regn

Vart med min bästa vän och kompis Kristina på prommis idag. Gick först hem till henne för att mötas upp och sen gick vi till slalombacken. Vi bestegbacken och sen fick Limpa komma och hämta oss med bilen :P Inte för att vi var lata eller slutkörda. Det var nämligen så här:

När vi var 250m från backen började det spöregna. Vart blöt ända in till underkläderna, trotts att jag hade en jacka som stöter bort regn. Hade duggat lite hela tiden då vi gått men vi tänkte att lite regn ska inte stoppa oss. Men när det spöregnade så där vart vi, trotts ansträngningen att ta oss upp för backen, alldeles genomfrusna och blöta. Vi ville inte riskera att bli sjuka genom att gå hem i blöta kläder och blåst. Plus att fötterna var genomblöta och jag kände hur skavsåren började bildas. Så då fick han aggera taxi. Blev ändå en prommis på 3.5km + backen, vilket jag tycker är godkänt.

Har nyss legat i ett varmt bad för att värma mina stackars frusna lemmar och nu när jag klev upp ser jag att solen skiner som aldrig förr. Kanske tar jag mig en kort prommis runt 'kvarteret' sen för att kompensera den missade hemresan :P Den som lever får se.

Tjockasläkten

Gammal bild på 'alla' kusinerna och mormor och morfar. Numer finns det 4 kusiner till och två kusinbarn. Men på bilden är jag fortfarande minstingen.. och kex har jag också :) Happy times.


packa, städa, träna

Rubriken säger allt om mitt liv just nu.

Packar upp ur flyttkartonger, städar undan alla grejer och allt damm som dyker upp från ingenstans när man lever om så mycket som vi gör här hemma just nu i flytttider. Detta varvar jag med en daglig dos träning med min bästa vän och kompis Kristina.

I helgen gick vi i 2 h och 30 min i ett sträck. Igår gick vi sammanlagt nästan en mil har vi räknat ut iadg + att vi sprang 3.2km på kvällen OCH gjorde lite styrkeövningar. Idag fick vi ihop en prommis på sammanlagt kanske 2 km :P haha snacka om ojämn form. Imorgon ska vi bestiga slalombacken på mariehem och köra styrka igen. Får passa på att vara ute mycket nu innan en lååång vintersäsong inne i IKSUs hallar.

Idag har vi haft nollningsmöte med klassen. Drar igång på måndag med de nya nollorna. Ska bli kul att se vad det är för enna och att få träffa alla klassisar igen. Märkte idag när jag fick träffa några av dom hur mycket jag saknat dom. Sjuuukt mycket. I år ska vi lägga tid och energi på att umgås med varandra!

Nu ska jag diska och sen packa upp alla badhandukar och sängkläder. Kul va?

Ligger i sängen och ser gamla sailor moon ...

dsc02298 (MMS)

Ligger i sängen och ser gamla sailor moon avsnitt. Nostalgi på hög nivå. Haha snacka om att jag är ömklig idag.


Snälla?

Kan någon vänlig själ komma hit med en värmedyna, en maraboukaka och en illustrerad vetenskap? Jag vägrar lämna sängen idag!

Sitter i bilen i påläng och övervakar uppv...

dsc02284 (MMS)

Sitter i bilen i påläng och övervakar uppvärmningen inför kvällens match.


svamp


tisdag

Igår tog jag och Anna oss en riktig promenad. Mendans Linus hade träning i Påläng passade vi på att ta en 'hajk' upp på Degerberget. Fasen vad det var brant på vissa ställen. Men vi höll en god fart och klarae sträckan byn-degerbergetstopp-byn på lite just över en timme. Bra jobbat av oss! Vi belönade oss med en film tyvärr var den inte så bra men det gjorde inte så mycket.

Idag ska jag åka runt på stan och göra massa ärenden sen kanske en promis med Anna igen och efter det IKEA med Limpa. Så nu måste jag dra på mig nå kläder och sen är det bara att sätta igång om jag ska hinna med allt jag planerat.

vinbärskaka

Vart inte så god enl mig, den var torr och lite för tjock. Ska den göras igen måste jag justera receptet. Eller så bakar jag den aldrig igen helt enkelt. :P

Annars så har vi haft en väldans trevlig kväll hemma hos Linus 'parenteser'. Vi åt palt, snackade skit, såg time out, käkade efterrät och kollade gamla babybilder på Linus och David. Sååå söta! Nu ska vi se en film här och sen blir det nanna kudden. Imorgon ska jag packa lite mer, tvätta och ta en promenad.

