Mål för 2013

Vi landande i Umeå igår och självklart passade vi på att ta oss till IKSU så fort vi kunde :)

Har tränat två gånger (förutom allt jag gått nere på stan) i Göteborg varav en av gångerna knappt kan räknas. Men jag är ändå nöjd, har haft fullt upp i stort sett varje dag och ändå har jag tagit mig tid att träna.

Är överlag nöjd med 2012 som träningsår. Har tränat hela året nästan helt utan uppehåll. Och det har aldrig gått mer än två veckor mellan träningspassen. Både styrka och kondition har jag kämpat med och jag har sett vissa framsteg. T.ex. Kunde jag i jan inte göra en enda armhävning på tårna, i mars när jag testade igen kunde jag göra 2 och nu klarar jag ca 10-12 innan jag måste vila och jag brukar köra 3 reps. Rekordet är dock 20st. Yey mig! Konditionen är mer konstant nu och påverkas inte lika lätt vid sjukdom och alkoholintag. Jag är friskare och typ piggare.. Svårt att veta med det sista då jag ääälskar att sova och sover varje dag efter jobbet. Men på min vakna tid är jag piggare. Så man kan säga att 2012 var året då jag fick till den regelbundna träningen i mitt liv.

Vad tänker jag då om 2013? Jo att det ska bli året då jag vågar utmana mig själv. Våga lassa på vikter, våga springa nån minut längre än jag orkar och inse att jag kommer inte dö. Vill jag utvecklas måste jag våga ta mig över min trygghetströskel. Blir lärt att jag springer i ett behagligt tempo när jag är ute, men det är slut på det nu. All in!

Igår på crosstrainern funderade jag på konkreta mål för -13. Kom fram till följande: vill klara att göra 7 pullups, springa i högst 5-5.30 mins tempo (just nu ligger jag på 6-6.30) och att klara 20 * 3 armhävningar som standard när jag tränar.

Kommer kanske på fler sen men det är dom jag har just nu. Inte största målen och drömmarna kanske men alldeles nog för mig. :)


Shopping

Shopping hela dagen igår och födelsedagskalas hos kusin med hela tjocka släkten på kvällen = bra dag.
 
Har haft köpstopp 2 månader för att se hur mycket jag lägger på skitsaker och detta stoppet är upphävt (tillfälligt) sedan vi landade i Göteborg. Så igår köpte jag mig ett helsvart linne, en helsvart långrmad tröja och en svart/grå klänning på rea. Världens tråkigaste shopping kasse?? Nej inte för mig, var glad att få känna mig slösig även om det totalt gick på 350kr. Köpte några julklappar också men de räknas inte då det inte är till mig och de tidigare jag köpt har stått utanför köpstoppet. 
 
Kan passa på att recensera mitt köpstopp när jag ändå är inne på det. 
 
Jag bestämde mig för att jag ska få mer kontroll över mina pengar och införde ett köpstopp för ungefär 2 månader sen. Jag fick inte köpa annat än mat och bensin fram till jul. Ungefär samtidigt som detta kom Linus på att vi skulle hålla oss från fika, godis, glass, läsk, chips och allt sånt. Även detta fram till julledigheten. Detta var bra då jag tror att de mesta av mina pengar försvinner i fika på skolan, sportbars på gymmet och onödigt gotta i kundvagnen vid våra storhandlingar.
 
Har inte vart allt för hård utan julklappar och presenter till andra går bra. Mitt enda par svarta byxor sprack när jag bestämt att ett köpstopp skulle införas men inte hunnit sätta igång med det. Så jag beställde att par nya och i och med att de landade i brevlådan hade jag officielt köpstopp. När jag var sist i Kalix behövde jag byta torkarblad på bilden och köpa bilshampo och sånt så jag kunde tvätta den. Det bestämde jag att det också gick bra då det är farligt att inte kunna torka rutan och en bild som rostat av vägsalt som inte tvättas bort kostar mer i längden än en flaska bilshampo.
 
Hur har det gått då? Över förväntan skulle jag säga. Har fått ett helt nytt perspektiv på min konsumtion och är inte alls sugen att köpa saker som innan. Då kunde jag bli seriöst lessen efter en dag på stan då man gick och såg massa fint som man ville ha men som jag som student aldrig hade råd med. Nu när jag ser nått jag vill ha blir det istället att jag tänker "men jag behöver den inte?!" och så släpper jag det. 
 
Mest har jag gjort detta för att spara pengar och lära mig själv att man inte behöver så mycket. Efter jul kommer jag att fortsätta med köpstop och det kommer innebära att jag bara får köpa det som jag absolut behöver. Sen vad det innebär är en ju tolkningsfråga. Men för mig innebär det ex nya löparskor, då mina som jag har nu dödar mina fötter varje gång trots att jag använt dom flitigt senaste året, en mössa för den jag har åker upp hela tiden = inte effektiv.
 
Kommer säkert bli mer saker men tanken är att jag ska tänka efter en, två, tre och kanske fyra gånger innan jag köper något. 
 
Avslutar med nått HELT annat: en bild på min lillebrors senaste tillskott. Alla i familjen är överförtjusta och mor och far har äntligen fått sitt första "barnbarn". Jag ger er.... Kalix!
 
 
Ps. Kom på att jag köpte täckbyxor igår också. Även detta inte ett allt för "roligt" köp men ack så nödvändigt. Ds.
 

