Skyltsöndag

Lunchen slut, mycket gott. slutar om 2h 30min och jag har en kvarts rast kvar att ta.. känns bra helt enkelt.
Idag är det skyltsöndag här i kalix, kan inte gå tyvärr för att den slutar kl 16 och jag slutar som sagt 16.30. Men med tanke på hur vädret är idag är det nästan lika bra. Det snöar ute och snön är så tät att det ser ut som dimma. Sen ska jag och L till helsingfors snart och deras julmarknad ska tydligen vara bra, så det gör inte så mycket att jag missar den här.


Julmarknad

Lunch

Nu är Sara iväg och hämtar våran mat. Vi har beställt så vi äter här på jobbet idag. På helgerna har vi bara lunch i 30 minuter så det är lite tight om tid att åka iväg nånstans och äta. Och då får man lösa det på detta sättet.

Stövlar

Igår var jag och mamma på IKEA efter jobbet. Skulle bara titta, inte köpa. Men då hade dom stövlar för Family medlemmar och det är nått jag verkligen behöver. Så det var bara att slå till.  De är perfekta för skaftet är inte så högt så man ser inte helt koko ut när man har dem på sig. Fanns i svart också men jag vill att det ska vara roligt att ta på dom så det fick bli röda. Dom kommer från Tretorn.




Hej Sara

Rubriken är ett önskemål från... ja ni kan ju gissa vem. =)

Nu sitter vi alla här på jobbet och 'pruttar' i takt med den här snubben. Han har ju en helt sjukt konstig 'talang' men han är tydligen rätt känd i USA över 50 filmer på youtube och han har släppt en bok. Man kanske skulle satsa på nått skumt så kan man tjäna lite kosing.






Julstämning

Börjar känna av julstämningen hemma nu. Mamma har hängt upp en stjärna i fönstret hemma och här på jobbet luktar det glögg och pepparkakor varje dag. Mmmm. Blir nog att jul pynta hemma i helgen.



Gym

Första steget mot mitt nya liv togs i förrgår då jag bestämde att jag bara får äta socker på lördagar. Andra steget togs igår då jag var på gymmet och fick en genomgång av alla maskiner och ett eget träningsprogram. Vi får väl se hur länge det 'nya' livet håller i sig. Målet är iaf ett år, efter det borde man ha fått in rutinerna hoppas jag. Har gratis gym och träningspass via jobbet så varför inte ta vara på det?! Vi får också simma gratis så jag funderar på att besöka badhuset nån dag.


Arbetsuniform

Idag är jag trött och påväg att bli sjuk så jag tänker vara 'mysig' på jobbet. Jag gillar inte att vara helt mysklädd bland folk  (+att vi inte får ha myskläder under vanlig kontorstid) så jag kör på halva halva. Halva mys och halva vardagsklädd med jeans. Nu bär det snart av till jobbet där jag kommer vara till 17.15.


Jacka

Den här jackan vill jag ha, och den är dessutom nu på rea just nu. Jag funderar starkt på att införskaffa den. Tyvärr är den i fuskpäls så jag tror inte att den är så där jätte varm. Fast med en go tröja under är den nog ok, och på hösten/våren är den nog lagom. Tycker dessutom att det är lite smått äckligt med riktig päls.

Tål att tänkas på!

Pressent

Fick denna av mamma idag:



Det är en kalender och istället för choklad när man öppnar så är det smink. Kommer kanske inte vara världens bästa kvalité på sminket, men det är en väldigt kul idée. Jag får återkomma sen när jag har öppnat några luckor med ett betyg på den. Nu längtar jag till 1:a dec!

Söndagsstek

Igår bjöd jag hem Linnea och Jenny på middag då mamma och pappa var borta. Jag bjöd på ryggbiff och klyftpotatis med beasås. Blev mycket gott och köttet vart perfekt stekt, typ medium. Till efterrätt hade vi såklart kladdkaka. Mycket trevligt med massa prat och skvaller. När dom kom hade dom tagit med sig en blomma som jag fick, med kruka och allt. 

