Skit också

När jag kom till IKSU upptäckte jag att jag glömt mitt incheckningskort hemma. Bara vända och gå hem och hämta.


Så nu kör vi igen, försök nr 2: Mot IKSU!

Fredag

God morgon!

Idag är jag ledig.. Skönt!
Igår blev vi klar med examensarbetet.. SKÖNT!

Nu ska jag gå på IKSU.. Kul!
Imorgon är jag bjuden på middag.. KUL!

Datorn hänger sig hela tiden.. Inte kul!
Det snöar ute.. INTE KUL!

Det var väl det jag har att säga nu.

Mot IKSU!

Nya skor

Igår vart det inget träna. Istället var jag superwoman och städade hela lägenheten, tvättade, bäddade rent i sängen, bakade bröd, handlade och bjöd min faster på middag (laxsoppa och muffins till efterrätt). Kan tycka att en heldag med hemmafixande nästan kan likställas med träning för man är ju helt slut efter en sån dag.

Idag har jag och Limpa haft en sån där perfek dag då vi bara myst och njutit av varandras sällskap. Vi började med sovmorgon, frukost och sen en tur till Intersport och D&D på Ersboda. Blev varsit par skor för oss ett par löpardojjor till mig och ett par vanliga skor till Limpa. Sen kollade vi en stund på när Limpas lag Röbäck spelade match men det vart så kallt så vi åkte hem efter pausen. Efter att vi kom hem har vi bara slappat och vilat så vi ska vara redo för en ny vekca och allt vad den kan erbjuda.

Imorgon blir det alltså att inviga nya pjucks på löparkvällen. Spännande att se hur mina fötter och ben ska reagera på det.Addidas Supernova Sequence 4W

springeling

I fredags efter patientpasset drog jag ner på stan bl.a. för att testa nya springskor. Köpte inga då men kom hem med två nya tröjor från stadium. En tunn långärmad som jag kan ha ute under jackan nu när jag springer och en kortärmad att ha inne på gymmet. 300kr totalt för båda så det var ju rena rama fyndet. :P

När tröjorna var inhandlade åkte jag hem och bytte direkt om till löparstrassen och drog på mitt och Melissas långpass för veckan. Vet inte exakt hur långt det blev eller hur länge vi höll på men jag har försökt mäta ut sträckan på en karta. Vi sprang runt en liten ö som låg ute i älven och där vet jag inte om vi sprang runt hela eller om vi sprang runt halva som jag mätte ut nu. Men det blev mer än en mil iaf så det får vi vara nöjda med.

Imorgon (måndag) ska vi på en löparkväll som anordnas av Göteborgsvarvet. Dom kommer att annordna det nu 6 måndagar fram till Varvet. Man kommer kunna springa 5-8km och så finns det olika hastighetsgrupper som man får välja mellan. Perfekt för mig och Melissa så vi kan utmana oss lite granna. Blir KUL!

Klicka på bilden nedan för en förstoring
Haha syns knappt. Men den är rosa iaf.

Backträning

Ikväll har jag och Melissa kört ett pass på bräntberget. Det blev 6 gånger upp och ner. INTE kul. Haha andra svängen upp var det många 'det går inte' 'jag kan inte' osv från mitt håll. Men då satte hon ett finger i ryggen på mig och så klarade jag mig hela vägen upp. Sen resterande gånger var det inte alls lika jobbigt. Sjukt det där att jag var helt slut och var nära att spy andra gången upp men uppe på toppen sista gången frågar 'varför det?' när Melissa sa att vi var klar. Haha.

Man klarar så mycket mer än man tror! Och har man dessutom en så grym partner som Melissa så klarar man ännu lite mer. Har lovat henne att göra allt hon säger och det utnyttjar hon till att pusha mig när jag tror att jag inte kan. När det går som segast säger hon alltid 'öka', 'tryck ifrån', 'mer motstånd', 'lite till' eller 'snabbare' och en massa massa 'KOM IGEN!!'.

Sen hoppas och tror jag att det inte bara går åt ett håll utan att jag på något sätt inspirerar och motiverar henne också ;)

Frallor recept

Här är receptet på frallorna för de som vill ha Recept 1 och här är ett om man vill använda fullkorn Recept 2.


