Amerikanska chokladmuffins

Tips!

Istället för valnötter, som Linus inte tål, satte jag i minimarshmallows. Lägg några i botten på varje form innan du häller i smeten. Dom 'flyter upp' till ytan och blir lätt brända om man blandar dom direkt i smeten.

 


Fika

Idag har jag och Limpa haft en fixardag. Har rensat bland papper, slängt massa skräp, rensat i lådor, tvättat flera maskiner smutstvätt, slängt kläder som inte används och fixat massa helt enkelt. Är så skönt att slänga saker, man känner sig fri efteråt. Nu är det bara att städa kvar, alltså det vanliga städet typ dammsuga, dammtorka, skura m.m. Det ska jag ta tag i imorgon då Limpa ska och dömma fotboll i gällivare. Bra att ha något att göra när han är borta, blir lätt tråkigt annars.

Har även hunnit med att baka idag. Hittade ett recept på baksidan av ett mjölpaket som jag ville testa. Amerikanska chokladmuffins. Jag gjorde iordning smeten, satte in muffinsarna i ugnen sen bjöd jag jag hit Carro, Olof och Tommy på fika. Dom kom lagom till att kaffet var kokat och muffinsarna klara. Fick MVG för muffinsarna så de kommer jag nog baka igen. Passade även på att ge dem varsin vaniljbulle, 3 mindre som Linus slipper äta haha.



Update på dieten

Vikten har stått still i nästan 3 veckor. Gick ju ner ca 4 kg första 2 veckorna och sen stannade den plötsligt. När den stått still i ca en vecka hade jag min första fuskdag och efter den stod det still i nästan två veckor till. Förståerligt att den stod still i några dagar efter fusket men 2 veckor var lite väl länge. Men, don't worrie, nu har den äntligen börjat röra sig nedåt igen och det är tur det för jag vet inte hur länge till jag stått ut. Man vill ju ha resultat på vågen när man avstår från massa godsaker som klyftpotatis, ostfrallor och godis.

Jag är glad att jag trots 'viktstilleståndet' ändå kämpat på och hållt mig till dieten. Spec nu när den börjar ge resultat igen. Mamma, som även hon äter enligt denna diet, säger att det ibland kan stå stilla långa perioder för att sen droppa helt plötsligt igen. Kan vara bra att veta så man inte börjar fuska för att 'det ändå inte funkar'.

Nu är jag alltså supermotiverad igen efter ett mentalt breakdown på några veckor. Detta firade jag med en extra god middag idag.

Kyckling, avocado, tomat och en dressing gjord på creme fraiche och majonäs.

Sminket

Här kommer lite bättre bilder från sminkningen igår. Jag blev sminkad av min gamla klasskompis Mikaela, hon var superduktig och jag vart riktigt nöjd. Fick många bra tips på vad man ska tänka på och hur man kan 'fuska' fram färger och former när man sminkar sig. Jag hade inte tänkt ut någon speciell sminkning jag ville ha när jag kom dit utan gav henne fria tyglar. Hon använde sig av en rostbrun färg på ögonlocket för att riktigt få fram det gröna i mina ögon och sen som en kontrast målade hon med turkos kajal under ögat. Detta för att det skulle bli lite roligare och för att få med lite färg. Till läpparna hade vi bara en vanlig rosa läppenna.

 







Sminket jag köpte med mig hem blev:
Foundation
Läppenna
Cake liner
Pensel till Cakeliner
Rouge
Transparet puder

Smink



Ni får bättre bilder imorgon. Nu ska vi se Yrrol och sen sova.

Gooood natt!

Ny ring

Fick mitt andra h&m paket idag, i det låg ringen som jag väntat på. Såg inte riktigt ut som på bilden. Var större än den såg ut. Men jag gillar den ändå. Den invigs nu på en gång när jag och mamma ska till Luleå. I luleå ska jag köpa lite pressenter och så ska jag på Make up store och bli sminkad. Sen hämtar vi Tommy på flygplatsen och så drar vi hem för en mysig familjemiddag hos mamma och pappa.