Efter att de åkt hem åkte jag iväg till L. Det tog kanske 3 gånger så lång tid som det brukar att åka dit. Var värsta snöstormen igår och man såg inte många meter framför bilen. Körde kanske i 40-50km/h hela vägen. Lite läskigt när man tillslut knappt vet vart man är. Men L var ju med i bilen så jag visste att jag kunde slänga honom som mat  till alla vilda djur om vi skulle bli ståendes mitt i skogen.


Den röda fick jag av tjejerna


Steken

Diska

Diska måste väl vara typ det tråkigaste ever? Spec när man bor med någon annan så det inte bara är ens egna saker man diskar. Ni kan ju gissa vad jag just har gjort... diskat var rätt ja. Jag har iaf en rätt fin utsikt när jag gör det.



Städkläder

Så här snygg är jag idag när jag städar, haha. Dessa byxor har dessutom en jättestor lapp fastsydd där bak på insidan som gör att det ser ut som att jag har blöja. Inte snyggt alltså.



 Men men, det viktiga när man städar är ändå att det är kläder man kan röra sig i. Det kan man gott o väl i dessa. Och skulle nån mot all förmodan knacka på dörren ser jag inte heelt galen ut iaf, så länge jag inte vänder mig om :P

Sunday morning

Bandit rock är på högsta volymen och NU ska här städas!

Lördag

Idag har vart en mycket lugn dag. Vaknade sent och tog det chill. Käkade och blev sen barnvakter några timmar, vi kollade gamla inspelade avsnitt av 'Tintin', vilket enligt L var en höjdare. Kl 16 drog L till samlingen och papi o jag beställde hem pizza. Mmmm Sen bar det iväg till Plan här i nyborg för L:s bandy match. De förlorade med 4-6, inget vidare. Men matchen var ok att kolla på iaf. Finns inget värre än en dålig bandymatch. 

Igår var en dag som gick i matens tecken. Både jag och L hade det så bra att vi var lediga fast det bara var fredag. Så vi sov till 12.30, käkade,  for till kalix o gjorde lite ärenden. Sen lagade vi mat och bakade hela kvällen typ. Blev köttgryta på indiskt vis egen gjorda baguetter och kladdkaka till efterrätt. Jag skötte grytan ocg baguetterna och Linus gjorde riset och kakan. Perfekt teamwork, och gott blev det.



Nu ska jag se film och sen sova. Imon kommer jag städa hela dagen och göra fint här hemma till mamma kommer hem från sthlm, så hon blir glad. 
See ya!


Gyllne morgon

Vart lide dåligt med uppdateringar igår. Hade tänkt skriva på jobbet, men det ringde som bara den igår. Har gått utt ett erbjudande till massa kunder som de bara inte kan motstå. Så trycket på telefonen är rätt stort nu. Plus att telefonerna la ner två gånger under kvällen igår. Inte kul, men vad göra?!

Idag har min grupp på jobbet grupplunch och vi ska käka plankstek på Valhall. Kommer bli SÅ gott. Får dess utom extra lång lunch och dag på jobber får vi massage. Känns som en bra morgon. 
Nu måste jag klä mig och sen dra.



Tandläkaren

Nu har jag slutat. Men väntar med att gå hem så att Sara som måste gå sist av alla slipper springa omkring här i de mörka korridorerna helt själv. Så jag passar på att skriva lite här då.

Har vart till tandläkaren imorse så min plan med en lång sovmorgon gick i kras. Hade inget fel på mina tänder med fick lite tips och skötselråd, alltid bra!
Sen tecknade jag också ett abonemang hos dem som innebär att jag betalar 500 kr/år och då får jag undersökning var 18:e månad. Skulle dom hitta nått hål eller liknande behöver jag inte betala nått för lagning m.m. Som en försäkring typ. Jag hamnade i den billigaste gruppen då jag inte haft problem med mina tänder de senaste åren och 500 är ju ingenting på ett år med tanke på vad det skulle kosta om jag betalar allt själv när nått hände.

Nu står Sara och stampar och vill hem så nu drar vi.

Varg

Mamma fick denna filmen i pressent när hon var på nått event i förraveckan. Tänkte att det ska bli min underhållning imon då jag börjar först kl 16. L kommer till mig ikv och är ledig imon, kanske hinner vi se den innan han drar iväg till gymmet.


