Försenade julbilder

Har laddat in alla bilder från jul nu förresten. Haha det var inget att hänga i granen. Måste ha fått nått på linsen för de flesta var suddiga men hittade 2 på mig som togs i början av dagen/kvällen. På den första är dock problemet inte smuts på linsen, utan bara skäpan.

Haha normalt

 



Nyår

Nu håller jag på att fixa mig i håret. Jag och Limpa ska snart bege oss till Linnea där vi ska avnjuta en god middag med goa vänner :) Sen ska vi dra vidare till partylokalen där hela gänget ska sammanstråla. Hoppas på en rolig kväll.











Tv visar sten, sax, påse.

3d009a83c9c1efec7148a7d82a350e8a.png

 

Kolla vad som är på tv nu. :p 

 


Mario Party 2 <3

0-2f7680e310de77cf4ae4f944d5893de4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mario Party 2 <3

 


Fixing dinner

Puh det var mycke mer folk än jag trodde på stan. Verkar som att alla har ledigt nu. Vi skulle bara fixa lite julklappar snabbt, men vi kom just hem så nästan 4h tog det. Är klar med alla julklappar nu iaf, skönt. Hehe det bästa är att båda som jag köpt till Linus har jag minst lika mycket nytta av ;) Man får inte vara dum!

Håller på att fixa maten nu, blir fläskfilé och potatis. Ska städa lite idag också har jag tänkt, för på julafton kommer alla hit och käkar lunch. Och då vill man ju att allt ska vara tipp topp!


Här får ni ännu en fin fin cambild som en liten tidig julklapp :p

God morning

Har just vaknat. Sitter och käkar frukost och leker i photo booth. Tänkte se ett avsnitt till av Veronica Mars snart och sen ge mig ner på stan och köpa de sista julkapparna. Ska försöka hinna med en solning också.











Nu mår man! Ser Veronica Mars säso

368e27840dca72e9fe18ed53b3191c5f.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu mår man! Ser Veronica Mars säsong 1 och hittade ostringar i ett skåp.

 


Lunch date

Nu drar jag iväg på en lunch date med Limpa. Han kom aldrig hem inatt för dom hade fastnat vid nån olycka söderut, så dom kom till kalix kring 8 i morse och då drog han direkt på jobbet. Så nu ska jag äntligen få pussa på honom efter en 3 dagars längtan ;)  

Åh internet krånglar lite så jag får inte in någon bild från min dator. Får åtgärda det när jag kommer hem.
Later!

Just nu. Har det ganska bra!

-624c0dcf928df120f1a02917ea039c5.png
Just nu: Har det ganska bra! Och snart kommer Linus hem från uppsala. :)

 


Bada

Håller just nu på att hälla upp ett bad. Ska ha en minispa kväll nu så jag är redo för den nya veckan. Har tagit in min dator i badrummet också så jag kan se en film medans jag badar. Smart va?

Det är en av fördelarna med min dator. Att den är nästan lika lätt att flytta runt som en bärbar. Har fixat så att internet är trådlöst på den nu också så då är det verkligen inget som kan stoppa mig :P

Igår hade jag fullt upp från morgon till kväll. Först fika date på stan med Min bästa vän och kompis Kristina. Efter det en liten rundtur i lägenheten som hon ej hade sett. Direkt när hon åkt hem kom Empa, som är hemma från västerås, förbi. Vi satt barnvakt åt min grannes unge några timmar. Mycket trevligt. Och när Empa åkt hem och jag slängt mig ner i soffan ringde Linnea och ville komma en sväng. Som sagt fullt upp. Trevligaste dagen på länge.

Idag har mamma, pappa och Olof vart här och fått sig lite julfika och kollat in min julgran. Olof åkte för kanske en timme sen och sedan dess har jag bakat lite för att fylla våran nu nästan tomma frys. Blev nya lussebullar och kolakakor.

Nå nu har det spolat färdigt i badet så nu ska jag hoppa i.
Vi hörs!

Nothing new

Har just städat här hemma. Var granbarr överallt från när vi tog in granen igår, så det var ett måste. Gjorde ganska ont att gå runt barfota. Sen är det ju härligt att ha rent hemma när det är helg så man bara kan slappa :)

Snart slutar L jobbet och då ska vi dra till gymmet. Blir springa som vanligt för min del. Men jag tar det nog lugnt idag för det vart rätt hårt sist.

Målet med springadet:


Och efter det blir det middag. Ikväll serveras det hemmagjord kebab på renskav(?)... Linus idé.