Bullar

Började denna fredagsmorgon med att baka bullar. Och inte vilka bullar som helst utan vaniljbullar. Blev ca 30 st ljuvligt doftande, gyllenbruna, krämfyllda, runda bullar. Dagar som denna är det tråkigt att man går på diet. Men jag vet hur jag kommer må senare om jag tar en nu, så jag avstår mer än gärna.


Hjortron

Min kära pappa kom förbi med nyplockade hjortron för att pigga upp mig när jag var sjuk. Dessa har jag nyss avnjutit tillsammans med kall mjölk. Mmmm!



Fotboll och Prison break

Efter jobbet idag åkte jag och Sara för att kolla på fotboll. Sara för att hon är intresserad och för att Emil spelade och jag för att vara med Sara och kolla på när linus dömde. :P Slutade med att  Kalix vann med 8-1 mot Vitå. Nu ska jag och Limpa se sista avsnittet av Prison break säsong ett. En serie som jag helt och hållet missat men som killgänget i Påläng introducerat för mig förra veckan. Sjukt bra ju!

Har på mig min nya fina blommiga topp från H&M. I'm in love!

Dusch

Är det inte konstigt hur mycket en dusch kan göra för ens välbefinnande? Ibland kan en dusch få dig att känna dig som en ny människa. Som nu, har inte duschat sen i lördags (jaja äckligt, ja vet) men jag har vart sjuk och jag är blessed med torr hud och torrt hår så jag skulle kunna vara oduschad i en vecka utan att att bli flottig om jag så ville. Iaf, ni kanske förstår att jag inte känt mig så hot senaste dagarna med tanke på detta, men efter en enda liten dusch är jag fit for fight igen. Underbart!

Ville bara säga det. Nu ska jag sova så att jag orkar mig upp till jobbet imorgon. Börjar kl 9, och med tanke på hur mycket sömn jag behövt de senaste dagarna kan det vara smart att lägga sig nu så jag är pigg och fräsch imon. God natt!

Nyduschad

Suuuuuuuuugen!

Just nu skulle jag kunna döda för en näve sånna här... Eller Ben&Jerry's.


PUH!

Åkte nyss ner på stan för att gå på apoteket och köpa diverse tabletter och piller som ska göra mig frisk. Hann även fixa en pressent till Linnea som snart fyller år. Allt som allt kanske det tog 20, max 30min och ändå känner jag mig helt död nu. Haha. Trodde jag var lite piggare idag, men det var jag inte kan jag meddela. Svetten rinner efter att ha gått upp för trapporna till lägenheten och jag känner mig ganska trött. Denna lilla utflykt var som ett helt träningspass för både mig och mitt hjärta, slår i 180 nu.

Annars var det ganska intressant att gå ut. Har suttit här instängd i tre dagar nu och det kändes faktiskt konstigt att gå utanför lägenhetens trygga väggar. Och ännu konstigare att träffa massa människor, har knappt pratat med nån annan än Linus senaste dagarna. Skönt att vara hemam nu igen iaf.

Nä nu ska jag koka mig lite honungsvatten, ta en shot kan jang, svälja ner 3 esberitox och ta en halstablett. Sen ska jag lägga mig i sängen och kolla film prick hela dagen. Målet är att ta mig till jobbet imorgon. Heja heja!

Tips för LCHF

Frukost:

Äggröra, bacon och en tallrik med fil/turkiskyoghurt blandat med grädde och egen müssli.

Lunch:

Mozzarella med tomat och basilika och lite rödlök. Jag testade att ringla över olivolja men det var ingen hit.

Middag:

Svamp stuvad i grädde och creme fraiche med t.ex omelett.


Skulle se ut typ så här.

Nytt i garderoben

Känner mig lite piggare idag och har inte lika ont i huvudet. Däremot gör halsen ondare idag jämfört med igår. Har försökt dricka varmt och vila mycket idag så att det kanske ger med sig.

