag ska orka med 3h träning imorgon.

Glömde ta bild på skinkan, korven, laxen och marmeladen. Men ni vet väl ändå hur det ser ut va? ;)

Lillebror

Idag fyller min lillebror år. Grattis grattis 'din lilla skitonge'. ;)


Effektiv dag

Om man titta på facebook verkar det vara fler än jag som har en fixardag idag. Kan just nu läsa mig till 8 statusuppdateringar som innehåller nån typ av fix/städning/bakning. Haha man kan nog ge kylan ute äran till att folk håller sig inne och pysslar.

Jag har just nu paus och käkar lunch. Klev upp 10 och började städa efter ungefär 1½h satte jag mig med skolböckerna och satt en timme. Sen behövde jag en paus så det blev en prommenad trots -26 på termometern. Hade dubbla långkalsonger, dubbla halsdukar och dubbla vantar. Vinnande koncept visade det sig då jag bara frös om kinderna :) På vägen hem köpte jag med mig massa godsaker inför kvällen och passade på att unna mig en bukett tulpaner.

Sen jag kommit hem har jag hunnit koka fikonmarmelad, städa lite mer, diska undan all disk, bädda sängen, pyssla med blommorna (ta bort torkade blad, vattna m.m) och nu äter jag alltså lunch. Puh!

Jag har tänkt att jag ska hinna dammsuga och dammtorka också innan  jag får besök.

Rosa och vita tulpaner får pigga upp i vardagsrummet.

Min allra första fikonmarmelad.

Dove

Som jag berättat flera gånger tidigare är jag Buzzador. Det gör att jag får möjlighet att testa massa olika produkter gratis och att jag dessutom får extra gratisprover att dela ut till mina vänner. Ex testade jag under december Bonaquas nya smak. Nu har jag under veckan hämtat ut ett nytt paket och det innehöll följande:



Dove intensivbalsam. Ska ge extra näring vilket kan vara bra nu så här på vinter halvåret då det är kallt. Har testat det en gång och jag tyckte håret kändes väldigt mjukt efteråt. Dock fick man ta ganska mycket för att det skulle räcka till hela håret vilket inte är bra då det blir dyrt i längden att hålla på och köpa massa flaskor för att dom tar slut hela tiden. Hade alltså gärna fått vara drygare.

Får ge en bättre rapport sen om hur håret blir när jag använt det några fler gånger.

Så här ser paketet ut med alla produkter man ska dela ut.


Puh!

FÄÄÄÄRDIG! Var ett ganska tufft och intensivt pass på 40 min. Mest fokus på mage men även armar och ben fick sig en omgång. Är helt slut nu. Ska hoppa in i duschen och sen ska jag se senaste avsnittet av biggest loser på play. Efter det blir det sova för imorgon har jag som sagt en del städande och fixande att ta hand om innan tjejerna kommer.

Nöjd med dagens träning.

Börjar det ge resultat månne?! Haha.

Träna hemma

Tänkte försöka mig på ett pass här hemma nu ikväll. Skönt att slippa gå ut i kylan för att ta sig till IKSU. Vi har -23 just nu och det är för kallt för att jag ska ge mig ut igen. 15 min till och från skolan i kylan räckte fint för denna dagen.

Tänkte ta hjälp av denna träningsblogg, som jag tipsades om av Hanna, nu när jag tränar. Finns många filmer med olika övningar och tips om hur man använder sin egen kropp som motstånd. Tjejen som skriver är PT och förklarar därför mycket bra vad alla övningar går ut på.

Har lite träningsvärk i axlarna och baksidalår från yogan. Känns som att det är i små muskler så det är nog sånna som jag inte använt på länge (om ens någonsin) så det gav ändå lite. Men just med yogan är inte målet att bli vältränad utan mer avslappnad, smidig och att få lite variation i min träning.

Imorgon blir det en vilodag för kroppen och då ska jag passa på att städa och fixa här hemma. Sen på kvällen kommer tjejerna hit för ost och kex.

På söndag blir det 1h badminton med Malin och sen 2h volleyboll med klassen. Räknas nästan inte som träning för det är mest kul. Precis som det ska vara på en söndag.

Och så en bild för att det blir så tråkigt utan:
Just kommit i mål efter mitt andra göteborgsvarv någonsin. SKÖNT att sitta och vila en stund.
I maj är det dags igen.

Bakelibak

Testar att baka ett nytt fröbröd idag. Detta innehåller bara frön och vatten så jag hoppas det ska bli lite knaprigare än det andra som vart ganska mjukt p.g.a mandelmjölet och äggen. Detta ska dessutom gräddas i 2-3h (det andra 20 min) så jag hoppas det blir mer som knäcke.

