Frukostkompis

Titta vem jag käkade frukost tillsammans med i måndags. Satt utanför köksfönstret i säkert 15 min och käkade lite på våra maskrosor. 


Sushitime

Finns det nått godare än hemmagjord sushi? Jo en sak.. pappas makaronilåda, men förutom det? Nej det tror jag inte. Har blivit sushifrälst sen jag flyttade till Umeå. Har gillat det förut men det har vart svårt att få tag på då närmaste sushistället från Kalix finns i Luleå, så jag har bara ätit det ibland. Men i Umeå är det lätt att få tag på så då har det blivit lite oftare och det är då jag fastnat ordentligt. Sen har jag ju sån tur att Linnea och Samuel har lärt mig hur man gör egen hemma så att jag alltid kan fixa om suget skulle bli för stort.

Och det var precis vad som hände igår. Jag kände att om jag inte får sushi NUUUUU så kommer jag nog dö. typ.. Så jag och pappa handlade nödvändiga ingredienser och gjorde oss ett ordentligt lass med rullar och kuddar.

MUMS!


Midsommar

Födelsedagsbarnet:


Aktiviteterna:
Slangbella

Vet inte vad det heter men man skjuter prick genom att blåsa iaf.

Kubb. 1-1 i matcher. Nästa gång tar vi dom!

En underbar tipsrunda runt ön ;)

Badtunna

Musik och dans

MAAAT!:

Blandat:

Söndag

Sitter och plinkar på mitt nya piano. Har jättefin klang när man spelar vilket aldrig är fel. :) Ska ta en bild sen så ni får se hur det ser ut.

Ska även lägga upp lite bilder från midsommar så ni får se hur jag hade det. Solen kom fram där lagom till att vi åkte ut till stugan och sen sken den på oss hela kvällen och natten. Underbart, men jag skriver mer om kvällen när jag ändå lägger upp bilderna. Nu ska jag spela lite sims och sen ska jag gå och lägga mig i trädgården och läsa lite. Om nu solen vill titta fram vill säga.

Midsommar

Dagen idag har hittills spenderats framför datorn spelandes sims medeltiden :P Men nu har jag stängt ner det och ska börja fixa mig så jag är redo för dagens/kvällens firande. Vi ska vara i Limpas föräldrars stuga och ha ett kombinerat midsommar- 60års firande. Limpas pappa fyllde 60 i maj och har valt att fira det idag.

Vädret är inte det bästa men det regnar inte iaf och det är ju bra. Dock får vi se hur länge det håller i sig för det har regnat här imorse och det är lovat regn enligt prognoserna. Men håller tummarna för att det håller sig borta.

En annan ska som händer idag förutom midsommarfirande är att jag äntligen ska få mitt piano. När Limpa slutar jobbet ska han och pappa dra till stan för att hämta det. HUR KUL!??

Med tanke på det evntuella regnandet som kanske kommer tror jag att jag skippar klänning idag. Tar nog nå jeans och min blommiga blus istället. Kommer se ut typ så här:


silver hair blues ladies

Min mamma har ett band. Dom spelar bara blues och dom är alla över 50, vissa över 60. Dom började spela för ungefär 6 år sen och då kunde ingen av dom ta en ton på sina instrument. Idag spelar dom som vilka proffs som helst och inte bara lokalt här i Kalix. Dom har spelat i Göteborg, Varberg och Luleå. Dom har vart med på Landet runt, i Allers, Hemmets veckotidning, kulturradion och lite annat.

Nu senast spelade dom på Kulturnatta som hölls här i Kalix under fredagen. Jag fanns så klart på plats för att fota och stötta. Kom en hel del folk och lyssnade och jag måste säga att jag kände mig väldigt stolt över brudarna. Nästan som en stolt mamma, till min egen mamma. :P Men dom är så duktiga och roliga. Kan inte annat än bli glad och stolt när man hör dem spela.

Dom är ett bevis på att det är aldrig försent! Det är mycket tack vare deras band som jag bestämt mig för att jag nu ska lära mig spela piano ordentligt. Får skriva ut en bild på dom och ha på pianot sen när jag väl fått hem det. Så inspirationen alltid finns nära :)



i min kamera

Några bilder som ligger i min kamera just nu


Testbak

Imorgon ska jag baka bröd till frukostfikat på jobbet. Hade så lite att göra idag och det verkar som att det ska bli en likadan dag imorgon. Så jag frågade om jag inte kunde få slänga ihop färskt bröd på plats och det var det ingen som tackade nej till.

Ska baka efter ett, för mig, nytt recept så jag kände att jag var tvungen att testa här hemma nu så jag vet vad jag kan vänta mig när det är 'skarpt läge'. Luktar himelskt här kan jag säga så det kommer nog bli succé imorgon :)

Just nu!

tack

Ni är fina som hänger kvar här trots min 'semester' härifrån. Känns som att jag inte har något av värde att skriva om för tillfället. Men håll ut bara. Snart är jag back on track igen.


Torsdag

jag kämpar på med jobbet. Shit vad det är mycke att hålla koll på och då är vi ändå 3-4 pers som delar på uppgifterna nu. Fatta hur det kommer bli när jag ska vara själv. :O Shit alltså! Men som sagt lång tid på mig att lära mig allt och sen kommer det ju vara lite lugnare när alla tandläkare går på semester. Så det kommer nog gå bra!