Nått som piggade upp lite igår var att jag fick ett paket från h&m med några nya fina plagg. (Fint att jag kör samma pose på alla bilder haha)

Puderfärgad klänning

 

Grå vardagströja

 

Blommig vardagströja.



Sin city

Här har jag suttit hela dagen sen jag vaknade. Men min bok, min tidning och med Linus är vi såg film. Var upp en stund som jag skrev tidigare för att laga mat men nu sitter jag här igen och hade tänkt läsa. MEN, då fick jag syn på en gammal bil från filmen Sin city. En av de bästa filmerna jag vet. En gång såg jag den varje kväll i 3 veckor när jag fortfarande bodde i göteborg. Så ni kan ju gissa vad jag ska göra nu istället för att läsa..


Badtunna

Linnea har som sagt lämnat bilderna från sin kamera idag. Här kommer två från badtunnan i lördags.



Tre till

Här kommer tre bilder till från stugan i helgen. Alla är i orginal, har inte behövt fixa nått med dem. Färgerna var helt fantastiska den kvällen.


'J*vla måndag'

'Jävla måndag!' Det var ett citat Jonathan, min klasskompis på högstadiet, ofta sa på måndagarna under de tre år vi gick tillsammans. Man kan nästan tro att han inte gillade måndagar :P Just idag är jag villig att hålla med.

Har vart hemma idag p.g.a jag har ont i halsen och i huvudet. Dessutom är jag lite snorig. Tror som jag skrev förut att det kan bero på mina bett. Att jag dragit på mig nån sjuka från jobbet medans mitt immunförsvar riktat in sig på att hela mina bett. 3 av mina kollegor som sitter närmast mig på jobbet har vart sjuka under förra veckan så det var väl egentligen bara en tidsfråga. Sov till kl 14 idag då Linus kom hem och väckte mig. Vart vaken nån gång för att käka frukost och gå på toa, men annars sovit bort i stort sett hela dagen.

Nu har vi just gjort mat här och ska sen se klart en film och efter det drar Linus iväg för att dömma fotboll och jag blir ensam kvar. Då ska jag göra mig en smothie på LCHF vis och lägga mig i sängen med min bok. <3

Sommarnatt


Lördag

Vaknade ca 8.30 då jag skulle tillbaka till stan för att jobba. Började inte förrens 10 men först ska man ta sig från linus stuga in till land och sen ska man från stugan ta sig in till pålängeby och efter det in till stan. Allt detta resande tar säkert 40 min så det gällde att sätta igång tidigt. När vi vaknade och öppnade dörren såg det ut så här:





Spegelblankt vatten, solsken och redan ganska varmt trots att det var så tidigt. Helt underbart! Jag åkte in och jobbade några timmar och sen åkte jag direkt tillbaka ut till stugan. Där höll killarna på att exprimentera med nån ny skogssågmaskin och vi tjejer höll oss på altanen.


Skogssågmaskinen.

Snillen spekulerar!

Less?


Sen var det dags för middag och då kom Samuel och Linnea ut och joinade oss. Grillspett, klyftpotatis (till killarna) och tzatsiki med chokladmousse och färska bär till efterrätt. Efter middagen var vi så klart tvugna att testa badtunnan som är ny för i år. Satt där i solned- och uppgången med ett glas vitt och njöt av alla färger och det trevliga sällskapet. Här kommer bilder från kvällen. Tyvärr dog min kamera vid middagen men jag ska få några bilder från badtunnan av Linnea sen.

 


Fredagkväll

På fredagkväll efter jobbet åkte vi ut till Limpas stuga. Jag och Valter satt inne vid brasan och läste och löste korsord medans grabbarna drog iväg på en liten fisketur. Eftersom jag slutade kring halv nio och vi inte drog ut till stugan förens kanske kl 22 så hann vi inte med så mycket mer den dagen, utan gick och la oss ganska direkt när dom fiskat klart vid ett.




Solen skiner o vattnet ligger spegelblankt...

dsc01708 (MMS)

Solen skiner o vattnet ligger spegelblankt.ska snart åka hem för att jobba


Ligger vid brasan och myser med en bok. Li...

dsc01707 (MMS)

Ligger vid brasan och myser med en bok. Linus och David är och fiskar under midnattssolen.