Jag är hemma!

Åhhh känslan att äntligen vara tillbaka i Götet. Mitt tredje hem, eller egentligen andra då jag bodde här före Umeå.. Men skit samma. Ett av alla mina hem!

Fick rysningar i kroppen och en tår eller två i ögat när planet lyfte från Stockholm och jag insåg att jag snart skulle få träffa BÅDA mina bröder och deras sambos. Mamma och pappa är också här men dom träffade jag ju förra veckan så det var främst tanken på mina brollor som gjorde mig glad.

Med mig har jag Limpa och nu väntar dagar fyllda med shopping, födelsedagskalas, julfirande, annandagsbandy, mat och jul på Liseberg. Ska bara njuta av att vara ledig och äta massor med gomat.

Tre Instagram bilder från idag får avsluta inlägget. Gooood natt!


Juuuulklappar

Idag har jag öppnat de resterande julklapparna i kalendern jag fick av mamma. Detta för att jag inte orkar släpa dom fram och tillbaka till Göteborg. Fick även öppna paketet från Linus av samma anledning. Av honom fick jag en ögonskugga och en bodylotion som luktar GÖÖTT!

Så här har min månad sett ut i paket ;)


Frukost och lucka nr 12

I dagens lucka låg ett till läppglans i en något lite ljusare färg. Kuuuuul med klappkakender :)

Börjat äta fil till frukost senaste tiden. Alltid med linfrö, solrosfrö och några russin, idag tilllyxad med blåbär från i somras. Det får ersätta min äggröra och bacon som annars är standard. fil känns lätt i magen men håller mig mätt fram till frukosten på jobbet kl 10. Mums!


#10 Vad du har i din väska

HA! Inte har jag glömt inte. Listan som jag började på i mars fortsätter nu med nr 10. Vad har jag då i min väska?? Jo följande:

Detta var vad som fanns i min väska när bilden skulle tas. Ganska standard. Det som inte brukar vara med är tuggummi, hörlurar och klockan, den brukar jag ju så klart ha på armen... Vad som saknas? Mobilen (användes för att ta bilden kanske?!) och mitt rouge, make up store dosan på bilden är cover all mix.

 

Så här ser väskan ut.


Jaaaaa!

Hej Musikhjälpen gamle vän. Jag har saknat dig!
 

Hår

Till sommaren tänker jag ta tillbaka denna hårfärgen. Och därmed basta!!
 
 


 

Dagens paket, #6

Hahaha tack mamma jag fattar vinken även om den var fin ;)
 
 
Kommer vara en riktig heting när denna kalender är slut. Få allt (och lite till) som behövs för att förvandla en svenson som mig till en partpingla. :D

Min kalender hittils

#1
 
#2
 
#3
 
#4
 
#5

Total training

I fredags förra veckan testade jag, Malin och Melissa något som heter Total training. Hade ingen aning om vad det var innan mer än att jag hört att det är sjukt jobbigt och alltid fullbokat. Så det var med ganska öppet (men nervöst) sinne jag gick dit.

Jag och Malin hade ond träningsvärk lite överallt från boxningen så jag hoppades att det inte skulle vara allt för mycket armträning då det var där jag hade mest ont. Hahaha! Kan säga så här i efterhand att det var bra att jag var lyckligt ovetande för annars hade jag aldrig gått dit.

Upplägget på passet var lite likt crossfit som blivit populärt senaste tiden. Det fanns fyra stationer som innehöll tre övningar vardera. (klicka på namnet till övningen så finns en länk till hur den utförs)

Station 1:
8 squats
Idioten med fyra koner
20 sek planka

Station 2:
Klockan 4 ggr åt varera håll (Rygglyft med vikter som man för i en cirkel)
Bananen 5 på varje sida (Denna fanns inga bilder eller förklringar på. Men tänk situps på sidan, låg snett på ena skinka och drog ihop överkropp och ben mot magen samtidigt)
Jumpingjacks i 20 sek

Station 3: jag körde med 8 kilo på min kettlebelt
Halo x4 åt vardera håll (men med kettlebelt)
Russian twist  4x4
Kettelbeltswing x8

Station 4:
Bordet x4
Fällkniven x8
Mountain climber x16

Inte nog med detta. Varje gång en minut hade gått visslade ledaren och då skulle man avbryta det man gjorde och göra tre burpees och sen fortsätta igen. Totalt 72 stycken blev det under passet. Var NÅGOT mör när vi staplade ut därifrån.

Röd i ansiktet much?...

Död blick.

VIKTIGT att äta efter ett sånt mördarpass. Först banan direkt efter och sen fil när jag kom hem.


Kalender

Har fått en julklappskalender av mamma i år. Hur kul??

Fick nån när jag var liten man då hade jag tydligen klarat det bra i någon dag den hade jag inte kunnat hålla mig och öppnat alla på en gång. Men i år tror jag nog att jag ska klara det bättre. ;)

Min mamma är verkligen suverän på att hitta på små saker i vardagen som gör en glad. Hon vet precis vad alla vi barn tycker om för olika saker och sen överraskar hon oss när vi minst anar det.

Har haft kalendern i en vecka men nu är det ÄNTLIGEN första december så jag har just fått öppna första "luckan". Vad det var i ser ni nedan.


RSS 2.0