Färdig

Haha ser att stjärnan hamnat lite på sniskan. Granen ser också rätt glest pyntad ut längst ner men det ser bättre ut i verkligheten.

Åh vad fint det blir med blixt en på :P eller...


Bilder från promenaden igår





Vill ha en systemkamera NU! Alla bilder blir ju skit. O så vill jag ha nått bra bildredigerings program också. Sen är jag nöjd :)

Titta vad jag har!


Nu ska den kläs.

Sunny day.

VARFÖR ÄR L:S DATOR DEN SEGASTE I HELA VÄRLDEN.??!?! Är 2-3 sekunders fördröjning på allt jag gör och hälften av alla kommandon går inte in i dens lilla hjärna.
Så...Nog om det.

Håller just nu på att fixa min lunch. Blir rester från igår pasta med pastasås. Efter det hade jag tänkt få med Sara på gymmet eller en prommenad. Men självklart är hon i luleå så det blir inget med det idag heller. But I won't give up my friend :P

Så planen nu blir att jag får ta mig en promenad med min bästa tränings kompis 'iPod' istället. Han finns alltid tillgänglig, haha.

Nu lunch!

Haha

Ser att ett inlägg som jag skrev för JÄTTE länge sen har hamnat här bland de nya inläggen.
Lina... just ignore it. Vi har inga planer så du behöver inte höra av dig ;P

Lussebullar

Haha snygga dom blev då :P Nå ja det är la ändå smaken som räknas och dom vart väldans goda. Gjorde några med fyllning också som Linus får. Jag gillade inte dom så mycket förra gången jag gjorde dom.

När jag hade bakat klart fick jag fint besök av Linnea som ville 'catch up' lite. Var trevligt med sällskap så här på kvällen när Linus är och tränar. Nu har hon nyss gått och jag spelar så klart sims..

Nu hör jag nyckeln i dörren... Då är det dags för kvällsmat!


Till Lina.

Hör av dig och säg när du har tid för mig så kan jag med största sannolikhet också :P

And the result..

Utan tvekan den godaste hemmalagade lasangen jag käkat. Mycket bra med tanke på att detta är kanske 3:e gången jag gör lasange nånsin. Egentligen 2:a för linus hjälpte mig förra gången. Här kommer en liten bild på mästerverket.


Nu har jag en deg på jäsning som skall bakas ut på 40 minuter. Blir nya lussebullar då Limpa bjudit bort de förra på sitt jobb. Medans jag väntar passar jag på att spela lite sims ;)

Jay Sean - Down

Idag ska vi käka lasange så nu sitter jag och letar nått bra recept på ostsås. Medans jag gör det lyssnar jag på denna låten som jag just nu inte kan sluta sjunga på. Perfekt 'gå hemma' musik.

Jay Sean - Down

Hur gick det då...

...med mina planer?

Städandet
Har dammsugit upp kanske 1kg sand och grus här i lägenheten. Och inte bara i hallen ska jag tillägga. Eftersom man alltid utgår från hallen, oavsett vilket rum man ska till, så sprider det sig väldigt fort.
Här kommer lite bilder så ser ni hur det ser ut hemma hos oss också.

Hallen före och efter städ:




Kök:



(Jag hann börja laga mat på efter bilderna så det är kyckling som ligger på bänken)

Vardagsrum:




Sovrum:




Solningen
Haha jag var fortfarande blekast av alla på boxningen trots 4 solningar denna veckan. Jag jämförde mig med Limpa tidigare idag och han är brunare också. Haha och när jag ser mig själv i spegeln när jag är själv tycker jag att jag ser jättebrun ut :P Bara att inse då att jag är rätt blek i grunden.

Boxningen
Puh! Idag tog jag i så jag höll på att svimma tror jag. Haha på sista övningen fick jag tunnelseende :P Men oj oj OJ vad det är skönt efter när jag får komma hem och krypa ner i badkaret.

Nu har jag bara en sak kvar och det ska jag sysselsätta mig med tills det blir nanna kudden.

SIMS!!!!!111elva

Dagens planer:


Städa - mest plocka undan saker egentligen
Sola - är blekare än blekast
Spela sims - my drug
Slåss - boxningen ikväll, ville bara att alla ord skulle börja på 'S' :P

Är sjukt sugen på att köpa nån fin bukett att ha hemma. Tycker det kan göra mycket med en vas full med fina blommor.

Så här god mat åt vi ikväll hos Li

0-7232d3ae2c1dc08bc2b33c398bca9ef3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här god mat åt vi ikväll hos Lina. Efter det såg vi självklart idol. Rätt kille vann, jag gillar Calle mer men han är ingen 'idol'. :)
Nu kör jag och Sara hem från luleå.

