Stugälskarn!

Är hemma från skärgården ett tag för att handla mer mat och uppdatera mig på omvärlden. Åker ut igen så snart Linus slutat jobbet.


Måndag

Godmorgon sunshines. Har ganska ont i fossingarna idag. Fick mig några rejäla blåsor må ni tro :P Men det gick bra att gå, tog inte riktigt 4 h och det var 22.5 km. Dock var jag ganska öm i benen igårkväll och staplade runt här hemma som en gammal tant. Idag känns det bättre och det är bara blåsorna som besvärar lite men bara jag tar det försiktigt går det feiiint!
 
 
Sitter nu och väntar på att Linus ska ringa så ska vi åka in till stan och handla mat m.m till denna veckan som kommer. Har tänkt försöka vara ute i stugan så mycket som möjligt nu när jag är ledig. 
 
När vi vart i Kalix, typ efter lunch tänkte jag ge mig på ett styrkepass. Idag blir det detta:
 
Träningsupplägg (helkropp nr 2):  
Knäböj  20 reps x 4
Grodhopp 20 reps x 4
Bergsklättraren så många du kan under 45 sek x 3 set
Armhävningar  så många du orkar x 3
Axelpress hantlar 15 reps x 4
Sidlyft hantlar 12 reps x 4
Dips på kant så många du orkar x 3
Situps 20 reps x 4
Plankan dynamisk 10 reps x 3
Rygglyft på golvet 15 reps x 3
 
När det är färdigt har jag och Limpa en dejt med Simon inbokad. Vi ska grilla och mysa för nu var det längesen vi hängde.
 
Googlade på tränings inspiration och hittade dessa:
 

Babbel

Jag visar mitt senaste inköp, pratar om planen för prommenaden m.m


Första veckan

Ikväll är det invägning och inmätning. Ska bli intressant och se om det hänt nått med kroppen. Kommer inte skriva några siffror här förrens månaden är slut men jag kan ju skriva om det är -, + eller oförändrat. 
 
Tränings veckan har sett ut så här för mig:
Mån - Gym med Hanna, ni såg ju programmet 
Tis - löpning 7.5km
Ons- vila med stretch och massage
Tors - Gym med Sofie och Hanna (se övningarna nedan) + några extra övningar hemma då jag hade energi kvar.
Fre - Gym, hade hela gymmet för mig själv. LYX! Samma program som på mån.
Lör - Vila med myyyyycket skratt så ev har jag fått lite magträning där ändå. 
 
Sön - Planen för idag är att ta en prommenad till Påläng. När jag mätte med GPS:en  på pulsklockan så visade den drygt 2 mil dit. Räknar med att det kommer ta ca 4h. 
 
Over all är jag nöjd med min första bootcamp vecka men måste få in mer löpning. Är ledig nu i två veckor så det ska jag nog kunna få in utan problem. Kan ju köra två pass nån dag, ett löppass och ett styrkepass. Sen är jag sjukt stolt över kosten. Undvikit sött, ätit regelbundet, försökt äta 'nyttigt' och inget småätande. Har skött mig och inte fallit för frestelsen och de har varit många, tro mig. 
 
På torsdagen kom Babbsan in från sin semester med VÄRLDENS största Butterkaka till oss som jobbade, på fredag hade Hanna bakat en fransk marrängtårta till de andra och sen vid lunch kom en gammal kollega med typ 1kg lösviktsgodis och ställde i en skål framför mig. Men både jag och Hanna skötte det fint. Vårt mantra 'Det är bara under en månad' får användas flitigt för att motivera oss.
 
 
Övningarna jag och Hanna körde på torsdagen såg ut så här:
Träningsupplägg (överkropp):  
Axelpress med hantlar eller gummiband 15 reps x 3
Framåtlyft hantlar 18 reps x 3
Rotera en hantel 8 reps x 3
Armhävningar smal fattning så många du orkar x 3
Skivstångsrodd 20 reps x 3
Rumplyft 20 reps x 3
Plankan dynamisk 12 reps x 3
Höftlyft 12 reps x 3
Rygglyft på balansboll 12 reps x 3
 
Sen när jag kom hem gjorde jag 
Situps 20 reps x 4
Plankan 30 sekunder x 3
Armhävningar  så många du orkar x 3
 

Tisdag

Oj detta skulle ha publicerats igår men jag måste ha tryckt på fel knapp. Här kommer det en dag sent iaf..
 
