Födelsedag

Jag fyller som den uppmärksamme läsare vet år om några dagar. 12 för att vara exakt. Inte för att jag räknar men det kan hända att jag råkades ha en kalender som räknat ner antalet dagar sedan min senaste födelsedag så då såg jag det.  :P Jag har bara kalendrar som går från 365 ner till 0 och nyår (dag 0) är min födelsedag. 
 
I år fyller jag 25. Tänkte att jag i år ska ha det lungt och skönt hemma med kaffe och lite fika för de som vill komma förbi. Blir nog inget större hålligång. Skönt!
 
Men det ska ju åtminstone synas att det är kalas så en eller annan ballong ska jag kanske ha? Nått i stil med detta? Är väl lagom för ett mindre kalas...? 
 
 
Och så tänkte jag mig en tårta i stil med den här. Bli la bra eller? Borde räcka till de 4-5 pers jag tänker vill komma.
 
 
 
Oj pressenter undrar ni över. Äh det är ju ändå bara 25 jag fyller så inget alls eller nått enkelt typ detta.
 
Jag och Linus ska ju börja tänka på nått nytt ställe att bo så ett hus kanske. Det här ser ut att vara lagom till oss två.
 
Nå fina smycken, dom här tjejerna har stiil:

En bil i nån fin färg. Gillade den här jättemycket!:
 
Om inte en bil kanske ett annat färdmedel. Har hört att de här ska vara bra... och snälla:
 
Som sagt håll det enkelt. 
 
Då var det avklarat nu ska jag ut i solen och fira påskens sista lediga dagar i en snödriva. Heipa!
 

Påsk


"Nagilack"

Skulle inte ha nått emot att äga ett av dessa vårlacker...


Le Garage

Vi är ett gäng som har börjat gå ut och käka gomiddag varje gång vi har kursträff. Hittills två gånger och vi har två gånger kvar. Förra gången (v 5 tror jag) var vi på Rex i Umeå och fick en trerätters för halva priset. I onsdags var det dags igen och denna gången åkte vi till Le Garage på Umedalen. Suuuuupergod mat och jättebra service. Lyckad kväll med jobbjämförelser och skitsnack :)

Till förrätt tog jag en charkbricka till varmrätt oxfile och till efterrätt en chokladpralin. Huuur gott som helst! Var där och käkade med mina päron efter min examen också och kan starkt rekommendera stället om man vill äta bra mat när man är i Umeå.


Frukost

Börjar nästan varje morgon på samma sätt. 3 dl fil eller naturell yoghurt, 50 g egengjord osötad musli, Lite färskfrukt och kanske några bär. Försöker oftast också få med ett kokt ägg och 2 skivor kalkon eller skinka, men det är inte alltid jag orkar det.
 
Mättande och ger massor med energi fram till lunchen. Precis som det tjatas väldigt mycket om är frukosten dagens viktigaste mål och därför lägger jag krut på den.
 
Så här har det sett ut de senaste morgnarna för mig:
 
 
Frysta hallon och en halv passionsfrukt
 
Några skivor banan och mango
 
Ägg, skinka, te, hallon, banan och passionsfrukt. 
 

Ljuset är här

Så här härligt såg det ur i fredags när jag var påväg till jobbet alltså ca kl 7. Hur härligt? 
 
 
Så jäkla skönt att det börjat bli ljusare ute nu på morgnarna och dagarna. På vintern här uppe blir man galen av allt mörker som är heeeeela tiden.Men nu med ljuset kommer den näst bästa årstiden (efter sommaren) enligt mig. Ljusa dagar med stårlande sol, krispig luft, bara nån minusgrad och gnistrande snö. Att få vara ute i solen efter månader av mörker och snöslask gör mycket gott för både kropp och knopp. 
 
Igår var vi ett gäng som åkte ut ed skoter i skärgården ocg satte oss i solen och grillade korv och drack varm choklad. Det är livskvalité! Var ute ganska länge så när jag kom hem hettade det i ansiktet och jag hade fått lite färg på näsan och kinderna. HÄRLIGT!!
 


 

Invigning

Meeeeen! Detta skulle ha publicerats i onsdags! What liksom?! Gör ett nytt försök.

Invigning av skorna igår. Sprang 10 min på löpband följt av gym och avslutade med 10 min på bandet igen. Skorna kändes riktigt sköna att springa i. Körde samma upplägg på gymmet idag. Tror det är bra att springa kortare sträckor i början så fötterna och benen får chans att vänja sig med det nya.

Idag var jag tvungen att fota när jag var på gymmet. Jag svettades så att det var helt sjukt.. Såg ut som att jag stänkt massa vatten i ansiktet. Fick gå och torka hela tiden så det inte skulle rinna i ögonen. :p Men då vet jag att jag tog ut mig iaf.

Imorgon blir det en springrunda med Hanna efter jobbet. Måste tagga inför Göteborgsvarvet som är 2 månader bort. Blir nog inte med nyskorna dock, vill inte förstöra dom i snöslask redan tredje dagen. Dom får hålla sig till löpbandet tills det är mestadels asfalt på backen.

Nu ska jag slänga i mig världenns bästa middag. Sallad med gravad lax och tonfisk. Moomsi!

 



Skoooor

Idag har jag vart och köpt nya löparskor. Det blev Nike denna gången. Förra året köpte jag Adidas och det var INTE för mig och mina fötter. Har aldrig haft så problem med nageltrång, blåsor och tappade tånaglar (hej to mutch information!) som med dom. Detta paret har jag fått hjälp med att välja ut i butiken. Så förhoppningsvis ska de vara bättre. Sen att de är knallrosa skadar ju inte heller ;)


Här är alltså skorna som ska få mig att flyga runt Göteborgsvarvet 2013:

 


Projekt

Idag börjar jag med ett projekt som jag ska hålla på med fram till 1:a April. Jag vill inte berätta riktigt ännu vad det är för jag vill veta att det går bra först. Men om en vecka eller två kanske jag kan berätta :) Det har med uppladdningen till Göteborgsvarvet att göra.. så mycket kan jag säga.
 
Idag ska jag och Malin undersöka våra sista patienter till vår C-uppsats. Efter idagkan vi alltså börja sammanställa resultaten och börja det oääääändligt långa arbetet med att skriva ihop allt. Men det känns skönt att få skriva för jag tror det innebär att vi är typ halvvägs. Yey oss!
 
Vi har jobbat på bra trots att jag befinner mig 50% i Kalix för att jobba. Malin är snäll som står ut med att ha en partner in crime som är borta så mycket. Idag ska vi fira att vi är färdiga med alla undersökningar med att gå på after work och kanske ta oss en öl eller så. Mums! Vi fick även med oss Carro, kul!
 
Idag blir det ingen träning. Kan behöva en vilodag då jag kört stenhårt senaste 4 dagarna. Igår när jag skulle köra Indoorwalking var det OMÖJLIGT att få benen att röra sig som jag ville. Hjärnan var med och jag kände i kroppen att jag hade mer att ge men det gick bara inte att få benen att röra sig snabbare. Så en vilodag har min kropp förtjänat. Men imorgon är jag på det igen. 
 
Indoor walking
Testade body pump på IKSU plus i onsdags
 
Det var jobbigt och jag vart röööd!
 
Vårat eget utformade försöksprotokoll.

RSS 2.0