The sims

När kl var 3 steg jag upp från min säng och satte mig vid datorn. Började rensa den, som jag alltid gör när jag har tråkig, och hittade till min stora förtjusning 'The sims'. Jag blev lycklig som ett barn på julafton och har spelat största delen av dagen/kvällen med undantag för dusch och middag. Det är inte så kul egentligen, men så fort jag sätter mig är jag fast. Perfekt en sån här dag som man bara vill ska gå fort. Nu är klockan redan 22.30 och jag kan gå o lägga mig utan att känna mig som en trött pensionär.



Bloody Sunday

Idag är en 'sån där' dag. Jag orkar inget. Vaknade för kanske en timme sen, har legat i sängen och stirrat sen dess. Har vart uppe 15 min för toabesök och frukost nu. Ska gå tillbaka till sängen och stirra lite mer, kanske sova en stund. 

Christian Waltz

Christian Walz - Never be afraid again

Den här är på repeat.

Back to work

Somnade visst en stund, ovanligt haha. Nå nu är det tillbaka till jobbet och köra på som gäller. Goa pengar rullar in när man jobbar på kvällen. 

Fika

Äre hemma från jobbet nu, börjar igen kl 17. Ska passa på nu när jag är själv att mysa till det lite med fika och 'Heroes'. Har gjort iordning en värmande kopp te. Jag är jätte frusen idag så det behövs så det inte blir nån förkylning. Mmmm



Fredag morgon

Suck, idag var det sjukt tungt att kliva upp. Det var lite småkallt i rummet utanför täcket och att L ligger kvar bredvid och sov gjorde inte saken bättre. Man riktigt hörde på hans andning hur gott det var att sova. Allt jag ville var att krypa ner igen. Sen när jag skulle ut till bilen blåste det och luften var lite små fuktig så det vart sviiingit kallt. Tur att man har kupévärmare i bilen så man slipper frysa där också. Det är, som det kanske märks, inte den bästa fredag morgonen jag vart med om.

Så nu sitter jag här och hoppas på att resten av dagen ska blir bättre. Ska jag vara ärlig tror jag inte det kan gå annat än uppåt från och med nu.

Ikväll får Lars vara själv

Nu sitter jag på jobbet och slutar om ca 40 minuter, efter det drar jag till påläng och L. Ska sova där inatt tänkte jag så mamma o pappa slipper ha mig hängandes hemma alltid. Så ikväll får min rumskompis 'Snygg Lars' sova själv.

När jag bodde i götborg gick ICA reklamen med Lars på tv och min morbror och jag hade ett stående skämt att han var min drömman. Och en dag när jag kom hem så stog han där i hallen <3 Min morbror hade gått till en ICAbutik och frågat om han kunde få pappfiguren på Lars när kampanjen var slut, och det fick han. Så nu står han där på mitt rum och vakar över mig när jag sover.


S1

Nu har jag vart på en promenad gick i kanske 40-45 minuter. Så nu duscha och efter det ska jag sova lite och sen är det back to work till 8 ikv. Gillar att ha delat pass (S1 kallat på vårat jobb)  så man jobbar lite på morgonen gör ärenden på dagen och jobbar lite mer på kvällen. På dagen har man mer ork att göra alla 'måsten' typ handla, städa, träna. det orkar jag aldrig på kvällen. Men det är kanske olika. Vissa vill inget hellre än att slippa dessa delade pass. Jag tar dom gärna. Nå nog om det, nu är det dags att hoppa till duschen.

Till alla som jobbar nu

Ni som jobbar och har det tråkigt kan ju kolla på dessa bilder. Ni kan behöva muntras upp och då tänkte jag visa hur kul jag har här hemma när jag inte behöver jobba. I'm looking nice today!




Snö

Så här såg det ut imorse när jag skulle dra till  jobbet. Har snöat under natten, inte jätte mycket, men nog för att det ska ljusa upp lite i allt mörker. Nu får vi bara hoppas att den ligger kvar också så vi får en ordentlig vinter i år.



Bonde söker fru.