Då vet ni.


Påläng

Just nu är Limpa och dömmer fotboll så jag passar på att städa, tvätta och packa lite tills vi ska åka hem. Går mycket lättare när han inte är i närheten.

När han kommer tillbaka hit ska vi åka till påläng för att bli bjudna på middag av hans päron. Hört rykten om palt :) Till efterrätt/kvällsfika tar jag med en vinbärskaka som jag just bakat. Första gången jag bakat den så jag vet inte om den blev bra, men det luktar gott så jag hoppas det blir smaskens.

Förresten idag är första dagen på länge som jag har på mig riktiga byxor och inte mjukis- eller träningsbyxor. Sist jag hade normala kläder var på kräftskivan tror jag, och då hade jag ju långklänning ( och det är så skönt att det borde räknas in i kategorin mjukiskläder). Haha snacka om att man förfaller när man är ledig. Men nu när vi är bortbjudna har jag tatt på mig både riktiga kläder och smink. Inte illa pinkat. :)


Silja cup

Idag tog jag med Anna till påläng för att titta på silja cupen som spelas där varje år. Linus var så klart med och spelade men som vanligt nådde inte deras lag ända fram. I år kom dom på tredjeplats. Regnade från och till så jag orkade inte vara allt för flitig med kameran. Här är några bilder iaf.


less?

Just nu sitter jag och ser film på datorn och då ser det ut såhär :P

Då vet ni!

Oldies

Hittade ett par av pappas gamla glasögon för ett tag sen. Är dom inte fina så säg?

Flower


Sugen att baka

Tänker mig dessa


Umeå

Nu drar jag ner till Umeå för att packa upp lite saker i vår nya lägenhet. Jag tar med mig Sara så att jag ska slippa vara själv. Kommer tillbaka imorgon kväll. Då vet ni!

Puss och hej leverpastej.


Hår

Dags att klippa sig? Måste boka tid ASAP när jag kommer ner till Umeå. Mitt hår har fått växa vilt alldeles för länge. Sen kanske det vore idé att färga utväxten också?


Kräftskiva


Jockfall


Gräddmanhällan


Top model nästa

Sitter och skriver en ansökan till Americas next top model. Har kommit fram tilla att: I got the stuff. Här är min ansökningsbild som Olof tog på mig idag. Ser ni hur sexig och personlig 'walk' jag har? Miss Jay will be proud!


Mamma har pysslat

Före

Under tiden

Efter

Böcker

Igår läste jag ut Den förlorade symbolen av Dan brown. Inte den djupaste läsningen kanske med perfekt underhållning så här på sommaren. Kul när det händer saker en hel bok igenom. Var inte hans bästa men den var helt ok.

Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret pch försvann var bättre i så fall. Där hände det också saker hela boken igenom men det var mer lustig än spännande. Inte direkt någons liv som stod på spel i den. Den boken var väldigt lik Forest Gump. Mycke humor och man fick fnissa till några gånger. Även den perfekt sommarläsning.

Började med en ny bok igår. Smuts tror jag den heter. Har fått låna den av en kompis. Hittils är den helt ok men då har jag bara hunnit 60 sidor så jag har inte kommit in i den ännu. Får ge den några kvällar till för att se om den kan vara nått.

När den är färdig har jag ännu en lättläst bok att se fram emot. Nämligen Clive Cusslers senaste. Äventyr den med i stil med Dan Brown, fast utan alla gåtor. Mer pang pang action i dom. Haha.

Nå ja det var ett långt inlägg om nått som ingen annan än jag bryr sig om kan jag tänka mig. Men kan vara kul för mig att läsa om nått år :)

Old times


Helt sjukt! Yatzy i 6or två slag efter var...

dsc02264 (MMS)

Helt sjukt! Yatzy i 6or två slag efter varandra. Och slaget efter det fyral i 6or. Det händer bara en gång i livet eller?


Morfar

Även denna pärla gömde sig i kameran. Min älskade morfar som är svår att få med på bild.


Rensning

blev inte att gå och sova ännu. Var visst viktigt att se klart previewen ;) Så nu sitter jag och rensar min kamera på bilder och sorterar upp dom på min externa hårdisk. Hittade denna bilden på våran filmhylla. Mycke nostalgi ligger där och bara skrotar. Vet inte hur många timmar med disneydags, sailor moon och pokemon som finns där.

