Inspelning

Sa tidigare att jag skulle berätta om inspelningen vi gjorde förra veckan.

Var som en del av kursen Klinisk tillämpning 1. Vi skulle vara två och två där en av oss låtsades vara en patient och den andra tandhygienist. Den som var patient fick välja mellan 5 olika patientfall och skulle sedan spela en av dessa patienter. Vi fick inte ha några manus men fick ändå förbereda lite innan så vi kunde bestämma gemensamma mål, vad vi skulle ta upp med patienten m.m.


Detta var patienten jag skulle prata med:

Allmänt status: 48-årig distriktsläkare. Snusare, cirka 2 dosor per vecka.

Oralt status. Låg fyllningsfrekvens, några enstaka 5 mm tandsköttsfickor i underkäken. Plack index 22%. Ställvis tandsten approximalt.


Munhygienvanor: Tandborstning 2 ggr/dag. Använder el-tandborste och fluortandkräm och använder aldrig något approximalt.


Fanns inte jättemycket att prata om men patienten egentligen. Bra vanor, inga hål och nästan inga fyllningar sen tidigare. Överlag ganska bra munhälsa och bra vanor. Jag valde att snacka med honom/henne om de tandköttsfickorna som fanns och motiverade honom/henne till att börja använda tandtråd/mellanrumsborstar för att kanske få fickorna att läka ut. Snusen kom vi fram till redan innan att vi inte skulle prata om, pat är ändå läkare och vet förmodligen riskerna med snusning.

Sen fick vi alltså filma detta samtalet och två dagar senare gick vi igenom det med läraren som gav oss råd och tips på vad vi ska tänkta på i fortsättningen. Kul med nått nytt men väldigt jobbigt att se och höra sig själv på filmen :P

Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0