Vill ha..

..Langos. Tänk vad gott med langos och kall öl en varm sommarkväll.


Hahaha

Lite snygga!!

Brrr

Dra mig baklänges vad det är kallt här idag. Både i lägenheten och ute. Har t.o.m. fått rota fram mina gamla långfillingar. Nått jag inte använt till vardags på kanske 5 år. Idag när solen stod som högst tittade vi på en termometer och då visade den -21 grader... i november!!!!!. Om den visade rätt vet jag inte, men det känns då som det när man är ute. Brrrr!

Vill tipsa om en sida som min bror visade mig nyss. Himmelriket för sånna som mig.
Önskar mig allt som finns på hela sidan i julklapp tack!

----->Bagaren och kocken<-----

Mummsfillibabba

Blev aldrig att jag bakade den mjuka pepparkakan igår då mjölet hemma tog slut. Men idag har jag fixat nytt mjöl så nu står det en kaka och gräddas i ugnen. Luktar himmelskt här i lägenheten.

Egentligen ska man grädda kakan i en långpanna så man sen lätt kan göra rutor av den. Men jag ville göra en kaka som är lätt och ta med så jag gjorde den i en rund form med avtagbara kanter som är lite mindre. Då blev det över en massa smet och jag, som bara har en form, fick tänka till. Blev att jag satte resten av smeten i några muffinsformar. Får se om det blir bra.

Sen när kakan har kallnat brer man över en sån där glasyr som är på morotskaka i vanliga fall. Hå hå hå kommer bli mummsfillibabba det här hörrni!


Fyllning till bullarna

100 g smör
6 msk socker
1 ½ tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
Mosa ihop detta med en gaffel och fyll sedan bullarna med en passande mängd.


Julbak

Så där ja. Nu är lussebullarna klara. Blev både vanliga S-bullar och bullar med grottor. Limpa älskar de med grottor så han vill helst inte att jag bakar de vanliga överhuvudtaget. Men jag gillar de vanliga så några får det allt bli. Nu kommer Kristina snart hit och då drar vi ner på stan för massa mys.



Jag vägrar frysa!


Frukost

Vi bestämde att vi åker och storhandlar nu på morgonen. Blir smidigare än att jag ska springa ner på affären nu ock köper det jag behöver för stunden och att vi sen åker och handlar ikväll igen. Ska bara låta motorvärmaren få jobba på bilen ett slag så drar vi sen. Så medans vi väntar på det passar vi på att äta en riktig söndagsfrukost.

Notera att detta är frukost för två personer.

Åhhh

Haha såg nu att vi inte har nån mjölk. Och vi som t.o.m. köpte extra för att det skulle räcka till min bakning. Och jag kan inte baka pepparkakan heller för till det behöver jag gräddfil som vi inte heller har. Jag vägrar gå till affären nu. Man rör sig inte utanför dörren förens tidigast kl 16 på en söndag om man inte har nått viktigt för sig.

Happ då får Limpa vakna nu istället för om en timme. Mohahhaa

Lussebullar

Nu ska jag sätta igång att baka. Börjar med lussebullar och sen i eftermiddag blir det mjuk pepparkaka. Linus sover ännu så jag får väcka honom när degen ska jäsa så vi kan börja städa.

Kom på att det är ju skyltsöndag idag, kanske man måste ta sig ner på stan och kolla in det?!

Första advent

Imorgon (eller egentligen idag, klockan är efter 24.00) ska jag och Limpa städa, julbaka och fixa massa här hemma. Vill ju ha fint hemma när det är första advent. Ska även trycka in träning och det, på söndagar, obligatoriska Grey's anatomy tittandet hos min bästa vän och kompis Kristina. Förhoppningsvis hinner vi mysa lite mellan bullplåtarna som ska in i ugnen. Fullspäckad dag alltså.

Måste sova nu så jag orkar med allt imorgon. Goooood Natt!


Munhygien

Fredagens lektion i munhygien. Hade som sagt sparat plack från måndag till fredag vilket innebär 4 hela dagar och 8 morgon/kvällar utan tandborstning. Gissa om jag njöt igår kväll när jag fick borsta tänderna innan jag la mig. Eller imorse för den delen. Hell ye I did! Tar mer på psyket än man tror när man inte får borsta tänderna faktiskt. Man tänker sig för innan man snackar med nån, man känner sig ofräsch hela tiden hru ren man än är i övrigt, man går hela tiden och tänker på sin mun vilket tar massa onödig energi som man annars lägger på annat. Men oj vad vi lärt oss mycket. Nu vet vi vad dålig munhygien innebär och hur det påverkar en. Bra erfarenhet sen när vi ska träffa våra patienter.