Igår när jag kom hem efter jobbet svidade jag om till mina träningskläder och drog ut på en löprunda. Sprang lite som jag kände för utan att ha planerat vart jag skulle. Fick ihop 7.5 km tillslut efter en tur runt nästan hela byn. Efteråt var jag helt död. Hade inte käkat mer än en celcius och en banan mellan lunch och det att jag drog iväg så jag var sjukesti hungrig när jag kom hem igen. Men som tur var så fanns maten på bordet redo att käkas när jag kom hem. Grillad lax med sallad och avokadoröra. MOMSI!

Idag blir det inte nån träning utan vilodag. Tänkte att jag ska stretcha ordentligt i typ en timme och sen har jag önskat en helkroppsmassage av pappa. Ibland är det nice att ha en massör i familjen. Dock misstänker jag att jag kommer får behandla honom snart som tack. Men det kan jag ta, vem ska annars massera honom?! Det är ju inte som att han kan göra det själv iaf.
 
 
Peppad tjej före löpturen
 
Död tjej efter
 
Gomat efter, 
 
 
 
 
 
 

Ryck

Åhh jag blir GALEN! Har haft muskelryckningar i vänstra låret sen imorse. Har hört att det ibland kan bli så om man har saltbrist, så innan lunch tog jag lite bordssalt och svepte med ett glas vatten. Kan säga att det inte gav önskat resultat utan mest bara var äckligt :P Nu sitter jag och spänner benet på olika sätt men så fort jag slappnar av börjar det rycka igen.
 
Nån som har nått bra tips på hur jag får det att sluta?? Är ju skitirriterande!

Boot Camp

Jag och Hanna ska f.r.o.m. idag köra Boot Camp som vi valt att kalla det. Under en månads tid ska vi träna som svin och försöka tänka på vad vi äter och se vad vi får för resultat på kroppen.
 
Jag ska försöka att dra ner på socker och i vissa fall andra kolhydrater typ som äta mindre bröd och så. Annars ska jag äta som vanligt med 6 mål om dagen. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Ska träna både styrka och kondition.
 
Började idag med att efter jobbet gå ner till gymmet i källarn och köra ett pass som såg ut som följer:
 
Träningsupplägg dag 1 (helkropp):  
Knäböj  20 reps x 4
Utfall  20 reps x 4
Armhävningar  så många du orkar x 3
Axelpress hantlar 15 reps x 4
Sidlyft hantlar 12 reps x 4
Dips på kant så många du orkar x 3
Situps 20 reps x 4
Plankan 40 sekunder x 3
Rygglyft på golvet
15 reps x 3
 
Sen när jag kom hem åt jag middag och gav mig därefter ut på en löptur på 5,23km. Sprang på medelfart 6.17 min/km vilket jag inte trodde jag skulle klara med tanke på gympasset innan. Brukar ligga och lalla på på ungefär 6.40 min/km i vanliga fall. Testade att springa med musik i öronen idag för första gången nånsin utomhus. Kanske var det det som peppade mig att hålla högre fart än vanligt.

Igår mätte jag mig med måttband, vägde mig och tog bilder så om en månad hoppas jag kunna lägga upp bilder med en något förändrad kropp. Wish me luck!
 
Nu måste jag sova så kroppen får tid att återhämta sig. Hej hej leverpastej.

Bildregn från stugan


helgen

Åhh vi hade det jättemysigt ute i stugan i helgen. På lördagen när vi åkte ut var det inte bätsa vädret, blåste och var mulet. Och halvvägs ut till stugan började det dessutom regna nålar. Båtresan som i normala fall tar mellan 10-15 min tog just över 30 min. Vaar nära att vända nån gång för att vågorna var så höga och regnet gjorde så ont. Men vi körde på i lugn fart och tillslut var vi framme.
 
