Min dag

Skola från 10-12, sen gym, sen springa hem från gymmet, sen sova i soffan, sen vakna, sen få middag av Linus, sen kanske spela sims eller se ett biggest loser, sen inget mer, sen sova.


Stek

Hittade en billig stek sist jag var och handlade. Brukar alltid köpa köttbitar när de är på specialpris. Perfekt att ha i frysen för dagar då man inte vill gå efter matplaneringen eller dagar som denna då man inte ens har någon matplanering. (Vi ska freestyla hela veckan :P)

Masserade in biten med olja, timjan, rosmarin, vitlök, salt, peppar, chili och lite honung. Till det har vi vanliga ungsrostade grönsaker. Jag testar att göra ungsgrillad lök till mig idag. Skär ett kryss uppe på toppen av löken och tryck ner massa smör sen in i ugnen. Kommer bli ljuvligt mjuk och söt när den är klar. GOTT!


Tisdag

Har vart ledig hela dagen idag. Gjorde tenta igår och börjar nästa ämne imorgon. Så jag har verkligen kunnat vara ledig också. Skönt!

Började med att sova till kl 12. När jag vaknade hade Melissa ringt så jag ringde henne och fick höra att vi skulle ge oss ut och springa runt sjön.

Pallrade mig ner till spåret och hittade en solandes Melissa där. Vi började med att gå några km då båda var ganska nyätna. Sprang 1/2 km och sen hittade vi en lekpark med ett torn som verkade roligare än att springa. Så vi klättrade upp i  tornet och satte oss att sola i 10-15 min. Sprang sen nån km till och då dog jag. Var seg, trött och fick ont i foten så då gick vi ett tag till. När det var 2-3 km kvar till 'mål' tog jag fram de sista krafter jag hade i mig och så sprang vi resten. I ganska högt tempo dessutom. Melissa är toppen på att pressa mig när jag tror att jag inte orkar mer.

Usch! Hatar dagar som denna, då det bara inte går som man vill. Men men som Melissa sa 'Nu kommer det kännas som att det går jättebra nästa gång istället'. Får försöka längta till den gången istället för att sitta och sura över denna nu.

När vi sprungit klart satte vi oss mot en solig vägg och njöt en timme innan det var dags att gå hem. Väl hemma somnade jag på soffan och har inte gjort så mycket mer idag faktiskt. Limpa fixade maten och har tvättat och jag tog ett supersnabbt varv med dammsugaren genom lägenheten. Nu ska vi ta oss en kvällsfika och sen blir det nog nanna kudden.

Träningskläderna på

lovefilm

”Jag tävlar om ett presentkort på LOVEFILM hos sarakomsaja.se
tävla här du också!”

Tenta, tentagenomgång och Lifegene

Haft tenta idag. Läs här om hur det gick.

Efter tentan hade vi tentagenomgång på Farmakologitentan vi gjorde för nån vecka sen. Ser att jag har glömt att meddela er om hur det gick. Jag klarade den (så klart), så då vet ni det också. Fick veta alla rätta svaren, hur han tänkt när han rättat m.m.

När vi var klara med genomgången gick jag och Malin ner på stan för att först käka lunch och sen gå på hälsokontroll på LifeGene. Blev vägd, mätt, hörseltestad, blodprovad, blodtryckad och fick kissa i en burk.

Man fick se vissa av resultaten direkt, ex som vikt, fett% i kroppen, vätske mängd, muskelmassa m.m. Alla tester som kommer tas på blodet kommer jag få om en vecka. Då kommer jag få veta kolesterol, långtidssocker och annat som man kan utläsa av blodet.

Var kul att se hur min kropp är uppbyggd även om den är lite större än vad som är rekommenderat. Men det håller jag ju på att fixa nu med LCHF och träning. Var så lite över att jag nog ganska snart är nere på normala värden. Ska få resultaten via mailen så om ni är snälla kanske jag visar dom för er.

Kan verkligen rekomendera att man gör denna undersökningen. Dels för sin egen skull och dels för forskningen. Fick höra idag att dom snart ska öppna ett kontor i Göteborg för intresset har vart så stort, sen tror jag det var i malmö också men jag är inte säker. Så om man bor där kan man också vara med.

Shopping

Igår tänkte vi, som jag skrev, åka in till stan för att kolla läget. Men väl i bilen bestämde vi oss för att först åka på Myorna och sen dra till Expo. Fick med oss mycket 'nödvändigt' hem. Enl mig livsviktiga saker som man knappt klarar sig utan, enl Limpa skit :P Haha inte riktigt så illa men nog suckade han till både en och två gånger.

Skörden från myrorna:
Ugnsform i aluminium, ugnsform i keramik, svart slips, två cdskivor med 'klassisk' musik till bilen och helgunderhållning till mig i form av två böcker. Har aldrigt läst flugornas herre ordentligt och bara sett filmen Djävulen bär prada.


Skörden från Expo:
Tre pack ugnsformar, små formar till ex potatisgratäng variant finare eller Crème brûlé om jag nu skulle vilja göra det. Knivställ, disk trasor, ingen reklam skylt och ett serveringsfat.

Förlorad tid

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan va?! En timme fram som gäller idag.

Earth hour

Tände massa ljus i vardagsrummet och inväntade Limpa som var borta på match. När han kom hem hade han med sig ostbågar till sig och frysta hallon till mig. Vi plockade fram några spel och sen satt vi i soffan och mös i några timmar.

Variant av monopol där man vinner chokladbitar. Den med mest choklad på slutet vinner spelet.