Jag fick agera patient.

Plackinfärgning pågår

Allt det rosa vid tänderna är plack. Jag hade ändå ganska lite om man jämför med de andra i klassen. Jag hade mest kring tandköttet och inte så mycket på resten av tänderna. Vissa hade rosa på prick hela tänderna, såg inte klokt ut :P haha.

Ren och fin efter att äntligen fått borsta tänderna igen!

Shopping

Idag har vi haft en riktig shoppar dag. Vi har vart på mio och kollat ut de möbler vi ska köpa till lägenheten sen när vi flyttar. Efter det har vi vart och köpt massa grejer till Linus. En jacka från Elvine, innegympaskor, mössa, skinhandskar och en riktigt snygg skjorta från Fred perry.

Jag kunde faktiskt, hör och häpna, hålla mig från att köpa en enda grej. Var nära men försökte hålla mig till herravdelningarna och fokuserade på att hitta snygga grejer till Linus istället. Och jag lyckades. Yey me! Kanske kan bli en pengasparare av mig trots allt?!

Måste säga att Elvine har helt sjukt snygga jackor. Vi stod länge och valde mellan två jackor som var lika snygga båda två. Och jag har en av samma märke som jag köpte förra vintern. Tror aldrig jag vart så nöjd med en jacka tidigare. Riktigt snygga, sköna och varma.

Här är iaf bilder på Limpas jacka och mössan. Riktigt fin är han min karl!


Att klippa eller inte klippa?!

Är sugen på att klippa lugg igen. Spec när jag ser den här bilden.


Längtan

Imorgon ska jag äntligen få borsta tänderna igen. Åhh vad jag längtar.

Men det har faktiskt gått förvånansvärt bra för mig. Enligt Linus luktar jag inte illa i munnen och jag känner typ inte av nått plack på tänderna när jag känner med tungan. Nästan alla andra i klassen sägen att dom känner en hinna på tänderna och att det är strävt. Men jag känner bara lite  på tänderna längst bak. Jag har säkert plack på alla tänder alla ytor men kanske inte så mycke som de andra då när jag inte känner av det. Sen trode ju jag att jag skulle få massa blåsor i munnen då jag normalt får det jättelätt, men inte heller det har jag fått. Känner att den är en liten på gång men det är ju nu så här idag den sista kvällen så när jag borsta tänderna imorgon kommer den försvinna.

Har vart ett jätteroligt projekt och det kommer bli kul att se vad resultatet blir.

Tjuvlyssnat

Hittade denna på tjuvlyssnat. Tyckte den var väldigt rolig.
Konditori vansbro:

En familj sitter och fikar. Sonen ~5 pratar högljutt med sin mamma ~35.

Sonen: Du har en snippa och jag har en snopp!
Mamman: Försök att prata lite tystare, gubben.
Sonen: Pappa säger att han har en snopp, men jag har sett den och det är faktiskt en snippa! Eller hur pappa?!
Mycket pinsam tystnad runt bordet.


SUUUUUGEN


Attans osis

Tjejen som ägerlägenheten messade nyss och berättade att hon bestämt sig för att ge den till sin kompis istället. Så vi fick inte ens komma och kolla.

Med risk för att låta väldigt bitter, man tycker att hon kanske skulle ta och kolla med sina kompisar först innan hon mailar oss. Spec när vi i annonsen skrev att vi var 'i akut behov av en lägenhet'. Känns dumt att erbjuda en lägenhet om man inte vet att man är villig att ge bort den. Sen att hon messade istället för att ringa kan man också tycka är lite fegt.

Och Ja, jag fattar att hennes kompis kan ha vart osäker på om hon kunde ta den eller inte. Eller att kompisen sa först efter hon mailat oss 'Men jag kan ju ta den'. Eller att vad som helst annat kan ha hänt. Men just nu vill jag vara arg och besviken ett tag.