Tittade på bonde söker fru ikv. Var första gången jag ser denna säsongen, blir så nervös på uttagningarna. Och jag får väl erkänna att jag är kär i alla i år igen. Förra året vann min favvo Isabelle som blev tillsammans med Anders. I år hoppas jag på Elias som dejtar bonden Hanna, dom är så söta när dom pratar om varandra. Sen älskar jag alla killarna som är hos Peter, de är helt underbara. Jag kommer sitta bänkad varje onsdag från och med nu.


Elias

Tavlor

När jag rensade datorn hittade jag massa bilder som  jag funderar på att förstora upp och ha som tavlor sen när jag flyttar till eget hushåll. Här kommer 2 bilder som jag funderar på.

 

Att ha i köket


Att ha vart som helst :)

Julfest

Igår på gruppmötet fick vi info om våran julfest för i år. Vi ska vara i Haparanda på Cape East. Tror att det kan bli riktigt mysigt då vi kommer ha möjlighet att sova över på hotellet för en billig penning. Hoppas på att få med mig Sara till en övernattning och ev IKEA dagen efter då vi får ett pressentkort där på 300kr var. Eller om L vill komma skulle också vara toppen. God mat och mycket festligheter utlovas. Jag längtar!

Ljus vs. mörk

Har sen jag färgade håret mörkt tänkt att jag ska ha det ett tag nu. Men när man kollar gamla bilder på mitt ljusa blir man som sugen på att färga tillbaka. Fast mitt hår behöver vila lite nu så det får jag ta till nästa höst kanske. Den 25 ska jag till frisören för klippning och färgning så då tonar vi nog bara den mörka färgen jag har nu så att den sitter lite bättre.


          
Ljus eller mörk. Vilket är bäst?

Smoothie

Sitter på jobbet nu. Blev lite sen imorse och hann inte med min frukost. Då gjorde jag en smoothie, går fort och den går att äta i bilen utan problem. Perfekt stress mat alltså. Idag blev det en med jordgubbar, banan och björnbär.

Blommor piggar upp.

Blommor är verkligen nått som kan göra stor skillnad i ett rum. Det räcker med bara nån liten blomma för att det ska kännas lite 'festligare' Haha tant varning, men so what?
På farsdag köpte jag rosor till min pappa som har stått i köket. Men när jag höll på att städa snodde jag 3 stycken och nu står dom i mitt rum. När jag har eget hushåll ska jag försöka att lite då och då ha snittblommor hemma.



Mina fina rosor

Kvällsfika

Min kvällsmat idag. Om man bara hade orkat hade det sett ut så här varje dag. Fast gärna med lite mer sorter att välja på typ gurka, leverpastej m.m. Drack en stor kopp (den fula med långben på) te, det värmde gott i magen.



Nu ska jag sova. Imon blir det jobb och ev en resa till påläng, får se vad L säger om det.
God natt alla!

Jordin Sparks

Hennes röst är helt sjuk!



Före/Efter

Idag har jag bara jobbat i 4 timmar vilket var mycket skönt. Eller 5 om man räknar med gruppmötet. När jag kom hem låg Linus här i min rena säng i mitt rena rum och kollade på film. Lycka att komma hem till det! Mer behövs inte för att en dag ska vara bra enligt mig.

Som jag lovade igår kommer före och efter bilder nu. (Gick inte att ladda upp igår där av förseningen)

Före
    

Efter
    

Bandy

Om 20 min slutar jag och då ska det bli bandy!! Sara har tackat ja till min inbjudan så jag är så glad!
Imorgon börjar jag först kl 11 och vi startar då med gruppmöte här på jobbet. Det brukar vara ganska lungt och skönt, så det känns som bra nu.


Städning

Idag började jag jobba först kl 12 så det hade kunnat bli en nice sovmorgon. Men icke sa nicke. Var fortfarande i rensartagen när jag var klar med datorn igår. Så jag ställde väckarn på 9 och sen har jag städat hela mitt rum. Bytt sängkläder, sorterat mina papper, slängt massa skräp och även fixat mitt sminkrum. Har bara lite dammsugning kvar att göra när jag kommer hem ikväll. Är så skönt med att nystädat rum och jag kan säga att det verkligen behövdes i mitt. Visar en före efter bild ikv när jag kommer hem sen.