Frallor

Fick ett ryck nu ikväll och bakade bröd till Linus. Blev blandade småfrallor med ost, sesamfrön och valmöfrön. Just nu sitter han i soffan och avnjuter alldeles varma färska bröd till kvällsmat. Nog är han ju bortskämd alltså. ;)

Plugg och partytrick

Sitter och arbetar med vårat examensarbete och dricker en kopp te, (té, the, thé.. vad säger man??). Var några småsaker som behövde fixas tills imorgon så att vi sen kan börja sätta ihop hela arbetet.

Den 4/4 ska det slutgiltiga arbetet skickas in till läraren så nu börjar det snart vara slut på tid. Men vi har jobbat på bra så vi känner (just nu iaf) att vi ligger bra till. Är mest finputsning kvar tror vi. Får se vad vår handledare säger när hon läst vårt arbete. Jobbigt att måsta göra om massor nu liksom.

Läsa, läsa, läsa

Tänka, tänka, tänka. Dagarna vi suttit med vårt arbete är jag helt slut i hjärnan. Man får tänka så mycket hela tiden att hjärnan tillslut blir till gröt. När jag kommer hem fattar jag knappt hur jag ska öppna min jacka för jag har ingen hjärna kvar att tänka med... typ.

Skriva, skriva, skriva (tydligen tokskriva att dömma av ögonen)

Och som den tenta-/examensarbetes flyktare man är sitter jag nu och bloggar och övar ett av mina bättre partytrick:


#6 En bild på mig och en vän jag inte varit med på länge

Får bli dena fina bilden på mig och 'Fresan' från när vi var med jobbet på en 24 timmars kryssning till Åbo.

Lite för lång tid har gått sen vi sågs senast och ungefär lika länge sen är det sen vi hördes. Båda är sjukt duktiga på att INTE höra av oss till folk vi inte träffar dagligen och spec inte varandra. Ändå är hon en av mina bästa vänner och vi har väldeligt roligt ihop när vi väl ses/hörs.

Vet att du läser här ibland så PUSS på dig och hälsa Emil.


Nej nej nej

Idag snöar det och inte så lite heller. Stora flingor i tät formation faller ner ljudlöst från himlen. Typiskt. Jag som packade undan min vinterjacka i helgen. Kanske klarar man sig med en mittemellan-vinter-vår-jacka?

Har försökt förbereda mig på att det kommer komma mer snö, det kan ju snöa till ända i april. Men ändå är man inte riktigt beredd när man har haft en sånn underbar och solig helg som vi har haft. Bara hoppas snön smälter bort under dagen.

Nu blir det frukost och sen skola mellan 9-12. Kl 12 blir vi bjudna på lunch av nått landsting som ville snacka med oss och efter det är det examensarbete tills vi blir less.

Hard work

Jag och Melissa har kört intervaller på IKSU nu ikväll. Vi gjorde så här:
15 min uppvärmning där vi ökade farten stegvis
3*3 min spurt med 2 min vila mellan
2*2 min med 2 min vila
3*1 min med 2 min vila
10 min nerjoggning och prommenad
10 min stretch

Herregud säger jag bara. Hur jobbigt som helst. Vart stum i benen och kunde knappt andas när vi sprang sista intervallen på 2 min. Sen när vi sprang 1 min hann man inte bli lika trött så då kunde man öka på hastigheten igen. Nått som Melissa utnyttjade. Hon skrek på mig att öka, öka, öka och eftersom jag lovat henne att alltid göra som hon säger var det bara att lyda. Haha hon var t.o.m. förvånad efteråt att jag gjorde det varje gång för vi var verkligen helt slut.

Nu har jag just druckit en välförtjänt smoothie, duschat och sitter och ser big brother. Under hållning på hög nivå för min trötta hjärna :P

Helt slut

Men efter smoothie mår man bättre

Wohooo

Första mars skrev jag min sista tenta någonsin (..på denna utbildning, man vet aldrig ;P). Detta fick jag bekräftat idag då vi fick resultaten och jag hade klarat mig. Får säga att jag var nöjd med 24 poäng med tanke på att vi började den seriösa pluggningen samma morgon som tentan var. Haha inte så svår tenta då med andra ord.