Mini M.I.G med fotbolls tema. Det är därför jag har mindra poäng än Limpa.
Annars hade jag ju SÅ KLART vunnit!!

Släck lamporna



Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Så skriver WWF på sin hemsida. Jag har just tänt upp en massa ljus här hemma och om 5 minuter släcker jag lamporna och stänger av alla apparater. Gör det ni med!

duett

Igår hade vi en härlig kväll här på mariehemsvägen. Nicole, Joel, Melissa, Nisse och jag beställde hem pizza, såg skavlan och åt upp de semlor som var kvar efter vår bakdag. Sen satt vi i soffan och snackade skit till kl 01. Mys, mys, mys.

Mår inte så bra idag, är 'bakis'. Detta trotts att vi inte drack en droppe alkohol igår kväll. Det är bara den effekten socker och mjöl i kombo har på mig nu för tiden. Magen är i uppror och huvudet värker, det är jobbigt att vara vaken men inte kan jag somna om.

Nå ska slänga i mig lite frukost och se om det blir bättre. Sen ska vi nog försöka ge oss ut på stan. Behöver inte köpa nått men det kan vara skoj att bara strosa lite. Och friskt luft skadar ju inte heller.

Medans jag piggnar till och drar ner på stan kan ni njuta av detta underbara klipp.


Aragon kommer

Så ful... Så bra!

Visst kristina?

TePe

Idag hade vi besök av TePe på skolan. De bjöd på lunch och visade oss, och berättade om, sina produkter. Det bästa av allt: vi fick en produktlåda av dom. Gift bags är aldrig fel! Nu längtar jag tills Oral-B ska komma, hört rykten om en eltandborste. ;)

Innehållet, rena rama julafton.

Het tomatsoppa

I förra veckan gjorde jag en tomasoppa som vart riktigt god. Tog lite av vad jag hade hemma och resultatet blev en het, krämig soppa.

Jag använde:
1 pkt krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
4 morötter
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning (grönsaks)
1 msk grönsaksfond
oregano
salt & peppar
paprikakrydda

Gör så här:
1. Skala och hacka morötterna och koka i 3-4 dl vatten i 10 min. Börja sen med tomatsåsen
2. Hacka vitlök och chili och fräs i olja.
3. Häll i de krossade tomaterna, buljongtärningen och kryddorna. Låt stå och puttra ett tag så lite av vätskan kokar bort.
4. Tillsätt tomatpuré och grönsaksfond. Låt stå och puttra tills såsen är ganska tjock.
5. Ta av morötterna från plattan häll i tomatsåsen och mixa med stavmixer till en slät soppa. Vattnet som morötterna kokade i ska vara kvar, annars blir soppan för tjock. Är den ändå för tjock när du mixat klart kan man spä ut med mer vatten.
6. Serveras varm med en stor klick turkisk yoghurt.

Hade ingen bättre bild men här ser ni ju på ett ungefär hur den ska se ut när den är klar.

Rårakor på LCHF-vis

Du behöver:
300 g stjälkar från broccoli eller blomkål
1 större morot
1 gul lök
5 cm purjo
5 ägg
2 dl keso
2 dl finriven ost
salt & peppar
smör till stekningen
1 pkt bacon
(jag hade över en liten bit rotselleri som jag också slängde i)



Gör så här:
1. Skala och riv alla grönsaker. Riv hälften på grova sidan av rivjärnet och andra hälften på den fina sidan.

2. Blanda ost, äggen och keson i en bunke tillsammans med salt och peppar.

3. Rör ihop allt till en härlig gegga :P

4. Stek på medelhögvärme på båda sidorna i rikligt med smör. Ta ca 1/2 dl per 'plätta'

5. Servera med bacon stekt i smör och ev rårörda lingon.
6. Hitta nån som tar hand om disken och sätt dig i soffan och slappa!

Knepar och knåpar

Sitter och sorterar tvätt, lyssnar på musik och pluggar lite (väldigt lite). Middagen förberedde jag igår så den är bara att sätta in i ugnen så är den klar sen. Skönt!

Kommer upp två recept här ikväll. Ett på en het tomatsoppa och ett på mina rårakor. Kul va?! Vavava?! Hörde jag ett ja? Jag tänkte väl det...

Vill ni ha tips på hur man bakar fin fint fika kan ni alltid kolla in dessa grabbar. Där ligger man i lä. De kan verkligen sina grejer.


Bebiiiii

Sitter och ser En unge i minuten och blir nått sjuuuuk bebisugen. Vill ha, vill ha, vill ha och helst igår.

Iris och jag, vi är goda vänner...

Klicka här eller på bilden för att läsa om min dag med Iris

Hungrig!!!!

Måste. Äta. Snart! Men vill inte äta utan Limpa. Så jag får ta mig en ostskiva eller två medans jag väntar.

Efter maten ska vi fixa med bilen och efter det ska jag plugga. Tråkigt javisst men ack så nödvändigt. Har tenta på måndag och gansak fullt upp fram tills dess. Så det är bara att kämpa på.

Då vet ni hur min kväll ser ut.

Imorse innan skolan. Lite färg har jag allt fått i helgen.
Och idomin på läpparna kan aldrig bli omodernt.. eller??

jag vet, jag vet

Jag är seg att uppdatera min andra blogg. Jag har inte haft ork känner jag, men nu är den igång igen efter nästan en veckas paus.