 


Kör på blått idag.

0-5d9c52e4837751442243cad7979e4c36.png













Kör på blått idag.
Vet att det inte syns så bra. Jag får se om jag kan fixa nån bättre bild sen. Blir i luleå hela dagen.

 


Nobelmiddag och gym.

Har just sett intåget till nobellfesten. Tyckte Madeleines klänning var finast, men Viktoria var inte långt efter.

Nu ska jag med grabbarna på gymmet och springa en stund. Får se om jag känner av nån trötthet från sprutan. Tycker det är många som klagat på att dom kännt sig trötta och hängiga eller fått ont i huvudet och så. Det enda  jag känt var armen inatt och lite lite lite ömhet i den idag.

IKEA

Har vart på ikea idag och köpt pynt till min julgran. Var rea på massa julgranskulor och så så jag passade på att köpa på mig så man har. Fick även med mig tabletter till köksbordet och några doftljus.

Dessa korgar i vitt och julgrankulorna i rött och silver.

Igår var jag och tog vaccinet mot svininfluensan. Det var by far den 'skönaste' sprutan jag tagit. Den kändes knappt och jag brukar alltid tycka att det gör jätte ont att ta både sprutor och blodprover. Gör ondare att sätta upp håret i en hästsvans typ. Haha.

Men inatt däremot kändes det lite mer. Hela armen sprängde och var svullen, kunde knappt sova, för självklart tog jag vaccinet i den armen som jag normalt sover på. Sen hade jag en person (nämner inga namn) bredvid mig som snarkade en hel del som säkert kan ha bidragit lite till min sömnlöshet.

Ryggbiff till middag

På 5:e försöket svarade dom. Nu är saker och ting satt i rullning så nu får jag förhoppningsvis pengarna snart. Har ju bara väntat sen i början på september. Haha vet inte om man ska skratta eller gråta. Men men är la bara att vänta och se nu då.

Nu har jag en härlig ryggbiff i ugnen. Den ska ätas ikv med ungsrostade grönsaker. Får se hur det går att göra köttet i ugnen, jag brukar annars steka det men jag tycker att det är rätt jobbigt så idag testar jag ugnen. Kanske man slår på stort med ett glas vin till middan sen?!?


Bild lånad från Tasteline

Unionen

Sitter i telefonkö till unionens a-kassa, har haft roligare måste jag erkänna.

Detta är mitt 3: e samtal nu.

Man sitter i kö ca 10 min med en röst som säger. 'Det är många som ringer just nu, vi tar ditt samtal så fort vi kan' Men efter dessa 10 min ändrar han sig plötsligt och säger 'Alla våra linjer är upptagna, försök igen senare' Sen lägger han på.

Nu gjorde han det igen och nu kör vi på omgång 4 ;)

Knäckebröds bloggande...

.. är vad min lillebror kallar inlägg som detta. Innehållslöst och helt ointressant.

Väcktes kl 9.30 av att grannen borrade på andra sidan sovrumsväggen. Tv:n hade ingen bild och datorn inget internet. Jaha ja?! Vad gör man den tiden på morgonen när man inte har jobbet att gå till?! Jag käkade frukost och rullade sedan tummarna ett tag och fick sen tv:n att funka efter ett suportsamtal till Limpa.

Fick ont i huvvet och gick och la mig igen. Det gick bra, för självklart slutar dom borra 10.30 (har inte hört ett ljud sen dess). Kan dom inte vänta till minst 11 innan dom börjar om det nu gick så snabbt ändå. Det var samma sak i torsdags o fredags. Borrande mellan 9.30-ca 11.00 sen tyst.

Nyss uppvaknad och lunch äten sitter jag nu och laddar för kvällens boxning :D Längtar!!


Sunday

Har haft ett fullspäckat schema både igår och idag.

Igår gav jag och pappa oss ut i skogen kring 11 tiden på morgonen för att hitta en lämplig gran till mig. Efter ca 1 timmes letande hittade vi en perfekt. Vi var ute totalt i kanske 1h 30min. Det var ett regält träningspass kan jag lova. Prommenera i skogsteräng i ganska hög fart. Var helt slut när vi kom hem igen.

Väl hemma bakade jag lussebullar och fick hjälp av mamma att fixa julgardiner till våran lägenhet. Sen kl 3 var det dags för bandy i nyborg. SÄMSTA matchen jag sett tror jag. Riktigt dålig bandy spelar nyborg alltså.. Det är ett under att dom vinner sina matcher.