Nu kan jag säga att jag klarat ett av mina mål med utbildningen.. Att slippa skriva en endaste omtenta. Sjukt hur duktig jag är!

Allt som ska redovisas/examineras från och med nu kommer bestå av olika inlämningsuppgifter, examensarbete, C-uppsats, praktiska examinationer och seminarium. 


omständigt

Sitter och varvar ner efter kvällens indoorpass med ett stort glas kallt vatten.

Ja ni läser rätt har vart och tränat nu när jag egentligen skulle vara färdigtränad och ligga i soffan och jäsa. Så här var det: Jag och Malin hade bokat indoor till kl 13.15. Var där i god tid för att kunna byta om i lugn och ro. Då upptäcker jag att jag har glömt mina skor hemma (klantigt så in i norden). Tänker att det går kanske att köra ändå, kan inte skita i att träna bara för att jag inte har några skor.

Eftersom vi var tidiga var salen tom när vi kom så jag tänkte att jag hinner ju testa då hur det känns att inte ha skor. AJ! Plattan man står på ser ut som en spikmatta typ, full av små hårda 'taggar' som gör att man får bra fäste med skorna. Haha inte nått man lägger märke till när man har skor på sig, men absolut nått man märkte nu. Det var bara att inse att det inte skulle funka, så jag lämnade Malin och gick hem.

Väl hemma kom jag ihåg att jag och Magdalena hade pratat om att gå och träna så jag hörde av mig till henne och vi bestämde att vi skulle gå på ett annat indoor kl 18.15 istället. Problem solved.

Fick ligga på soffan mellan 14-18 istället och nu efter duschen är det dit jag ska tillbaka.

# 5 Någon jag umgås väldigt mycket med

Förutom Linus, som jag dessutom kommer få en egen plats i listan någonstans, är det dessa två bönor jag umgås mest med. I stort sett varje dag ser vi varandras nunor. Spec sen vi började med examensarbetet för då blir det även en del helgplugg.

Se så fina dom är <3

Ma peeps

löppass

Igår var det dags för min och Melissas nya i-början-på-veckan-rutin vilket innebär ett långpass. Förra veckan när vi tog milen tyckte vi att det gick lite för lätt så igår ökade vi på med några km. Vi hittade en runda som var 12 km. Sen om man räknar med vägen till och från vår mötesplats så kan man lägga till 2 km till på det, där sprang jag dock bara på hemvägen. Men totalt 13 km får man ändå säga är helt ok för att vara andra passet. Ligger nog bra till tidsmässigt i träningen.

Så här snygg var jag. Blåste mycket ute så det var på med 3 lager tröjor, långkalsonger, dubbla sockar och mitt supertrendiga hårband. Haha, Linus säger att jag ser ut som en påskkärring när jag har det på mig.

Idag har jag patient till kl 12 och sen ska jag och malin gå på ett indoorpass och efter det blir det soffläge resten av dagen. Har inget skolarbete att ta tag i efter skolan denna vecka så nu blir det vila, vila, vila hela veckan lång.


#4 En bild på ditt hus

Eftersom jag just nu bor i ett av alla fula tegelhus mitt här i ålidhems studentghetto lägger jag istället upp en bild på mitt barndomshem.


Allt som behövs är tid.

Läs detta gamla inlägg som jag skrev 2009. Haha så fel jag hade. Har ju sprungit 20 km flera gånger nu. Så det kan gå.


Chokladbollar och examensarbete

Sitter på skolan och väntar på Malin och Nicole. Idag ska vi köra ett race med examensarbetet så vi kanske kan få vara lediga i helgen. Har planerat att sitta imorgon också men om vi är duktiga idag så kanske vi slipper det. Har laddat med lunch så nu är jag laddad för några timmars arbete. Sen ikväll tror jag att jag och Melissa ska på IKSU och springa intervaller lite oklart vad vi kom fram till.