Mittlivsomtandflicka


LCHF cheesecake

Wow, detta kommer jag göra igen kan jag lova. Det är en sån där efterrätt man kan bjuda på till andra som inte går på LCHF också. Vet att det annars kan vara svårt att äta de sockerfria alternativen om man är van att äta socker i vanligafall. Men det var nästan ingen skillnad i smaken på denna och en vanlig cheesecake. Bara botten som skilde sig från den vanliga och jag måste säga att jag föredrar denna före den vanliga. Limpa gav den godkännt och kräsnare vad gäller vad som får räknas till gofika kan man leta efter. Haha


Kommentar: Vart riktigt nice! God och syrlig. Jag tycker det är godast när fikat är fryst t.ex. kalla kolakakor, kalla kladdkakemuffins och kall annanaskaka. Så denna frysta cheesecaken passade mig som handen i handsken. Nästan inget socker och massa fett, helt enligt LCHF. Kan inte bli bättre!
Betyg: ****

Åskgudens son

Läste ut min bok av Camilla Läckberg igår så idag blev det till att rota i hyllorna och se vad som ska sysselsätta mig om kvällar och helger framöver. Då hittade jag denna boken som jag lånat av mamma och pappa. Tydligen en av pappas favvo författare. Har hunnit läsa snart 5 kapitel idag och jag tycker den verkar lovande. Som en lugnare variant av Populärmusik från Vittula. Men som sagt har knappt skrapat på ytan ännu så vi får se vad jag tycker om den när jag läst klart.

Satt i nästan två timmar på balkongen i solen och njöt med min bok imorse. Önskar denna helgen hade varat en dag till.och att det vart samma strålande sol så man kunde njuta en dag till. Men imorgon blir det skola från kl 8 till 17. Kommer ju vara DÖD när jag kommer hem. :(

(Haha vad jag klagar egentligen, 8-17 är ju en helt vanlig arbetsdag. Men man blir bortskämd med halvdagar, sovmorgnar och en och annan extra ledig dag här och där när man pluggar)

Gick helt ok att springa idag förresten. Vi sprang rundan någon minut snabbare än förra gången och det kändes som att vi tog oss runt mycket fortare. Men det var segare i benen idag måste jag säga, kanske för att det gick fortare eller för att det blåste. Lyckades iaf få till en spurt på slutet på kanske 60 meter där jag tog ut det sista jag hade i benen. Sen satte vi oss vid en solig vägg och delade en banan. Där satt vi sen och filosoferade i kanske 30-40 minuter. UNDERBART!

Ny bok

Solar på balkongen

Tog en keps på mig idag när jag skulle ut och springa.
Skyddade väldigt bra mot solen faktiskt.

Söndagsstek

Idag åt jag rester från fredagens porterstek. Till den gjorde jag blomkålsmos och svampstuvning på grädde och creme fraiche.

Sen ville jag testa nån ny efterrätt så jag testade att göra en LCHF variant av cheesecake. Degen gjorde jag av smält smör, kokos och en näve mandlar som jag malde till mjöl. Sen gjorde jag en smet med ägg, philadelphiaost, grädde, rivent skal från en apelsin och en msk socker. Väldigt lite socker då det egentligen ska vara 1,5dl. Men eftersom jag inte äter socker alls längre så gör denna lilla mängd att det blir nog sött ändå.

Bottnarna


Nu står kakan i frysen och medans jag väntar fixar jag med bären jag har tänkt ha på sen. Tror detta kan bli en höjdare. Får återkomma med recension sen.

Lördagsprommis

På lördagen vaknade jag kl 8 av att Limpa drog iväg på dommarkurs. Låg kvar i sängen och läste ut min bok hela morgonen. Klev upp kring 11 och gjorde mig i ordning för en prommis med min bästa vän och kompis Kristina. Tanken var att gå runt nydalasjön men det blev inte riktigt så. Vi gick (ca 1,5km) tills vi kom till kinabron. Där satte vi oss och solade och pratade om livet i kanske 30 min. Sen gick vi kanske 3 km till och då vart vi less och vände och gick hem :P Så det var ändå ingen dålig prommis vi fick oss.


Gött väder

Bäztizzzz på kinabron!

Många som satt efter strandkanten och njöt av det fina vädret


Fredagsmys

På fredagen slutade jag kl 12. Jag hade på mig mina träningskläder så det fick bli att jag sprang hem, ca 4 km från dörr till dörr. Sen började fredagsmyset... Jag tände lite ljus, satte på bra musik, tog mig ett glas vitt, tappade upp vatten i badkaret och slängde i en badbomb. Där låg jag sen i en timme med min bok och två bitar choklad och njöt av att det var helg.



När jag badat klar gick jag och la mig i soffan och sov nån timme tills Linus kom hem. Då åkte vi och handlade och efter det började vi fixa med maten. Detta var på menyn denna kväll:

Förrätt: honungsgratinerad chèvre med ruccolasallad


Varmrätt: porterstek med ungsrostade grönsaker


Efterrätt: chokladmousse och bär.

SOOOOOOL

Var ute med Kristina i två timmar igår. Sjukt härligt väder, även idag. Orkar inte sitta vid datorn när det är så här så jag uppdaterar er om min helg sen ikväll.

Morgonen idag har jag spenderat solandes på min balkong. Om bara några minuter ska jag dra iväg och springa med Melissa. Vi tar ett varv runt nydalasjön även denna gången. 1 mil i strålande sol är inte fy skam.

Hös sen ikväll då!

Utsikt från balkongen imorse.

Hade det ganska gött.

Prommis

Nu har träningskläderna åkt på och jag är redo för en härlig prommenad i det fina vädret med min bästa vän och kompis Kristina.



G.I. Jane

Vi sitter nu och ser G.I Jane. En riktig klassiker ;)


intervaller

Rundan var enligt Mät din runda ca 4.6 km om jag nu ritat rätt. Blev inga 3 km som avslut men jag tyckte inte det behövdes.