Detta var ändå det närmaste en lägenhet vi vart ända sen vi flyttat hit. Det lät ju så bra när vi pratade på telefon och lägenheten lät ju så perfekt. Skit, skit, skit...

Decisions

Fast klockan bara är ca 13.30 så är jag redan klar med alla dagens to do. Har vart i skolan, käkat, gymmat en timme, hängt med min bästa vän och komps Kristina ett tag, skickat brev till mitt fack, bytt fack och nu funderar jag på om jag ska sova, se nån film eller läsa. Eller kanske läsa med en film i bakgrunden tills jag somnar?! Decisions, decisions what to do?! ;)

Är förövrigt sugen på choklad idag.
Helst Riesen men skulle iof inte tacka nej till ett sånt här 2 kg paket heller.

Lägenhet

Ikväll ska jag och Limpa och kolla på en lägenhet. Hoppas med varje cell i min kropp att det är 'vår' lägenhet. När hon som äger den beskriver den låter det som att den skulle passa perfekt för oss. Så nu håller vi tummarna för att den är lika bra som den låter när vi väl får se den.

Detta kan vara slutet på våran flera månader långa lägenhetsjakt. Kanske vi äntligen kan få slippa denna ständiga stress som vi känt över detta problem. Hoppas hoppas hoppas!!!!!!!!!!11111elva

Vill.............borsta.............tänderna!

Måste kämpa för att inte råkas göra det av ren vana. Nu ska placket växa till fredag, ingen tandborstning, ingen tandtråd, inget flourskölj eller liknande får användas. Då blir det fel i resultatet.


BLÄÄÄÄÄÄÄ!

Fiskgratäng och rulltårta

Igår gjorde jag fiskgratäng för första gången i mitt liv. Blev inte snygg men ack så god, tur Linus är allergisk så jag får hela för mig själv. ;) Såg den på Camilla Håkanssons blogg och vart tvungen att testa dirr. Hamnade direkt i min bok med favvorecept.



Idag har jag testat att göra rulltårta igen. Blev bättre idag då jag använde sylt istället för färska bär som fyllning. Förra jag gjorde vart alldeles geggig när den fått stå en dag för att allt vatten i bären 'släpte' och sögs upp av degen. Men ojojoj hur god den var. Ej bortbjudbar p.g.a geggbotten, men helt perfa för hemmabruk till mig och Limpa :P Nu återstår att se hur god den nya är. 


Saknar

Jag saknar tapeten som vi hade i vårt sovrum i Kalix. Den var så fin! Om vi flyttar till en lägenhet där vi kan göra om eller till ett hus hoppas jag den finns kvar så att man kan ha den. Älskade färgen och mönstret.


Yes

Fick tillbaka mikrobiologitentan idag. Alla i klassen hade klarat den, även jag ;) Så skönt att ha klarat hela första halvåret utan en enda omtenta. Men än är jag inte helt safe. Har en rapport som ska in och en praktisk examination kvar innan terminens slut. Klarar jag bara de så har jag gått fläckfri genom första terminen.

Slösöndag

Idag har vi inte gjort ett skit, och det har vart helt underbart. Vaknade kl 10 och låg kvar i sängen och kollade tv tills Limpa vaknade. Då fick han ta över tv:n och jag la mig och läste. Frukost käkade vi först kring kl 13. Sen tillbaka till tv:n och boken, som jag förövrigt läst klart nu. And that is it, det är vad vi gjort hela dagen. Riktigt avslappnande för både kropp och själ, och det behövdes kan jag säga. Har sån träningsvärk i magen idag att jag inte ens kan skratta utan att få ont.

Imorgon ska vi ta plackindex och nollställa varandra i skolan och sen får vi inte borsta tänderna på hela veckan. När veckan är slut ska vi ta ett nytt plackindex och sen ska vi skriva en rapport om det hela. Ohh vad jag längtar... och Linus med kan jag tro. Tänk att få pussa en mun som inte borstats på en vecka. Yummie!!

Nå, jag har lämnat den trygga sängen allt för lång stund och börjar lngta tillbaka. Så nu ska jag lägga mig igen och börja på en ny bok.

Hörs imorgon loverzzzz!

Kvällsmat

Kvällsmat, film, sova. Det är vad som står på schemat för resten av kvällen. Haha så kul vi är denna lördagskväll min karl och jag.