Igår bakade jag LCHF-chokladbollar. Hade mald mandel och kokos istället för havregryn. Typ ingen skillnad i smak jämfört med vanliga. Har två med mig i väskan för vår fikapaus som vi brukar ta mitt i skrivandet. Äntligen kan jag också delta och inte bara sitta och stirra på när dom andra fikar. :) Lägger upp receptet sen så ni som är intresserade får det.

Nu kommer brudarna så då blir det full fokus på examensarbetet i några timmar. Hej hej.

Sims

Idag har vi suttit hela dagen på IKSU och pluggat. Gick dit till kl 9 imorse och tog en paus för träning och lunch mellan 11-13 och fortsatte sen skriva till efter 15. Har hunnit med massor även om jag råkades radera allt arbete vi gjorde på förmiddagen... hehe oppsi.

Konstigt nog vart ingen av oss irriterad eller arg. Vi ba 'Jahapp bara börja om då' och så gjorde vi det och så var det inget mer med det. Men från och med idag sparar jag en gång i minuten typ.

Tränade som sagt en sväng också. Blev 40 min på löpbandet för mig 5 minuter uppvärmning, 30 min löpning med hastighetsökning var 5:e minut och 5 min nedvarvning. Skönt att vara färdigtränad och färdigpluggad för idag så jag kan spela sims hela kvällen. Mohaha.

1 mil bara så där

Alltså ni som har känt mig länge, skulle ni någonsin kunnat tro att följande mening någonsin skulle uttalas av mig: Började morgonen men en promenad på 1h, sen efter skolan blev det styrka på gymmet i en timme och efter middagen drog jag ut och sprang en mil. Vad säger ni? KänNs det som typiskt Lovisa?

Haha känns så sjukt att jag som är världens soffpotatis och som svarar sängen på frågan vad är det bästa du vet har börjat träna så mycket senaste 2 åren. Jag kan liksom springa en mil bara så där helt oplanerat. Lägg dessutom till att vi sprang på halt underlag utan dobbar och pratade med varandra prick hela tiden och ändå tog oss runt på 1h och 5 min. Tycker jag är en helt godkänd tid. Självklart är det coach Melissa jag haft med mig ikväll på löprundan. Är mycket hennes förtjänst att jag tränar så här mycket faktiskt. Hela hon bara sprutar ut inspiration och bra tips hela tiden.

På gymmet fick jag med mig Malin som är min bästa inomhus träningspartner. Utan henne skulle jag inte idas gå till IKSU typ. Hon tvingar med mig på pass, nått som jag annars är väldigt dålig på att göra. Är mer en gym/springa kind of girl.

Så här såg träningen ut under februari. Svarta prickar är träning orangea behöver ni inte bry er om. Den tomma veckan i mitten var när jag var hemma i kalix och piteå för ungdomsmässan. Blev inte nån träning över huvudtaget då. Inte ens en prommenad. Åkte hem 10:e och kom tillbaka 16:e och sen hade jag mycke skola att ta igen under resten av veckan och helgen.


Tisdag

Sovmorgon till 9.30. Skönt och välbehövligt, vart jättetrött senaste 2 veckorna. Måste lägga mig tidigare på kvällarna så jag orkar upp på morgnarna.

Nu blir det en snabb prommis i solen för att sen dra till skolan och examensarbeta några timmar. Kl 16 går jag och Malin till IKSU för att träna, vad har vi inte betsämt ännu. Kanske får jag slita ut henne på gymmet, skulle vara kul. :)

Sen ikväll ska jag ligga i soffan hela kvällen. Kanske, kanske köper jag BB 24/7 och kikar på det tills jag ska sova. Men risken finns att det blir ännu senare kvällar om jag köper det för jag är en person som har svårt att slita mig får sånna saker och det vill vi ju inte. Får fundera under dagen.

Jag på skidpremiären för några helger sedan.


#3 En bild på någon i min familj

Får bli en bild på nästan alla istället. Jag nydöpt med mamma, pappa och storebror. Detta var  ca 3 år innan min lillebror kom och gjorde vår familj komplett.