Killarna håller på att tömma båten på vatt...

dsc01704 (MMS)

Killarna håller på att tömma båten på vatten. Vi ska ut till stugan. :)


Har beställt lite från h&m nu

Mest bas grejer av typen linnen och leggings, men även gobitar som den här:


Och den här:


Förfrågan till er

Nu har jag nått jag vill be er om. Kommentera mera. Ni är ändå rätt några stycken som läser min blogg. Nån respons vill ja ha. Skriver jag bra, dåligt, tråkigt, för mycke/lite bilder? Eller bara skriv Hej! Har vart så dåligt med kommentarer på sista tiden.

Nu till något annat. Har målat naglarna igen och ville bara visa er. Färgen kommer från MaxFactor och heter 'Dusky rose'. Och så några vita prickar på ringfingret för att göra det hela lite mer intressant.



Chokladmousse

Du behöver:
2,5 dl grädde
2 äggulor
100 mörkchoklad (minst 70%)

1. Smält chokladen. Jag hade med mint smak.


2. Vispa grädden. Den ska vara lös och rinnig.


3. Blanda i äggulorna


4. Häll i chokladen


5. Vispa


6. Häll upp i glas eller små skålar och ställ in i kylen nån timme.

Klart!




Middag

Nu ska jag laga middag. Tänkte stuva svamp i grädde och göra ostflarn i ugnen som huvudrätt och till efterrätt Saras chokladmousse! Yummie!

Kan även lägga in en träningsuppdate. Igår var jag men min kära lillebror på en ca 30min lång promenad. Sen var tanken att jag och Sven skulle ge oss ut att springa men han bangade så det vart inget men det. (Tur det var han som bangade för jag orkade egentligen inte heller. Men det behöver inte han veta)

Trötter

Ojoj. det här med betten på mina ben har gjort med aningens trött. Gick och la mig 22 igår och sov till 7 imorse och nu direkt efter jobbet har jag sovit 2h. Dels beror det på att jag äter allergitabletter som gör en ganska trött ocg dels för att jag blivit förkyld. Sjuksystern jag pratade med igår sa att det lätt blir så om man får stora bett för då riktar kroppens immunförsvar in sig på att bekämpa betten och man drar lättare på sig andra sjukdomar. Riktigt hes har jag blivit också så jag försöker prata så lite som möjligt för att spara på rösten till jobbet. Just för tillfället är betten inte så svullna utan det har mer övergått till att se ut som att Linus gett mig en rejäl omgång på benen. Tyvärr känns det även så. Gör så onte att jag knappt kan gå. Kliar gör det också :(

Stackars mig!!! Tur jag bara jobbar från 16-20 imorgon så jag kan sova ut ordentligt.

Ser mycket värre ut verkligheten.


Natti

Säger god natt med denna dåliga bild på kvällens solnedgång över kalix. Orkade inte kliva ur bilen för att ta en bättre bild där man kan se himlen bättre. Men men. Olika solnedgångar vareviga kväll och varje gång tänker man 'Vackrare än så här blir det inte' och varje gång har man fel.

 


Till alla medlemmar i intresseklubben

Ja nu bombar jag massa inlägg och det är för att jag vart upptagen hela dagen igår, idag och förmodligen imorgon också. Kan berätta snabbt vad jag gjort senaste dygnet.

Igår efter Luleå åkte jag till jobbet och jobbade till kl 22. Sen ut till nyborg för att träffa lillebror och Carro som nu är i kalix. Kom hem sent och slocknade dirr.

Idag har jag jobbat till 16.00.
Hängt hos Sara med henne och Levi till ca 18.00. Vi gjorde super nice LCHF chokladmousse. (Hon har lagt upp receptet, om ni vill kan jag oxå lägga upp det sen någon dag.) Kl 18.30 drog jag och David ut på springrundan och sen dog jag lite på deras hallgolv till kl 20 då jag fick åka hem och duscha.
Efter duschen åkte jag direkt till Nyborg för att träffa min älskade, fina, snälla, underbara Emelie. Hon är hemma några dagar och hälsar på och då kan man ju bara inte låta bli att träffas.