En annan gammal bild jag hittat i arkivet idag :)

Take me back to 1990-talet

Tänk ändå vad lätt man hade det när man var liten. Inga bekymer, eller inte om man jämför med nu iaf. Då tyckte man att 15 engelska glosord i veckan var världens problem, hur skulle man hinna lära in det på 5 dagar?!?!?! Och vem skulle man egentligen hänga med efter skolan. Lina eller Annelie?! Haha ojoj, nog hade man det bra.

Mat på bordet varje dag. Pengar när man behövde det, vilket i mitt fall var väääldigt sällan. Man fick skjuts både hit och dit. Inget ansvar. Inga försäkringar att hålla koll på, inga räkningar att betala. Skolan var rena barnleken jämfört med nu. Man slutade skolan kl 15-16 och sen var den slut, inte behövde man sitta och plugga hemma hela kvällarna (förutom glosorna då :P).

Man hade det gött helt enkelt. Ska fasen försöka få Limpa att göra allt här hemma, och räkningar/försäkringar/andra avtal ska han också få ta hand om. Så kan jag ligga i soffan och läsa roliga böcker, träna, baka eller nått annat som faktiskt är skoj istället. Leva livet som en liten kläpp igen och bara ha det bra.


HAHAHA

Hittade en gammal bild på mig som Jennie tagit.
Kommer ihåg att jag tyckte jag var så jäkla uppsnoffsad och fin.



Men kolla frillan alltså. Vad är det för frilla egentligen? Vad är det för färg på frillan?! 1000 olika. Och mitt ögonbryn! Schnyggt!

Kortet är det inge fel på. Bara motivet.

Lördag

Började dagen med 1h badminton följt av 1h gym och avslutade med några minuter på cross trainenrn. Så nu ska väl allt biogodis från igår vara ute ur kroppen.

Nu ska vi ge oss iväg för att stor handla och sen ska jag (och min bok) nog sällskapa med Limpa när han kollar fotboll.

Potter

Filmen var bra. Tycker nog att det är den bästa  serien hittills. 5 av 5 toasts! Kan knappt vänta till nästa film. Tur att den kommer redan i sommar, då blir det la grande finale. Kanske ska passa på att klä ut sig då?! Haha jag ska vara Hagrid... eller Dumbledore. Då behöver jag bara ta på mig tomtemasken så är jag klar. Hahaha!

Nå ja nu måste jag sova. Imon blir det slappa i sängen med min bok, sorhandla och kanske kaaaaanske en sväng till gymmet.

Lovely

Underbart väder ute! Soligt och lagom kallt, så där så man blir röd om kinderna. Gick massa omvägar och försökte kringelikroka så mycket som möjligt för att få fortsätta gå. Det är härligt att känna så när man är ute och går.

Nu ska jag fixa mig nå lunch och hälla i mig ett glas tranbärsjuice. Sen ska jag lägga mig och läsa ett tag.




Morgonfrilla

Haha fin lock jag har i håret. En riktigt rebell. Den vägrar att sammarbeta med resten av håret. Tur det är vinter så jag kan dölja den med mössan.

Nu ska jag ta mig en prommenad, solen lyser ute så jag vill passa på nu i dessa mörka vintertider. Ska passa på att köpa tranbärsjuice innan jag går hem också. Anfall är bästa försvar. Kanske blir en sväng på gymmet med Limpa sen när han slutar skolan. Får se hur det känns i kroppen.

Hörs när jag kommer hem igen.


Klagobloggen

Sitter uppe med Linus och väntar på att nån NHL-match ska börja. Nu när jag ändå är ledig kan jag passa på att hänga med min kille hela nättera. Mysigt att göra nått tillsammans som man inte brukar göra, även om det är att se hockey.

Nu ska jag klaga lite så dom som inte orkar med sånt kan sluta läsa här.

Tror att jag åkt på en urinvägsinfektion. Har tydligen inte haft nog med problem denna veckan, haha. Måste boka en tid på vårdcentralen imorgon för att kolla upp det. Sen har jag inte berättat om exemen jag haft nu i 4 veckor. Har massa runda små exem på benen, armarna, magen och ryggen. Dom kliar inte  och är inte röda utan är mer som torra fläckar. Började med en liten prick vid ena handleden som sedan blev större och större. Detta var 'moder'fläcken fick jag höra på vårdcentralen. Jag har drabbats av något som heter pityriasis rosea. Helt ofarligt och drabbar de flesta någon gång i livet enligt läkaren. De skulle finnas i max 6 veckor på min kropp så nu hoppas jag att de snart ska försvinna.