Sprang till en backe här i närheten och sprang sedan både upp och ner de två första varven. Sen de följande tre varven gick jag nerför och sprang uppåt. Var något less när jag kom upp på backen sista gången. Men det kändes bra och jag kan nog utöka antalet varv redan nästa gång jag springer där. Då ska jag banne mig klara sju varv. Tog allt som allt 25-30 minuter så det var en helt ok tid med tanke på att jag gått lite och så.

Jag hoppas att denna intervall träning kommer ge mig den extra push jag behöver för att orka med de lite längre rundorna jag har tänkt börja med nu. Ska ta mig runt nydalasjön 2 ggr i veckan och sen i slutet på april ska jag ta två varv runt sjön på en runda. Det blir ca 18-20 km med den lilla biten det är mellan lägenheten och sjön inräknat. Kul om jag kan klara det!

Nu kan jag njuta i soffan resten av kvällen och kanske, kaaaaanske tar jag och läser lite i min bok om oral radiologi. Man kan aldrig börja plugga för tidigt. :)




Självdisciplin

Jag har inte känt mig på topp idag. Var trött i skolan och det kändes jobbigt på prommenaden både till och från skolan. Somnade när jag kom hem från skolan och sov i 2h. Nu sitter jag och brottas med mig själv om jag ska orka mig ut på en runda. Har min nya bok som ligger vid sängen och lockar på mig, massa bloggar som jag vill läsa, sims skulle vara skoj, två avsnitt av biggest loser väntar på mig.

-
Vill inte, orkar inte, jobbigt, bökigt att måsta byta om, kallt, tar tid, blir svettig, måste duscha (och det vet malin vad jag tycker om det) :P

+
Frisk luft, fint väder ute, hälsosammare, starkare, kul när man väl är igång, bättre kondis, snyggare, bra för mitt självförtroende för jag känner mig alltid så duktig efteråt, sover bättre ikväll, bra tränibng inför gbg varvet m.m.

Får väl bli en runda då. Kan inte banga nu när jag t.o.m. skrivit om det. Måste ju visa er vilken självdisciplin jag har. Förtjänar ej att se biggest loser förrens jag sprungit min runda. Haha är liksom det hela det programmet handlar om: Att ta tag i det!

Biggest loser

Sitter och kollar på biggest loser. Bästa motivationen när man är osugen på att träna. Sjukt hur duktiga dom är, fast samtidigt är det galet hur långt dom låtit det gå innan dom tagit tag i det.

Imorgon slutar jag skolan kl 12 så då ska jag ta ett pass med intervaller i en backe här i närheten där jag bor. Den är låååång och väldigt brant så det kommer bli ett bra pass tror jag. Springa upp och gå ner får se hur många gånger jag klarar men målet är tre och sen ta en vanlig runda på 3 km som avslut.

Jag just nu

Biggest loser

Röntgen

Klicka HÄR eller på bilden för att se hur det gick för mig att ta röntgen för första gången.


1 mil

Föreläsningarna igår var rätt sega. Fick läsa om lagar och sånt som gäller kring röntgen och strålning m.m. Viktigt att kunna men ack så tråkigt. Men idag ska vi för börja öva att ta bilder. Hur kul?! Vi är uppdelade i grupper för det finns inte så många rum där man kan öva och min grupp börjar först kl 13. As nice med sovmorgon. Spec med tanke på vad jag gjorde igår kväll...

Jag och Melissa drog ut och sprang. Tog ett varv runt nydalasjön som , enl Melissa, är ca 9 km lång. Denna runda + att jag sprang till och från sjön gjorde att jag sprang lite mer än en mil igår. NICE! Och jag tycker inte ens att jag känner av det i kroppen idag. Men igår kväll, jösses. Då kände jag av det. Var helt slut när jag kom hem och däckade i sängen kl 22-30-23 nån gång. Haha men det är det Värt, man känner sig så bra både i kropp och själ när man kommer hem från en sån runda.

Tack Melissa för att du ville komma med mig. Hade nog inte orkat runt utan dig.

Red i facet när jag kom hem

Oral diagnostisk radiologi

Imorgon börjar en ny kurs som heter Oral diagnostisk radiologi. Ska alltså äntligen få börja med röntgenkursen. Har längtat efter denna. Vet inte varför egentligen men det är rätt så kul att se på röntgenbilder och försöka se hur det ser ut i munnen. Det är dessutom ett stort hjälpmedel när vi ska diagnostisera så det är ju bra om man kan det ordentligt.

Nåja, börjar kl 8 imorgon så jag måste sova nu så jag är pigg första föreläsningen. Ser inte å bra ut om man sitter där och sover va?! typ så här:


Godnatt

....

Myser runt i min favvoskjorta och Limpas mjukisbyxor. Han har just åkt från Kalix så nu får jag passa på att mysa sista timmarna som 'singel'. Haha


Liza Marklund

Läste ut Prime time igår precis som planerat. I slutet av boken hittade jag denna bilden och sedan dess har jag inte kunnat sluta skratta. Haha den poppar upp i mitt huvud lite då och då och varje gång måste jag fnissa högt för mig själv.

Hahaha hon ser så skoj ut. Som ett barn som har busat på ett lurigt kanske t.o.m elakt sätt. *hihihihihihihihihehe där fick han!*...typ. Skum bild att ha i en bok iaf.


Helgens LCHF

Blir inte att jag orkar stå vid spisen nån längre stund när Linus är borta. Så helgen har bestått av väldigt enkel och snabblagad mat.