Imorgon ska jag jobba 8-16 och sen gasa mot Pling för att ev träna med Sven och när vi är klara åker jag till Nyborg för att träna med Olof. Sven kanske skulle vara upptagen imorgon och om så är fallet åker jag direkt till Olof istället.

Nu... Vet... Ni... Allt!

Anteckna tack!

Myggbett

Jag är mycket medveten om att detta är hur ointressant som helst så jag ger er härmed min tillåtelse att inte läsa följande inlägg. Men det kan vara 'kul' att ha denna nedtecknat när man sen om nått år går tillbaka i arkivet och ser det.

Jaja 'tjööööööööta', kom till saken. Här kommer den.

Jag har återigen fått fin fina myggbett. Nu har jag fått på båda mina ben och denna gång är det flera stora så jag håller på att avlida. Det bränner som eld, ömmar som blåmärken samtidigt som det kliar så att jag håller på att bli galen. Lovar att det är 10000000000000 gånger värre än det ser ut på bilderna. Betten är helt knall röda i verkligheten. Så himla svårt att få det på bild men jag har försökt. Har ringat in omkretsen på dem så att ni ska se ordentligt hur stora de är.

Ben nr 1:

Ser ni bulan på benet? Är stenhårt och kokhett på hela bettet.

Ben nr 2:

Att alla 3 är sammanlänkade gör inte saken bättre.


Nytt i garderoben

När vi var i Luleå går köpte jag denna fina klänning. Valt att ha den som en t-shirt då den inte skulle sitta smickrande om jag använde den som en klänning. Men jag tycker att den var riktigt fin som tröja och jag älskar färgen. Den kommer från H&M och jag tror att den är från 'The garden collection'.




Sallad

Gjorde en förbannat god sallad igår. Tog lite av vad jag hade hemma. Avokado, tomat, rödlök, creme fraiche, majonäs, räkor och kräftstjärtar och så pressade jag lite citron över och kryddade med örtsalt. Så gott, kommer jag göra många gånger igen. Säkert finns det 1000 andra saker man kan ha i för att göra den godare så det är väl bara att exprimentera sig fram.

När jag ändå skriver om dieten kan jag passa på att meddela två saker.

1. Jag hade min första fuskdag i lördags och då passade jag på att käka lite pizza  och drack läsk och smakade lite potatis på kvällen.

Utvärderingen av det kommer här:
Orkade inte ens äta en halv pizza. Dels för att jag äter mindre portionen nu när jag äter så fet mat så min magsäck är säket mindre och dels för att jag kände hur det började 'jäsa' i magen och vart allmänt otrevligt. Sen fick jag en sorts baksmälla dagen efter som gjorde mig allmänt seg och trött. Vi drack iofs alkohol på lördagen men det var inte den sortens baksmälla som man får av alkohol. Sen kom sötsuget som ett brev på posten och det sitter fortfarande i. Men nu har jag testat iaf och vet i framtiden hur jag kommer känna mig om jag fuskar igen.

2. Jag har idag vart och tränat för första gången på länge. Sprang en runda med Linus bror David medans Limpa var och spelade fotboll. Det var pain och jag orkade inte ens runt hela rundan. Den är bara på 4 km så jag skäms rätt rejält. Men jag tror att om jag bara slutar vara så lat så kommer det gå fort att få upp min kondition igen.

Det var allt och här kommer en bild på salladen


Luleå

Kom lite för tidigt till jobbet idag. Skulle börja två men kom till 12. Heheheeee opps. Men då fixade jag så att jag får komma in till kl 18.00 istället så nu ska jag och Limpa dra till Luleå för att fixa lite saker och kanske handla lite.

For your information

Redan nu har jag nästa lördag bokad. Först jobb till kl 14 och sen DETTA!

Kommer det bli kul eller kommer det bli kul?!