Men det positiva med att allt händer nu på en gång är att jag förhoppningsvis gjort bort allt elände nu och kan få ett lugnt, fint år att se fram emot ;) Haha.


Bokat

Imorgon kväll underhåller jag mig med detta:


Not god

Haha rulltårtan blev inte så bra. Ser inte ut som en rulltårta ska se ut. Men den var god iaf. Det får räknas som ett halvlyckat försök. Måste öva mer så om nån vill ha rulltårta är det bara att komma förbi, haha det lär finnas här ett tag framöver.

Rulltårta

Har diskat käkat lunch och sorterat i alla mina skol papper så jag kan slänga de jag inte behöver mer. Skäp som bara ligger tar massa energi, iaf från mig, så en rensning då och då känns bra.

Skulle behöva gå igenom mina kläder också, eller egentligen mina underkläder och sockar. Mina kläder går jag igenom två gånger om året för att hålla borta trasiga eller förstörda kläder som bara tar plats. Men underkläderna orkar jag aldrig gå igenom. Mest för det är så jäkla tråkigt att köpa nya. Haha. Men jag får väl se igenom det nu och skriva en lista på vad som behövs, så kanske jag slipper göra om det det närmsta året :P

Hade tänkt att jag skulle försöka mig på att baka en rulltårta. Har lovat att jag ska baka till farmors begravning och eftersom att hon alltid gjorde goda tårtor med färskabär och rulltårtebotten så är det självklart det jag ska baka. Har aldrig bakat det innan så nu måste jag till Linus stora glädje öva några gånger ;)


Paj

Nu kommer pajreceptet, som jag lovat, äntligen upp.

När jag brukar göra paj så vill jag helst ha en smulpajsdeg som man lägger uppe på fyllningen. Tycker det blir godare än att ha en kompaktdeg under allt det goda. Jag har 4 små portionspajformer som jag brukar använda när jag gör paj hemma. Då behöver man inte en lika stor pajdeg som när man ska baka till en stor form. Så receptet nedan är ett halvt recept. Vill man baka till en stor form dubblar man alltså receptet.

Du behöver:
1 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk iskallt vatten

Fyllning:
Bär. Ex jordgubbar, smultron, hallon, blåbär eller björnbär. Åkerbär är supergott om man kan få tag på det.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen med en slö kniv eller i matberedaren. Det tar en stund om man gör för hand med kniv, så ha tålamod! (Varför man ska använda en kniv och inte händerna när man gör smulpaj är: om du använder händerna blir smöret för mjukt av värmen och det blir mer av en deg än smulor.)
3. Fyll lite, lite av pajdegen på botten av formen så att det sen kan suga upp den goda saften.
4. Lägg i bär ex, jordgubbar, hallon och blåbär. Inget extra socker behövs, blir lätt för sött.
5. Strö över smulor av degen tills bären är nästan helt täckta.
6. In i ugnen och grädda tills smulorna fått en gyllenbryn färg. Ca 10-15 min.

Klart!
Serveras med glass eller vaniljkräm.






Förrseten

Mikrobiologitentan i tisdags kändes bra. Tror att det kan gå vägen. Klarar jag den har jag inga mer salstentor för i år. Då har jag bara ett till grupparbete kvar att lämna in.

Så nu håller vi tummarna.

Helg

Igår hade jag lektion mellan 8-10. När den var över började mig helg. Haha sjuuuukt skönt! Har lovat mig själv att jag ska sova, sova, sova och kanske baka lite. Bara slappa.

Har vart så uppstressad över grupparbetet vi skulle lämna in, tentan i mikrobiologi och även det att farmor blev dålig. Som jag tidigare skrev har min mage fått lida för detta och jag har nu haft konstant ont i den i 2 veckor. Det skär i magen, jag får sura uppstötningar och jag är hungrig prick hela tiden. Men det börjar kännas lite, lite bättre. Så snart är det nog över.