Ser ni föresten likheten mellan mig och denna figur från Spirited away??


#2 En ny bild på mig själv

Rykande färsk från imorse efter min morgonpromenad med Magdalena. Ser ni att jag inte har någon utväxt trots att det är snart 6 månader sen jag färgade mörkt? Så detta är allstå min riktiga hårfärg. Svårt att få tillbaka den när man väl börjat färga en gång så jag är glad att jag lyckats.


Glada news

Fick detta MMS av min lillebror för en timme sedan.


Han och Tommy har förlovat sig. Ännu en ny medlem knuten till Ekholm Bryngelson klanen. Han skulle bara veta vad han gett sig in på Mohahaha!

Är så glad för er skull ska ni veta. Grattis grattis grattis igen och jag önskar et ett långt lyckligt liv.

äventyr

Idag kära vänner har jag vart med om ett äventyr. Fick känna på hur det är för deltagarna i big brother för en timme, inlåst och med full insyn. Så här var det:

Vi var hembjudna till Magdalena för fika och en titt på hennes nya lägenhet. På vägen in såg vi att det fanns en gemensam balkong för alla boende på våningen ute i trapphuset. När vi sen satt och fikade började vi diskutera den och bestämde oss för att gå ut och inspektera den för att se vad den kan ha att erbjuda i framtiden.

Magdalena har flyttat in i ett helt nybyggt hus som är väldigt flådigt och mycket high tech så dörren öppnades med en sån där 'blipp grej' och inte med en nyckel. Vi gick alla ut på den stora balkongen (min bästa vän och kompis Kristina och hennes kille var också med) och tittade ett tag. Den är inglasad så killarna behövde så klart kolla hur man öppnar och stänger alla fönster och vi andra kollade mest på utsikten och undrade vilka soltimmar den har. När vi sen skulle gå in igen finns det ingen låskolv, bara två tomma hål. När vi drar i handtagen är dörren låst. PANIK. Sen ser vi ett hål i väggen med massa kablar som sticker ut. Vi förstår snabbt att det är där den andra 'blipp grejen' kommer sitta sen, den som gör att man kan ta sig in i huset igen. Hahaha huset är så nytt så dom har inte hunnit installera den ännu bara.

Vi hade som tur var med oss en telefon, tack Jonas!! Vi skulle ju bara ut lite snabbt så vi tog inte med något annat än våra skor. Det var väldigt kallt ute på balkongen så medans vi väntade på Magdalenas snälla kusin som kunde komma och öppna åt oss försökte vi ändå ta oss in genom att banka på fönster och dörrar (självklart med internationella morsekoden för SOS). Men ingen kom. Inte så många som flyttat in ännu så det var nog ingen som hörde oss.

Balkongen var som sagt inglasad och låg ut mot en bilväg. På andra sidan bilvägen fanns en busshållsplats där det stod två kvinnor större delen av tiden vi var ute på balkongen. Dom tittade lite konstigt på oss och jag tror dom förstod att vi låst oss ute. Haha pinsamt.

Slutade med att vi blev utsläppta av Magdalenas kusin efter att ha stått ute på balkongen i 35 kalla minuter.

Haha spänning i vardagen at it's best Som jag skrattat åt detta idag.

Kladdiga chokladmuffins

Du behöver:
100 g smör
3 ägg
0,5 tsk bakpulver
1 dl sukrin
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 msk fiberhusk
3 msk kakao

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smält smöret.
3. Vispa äggen med sukrinet pösigt.
4. Häll i det smälta smöret och rör runt det med en slickepott.
5. Blanda de torra ingredienserna i en särskild skål och häll sedan ner det i smeten. 
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
7. Servera med vispgrädde och bär.

Förvara muffinsen kallt. När jag bakar vanliga brukar jag ha dom i frysen. Riktigt gott att äta dom när dom är kalla och sega. Linus gav dom godkännt också så det är inte bara för LCHFare.


#1 En gammal bild på mig själv

Att bara välja en av alla.. ehh fina.. bilder var för svårt. Här bjuder jag på en kavalkad av bilder på mig i mina bästa år, 12-18.