(För alla oroliga så har grabbarna redan åkt på en test'runda'. Tog ca 4 h och alla klarade sig fin fint)

Bulan

Först såg det inte så illa ut men sen satte den igång att växa. Haha stackarn gjorde nog förbannat ont, men han tog det som en man och skrattade mest bara.




Paintball

Igår var vi och spelade paintball. Sjukt kul! Mitt lag (USA) vann alla matcherna och det kan ju vara en bidragande faktor till att jag tyckte det var så kul. Men shit så ont det gjorde att bli träffad! Vart som tur var bara träffad 2gr på de ca 2h vi var där. Typiskt nog i huvudet båda gångerna, man har en mask på sig men den täcker bara ansiktet och det var ju så klart inte där jag vart träffad. Fick två stora bulor på skallen som har gett mig lite problem att sova inatt. Men dom var ändå inte ens i närheten av den bula som Gammel fick i pannan. Den var så stor att den t.o.m ska få ett eget inlägg. Här kommer iaf lite bilder från dagen.


Snygga kläder


Snygg kille ;)


Grabbarna gör sig redo.


Känner lugnet före stormen


Taktiksnack?!


Banan


Laddade?


Action


Gammel


Gammel blir träffad.

Morgonstund har guld i mun

Medans jag väntade på att Limpa skulle vakna passade jag på att baka några kakos som jag tänkt baka igår men som jag inta hann med. Härligt sega chokladkrisp cookies. Gjorde även frukost så att Linus skulel få en bra start så här på matchdag.



Cookies

Vi delar på äggen och baconen.


Min nya müsli är supergod!

Fullt upp

God morgon!

Idag har jag en fullspäckad dag framför mig. Först ska jag åka med Linus till påläng då han ska ha samling inför sin match. (Vi lämnade hans bil i Pling igår för att spara lite på miljön) Matchen börjar kl 14 så tills dess får jag underhålla mig bäst jag kan i byn. Efter matchen ska vi och spela Paintball. Kommer bli sååååååå kul. Jag ska skjuta sönder allt och alla! Sist men inte minst avslutar vi kvällen med grillning hos Sven. Känns som att det kommer bli en bra dag.

 


Bild från igår. Tog den vid en blå neonskylt vid jobbet när jag gick och hämtade min bil.

Mys på B4

Större delen av kvällen har spenderats på B4 med Samuel, Linnea och Lars. Mycket trevligt.



Mammas havrerussin mums

Det är vad jag ska kalla detta bakverk i min receptbok där receptet nu skall skrivas in. Mamma kallar dom Sara Axelssons så jag antar att hon fått receptet av Sara Axelsson en gång i tiden.

Det är en krispig havresmuldeg med russinvaniljkräm i mitten. Detta var ett fika som vi hade ibland när jag var liten, och det var nostalgi utan dess like när jag såg att mamma bakat dem sist jag var hemma. Synd att jag inte får käka dem bara. Dom är sjuuuukt goda.

 



'Men de e ju inte rätt!'


Vet inte vad jag bakar

Nu när müsslin är blandad ska jag sätta igång med bakandet. Detta kommer inte att vara ett dugg LCHF vänligt så Linus bör bli glad då han kommer få allt för sig själv :) Vet inte vad det jag ska baka heter men jag ska tänka ut nått bra namn medans jag bakar så återkommer jag med det sen.


Müssli

Har senaste dagarna vart lite less på min frukost så nu när jag var och handlade köpte jag ingredienser till en LCHF-vänlig müssli. Så att jag kan variera mig lite. Går bra till fil eller yoghurt med ex hallon.

Före omskakning


Bake cake

Funderar på att baka. Fick ett recept av min mamma igår på en kaka som är helt sjukt god. Men då måste jag handla först och det vet jag inte om jag orkar. Är ju ändå minst 3 minuters gångavstånd till affären. Haha.. ha.. ha. heeee.