Jag har dock jättesvårt att slappna av. Känns hela tiden som att jag har saker jag måste göra. Fast jag vet att jag inte har det. Men ända sen vi började i höstas har jag haft något jag 'borde göra'. Så fort jag sett tv har jag känt att 'egentligen så skulle jag kunna plugga nu', även om det kanske vart en månad kvar till tentan. 'Det ju bättre att plugga nu än att ta det i sista minuten'. Sen har jag inte pluggat ändå och då har det gett mig dåligt samvete och jag tycker att jag har dålig karraktär. Även om jag visste att det inte var så akut egentligen. Och detta sitter kvar i mig nu när jag faktiskt inte har något jag kan göra, även om jag hade velat. Har den där olustiga känslan i bakhuvudet när jag ser tv, läser eller vad jag då kan tänkas göra. Får ingen ro i kroppen. Får googla nå avslappningstekniker och se om det kan hjälpa.

Träffade en tjej från klassen igår på gymmet och hon upplevde precis samma sak. Hon sa att hon har ingen aning om vad hon ska göra av all ledig tid vi helt plötsligt fått. Haha, det är skönt att man inte är ensam :P


Älska

Är han inte fin, min kille?

Emma Watson

Hur fin är inte Emma i sin nya frisyr? Och hur sugen blir man inte på att klippa sig likadant?? Enda som hindrar mig just nu är att jag inte tror att jag skulle passa i denn frisyren. Är nog få som gör det, och ännu färre som passar så bra som Emma.


Bild från Posh24

Farmor Hjärta

Idag kl 10.00 gick min älskade, älskade farmor Märta bort. Eller som Olof sa när han var liten 'Farmor hjärta'.

Saknaden är enorm och det känns tungt att livet nu måste fortsätta utan henne.



yes

Mitt hår börjar bli långt. Härligt!



Fatta hur långt jag kommer ha till sommaren!



sushi

Igår gjorde jag för första gången hemmagjord sushi med Samuel och Linnea. Blev asgott! Kommer göras igen och igen och igen är hemma. Synd (egentligen tur) att Linus är allergisk mot fisk så jag måste äta allt själv bara. ;)




Jag ser det snöar

Det är verkligen  ett snöår i år. I vanliga fall brukar det nte vara så här mycket snö förrens i slutet på december/början på januari. Riktigt mysigt att vara ute då allt känns så mjukt och tyst. Snön dämpar alla ljud så bra så det är helt knäpptyst ute på kvällarna.


Trötter

Har inte bloggat bra de senaset jag vet. Ber om ursäkt. Har vart mycket med skolan och vårat grupparbete. Har stressat upp mig så mycket att jag t.o.m. har fått magkatarr. Härligt värre. Men efter tentat jag har på tisdag är det några veckor innan nästa grej så då ska jag passa på att ta det lite lugnt.

Är för tillfället hemma i kalix. Har vart på begravning idag och ska även passa på att hälsa på farmor som hamnat på sjukhus. Skulle egentligen haft en tenta idag i mikrobiologi men min lärare var snäll och lät mig flytta den till tisdag. Så jag måste få in lite plugg också imorgon och på söndag.

Nå nu vet ni vad jag har för mig och jag lovar att efter tisdag blir det mer uppdateringar.

Trött efter massage av pappa så nu blir det nanna kudden.

Ps. Malin, på måndag kommer pajreceptet upp

Föreläsning i microbiologi. Nästan som på ...

dsc01957 (MMS)

Föreläsning i microbiologi. Nästan som på bio. Man skulle haft popcorn.:)


tårta

Avslutade kvällen igår med att smaka på tårtan. God så klart. Men vad annars när man bakar den från grunden själv?! :P

Okej, nu har det vart lite väl mycket bakande och mat de senaste inläggen. Ska lägga upp receptet på pajen och sen blir det inget mer på ett tag. Jag lovar!


mumsigt

Morgonstund har guld i mun.

Jag gick och la mig före två inatt, men somnade först kring 03-03.30 tiden. Kunde verkligen inte somna. Sen vaknade jag imorse halv åtta pigg som en lärka. Vad göra då?! Jo baka så klart. :)

Jag och några till ha på denna, våran lediga, dag bokat ett grupprum på bibloteket. Där har vi tänkt sitta från 10 till ungefär 17. Så jag tänkte att det kunde vara gott med lite fika. Linus skulle ju ändå ha dessa muffins till sitt födelsedagsfika ikväll, så då passade jag på att göra dem innan skolan istället för efter. Hoppas de andra blir glada.