Igår åt jag rester till lunch och till middag stekte jag upp svamp, paprika, chili, lök och vitlök med lite smör. När det stekt färdigt hällde jag i grädde, creme fraiche och lite soja. Sen var det klart. Såg ut som spya när det var klart så jag tog ingen bild. Men gott var det.

Idag till lunch har jag gjort en morotssoppa (<--- recept). Innan jag mixade soppan hällde jag bort lite vatten och tillsatte grädde för att få den lite fetare. Blev huuuuur gott som helst. Soppan idag såg inte så aptitlig ut så jag använder mig av en gammal bild.

Kommentar: Lättlagat, gott och mättande.
Betyg:***

Kommentar: La till färsk chili och två vitlöksklyfftor. Kryddade även med lite koriander istället för med bara curry. Vart kanon. Soppan är ganska tjock i konsistensen så den är väldigt mättande.
Betyg:****

Mello

Vill ni ha en kommentar om vad jag tyckte ommelodifestivalen ikväll?? Inte ..? Tur det för jag såg inte.

Tänkte att jag skulle se men efter 2 min vart jag less och läste min bok istället. Slog på igen precis lagom för att se Eric Saade vinna. Kan tyvärr inte uttala mig om det var rätt eller inte för jag har inte sett en enda deltävling och de enda två låtarna jag hört på radion är Saade och Danny. Fast om jag ska välja mellan de två så vann rätt låt enligt mig. Haha.

Tycker inet svenska mello är så intressant längre. Jag hinner bli less när det är så många deltävlingar hit och dit. Men Eurovision däremot får man bara inte missa. Då sitter jag bänkad och nåde den som stör mig. Senaste åren har jag sett med Lina och Sara. Men det blir nog inte i år när jag bor så långt bort. Får se om man kan hitta nån annna här nere som är lika entusiastisk.

Nå nu har jag inte så mycket kvar på boken så nu ska jag ta sista rycket på den och sen sova.

Puss och god natt!

Gammal bild.

Före/efter

Fick fixat datarummet och gäst rummet idag. Känns riktigt bra. Dessa två rum fick från början agera förråd åt alla kartonger m.m eftersom vi inte fick vårat föråd i källaren förrens efter nån vecka. Sen bode ju Sara i gästrummet några veckor oxå. För oss blir det lätt så stt om vi inte fixar rummet på en gång så blir det aldrig gjort. :P Men idag tag jag äntligen tag i det och se så bra det blev.

Nu ska Limpa få skruva upp bokhyllan när han kommer hem så är rummet klart sen

Före

efter

Myshörna i gästrummet. (Glömde ta en före bild.)

Valpisar

Idag fick jag ett mms av världens bästa Linda! Det var ett kort på massa små nyfödda bullterrier valpar. Bullterrier är min favvo av alla hundraser och Linda har några stycken sånna. Och förra veckan har alltså Lindas pärla Betsy fått valpar. Dom var så små och söta att jag dog lite.

Vill hem till kalix nu så jag kan få åka och gosa med dom. Men jag får ta det på påsk när vi ändå ska hem.

Så här såg det ut när vi var och kollade på hennes förra kull:

Små söta underverk


Grönsaksgrattäng

Tidigare i veckan gjorde vi middag inspirerad av Sara. En grösaksgrattäng eller lassagnge eller vad man nu ska kalla det.



Kommentar: En variant av lassange. Gjorde halva med lassangeplattor till Linus och halva utan till mig. Gott men ej mind blowing. Ännu en perfekt vardagsrätt. Kan varieras i det oändliga.
Betyg: ***

Morgonmys

Linus har lämnat mig ensamen hemma för andra helgen i rad. Denna gången för att åka upp till Kalix och hämta våran bil som vart på lagning. Lite ensamt blir det fast ganska skönt ändå.

Började denna morgon med att gå upp och göra en smoothie och sen la jag mig i sängen igen och läste i min bok. Målet är att läsa ut den idag. Har lite mindre än halva kvar så det ska väl gå vägen. Sen vill jag börja med en ny bok imorgon.

Efter en timme pallrade jag mig upp och hängde upp våra gardiner i alla rum. Vi har inte satt upp dom innan för vi har inte haft några fästen till gardinstängerna. Men det fixade dom på Lerstenen i veckan, så nu är det så hemtrevligt så här hemma hos oss. Visar bilder sen.

Nu sitter jag och sorterar och slänger bland mina papper. Mitt andra mål för denna helgen är nämligen att ställa iordning datarummet så att det inte ser ut som en soptipp. Har två mål till för helgen men de tar jag senare.

Morgonmys!

Nyvaken

Min utsikt från sägen. Skönt att bara se några trädtoppar och sen massa blå himmel. I förra lägenheten såg man in i grannens hus haha.

Tapeter

Vad gör man en dag då man börjar först kl 13? Jo man tar på sig sina träningskläder och tar sig en promenad på ca 7km till sin hyresvärd och beställer tapeter. Vi ska få nya tapeter i 3 rum, vardagsrummet, datarummet och i gästrummet. Eftersom Limpa inte kom med ringde jag in Malin som stöd och smakråd.


Fick välja tapeter ur två pärmar alltså hade vi inte allt för mycket att välja på. Men det var lika bra, för annars hade jag väl gått bananas. Blir grått i vardagsrummet och vitt i de andra två. Alla tapeter är enkla och utan mönster.