Storön

Igår hade jag ledigt mellan 12.00-18.45 och då drog jag ut till ma och pa i nyborg. När jag kom ut dit så hade Sina och Erik kommit på besök och de satt och käkade lunch.  När vi käkat klar var det så himla fint väder så vi bestämde oss för att åka ut till Storön för att ta oss ett dopp. Och mycket mer än ett dopp vart det inte då det var iskallt i vattnet. Så istället låg/satt vi i sanden och njöt av solen i nån timme innan vi åkte hem igen.

Härlig dag och alltid lika kul att träffa Sina och Erik.


Fika på terrassen efter badet.


Skägg är väl egentligen den enda kommentaren jag behöver ge detta kort.


Mamma poesar hårt!


Storön

Dagens

Herregud vad min bloggär tråkig just nu. 'bada, bada, bada, volleyboll och bada igen'. Sen tar jag nästan inga bilder heller för tillfället och då vill jag int eskriva för jag själv gillar inte att läsa en blogg utan bilder. Men ska försöka ta tag i det hela nu. Får se det som att jag haft lite semester från bloggen eller nått :P

Här kommer iaf dagen outfit:
Morgonrock från H&M.

 

Varför jag har denna outfit på mig idag när jag egentligen ska jobba till kl 16 är för att jag återigen fått ett myggbett som täcker halva armen. Tog en tablet som ska minska allergin och dom blir man jäkligt trött av. Satt på jobbet och kände hur jag sa fel priser till kunderna, upprepade samma sak flera gånger och var allmänt seg. Massa 'öhhh' 'Uhmmm' och 'ehhhhh'. Tillslut kände jag att  hade jag vart kund hade jag inte vart glad om jag hamnat hos mig, så jag bad om att få gå hem. Kände inte riktigt att jag var i skick att köra bil så Limpa fick komma och hämta mig och nu har jag sovit i över 3h. Skönt och välbehövligt. Känner mig piggare och bettet är betydligt mindre.


I storön o badar

dsc01684 (MMS)

I storön o badar


Bio

Nu ska jag och Sofie på bio, vi ska se den senaste Twillight. Hoppas den är bra!

Imorgon är jag ledig så jag beställer härmed fint väder för hela dagen. Tänkte fara ut till mamma och pappa i nyborg och kanske ta mig en sväng till stranden. Sen blir det nog kanske volleyboll på kvällen om man har tur. Kul, kul, kul.

Umeå nästa

Så var det klart. Jag har kommit in på skolan. Umeå universitet tandhygienistprogrammet here I come.

Volleyboll



Nu...

.. blir det åter igen volleyboll och bad. Kameran kommer med och idag ska jag försöka ta lite mer bilder.

Champagne och jordgubbar

Idag har haft ett delat pass vilket innebär att jag är ledig mellan 12.00-16.45. Dessa lediga timmar spenderade jag hos Sara. Min ex stuggranne och släkting som nu är min 'nästangranne' här i stan. Sara hade bakat bullar och gjort våfflor så det luktade ljuvligt där inne. Sen råkas det vara så att Sara har den sötaste lilla unge man kan tänka sig, så jag som är helt barn galen fick tygla mig för att inte skrämma slag på både Sara och Levi. Jag lyckade hålla mig lugn och vi hade det riktigt trevligt, eller det tycker jag iaf, vet inte vad Sara tyckte :P

Just innan jag skulle hem därifrån kom min storebror förbi för han hade köpt en pressent till mig. Detta är vad jag fick:



Han ville fira mig för att jag 'i stort sett har kommit in' på min utbildning.

Antagningsbesked

Idag har antagningsbeskeden från universiteten kommit. Limpa kom in på det han sökt och jag är första reserv om jag förstår det hela rätt. Jag var så nervös när jag skulle kolla att Christian fick göra det åt mig, haha jag vad typ helt skakis. Trodde inte jag skulle bli nervös men det blev jag. Första reserv är iaf jätte bra och jag tror att min chans att komma in är ganska stor. Brukar väl alltid vara nån som hoppar av?!

Så nu blir det till att förbereda inför en ev flytt till Umeå. Härligt!