Inte bara min kamera som behöver rensas kan man tycka. Vi har en heeel del VHS filmer.


Palt

Idag gjorde jag och Linus palt för första gången. Vi har sett på nån gång när pappa har gjort men aldrig testat själva, så det var då verkligen på tiden att lära sig. Och inte var det ju svårt direkt. Riva potatis, blanda med mjöl och lite salt och sen koka en timme. Klart!

Resultatet då? Vart enligt mig perfekta i konsistensen men enl Linus hade den gärna fått vara lite liite fastare. Utseendet vart lite konstigt då vi råkades riva potatisen lite för grovt så paltarna såg ut som om dom vore taggiga. Men smaken var det inget fel på. Smakade precis som en palt ska smaka, och det är ju det viktiga.

Jag fick i mig en och en halv palt och Limpa klämde ner fyra och en halv innan vi däckade i sängen slagna av den välkända paltkoman.

Resten av dagen har spenderats i sängen sovandes, läsandes och i soffan framför filmer och dokumentärer och just nu Premier league season preview 2011-2012. Ska snart släpa oss till köket för en kvällsmacka och sen blir det nanna kudden igen till imorgon.

Som jag misstänkte

Jag har alltid undrat hur jag skulle se ut om jag var ett klädesplagg. Gina tricot har svaret:

Rivig värre!
(klicka på bilden för att få den större)

O'clock

Tror jag tar och beställer mig en av dessa ikväll. Kommer från O'clock.


Sova

Nu går jag och lägger mig. Trots en bra start på dagen med prommis, true blood och en sväng till IKEA är jag nu sjukt less. Tycker inte om någon eller något, är arg och bitter. Och regnar gör det också. Enda som kan göra mig glad nu är Linus och han kommer hem kl 06.00 imorgonbitti. Alltså går jag och lägger mig nu så det ska gå fortare tills det är morgon.

Imorgon är en ny dag och detta har säkert gått över. Men just nu mår jag dåligt och det är okej. Man får göra det ibland.

Puss och godnatt.

nu blir han glad


Måndag morgon

Uppe med tuppen för att ta en prommis med brudarna inne i stan. Efter det vankades det tydligen ett avsnitt true blood. Ska hinna baka några snabba dumlekakor till Limpa oxå innan jag åker. Han jobbar värsta mardrömsveckan så han kan behöva lite uppmuntran och energi i form av kakor :P

Annars då? Jo min röst är borta. Har druckit varmt vatten med honung men det har hittills inte hjälpt. Bådar inte gott inför prommisen. Alla som känner mig vet att prata är det jag gör. Det är liksom det enda jag är bra på :P Haha. Nå väl skönt för de andra iaf.

Back in the days

Var tvungen att gå och kolla i gamla fotoalbum efter förra inlägget. Ville påminna mig om hur stugan såg ut före dom gjorde om den. Fanns inte allt för många bilder på stugan men desto fler på mig och Ida. Här är två:


Hur söt var inte Ida som liten? Och hur stora kinder hade inte jag?

Söndag

Har nyss vaknat. Märkte inte ens när Limpa smet ut imorse. Brukar alltid vakna när han ska gå. Men jag var la extra trött idag eller nått. Skönt iaf att sova utan avbrott.

Sitter nu och käkar frukost och läser lite bloggar. Ska snart sätta mig och spela piano. Får passa på medans jag är ensammen hemma. Är mycket lättare att spela när ingen är hemma. Musik är liksom lite privat när man spelar den själv tycker jag. Vill inte att andra ska höra. Eller jag vet inte, tror det är så jag tänker iaf :P

Sen kring lunch ska jag dra iväg till Idas stuga. Har inte vart där på en herrans massa år så det ska bli kul att komma dit och kika lite. Var ju där en hel del när jag var liten.

Fastnar inte på bild idag

haha

Skoj tjej

Kidnappning av Linnea

Förra lördagen fyllde Linnea 23 år. Vi ville fira henne ordentligt och bestämde att vi skulle kidnappa henne till Luleå. Vi meddelade detta till Samuel som fick i uppgift att se till att hon var ledig på fredagskvällen.