Finklänning

Mamma och pappa ringde och sa att dom ville bjuda oss på middag i födelsedagspresent till Limpa. Så vi drog på oss finkläderna och drog till Allstars där vi såg Liverpool-Chelsea och intog en helt sjukt god middag. Limpa tog ribs och jag tog nån typ av fajitas. Deras mat är så god att man inte vill sluta äta fast man är proppmätt. Vilket på ett sätt är dåligt då deras potioner är väldigt stora. Tror man kan beställa in en varmrätt till två pers och ändå bli mätt. Men det är så det ska vara på grabbiga sportbarer ;)

Slängde på mig min favvo höst/vinterklänning

Linus ribs och chipotlebearnaise :)

Min fajita.

(ville inte ta med blixt när rummet var fullt med folk, så dessa röda bilder får duga)

Födelsedagsfika

Kristina hade rätt! Svaret är:

Tårta med jordgubbar, hallon och vaniljkräm

Och grädde så klart!

Chokladbollar

vad får man..

..om man rör ihop detta

Och sen lägger till detta?

Eller om man rör ihop det här?
Lägger in svaret senare ikväll ifall det är för svårt. Men det tror jag inte att det är, eller?! :P

En gång till

Linus var inte riktigt nöjd med den andra bilden jag la upp. Så då tar vi denna istället.

Har ni sett nått sötare?? Detta var allt några år sen. Haha så jäkla söt var han, om ens egna barn en blir hälften så söta så är ju det nog.

Grattis igen Linus!


B-day

Limpas födelsedag idag som sagt. Blir en hel del bakande idag för min del. Har lovat att göra en tårta och vitachokladmuffins. Det och ananaskakan jag gjorde igår borde räcka ifall vi får nå fikagäster idag. Annars kommer några klasskompisar till Limpa hit imon, så då ska vi nog kunna bli av med lite fika. :)


GRATTIS

Idag fyller min lilla råglimpa 22 år.

LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE

Ananaskaka

Nu ska ni få receptet på en apgod kaka som jag bakat idag. Är inte svår alls att baka. Man gör bara så här:

Ta ett stycke kaka:

Ett stycke burk ananas:

Bre ut på kakan så här:

Ta sedan ett stycke kräm av socker, ägg, smör och kokos:

och bre på så här:

Klart! Ett stycke ananaskaka

paranormal activity

Nu myser vi vidare med en öl för Limpa och en strongbow för mig. Ska se filmen Paranormal activity hade jag tänkt. Får se om jag vågar se hela :P


Paj

Denna fredagens fredagsmys fick bli paj på blåbär och hallon med vaniljkräm.


Skumt

Nyss ringde det i min telefon. Jag hade på hög musik och städade så jag hörde det försent och hann inte svara. Men nu när jag googlar numret som ringde mig hittar jag flera kommentarer på bloggar och i olika forum om att det är nå skojföretag som drar massa pengar om man svarar. Tur jag missade det då :)

Numret för er som är intresserade är: 0188432200.

Läppstift

Jag vill vara en läppstiftstjej. En sån som alltid har läppstift, även om man inte har nått annat smink på sig. Jag vill ha läppstift i alla olika färger man kan tänka sig. Det är så lätt att piffa till sig om man bara har ett läppstift. Jag måste öva på att använda de få jag har och kanske även köpa in nått nytt ;)


skruva den som Linus

Linus har en lite spec stil när han bowlar. Men det funkar fint. Han får strike ganska ofta när han slår så här, även idag. Men bara för att jag filmade blev en kvar denna gången.


Bowling

Hade ingen riktig lust att gå hem från skolan idag. Är väldigt less på våran lägenhet just för tillfället så jag vill helst vara där så lite som möjligt. Den är fin men lite väl trång då det är en etta, är van med lite större än så. Så jag ringde Limpa när jag var på väg hem och sa att han skulle vara beredd på att antingen ta en promenad eller att dra ner till stan när jag kom. När jag väl kom hem bestämde vi att vi skulle fara och spela lite bowling. Mysigt att bryta av vardagen lite med nått annat än tv eller plugga.

Tjejen bredvid mig var typ 7 år och fick 2 strikes på raken.
Haha lite hon ägde både mig och Linus.