Testade att strö havssalt på den mindre av dom. Återstår att se om det blir gott, hör av mig om några timmar. ;)


nya ting

Här är en bild på mina nya (förhoppningsvis) bästa kompisar. Dock har det varit alldeles för kallt denna veckan för att jag ska haft lust att testa dom. Dessutom är min 'coach' och träningspartner i alperna så jag hade nog ändå inte vågat mig ut på egen hand.

Förutom ett par skidor har jag hittat mig en fin fin underställströja i lite tjockare material och ett par vanliga underställsbyxor på rean. Båda kommer från CRAFT. Så nu ska jag kunna hålla mig varm medans jag sportar ute i vinter.


Fissurförsegling och yoga

Har vart en fullspäckad dag idag. Började imorse med att öva att fissurförsegla på tänder. Fick riktiga tänder som dragits ut från olika patienter. Sen fick vi öva på att torrlägga ordentligt i munnen på varandra så vi vet hur vi ska göra sen. Måste vara kruttorrt för att materialet ska fastna. När vi hade torrlagt fick vi se om vår partner behövde en försegling eller inte och sen fick vi försegla på varandra om det behövdes. Lisa fick bättra på en gammal försegling på mig som hade gått sönder lite i kanterna. Var skitkul att få göra nått nytt.

Efter lunch satte jag mig med Malin och Nicole och letade artiklaar och böcker till vårt examensarbete. Går skitsegt frammåt eftersom allt står på engelska och sen måste ju studierna vara ganska specifika också för att vi ska kunna använda oss av dom. Mycket läsande och översättande alltså. Men det går iaf frammåt och inte bakåt. Får helt enkelt kämpa på.

När vi suttit några timmar gick jag och Malin till IKSU för lite träning. Idag testade vi Yoga för första gången. Vet inte riktigt vad vi tyckte om det men vi ska ge det några gånger så får vi utvärdera sen. Man vart då lugn iaf :)

Nu har jag sovit en liten stund på soffan och ska städa undan lite här hemma innan jag ska lägga mig i sängen och läsa en grej till examensarbetet.

Morrn!

Sitter med min tallrik äggröra och bacon och lyssnar på p3 i min mobil. Bästa starten på morgonen enl mig. Idag ska vi öva fissurförsegling på skolan. Kommer bli väldigt kul och intressant.

Linus är borta till på söndag. Han är i Hemavan med sina klasskompisar. Så nu har jag hela lägenheten för mig själv. HUR UNDERBART? Ex kan jag tända lampan i sovrummet när jag vaknar, behöver inte smyga runt här nu när jag gör mig iordning och jag har HELA sängen för mig själv. Mohaha jag njuter kan jag säga. Men lagom till kvällen kommer jag väl vara less på allt detta och längta ihjäl mig efter honom.

Vill passa på att visa en bild på mitt hår denna morgon. Somnade med blött hår igår och då ser man ut så här när man vaknar:


Ska försöka tämja det nu och sen bär det av mit skolan. Heipa!

Frökex

Du behöver:

150g mandelmjöl

70g linfrö
50g sesamfrö
30 gram solrosfrön
(ev kokos om man vill)
1tsk bakpulver
1dl vatten
2 ägg
en nypa salt

Gör så här:

Rör ihop allt i en bunke. Det blir en ganska kladdig smet. Forma till bollar och platta ut till ca 25 tunna kex på plåtar med bakpapper. Ett tips är att ha en skål med vatten att doppa händerna i så kladdar inte smeten lika mycket.
Grädda i ugnen 20 min 175grader


Jag gjorde inte bollar men det blev bra ändå.


Träning

Jag har ju kört indoor walking varje måndag och sen zumba eller indoor en gång till på ons eller tors under hösten. Nån gång ibland har jag slängt in lite styrka på gymmet eller nån kilometer på löpbandet. Sen när jag var hemma i Kalix över jullovet köpte jag ett träningskort för 2 veckor och då var det bara att se till att träna massor så det var värt pengarna ;) Blev mycket träning där och sen jag kom tillbaka till Umeå har det bara blivit mer och mer.

Här nedan är mitt träningschema för januari. De svarta prickarna innebär att jag har tränat något. Åkte tillbaka till Umeå den 8/1 så passen före det är gjorda på Nova i Kalix. Har försökt hålla minst fyra träningspass i veckan och har lyckats hittills. (Notera gärna den 25:e då jag firade Csn pengarna med både indoor walking och ett styrkepass på gymmet. Hörde jag 'bra jobbat'? Jepp jepp)

För att fira denna nyvunna träningsglädje utökar jag nu med en ny kategori: Lovisa tränar. Det ska nog hjälpa mig att hålla motivationen uppe (måste ju träna för att kunna fylla på med inlägg där).

RSS 2.0