Imorgon ska jag cykla till jobbet. Detta innebär att jag måste kliva upp före 'gocko'. Tar nog 40-50 min att cykla härifrån byn in till stan och jag börjar 7.30. Men det är ju varmt och skönt nu om dagarna så det kommer nog inte vara nått problem.

Mycke mer har inte hänt i mitt liv så ni får hålla ut till helgen då jag förhoppningsvis kommer att ha lite mer att skriva om.

Jobb

Idag började jag alltså att jobba. Ska vara på folktandvården i Kalix nu i två månader. Kommer mest sitta i receptionen och sköta kassan, ringa patienter och skicka kallelser. Men jag kommer även att få hänga med Linda och Sofie inne på deras rum så dom kan lära mig allt dom kan. 

Tog ett tag tills jag fått skriva på alla papper och fått mina inloggningsuppgifter så det var ganska lugnt och skönt fram till lunch. Efter det fick jag sätta mig och svara/ringa i telefonen och boka patienter. Telefonpratandet är inga problem för mig efter nästan två år på Silja lines bokning men att förstå systemet och bokningen var rena mardrömmen. Hahaha, jag fattade nada, och då har jag ändå suttit och jobbat i det litegrann förut.

Men ju längre jag satt desto mer fattade jag så om jag sitter imorgon hela dagen kommer jag nog kunna det viktigaste. Ska även försöka mig på kassan imorgon också om jag hinner, annars kan jag ta det på torsdag. Skönt att vara tillbaka och skönt att få jobba lite nu istället för att plugga. Får dock se hur länge det tar innan jag börjar sakna att plugga istället för att jobba ;)

Heeeeej

Jag lever! Men bloggen är ganska död för tillfället. Har vart mycket på sista tiden så bloggen har inte varit så prioriterad. Ska föröka få igång min dator så jag slipper sitta vid pappas när jag ska blogga. Man blir ofta störd eller avbruten om man sitter här + att alla bilder och sånt finns på min dator.

En liten update ska ni iaf få:
Flytten gick bra och städningen och besiktningen gick ännu bättre. Så det var skönt. Vi hann med att sova en natt i vår nya lägenhet innan vi drog upp till Kalix. Den är mysig och jag har en bra känsla i magen ang den. Förra var inte dålig men inte bra heller så detta känns bättre.

Dirr efter besiktningen drog vi då upp till Kalix så vi har vart här hemma sen i fredags. När vi kom hem väntade en trerätters som min pappa 'slängt' ihop. Pappa lagar lätt godast mat av alla jag känner t.o.m godare än mig ;P Sen var det bara att hoppa i sängen och däcka.

Kommer inte ihåg vad vi gjorde på lördagen. Sorry om jag var med någon som nu blir ledsen att jag inte kommer ihåg det. Men det är bloggen som är mitt minne, står det inte här är det ofta glömt inom en vecka. Illa jag vet men vad ska man göra?! :P Eller vänta vi var och bowlade tror jag. Ja, det var nog på lördagen ja.

Söndag spednerades på altanen i bikini och middagen serverades hemma hos Samuel och Linnea. Efter maten drog vi ner på stan för krogfesten på Valhall. Kul att träffa gamla vänner, klasskompisar och arbetskamrater.

Måndag: låång sovmorgon, även den hos Samuel och Linnea. Hem till nyborg för att svida om till kalaskläder och gå på födelsedagsfika hos grannen Ida. Superfika i form av minismå chokladbollar, chokladfingrar, bullar, tårta, macroner och kladdkakemuffins (två sista sorterna hade jag fixat, haha) som la sig fint i magen.

Idag har jag börjat jobba men det tar jag i ett eget inlägg sen. Nuuu kära vänner behöver ni inteundra vad jag haft för mig mer. Bra va?!

I'm back

Psykologin

Fick ett mail igår där det stod att jag klarat tentan jag skrev i måndags. Så nu kan jag äntligen säga att jag är klar för sommaren och kan ta ledig.

Känns helt sjukt att jag redan klarat hela första läsåret och utan en enda omtenta dessutom. GÖTT!

Klipp

Måste boka en klipptid när jag kommer hem. Mitt hår är så slitet just nu. Typ så här vill jag ha igen:

Ser väl fräscht och sommrigt ut?

Stipendium

Fick förresten idag ett glatt besked. Jag har fått det stipendium för tandhygieniststuderande från norrbotten som man kan ansöka om efter att ha klarat första terminen. Kändes skönt. Spec nu när vi under ett par månader har dubbel hyra.

Så tack, tack, tack Norbottens läns landsting för detta!

Piano

Nu när jag packar lyssnar jag på massa klassiskmusik och låtar med typ bara piano. Blir så sugen på att spela när jag hör på dessa låtar. Längtar sjuuuukt mycket tills jag får mitt piano. Tror inte ni fattar!

Ska försöka spela mycket hemma i sommar så jag kommer igång ordentligt. Är så jäkla coolt när nån kan spela ett instrument, blir alltid skitimponerad av folk som kan. Och jag ska baske mig bli en av dom, även om jag bara kommer kunna nån låt.

Hoppas bara jag har tålamod att sitta så mycket som man måste för att bli bra.

RSS 2.0