Väl i stugan klarnade det upp så grabbarna kunde värma upp badtunnan och sitta ute i solnedgången med varsin Irish coffe och ljuga ikapp.
På söndagen när vi vaknade var det vacker väder med strålande sol om än lite blåsigt. Men vi satte upp vindskyddet på altanen och la oss sen och solade hela dagen. Nått man knappt fått göra denna sommar. Passade på att sätta citron och salt i håret för att solbleka det ännu lite mer. Blev riktig bra. Stannade till efter kl 15 och begav oss sen mot Nyborg för att träffa bror och hans sambo som kommit på besök från götet. 
 
Tagit en del bilder som jag får lägga upp sen när jag kommer hem. Då ska jag också berätta om ett projekt som jag startar f.r.o.m idag. :)
 
Gamla bilder från när jag och pappa var på båttur förra sommaren
 
 
 
 
 
 

Skills

Nu sitter vi nog ute i stugan och myser. Men för att det inte ska vara helt dött här ska jag testa att göra ett tidsinställt inlägg. Får se om det funkar..
 
Har inte så mycket att göra på jobbet alla dagar så jag har tänkt att jag ska lära mig nån skill. Tänkte att rita skulle kanske vara nåt för moi. Det kan man ju öva på typ när som helst, så jag googlade fram ett öga och sen testade jag att måla. tyvärr var det enda jag hade tillgängligt en bläckpenna vilket inte är det bästa att rita med precis. Men men, får se till att ha blyerts med nästa vecka så jag kan testa 'på riktigt'. 
 
Här är iaf mitt första försök till en teckning på flera flera år :P Hahaha är man inte nya Picasso så säg?
 

Stugan

Nu drar jag och Limpa in till stan för att käka på myggan. Sen efter det styr vi kosen mot Påläng och skärgården. Ska äntligen åka ut till Limpas stuga. Första gången för i år. Känns konstigt att vi inte hunnit ut dit tidigare än så här men det har ju minst sagt vart en dålig sommar för stugmys. Med oss tar vi god mat, spel, varma kläder och ingredienser till irish coffe. MYYYYYYS!

Leta leta leta

Herregud. Sitter och googlar bilder för att jag vill visa Hanna den klänningen som jag hade som inspiration till min balklänning. Det var en klänning som Jessica Alba hade på sig nångång för lääänge sen. Men tror ni jag hittar den?? Nope. Är ju 5 år sedan jag gick balen och redan då tog det ju lång tid att hitta den. Och jag kan säga att det har kommit upp EN DEL nya bilder på henne sedan dess. Har suttit 30 min effektivtid nu och letat sida upp och sida ner med bilder på henne. Men jag kan inte hitta den, och bara därför MÅSTE jag nu när jag suttit så länge.
 
Nått jag kan säga om kvinnan efter att ha stirrat på henne senaste 30 minuterna är att hon är ju vacker som få.
 
Kan inte lägga upp bilder eftersom jag sitter på jobbdatorn, men jag kan länka till några så ni fattar vad jag menar om ni inte redan märkt det ;P
 
Bild 1
Bild 2
Bild 3
 
 

Trötter

Jösses vad det känns som att denna veckan gått långsamt. Är så trött. Måndagen gick iofs i racerfart och jag fattade knappt att det var dags att gå hem när den var slut. Men sen på tisdag vart det helt tvärtom, när man kollade klockan hade visarna knappt rört sig nånstans. Och så har det fortsatt resten av dagarna. Så gissa om jag tycker det är skönt med fredag idag?? Hell to the yeah!
 
Under sommaren är vi väldigt få som jobbar här så då brukar vi mysa till det extra med att ex baka till eftermiddagsfikat under veckorna och på fredag beställer vi lunch/fika från nått ställe. Oftast blir det från Lyktan då dom har både billigt och SUPERGOTT fika men ibland tar vi fårn andra ställen. Idag blir det dock Lyktan som vanligt och jag har beställt en köttbullemacka med rödbetssallad och ett Flarn. GOTT! Kan säga att jag längtat hela veckan efter denna lunch.
 
Ikväll vet jag inte vad som står på agendan. Vi har hört av oss till Samuel och Linnea om eventuellt häng, men jag vet inte om dom svarat ännu. Annars drar vi nog till Påläng och slipar nå möbler, eller så kanske vi bjuder mammsen och pappsen på en drink. (Stavar man det mamsen och papsen eller mammsen och pappsen förresten??)
 
over and out!
 