Efter matchen julfika hemma hos mig för mamma och pappa och dom avbyttes sen av Sara och Emil som höll mig sällskap resten av kvällen.

Idag har jag och Sara styrt kosan mot Luleå för en 'utbildnings' sminkning. 2 tjejer som behövde modeller att testa olika sminkningar på. Vi båda fick fest makeuper, Jag i grönt och Sara i lila.

Sen hem igen för innebandy match Gammelgåden som spelade och nu sitter jag och Limpa däckade i soffan och ser fotboll. Jag håller på att hälla upp ett bad nu också. Sen blir det nog sova.

Lussebullar



Min sminkning.

Julgran. Check!



Julgran. Check!

Non stop

Nu är tvättmaskinerna laddade och medans jag väntar på att de nygräddade bakstycket svalnar sitter jag nu och 'nonstoppar' taken. Ska äver ta ett varv med damsugaren när jag ändå är i farten.


Inget annat än non stop duger till dekoration.
Har pillat bort de gröna bitarna då de inte är så snygga :P




Planer för dagen

Nu ska jag göra ett nytt försök med borgen. Sen har jag tvätttid kl 14.00 och efter det drar jag till gymmet och springer en runda.

Kvällen är än så länge oplanerad.

Det var allt för nu

Dag 1 - Fiasko

Brände mig på det smälta sockret man har till att klistra ihop huset. AJ!

Fick inte gelatinbladen (ser ut som fönsterrutor) att fästa.

Mitt vad det är när jag står och fixar middagen, i andra delen av köket, lossnar hela bakstycket av borgen och går i bitar.

Jag känner att jag kan ha vart lite för kreativ med tanke på att det är mitt första hus nånsin. Skulle ha hållt mig till en vanligt modell. Men skam den som ger sig. Har massa deg kvar så imon gör jag ett nytt försök.


Före kraschen: Nästan klar


Efter krachen: Måste göra om bak- och sidostycket.

Lägenheten.

Dessa bilder är tagna i slutet på augusti då vi just fick omtapetserat. Vi hade just flyttat in så Nästan inga möbler finns på bilderna och inga gardiner var upphängda heller. Men men så här bor vi nu iaf.

Sov rummet är inte med för där glömde jag fota en 'före'bild. Åhh! Där var det ungefär samma färg som i köket och med en HEMSK fondväg i mörklila(?!?!) Gult och lila passar ju bra ihop har jag hört. Eller?

Före:

Kök


Datarum


Hall


Vardagsrum



Efter:

Köket blev ljusare och fräschare fick även målat på luckorna, lådorna och i fönstren.


Datarummet blev ett helt annat rum. Jag är inte helt nöjd med att vi tog en pojkrumsblå tapet men Limpa gillar färg så då blev det blått.


Hallen, största skillnaden från innan och helt underbar. Mycket varm och välkomnande hall efter tapetseringen. Ett+ är att den är så stor också.



Som ni ser nästan ingen skillnad på vardagsrummet. Samma färger på den nya tapeten som den gamla men annat mönster. Och så fick vi ju bort alla gamla borrhål och slitna hörn.

Väldig försenade halloweenbilder

Rensade kameran nu och hittade bilder från halloween. Enjoy!

Partysugen Obama

Partysugen Osama

Obama, Osama o Sadam

Sadam och Mickis

Jag och Mickis

Sadam och Jenny

 

Jag var en grekisk kvinna för er som inte såg det. Jenny var en 50-60-tals dansare med fjädrar i håret. Och vad
Mickis var det vet ingen. Men hon glittrade mer än nått annat jag sett så hon var kanske ett glitter. Haha.

Pepparkaks borg.

Detta är vad jag bakade igår. Degen skulle stå över natten så idag har jag fått baka ut det.




Ska bli en pepparkaks borg. Min första pepparkaks byggnad ever. Återstår ju att se hur det färdiga resultatet kommer se ut. Haha är inte allt för hoppfull.

Så där ja!

Nu får det vara bra för idag. Orkar inte mer just nu känner jag.

Ska sätta mig och knåpa ihop nån bra header också. Sen är den ganska klar tror jag. Känner mig ändå rätt nöjd.

FYI!

Håller på att fixa designen nu så lugn bara lugn. Det kommer inte att se ut så här ;)

Får se om jag ev låser bloggen över natten och fixar mer imon.

Då vet ni

Vad ska detta bli måntro?

0-2ec8f4fd75e79befb3bbe10d3689915d.png












Vad ska detta bli måntro?

 


RSS 2.0