På fredagen var Linus redo med bilen utanför mitt jobb när jag slutade. Sen gasade vi till Luleå för att handla och fixa i lägenheten innan Linnea och Samuel kom. Linnea slutade en timme efter mig så det passade ju perfekt. Samuel skickade ett mess när de åkte från kalix så att jag skulle kunna ringa henne och luras lite extra.  Efter 20 min ringde jag alltså henne och sa att jag och Linus hade köpt jordgubbar och lite vin och undrade om vi kunde komma över för lite fredagsmys hos dom. Haha hela det samtalet lät hon något förvirrad och hon fattade inte vad  som höll på att hända. Hon hade bara fått order om att ta på sig nått fint och att packa en övernattningsväska.

När dom var nästan framme i Luleå messade Samuel igen så att jag och Linus skulle hinna ner till parkeringen där vi bestämt att vi skulle ses. Väl där lekte jag och Linus hemliga agenter och sprang hukandes mellan bilar för att i rätt ögonblick hoppa fram mitt framför deras bil.

Haha hennes min när hon såg oss var priceless. Man såg riktigt hur kugghjulen jobbade 'men jag pratade ju just med Lovisa i telefonen'. Sen brast hon ut i skratt. Hon blev jätteglad och helt plötsligt kunde hon pussla ihop en massa konstiga händelser och inse att vi var många som hjälpts åt under veckan för att få det att fungera.

Efter att vi överraskat Linnea gick vi till lägenheten och tog oss en fördrink och piffade oss lite. Sen hade vi bokat bord på Bistro Norrland så vi begav oss ner dit. Väl där fick vi ett toppenbord på uteserveringen och tog en fördrink till och en förrätt i form av vitlöksbröd. Tjattrade en stund och beställde sen in varmrätten, entrecote med tryffelbéairnaise och pommes. Huuuuur gott som helst! Godaste entrecoten jag ätit på väldigt länge. Satt i flera timmar och snackade skit och bara var.  Sen tog vi en prommenad tillbaka till lägenheten för tårta (som jag bakat medans vi väntade på dom), mojitos och TP.

Lyckad kväll som vi sent ska glömma. Trivs så himla bra med Samuel och Linnea och jag hoppas vi får mer kvällar som denna framöver. Mycket text men nu får ni äntligen se bilderna.

Vi gömde oss bakom en skåpbil och inväntade rätt ögonblick

Så här glad blev Linnea

Mys på mammas balkong innan restaurangbesöket

på Bistro norrland

De tre andra tog frozen daquiri till fördrink

Jag tog en som hette Jocke's, såg ut som spya men smakade gott.

Entrecote. Dålig bild men gooood mat.

På väg hem igen

Linus testar sina nya redskap genom att göra...

... Mojitos

Mys på balkongen igen med tårta och ljus.


Hundraåringen blev utläst igår kväll så nu...

dsc02251 (MMS)

Hundraåringen blev utläst igår kväll så nu tar jag nya tag med Dan Browns senaste. Svårt att sova p.g.a halsen, hoppas boken hjälper.


Christians stuga

Hämtades av Christian i Marahamn

Transporterades sen till hans stuga

Fick en rundtur

Efter det började vi med maten

Blev parmaskinka och honungsmelon till förrätt

Mozzarella, basilika och tomatsallad

Räkpaj med avokado och löjrom

Inte bara vi som fick äta gott den kvällen

Efter maten tog vi båten och åkte ut i skärgården.
Christian tog med oss till en helt underbar liten ö som heter Gräddmanhällan.
Där växte det vilda vinbär och massa smultron.

Där serverades efterrätten, kladdkaka och kaffe.

Kvällen avslutades med musik och intressanta samtal till sent in på småtimmarna innan vi fick skjuts hem

just nu

Ligger och kollar på modern family och ansöker om studielån. Till middag vankas det tapas. Mmmm!


videoblogg


Alltså..

.. jag har svårt att fatta att min lillebror har vart med och skrivit denna låten. Den är ju så bra, och jag tror inte jag tycker det för att jag är partisk utan för att den är braaaaa! Är stolt över min Olof som är så duktig. Dom fick spela på Pride nu tidigare i veckan och ikväll spelar dom på Club Paradise, Kolingsborg i sthlm. Om ni har möjlighet att gå dit kan jag rekommendera det.

Tommy och Veronica som är Glorious Inc är helt sjuuuukt grymma på att både sjunga och dansa. Framförallt dansa... herrejösses alltså, man får andnöd bara av att kolla på dom. Men för dom ser det lekande lätt ut + att dom orkar sjunga samtidigt. Impressing!

Tycker ni ska ta er en lyssning på klippet nedan och sen finns låten på iTunes och spotify för de som är intresserade.



önskar mig

Den här!

RSS 2.0