Maj -12

Run for it

Var ute och sprang med Simon och Linus tidigare i veckan. Sprang på djuptjärns elljusspår. Skitbra slinga på ca 3,5 km med mycket upp och ner. Slingan jag springer hemma i Nyborg är 4 km och platt nästen hela vägen så den är inte riktigt nån utmaning. Blir mycket mycket jobbigare när det är varierande med uppför och nerför. Ska försöka få med mig Anna eller Hanna dit nån dag och springa ett varv eller två.
 
Dock var det lite för mycket mygg där sist, så man måste impregnera sig själv med myggmedel innan man ger sig ut i skogen igen.
 
Fina bilder när man springer och fotar samtidigt... not!
Röd i fejjan av ansträngningen.

Citron/saltblekning

Så här blev håret sen jag blekte det med citron och salt. Tycker ändå att jag kan se stor skillnad. Om det är fint väder i helgen ska jag testa en gång till och se om det går att bleka lite mer.
 
I söndags
 
I söndags
 
I lördags
 
För 2 veckor sedan
 
Examen för några veckor sedan.
 

Finfrämmat

Igår när vi satt ute i uterummet och njöt i solen kom det helt plötsligt en ödla och klättrade på nätet. När jag var liten hade vi jättemycke ödlor i trädgården som vi brukade fånga. Men ju äldre man blir desto högre upp från marken kommer man och desto mer ointresserad av att undersöka saker och ting blir man så det är sällan man ser dom nu.
 
Söt var den iaf (och lite äcklig).
 
 
 
 
 
 

Mitt hår

Har testat att bleka mitt hår idag med citron, salt och solen till hjälp. Faktiskt så funkade det riktigt bra. Så nu är jag blond i topparna. ;)


Mammas blommor

Idag tränade jag och Sofie direkt efter jobbet. La fokus på magen med 2 olika sorters situps, plankan och sidoplanka. Varvade med två övningar för triceps så jag får bort gäddhänget när jag ändå var igång. På vägen hem fårn kalix plockade jag upp Anna så vi kunde ta en kortare runda här i byn. Blev samma som jag sprang igår men i lite lugnare tempo. 
 
Efter det har jag lagat middag och städat så det ska vara fint när mamma och pappa kommer hem. Dom har vart borta i nästan 2 veckor nu. Dom har 'husvagnat' i norra Norge och sett vackra vyer och en flock med ca 100 delfiner. Coolt.
 
Lovade mamma att vattna blommorna när hon var borta. Egentligen hade jag inget val, hon frågade inte ens om jag kunde utföra syslan utan sa innan dom åkte: 'Lovisa, om blommorna är döda när jag kommer hem kan du packa dina saker och leta annat boende på en gång. Jag menar det! Om eeeen enda blomma är död p.g.a uttorkning så.....' Sen spände hon mördarblicken i mig och jag förstog vad hon menade, typ: ..så dör du med! Tur det har regnat hela veckan så jag inte behövt oroa mig för uttorkning. Men lite nervös är jag för hennes hemkomst. ;)
 
Haha vet inte om jag berättat om mamma och hennes blommor. Är det nån enda sak hon kan offra sina barns liv för så är det blommorna. Typ när man var liten och spelade fotboll i trädgården och man råkades skjuta på nån blomma. Ojojoj you don't even know guuurl! Med åren har det bara blivit mer och mer blommor i trädgården och så sprider hon ut dom över allt så tillslut kunde man inte ha några bollar att leka med för det vart alltid att man träffade blommorna och då kunde man känna hur mörkret växte kring en då man blev dödsmärkt med hennes blick. Hon blir ungefär som Gandalf i detta klippet:
 
 
Nån gång har jag ramlat över en blomkruka då jag gick baklänges och pratade med henne. Just innan jag gick in i krukan fick jag mördarblicken på mig och det första hon sa när jag ramlat. 'Hade krukan gått sönder....' (Återigen ni kan säkert föreställa er hur hon skulle avslutat.) Inte typ åhh gumman hur gick det? lever du? fick du ont? Jag hade värsta blåmärket flera dagar men neeeej neeej blommorna i första hand. Inte som att jag gick på dom med flit precis. Haha.
 