Jag personligen tycker att det kan vara fint med en fondvägg, samtidigt känns det ganska uttjatat och omodernt. Men eftersom jag valt att inte ta någon tapet med mönster valde jag att ändå göra en fondvägg i vardagsrummet. Har en ljusgrå tapet som ska vara på tre väggar och sen ska den fjärde väggen vara två nyangser mörkare så det kommer se ut som en skugga typ. Tror det kan bli bra. En 'ny' variant av fondvägg kan vi kalla det haha.

Enda tapenen jag verkligen älskade. Men den hade inte passat i något av rummen vi ska tapetsera om så den gick bort.

På väg till Lerstenen gick jag förbi kyrkan här i Umeå. Ser ut som ett stort pepparkakshus.

Klinik

Idag gjorde Joel en plackinfärgning på mig. Och sen hände inget mer för vi ville alla ta helg. Haha skulle ha lektion från 13-17 men kl 14.30 hade många redan gått hem. Så då gick jag med.

Först fick jag lägga mig i stolen.

Vi kollade att alla instrument fanns på plats

Sen gjorde vi infärgningen. Använde oss av dessa färgrondeller.

Joel färgar och jag tänker på bloggen

Sen försvann min mun så att han inte kunde jobba :(

Sen kom den tillbaka så att han kunde jobba :D

Min utsikt från stolen

Sen fick Joel städa medans jag tog bilder på mig själv i ett par skyddsglasögon

Han skrev in resultatet i datorn och såg allmänt proffsig ut

När han var klar med det sa han 'Tack och hej' och slängde ut mig bland båsen.
Tog en bild åt er där, så ni får se hur det ser ut på kliniken där vi håller till.
Massa bås bredvid varandra med huvuden som sticker upp lite här och var.

Oj höll på att glömma:

Jag fick ha dom finaste skyddsglasögonen på heeeela kliniken. Men bara en stund för dom är lite små och klämmer så man får skitont i huvudet. Joel ville också vara med på bilden och detta var det han kunde ådstakomma för 'handpose' under press. Haha ser ut som att han ska bända upp munnen med pincetten.

Så det var min dag i skolan det. Då vet ni hur det kan gå till där.

snö

Här är min väg där jag går varje dag när jag ska till skolan. Igår var det ingen snö på den, bara asfalt. Idag var det bara snö på den,  och ingen asfalt.



Dagens planer

Jösses vad det snöar ute helt plötsligt. Blev jättebesviken när jag kollade ut genom fönstret, allt som tinat fram är ju borta nu igen. Jobbigt framför allt när man ska springa ute. Men jag får väl ta på mina dobbar så jag inte halkar så ska det nog gå bra. Får testa ikväll.

Nu ska jag ner på stan för att välja tapeter till våran lägenhet. Har världens bästa kille som låter mig bestämma helt själv. :P Finns ingen bättre än Limpa.

Sen blir det skola från ett till fem. Klinikpass idag, vi ska färga in varandras tänder, skrapa tandsten och öva på att skriva journal. Ska försöka ta lite bilder så ni får se hur det är. Kan väl vara kul?

pressent

När Limpa kom hem från england hade han köpt en pressent till mig.

Han är för fin min kille.

Bakardag

Idag efter skolan drog vi hem ett gäng till oss för att baka och mysa tillsammans. Blev väldans massa godheter som till sist hamnade på bordet med en kanna kaffe. Behöver jag säga att det lukar sjuk gott hemma hos oss nu?

Kolakakor


semlor

Långpannebullar (glömde ta bild när de var färdiga)


Hur gott som helst!

Var så hungrig att jag inte fick till någon bra bild på maten. Men så här blev det iaf.


Kommentar: Trixigt att man måste stycka kycklingen. Kan vara lika bra att köpa en i färdiga bitar för att spara tid. Men annars så var det billigt och jag tyckte nog att köttet var godare än när man bara har filéer. Blev supergott! Ett plus var också att man inte behöver göra nått extra tillbehör till Limpa som ex ris eller potatis.
Betyg:***** (Första fempoängaren)

Inflyttningspressent

Min faster var ju här i helgen som jag skrev. När hon kom hade hon med en pressent till mig. Haha hon känner verkligen mig. Hon hade vart på min favvobutik här i Umeå Frukt Hörnan och köpt både kakao och praliner. Hon vet att jag älskar att baka och att jag älskar äta mörkchoklad. ;) Perfekt kombo.


tema: sol

En solig dag på väg till skolan.

Kyckling i ugnen med grönsaker

Styckade kycklingen i bitar och marinerade den med bl.a timjan, rosmarin, vitlök, honung och chili. Sen tog jag lite av de olika grönsakerna vi hade hemma. Morot, zucchini, lök, tomat och paprika och skar i bitar. In i ugn 35min i 225 grader.

Klart!

Middag

Detta ska bli dagens middag. Resultatet och betyg får ni senare.


Äntligen

Äntligen vågar någon vara öppen. Anton är modig som vågar berätta och prata om detta i en branch där det är nästan noll personer som är homosexuella, iaf utåt. Tror det är svårt för unga killar att känna sig accepterade i ett lag som öppet homosexuell. Så klart finns det säkert undantag, men jag kan tänka mig att majoriteten av de som är homosexuella håller tyst.

Hoppas fler vågar haka på Anton. För de finns många fler, det är jag 100% säker på.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/article8685068.ab

Farmakologitenta

Tentan kändes bra. Är säker på att jag klarat den, den var lättare än jag trodde. Gick fort att skriva och frågorna var lätta om man bara vart med på lektionerna och läst i papprena. Var klar på kanske 40 min.

Efter tentan sprang jag hem. Tänkte att det passar utmärkt att springa hem när man ändå inte har nått annat för sig på resten av dagen. Och det gjorde det, gick hur bra som helst. När jag var nästan hemma tog jag t.o.m. en avstickare/omväg så att jag kunde vara ute lite längre. Det är sånna här dagar man bara älskar att springa, när det känns som att energin aldrig tar slut.