Nu fick jag just veta att det är bandy ikv kl 20 här i kalix, och jag som slutar då. Det är ju perfa! Kanske Sara har lust att hänga på? Är trevligt med sällskap och mitt vad det är träffar vi kanske nån intressant person. Vad sägs?!


Ötzi alpmannen

Inget får mig att skratta som hipp hipp. Detta klippet är del av ett internt skämt mellan mig och Tobias, vi har väl hållt på med det skämtet nu i 3-4 år. Fortfarande lika kul. ;) Det är just klippet med Ötzi som är kärnan för skämtet. Så bra.


Rensning

Puh! Jag har suttit nu i mer än en timme och rensat mina bilder i datorn. Har ca 2900 så det tar sin lilla tid. Har även plockat ut någa som jag tänkt att jag ska framkalla nu innan jul, kommer bli fina julklappar till mami som hon kan ha på jobbet. Har även annat planerat för henne så oroa er inte för att jag nu avslöjade hennes klapp. 

När jag satt och rensade hittade jag bilder från studenten och balen. Två helt sjukt roliga dagar som jag längtar tillbaka till och gärna skulle uppleva igen. Här kommer lite bilder från dessa dagar.

Min klänning



Mjukkaka

Sitter hemma hos L nu och vi har just käkat middag. Till middagen hade L:s pappa bakat mjukkakor, fick dem lite så där halvt varma. Helt färska, SÅÅÅÅ GOTT!

Idag har L haft match i Uleåborg ca 3 timmar här ifrån o matchen började kl 10.30. Dom skulle samlas i kalix kl 06.45, det är MYCKET tidigt på en lördag morgon. Jag vaknade till när han gick ut genom dörren men somnade snabbt om och vaknade inte igen förrens klockan ett. Skönt och välbehövligt! :)

Efter det har mesta tiden spenderats i soffan kollandes på fotboll med David. Vi såg Arsenal mot United. Bra match. Liverpool matchen som spelas nu är inte lika bra, gick nyss för att den var så tråkig.

Nu ska vi fika lite av den tårtan som blev kvar från igår. Mmmm!

Löööve!

 Haha snyggaste bilden evaaah! Men det bjuder jag på.
 Jag ser helt suddig ut i blicken och Linus min är ju snygg (o hatten.. vems??). 


Taget på nyår 07-08 prick på tolvslaget.

Grattis!

Idag fyller Linus år. Grattis till dig!


Bandit

Bandit Rock Gbg är helt klart bästa radiostationen att lyssna på när man fixar sig på morgonen. Älskar deras morgoprogram med 'rivstart'. Gamla 'morgongänget' som var på lokalradion i gbg när jag bodde där är på den stationen nu. Riktiga göteborgare men grov dialekt, piggar alltid upp as bra! Linda, Peter och Ingemar kan det bli bättre?!

Promenad

Nu har jag just vaknat. Börjar först 11.45 idag så jag hade kunnat sova längre, men jag ska ta en promenad tänkte jag. Man får passa på att vara ute medans det är ljust. När man jobbar vanligt från morgon missar man väldigt många ljusa timmar, börjar ju mörkna kring 16 tiden nu när man ska hem. Är rätt jobbigt när det är så mörkt alltid, jag är trött prick hela tiden och inte är man särkilt glad o possitiv heller. 
Men som sagt nu ska jag ut o vandra och ta vara på det lilla ljus som finns. Sen ska jag jobba till kl 20.00 ikv... känns så där.

Piroger

Nu har jag just ätit mat. Eftersom både mamma och pappa var lite sena idag, och jag är för lat för att laga mat, så blev det piroger. Perfekta 'jag har bråttom/ jag orkar inte' maten. Dessa är hemmagjorda och jag har snott receptet av L:s mami swajint goda!


Här är fyllningen:


Riksisar.

Nu sitter jag på jobbet och det är väldigt dött här. Ringer inget. Skönt, för jag har inte sett fram emot att sitta på telefon så där jätte mycket :P 

Har skaffat rikskuponger idag, Sara med, så nu ska här lunchas! Vi börjar idag med kycklingwook på valhall. Mmmm så gott. Skulle inte bli förvånad om det blir kina nån dag också.


RSS 2.0