Hon är så go min mamma.

röd i fejjan

Färdig med min springtur så här har ni ett till videoklipp och några bilder. (Var ju skitsmidigt att videoblogga istället för att skriva. lat_tjej_88)

 

Färdig!! Får svalka ansiktet.

Som ni ser blir jag röd som en tomat. Jämför med färgen på handen.

Min nya älskling. Materiella ting är allt som spelar roll. Flest saker när man dör vinner.. typ.. 
(ni vet att jag skojar va?!)

 


Träning idag

Ibland orkar man inte skriva så nu får ni ett videoinlägg. Känns astöntigt när man sitter och spelar in men vafals nu får ni ta det för vad det är. Vassegooooo!


Träning

Idag som sagt en lugn dag på jobbet. Skulle ha gymmat direkt efter jag slutat men jag hade glömt min nyckel hemma så om jag stannat hade jag inte kunnat låsa. Men det gör inger för jag och Anna tog oss en springtur eller joggingtur ska jag säga för vi krämade inte på så mycket utan ville bara få längd i benen. Klämde ur oss 5.8 km på 38 min. Helt ok med tanke på en heldags jobb i kroppen + motvind. 
 
Sprang 2 gånger förra veckan med Anna och min bästa vän och kompis Kristina (såg att jag glömde skriva ut hela harangen i förra inlägget, ska inte upprepas) första gången blev det 3.5 km och andra gången ca 4 km. Även dessa gånger sprang vi direkt efter att jag slutat jobbet. Imorgon ska jag se till att ta med mig nyckeln så jag kan gymma när jag slutat och om det är fint väder kanske jag och Anna tar oss en kortare runda på typ 3 km.
 
Är sjukt skönt att träna direkt efter jobbet. Man kan som rensa hjärnan och få ut frustrationer m.m så man kommer hem lugn och fin. Skönt också att man som är färdig för dagen och bara kan ligga och slappa.
 
Melissa sa så smart en gång när vi var ute och sprang kring 16-17 tiden. 'Den här tiden finns egentligen inte för det är nu alla bara ligger i soffan och ser på tv, sover och funderar på vad dom ska göra för mat. Tränar man nu missar man inget för ingen gör nått som är kul.' Sant så sant. Så det är perfekta tiden att träna om man bara får in rutinen på det. Kan säga att jag ofta vill skippa och bara gå hem. Men sen inser jag att ju längre jag väntar desto större är riken att jag skiter i det helt. 
 
 
Hahahaha älskar sista bilden. Man riktigt ser hur jag njuter :P Bara 400m kvar till mål.

Söndag

Suck. Har vart lugnt på jobbet idag då jag fått hjälp i receptionen av Karin (Ja Ida, 'eran' Karin :P ) så jag skrev ett långt inlägg om gårdagen och framför allt om kakan jag bakade i lördags. MEEEEN när jag skulle trycka publicera loggades jag ut och när jag kom in igen var allt borta. Kul jul.. Ungefär då gick Karin hem och jag hade inte en minut över för att blogga. Så kan det gå.
 
I alla fall....
 
Kakan i lördags vart faktiskt inte så god enligt mig. Den var alldeles för söt och kexen passade inte med resten av kakan. Man gjorde ungefär som en cheesecake botten med digistivekex och sen kokade man en kolasås som man toppade med daimgrädde och jordgubbar. Linus höll med mig om att den inte var bra och inte heller hans föräldrar tyckte om den. Den var inte äcklig så klart, socker kan aldrig vara äckligt (Spoken like a true tandhygienist), men den var inte heller god. Så jag kommer nog inte att baka den igen vilket händer väldigt sällan när jag väl testar att baka nått nytt. Här har ni recept ifall nån ändå vill testa: Koladröm med daimgrädde och jordgubbar.
 
Igår sprack mina planer på att "inte lyfta ett finger utan ligga i sängen med datorn och se film hela dagen". Vaknade och såg att det var världensskit väder ute och fick lust att dra till Happis för shopping och häng. Fick med mig Anna, Kristina och Magdalena. Besökte IKEA och iittalabutiken. Fick bl.a. med mig några fina iittalalyktor och en badrumsmatta från IKEA. Sen tänkte vi gå på teater ute på Vassholmen men den vart inställd så då drog jag med Limpa till hans föräldrar och såg Em-finalen. 
 
det var det

RSS 2.0