Haha sen när jag kom hem började jag spola upp vatten till ett bad, sen gick jag till datorn. Fastnade där och lästelite bloggar m.m och kommer helt plötsligt ihåg 'shit, badet'. När jag kommer in ser det ut så här:

Haha ser ni hur nära det var att rinna över kanten? Snacka om att komma i sista sekunden.

hört den förut?

Nu ska ni få höra nått jag aldrigt sagt förut:
På onsdag har vi tenta. Haha har det hela tiden tycker jag.

Så idag satt vi till kl 18 på skolan och imorgon ska vi sitta kl 10-16. Däckar när jag kommer hem och sen pluggar jag lite mer. Har alltså inte nått liv för tillfället. Det blir kanske inte så mycket updates här nu idag och imorgon som ni kanske förstår.

Imorgon kommer Limpa hem från sin englandsresa. Längtar som en tok! Har inte pratat eller ens messat med honom sen i torsdags så när han ringde mig nyss höll jag på att dö av abstinens. Han är för tillfället i Kalix och tar bussen därifrån imorgon. Sweeet!

sol

Nu drar jag till skolan. Ska sitta där till lunch ungefär för då kommer min faster hit för att hälsa på. Sen kring 16 kommer Anna och min bästa vän och kompis Kristina hit för en mys kväll.

Sånt här fint väder har vi haft i en vecka nu. Man ser asfalt och gräs lite överallt nu tycker jag. HHärligt om våren kan komma tidigt i år!

Min typ av humor

Det är inte farten som dödar,
det är smällen!

It's not the fart that kills,
it's the smell!

TIPS

Kolla in --------->DETTA<----------

Calle Schulman har startat ett samarbete med paf.com där de varje månad skänker en summa pengar till välgörenhet. Skit bra tycker jag.

Så här skriver han själv:
'Principen är denna: ju fler besökare den här bloggen har – desto mer pengar får vi från PAF att ge bort till ett välgörande ändamål vi själva får välja. Låt oss samla kraft och få hit riktigt jävla många besökare. Så kan vi ge en MASSA pengar till dem som behöver det.'

Allt som behövs är alltså att man går in på bloggen och kikar, inget mer. Ett enda litet futtigt klick.

Skoldags

Idag har vi praktiskt på skolan. Tror vi ska få ta tandsten m.m på varandra. De andra i klassen gjorde det igår nar jag inte var där, så jag antar att vi ska fortsätta med det idag.

Börjar först kl 13 så nu tänkte jag ge mig ut på en liten löprunda. Tror jag tar den på 4 km, det blir lagom så här på fredag förmiddag.
Springkläder på.

Längesen

Det var längesen ni fick en färsk bild på mig nu (förutom från i helgen, men där syns jag ju inte ordentligt på nån av bilderna). Har bara använt mig av arkivbilder nu ett tag. Har inte vart så sugen på att fota mig själv när jag inte haft smink på flera veckor. Men nu ska ni få! En bild på mig tagen för 2 minuter sedan, typ så färskt som det kan bli.

Ja, jag poesar. Nått fel i det?!!? Vavavava?!  Tänkte väl det!

matdagbok

Ex på hur maten på en dag kan se ut för mig när jag käkar LCHF.

Frukost/Lunch kl 12: Äggröra med smörstekt bacon och mjölk.

Mellanmål kl 15.40: Tomat, keso, purjo och lite örtsalt.

Middag kl 18: Hemmagjord hamburgare med svampstuvning gjord på creme fraiche och grädde.

Inspelning

Sa tidigare att jag skulle berätta om inspelningen vi gjorde förra veckan.

Var som en del av kursen Klinisk tillämpning 1. Vi skulle vara två och två där en av oss låtsades vara en patient och den andra tandhygienist. Den som var patient fick välja mellan 5 olika patientfall och skulle sedan spela en av dessa patienter. Vi fick inte ha några manus men fick ändå förbereda lite innan så vi kunde bestämma gemensamma mål, vad vi skulle ta upp med patienten m.m.


Detta var patienten jag skulle prata med:

Allmänt status: 48-årig distriktsläkare. Snusare, cirka 2 dosor per vecka.

Oralt status. Låg fyllningsfrekvens, några enstaka 5 mm tandsköttsfickor i underkäken. Plack index 22%. Ställvis tandsten approximalt.


Munhygienvanor: Tandborstning 2 ggr/dag. Använder el-tandborste och fluortandkräm och använder aldrig något approximalt.


Fanns inte jättemycket att prata om men patienten egentligen. Bra vanor, inga hål och nästan inga fyllningar sen tidigare. Överlag ganska bra munhälsa och bra vanor. Jag valde att snacka med honom/henne om de tandköttsfickorna som fanns och motiverade honom/henne till att börja använda tandtråd/mellanrumsborstar för att kanske få fickorna att läka ut. Snusen kom vi fram till redan innan att vi inte skulle prata om, pat är ändå läkare och vet förmodligen riskerna med snusning.

Sen fick vi alltså filma detta samtalet och två dagar senare gick vi igenom det med läraren som gav oss råd och tips på vad vi ska tänkta på i fortsättningen. Kul med nått nytt men väldigt jobbigt att se och höra sig själv på filmen :P

Lämnad

Så har Limpa lämnat mig för en helg i england med fotboll, öl och kanske lite shopping. Han åker dit med sin pappa och sin bror och jag hoppas och tror de kommer få en trevlig resa.