Sommaren mellan 8:an och 9:an. Jag tog med mig Magdalena och Anna till Göteborg. Bilden är tagen på Liseberg. Lite för smala ögonbryn och väldigt tråkiga brillor. Men det var så då att hade man glasögon skulle dom INTE synas. Förövrigt älskade jag det där linnet. Att det dessutom var ett L på det var som pricken över i.

Typ 'Modell för en dag'. Morbror jobbar på ett stort fotoföretag och behövde utbilda fotografer i att ta skol- och porträttkort så då får man ju ställa upp. Tyckte själv jag var smokinghot den här dagen. Och hade jag bara haft ögonbryn hade jag nog kunnat hålla med än idag.

Skolkort från 7:an. Hade plattat håret för andra gången i mitt liv. Kände mig jättefin.

Lucia i 6:an. Fick pilla stearin ur håret i säkert två veckor efter detta. Droppade i hårbotten mitt på huvudet också som gav mig en liten kal fläck mitt uppe på skallen.

Födelsedag. Ingen aning om ålder på denna. Men kanske 9:an eller 1:a året på gymnasiet. Mamma gick in på ett bageri och sa 'en av varje'. Sen fick man välja själv vilken bakelse man tyckte passade till en själv.

Studenten. Syns det att jag är van att ha läppglans??

Lyckat

God morgon, eller god lunch kanske jag egentligen borde säga. Men det känns som att det fortfarande är morgon. Klev upp kl 11 så för mig är det fortfarande morgon.

Vi har kikat en stund på vasaloppet och jag har konstaterat att det inte är helt omöjligt att jag kommer köra det någongång i mitt liv. Just nu kan jag säga att Nej inte närmsta åren, men det kan nog vara kul att testa framöver. Nått som däremot är helt 100 att jag ALDRIG kommer göra är att springa ett marathon eller delta i ett cykellopp.

Över min döda kropp säger jag bara. En halvmara om året är alldeles nog och jag kan inte förstå vanligt folk som springer marathon. Och att cykla är det värsta, värsta, värsta jag vet så jag har mycket svårt att se att det någonsin skulle ske att jag frivilligt ställer upp i ett cykellopp.

Men skidor känns allstå okej ändå. 90km är la inte så farligt.. eller!? :P

Nu till nått helt annat. Testade nyss ett nytt recept på kladdkakemuffins. Blev kladdiga och luftiga på samma gång tog inte lång tid att göra och är så klart helt LCHF-vänliga. Bästa LCHF efterrätten jag gjort hittills men tror ändå den går att göra ännu bättre. Ska exprimentera en del nu framöver för att få fram gott fika som jag kan äta. Svårt att få det bra när man inte kan ha mjöl eller socker men det går frammåt.

Lägger upp recept sen för alla som är intresserade.

Bilder

Hittade denna utmaning på Thereses blogg. Har ju gått lite segt här på bloggen senaste tiden så den här kan vara bra att ha när inspirationen tryter. Första bilden kommer imorgon.

1: En gammal bild på dig själv.
2: En ny bild på dig själv.
3: En bild på någon i din familj.
4: En bild på ditt hus.
5: Någon du umgås väldigt mycket med.
6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7: En bild som du aldrig lagt upp.
8: En person som du saknar.
9: Någon i din släkt.
10: Vad du har i din väska.
11: En person du kan berätta allt för.
12: En bild på dig och din kärlek, samt hur ni träffades.
13: Du och någon klasskompis.
14: En bild som påminner dig om gamla tider.
15: En person som du vill träffa.
16: En bild på dig själv.
17: En ovanlig bild på dig själv.
18: En svartvit bild på dig.
19: En person som är snygg.
20: En bild på dina närmaste.
21: En bild på hur du såg ut senaste nyår.
22: En bild på en tid du saknar.
23: En bild från i somras.
24: En bild som gör dig glad.
25: En person som alltid gör dig glad.
26: En bild på vad du har för kläder idag.
27: En bild som du alltid skrattar åt.
28: En tokig bild.
29: Den nyaste bilden på dig själv.
30: En bild då du är fixad/sminkad

RSS 2.0