Vi är o bowlar. Bara så där på en torsdag.

dsc01949 (MMS)

Vi är o bowlar. Bara så där på en torsdag.


Torka

Idag har vart en sån där dag då det inte finns nått att skriva om egentligen. Så då fick det vara. Måste ju ha sånna daga också ibland.


God natt!


Längtan

Regniga dagar som denna längtar jag till de varma sommarnätterna ute i Limpas stuga. Om man orkar hålla sig vaken till ett/två tiden när solen går ner kan man få turen att se nått sånt här.


Tjuvar och banditer

Haha jag vaknade på helt fel sida imorse och hela dagen var förstörd innan den ens börjat. Känns som att allt som kunnat gå fel (och lite till) har gjort det. Sakerna på kliniken funkade inte och jag fick byta docka FEM gånger! Jobbigt nog att ställa iordning en docka. Sen fast jag skrev upp mig i kön för att få hjälp av läraren gick hon till de andra så jag hann aldrig examinera mig idag som jag hade tänkt. Hade vart skönt att få det gjort idag så jag kan börja med nått nytt nästa vecka men neeeej nej. Här ska hon få sitta till tidens ände och vänta helt i onödan. MOHAHAHA... typ.

Vet inte om det är att det går mer fel än vanligt egentligen eller om det kanske bara är att man är mer känslig för motgångar när man har såna här dagar. Men oavsett hur det är så är det inte kul när dessa trööökdagar kommer.

MEN, ska ni få höra. När Limpa kom hem och jag just skulle kasta mig ynkandes i hans famn och be om ett pityparty in my honor säger han: 'Mina skor blev stulna på gymmet idag'. Haha då kändes det som att mina problem inte var så svåra längre.

Och då kommer vi in på det här med att ta andras saker. VEM gör så?! Jag kan bli så förbannad. Det är inte deras saker att ta! Skit samma om dom inte har några egna skor att ha på sig, man tar inte nån annans. Tjuvar kan vara det värsta jag vet. Fy! Spelar ingen roll vad dom tar, det är inte ok!

Limpa tyckte mer det var deras loss. Där trodde dom att dom tog ett par fina skor så fick dom det starkast stinkade skoparet i Umeå för tillfället. Haha han är för go min kille, verkade inte ens arg.

Så om ni ser ett par knallröda tygskor i storlek 45 på nån vältränad kille vet ni att ni mest troligt tittar på en tjuv! :)

Prick sånna här fast röda.

Middag

Dagens middag fick bli bakadpotatis med kyckling och baconröra. Första gången vi testar detta och det vart supergott. Dock lite väl matigt för mig då potatisarna är apstora. Tur jag har en slasktratt till sambo som tar han om resterna. Alltid kul att hitta nya maträtter som man kan varva de gamla vanliga med. Bakadpotatis kan man ju variera i det oändliga, man kan ha skinkröra, kycklingröra, laxröra eller vad som helst annat som faller en i smaken.

Detta kommer vi göra igen kan jag lova.

Stora potatisar


Härligt

Gött med så många kommentarer ;) Ni skötte er mycket bra, MVG till er.

Muntlig examination

Idag har vi haft en muntlig examination i munhygien om tandrengörings redskap. Vi skulle kunna vilka olika typer av tandborstar det finns, vilka borstar som passar till vilken patient, olika tandborstningsmetoder som används och för/nackdelar med dem. Sen skulle vi även kunna allt om redskap som används mellan tänderna och vilken teknik man ska ha när man använder dem.

Klarade det galant så klart. Men ni som känner mig vet ju att det där med att snacka, det kan jag ;)

Nu håller jag på att fixa lunch och efter det ska jag dra till gymmet.Denna gången lovar jag att inte svimma. Hahaha. Sen blir det att plugga och skriva på rapporten hela kvällen.


Pssst, nu kan ni ju ex skriva grattis i kommentarerna. ;)

Vad ni kommenterar dåligt

Skriv vad som helst jag är inte kräsen av mig. Skriv att jag är flottig som käkat pizza hela dagen, eller att jag var fin igår, eller kanske bara ett litet 'Hej' om ni inte känner för att kommentera ett visst inlägg. Som sagt vad som helst går bra. Blir mycket roligare för mig att blogga om ni skriver lite då och då :)


RSS 2.0