Hade inte vart helt fel att bara dra iväg på nått sånt där, men jag får passa på att ha det bra här hemma istället. B.la kommer min faster till Umeå i helgen och hon ville så klart komma på fika och kolla in lägenheten. Sen har jag laddat med massa biggest loser avsnitt som jag ska mysa med innan jag går och sover. Har planerat in en tjejkväll på lördag, får dock se hur jag mår då, men tror jag ska vara fit for fight by then.

Ska även plugga massa i helgen men det räknas inte till nöjen precis. Har bokat ett grupprum på biblioteket några timmar i helgen så det blir tillö att sitta där och häcka. Ska baka nått och ta med till mina pluggkamrater, det brukar alltid vara uppskattat.

Nu kom jag från ämnet lite. Haha. Kommer iaf att sakna min karl när han är borta. Men det är bra att få sakna varandra ibland. Det är ju då man vet att man är ihop med rätt person.

<3

Glömde

Det jag egentligen skulle skriva om i förra inlägget, innan jag spårade iväg totalt, var att jag har gått ner 1 kg till så sammanlagt 5 kg nu. Kan kanske vara intressant för er att veta.

LCHF at it's best:

Minus mackorna och juicen så klart. Men detta är en gammal bild.

Fuskarn

I helgen när kalixborna var här vart det en hel del fuskande med dieten kan jag säga. Men jag hade planerat redan innan de kom att jag skulle fuska hela helgen så det var inte för att jag hade dålig käraktär... säger vi, haha.

På fre när de kom hit blev det som sagt lite vin till maten. Iofs ok ibland enligt diet, men ändå inte idealiskt. Tog även en liten fikabit efter maten. Sen på lördag vart det både kinabuffé med friterat och sushi och på kvällen drinkar på all star. Beställde maten där så jag fick min burgare utan bröd och pommes och med extra ost och cole slaw istället. (Behöver inte trycka i sig kolhydrater man inte gillar i vanliga fall bara för att man fuskar.) Sen vart det mer vin och drinkar hemma och en kebab innan hemgång på natten.

Söndagen gick vi till Ängen och tog oss varsin pizza. Ängen ligger precis bredvid ett ica så vi gick dit och köpte godis, chips m.m och sen hem för att hänga i soffan.

Mådde inte bra i magen på måndagen. En sak ska ni veta. Att när man äter denna dieten glömmer man bort att man har en mage ibland. Den kurrar aldrig, gör aldrig ont, man känner sig inte hungrig eller sugen, man blir inte svullen, man har inga gaser och man (förlåt alla känsliga) gör nr två varje dag, samma tid. Man är aldrig hård eller lös i magen utan det är samma varje dag.

Bäst av allt...Man fiser ALDRIG. Haha helt seriöst alltså, har ni problem med att ni fiser eller pruttar mycket så är detta lösningen kan jag lova. Alla som äter denna dieten håller med om detta och upplever samma sak.

Jaja, to mutch information kanske men ni får ta det som det är. Vill att ni ska veta hur det är att äta LCHF och då måste man ju ta med alla delar :P

Piroger

Linus och jag har länge snackat om att det är dags att göra piroger. Tar lite tid så det är inte nått man orkar göra ofta. Men i veckan fick vi tid över en kväll så då hjälptes vi åt att göra en omgång. Perfekt för Limpa att ha dessa i frysen ex när han kommer hem från träning/match på kvällarna och inte orkar laga nån mat. Jag kan tyvärr inte njuta av dessa p.g.a min diet. Men det gör mig inget.

Du behöver:
Deg:
1 pkt jäst
5dl mjölk (ljummen)
2 msk olja
2 tsk salt
13 dl mjöl

Gör så här:
1. Gör iordning priogdegen, låt jäsa 45 min.


2. Hacka grönsaker, ta det du gillar, och fräs i panna. Vi har i en purjo, två paprikor, 300 g svamp. Man kan få steka i två omgångar då det oftast blir väldigt mycket. Lägg i en stor skål. Krydda med salt och peppar.


3. Skär upp och stek ca 400g choritzo och en fläskfilé. Blanda med grönsakerna.

4. Riv 600g ost och lägg ner i blandningen. Osten ska smälta lite av de varma grönsakerna.


5. Dela degen i 16 bitar och kavla ut. Fyll med fyllningen och nyp ihop.

6. Pensla med vatten med lite olja i och sätt sedan in i ugnen.

7. Grädda i ugn 12 min i 225grader.

KLART!

Prime time

Idag är jag hemma från skolan. Har under natten haft både frossa, svettningar, svårt att andas och svårt att sova p.g.a. att det blåst sjukt mycket ute. Har dånat i väggar och fönster hela natten, tänkte ett tag att fönstret skulle flyga ut vilken sek som helst. När jag vaknade trodde jag att det skulle vara snö överallt och att man inte skulle kunna se ens en meter ut genom fönstret med tanke på hur det låter. Men ack så fel jag hade, strålande sol och enl termometern +10 grader. Men den ligger i solen just nu så jag skulle inte lita på den, är nog snarare 0 grader.

Ska ta det så lungt jag bara kan idag med en kopp thé och min nya mysfilt :) Har några böcker på lager som jag tänkt läsa så idag passar det väl ypperligt att ta tag i det. Bestämt mig för att jag ska läsa några böcker av kända svenska författare. Kanske hittar jag då nån ny favvo. Jag menar dom kan inte vara så poppis som dom är för att ha skrivit dåliga böcker. Börjar med Prime time av Liza Marklund.


Bok, thé och C-vitamin

RSS 2.0