Kvälls dopp

Kl 21 bestämde vi oss för att åter igen åka och bada. Denna gången blev det i en hamn i påläng. Först var det ganska kallt, men när man väl doppat sig en gång vart det riktigt behagligt. Var i vattnet 10-15 min utan problem.  Nu ska jag sova för imorgon börjar jag, precis som igår och idag, kl 7.45. God natt!



Finn ett fel!

Storön

Blev 3 matcher volleyboll. Vi bytte lag varje match och 2 av 3 gånger vann mitt lag (tror jag iaf, höll inte så bra koll). Efter det tog vi oss ett kvällsdopp, eller egentligen badade vi, för det var då mer än bara 'ett dopp'. Var i länge och simmade och höll på. Var riktigt skönt i vattnet och inte alls så kallt. En härlig kväll.

Nu ska jag sova för jag börjar jobba kl 07.45 imorgon.





Bild tagen just innan vi for hem ca kl 23.00. Härligt med ljusa sommarnätter!

Volleyboll

Nu drar vi iväg till storön och spelar volleyboll i  kvällssolen. Bilder när jag kommer hem.

SMS-inlägg

dsc01671 (MMS)


Är o kollar på nordic sea race som pågår j...

dsc01665 (MMS)

Är o kollar på nordic sea race som pågår just nu i kalix. Dom kör race på älven med snöskotrar.


Ostfrallor

Kvällen blev inte som jag tänkt mig. Sven kom hit efter jobbet och så satt vi här och snacka skit och jag bakade ostfrallor. Så nu har Limpa nått gott att äta när han kommer hem från jobbet inatt. Måste säga att jag är nått fruktansvärt sugen på att fuska nu när dom ligger där nygräddade och luktar himelskt. Men jag är 'a strong woman' och gjorde mig några ostflarn istället som luktar minst lika gott.



Bubbelbad

Idag slutar jag kl 18.15. Då ska jag gasa hem och mysa lite med Limpa inna han drar iväg till jobbet. Sen ska jag försöka få med mig någon ut på en promenad. Annars tänker jag, hör och häpna, springa en runda. Måste komma igång nu känner jag. Första veckorna under dieten ska man vara lite försiktig med att träna men nu har jag kört på den i nästan 3 veckor så jag ska känna lite hur det känns. Sen ska jag ta mig ett riktigt skönt bubbelbad. Längesen jag badade ordentligt med bubblor och allt. Kankse man slår på stort och gör en hår inpackningn och ansiktsmask när man ändå är igång.

Som ni hör har jag stora planer för kvällen. Återstår ju att se om jag kommer orka när jag väl kommer hem och slår ner baken i soffan.


Degerberget

Igår kväll drog vi iväg på nått som kallas Landafestivalen. Det var första året det hölls och vi får väl se om det blir ett återkommande evenemang. 8 band som spelade på toppen av degerberget i Påläng. Underbar utsikt och massa trevliga männinskor.




Mamma och hennes band 'Silver hair bluse ladies' spelade några låtar



Minns ni då vi var där i vintras?


Dagen i bilder.


Först: packa, tanka och få igång båten.


Sen: Full fart!


Stugan


Sola. Kan inte klaga på utsikten.


Sola på bryggan


Linus också

Hann med ett dopp i det blå innan vi åkte hem



Underbar utsikt. Berget eller egentligen höjden ni ser där borta i mitten är det berget som jag ska på konsert på ikväll.

Kan inte klaga på utsikten på denna konsert.

dsc01653 (MMS)

Kan inte klaga på utsikten på denna konsert.


Later dudes!

Haft en helt underbar dag ute i stugen. Får visa mer bilder sen för nu ska jag dra iväg på nått event som är i Pling. Mamma ska tydligen spela med sitt band.


Ost och skinksallad

Detta är vad jag hade i min sallad. Tog lite av vad vi hade hemma och då blev det ost och skinksallad. Hade en bit kassler som snart skulle bli dålig annars. Till detta ska jag göra en hemmagjord sås av något slag. Har även kokat ägg som man kan ha till salladen och gjort tzatziki då linus hellre ville ha hamburgare till lunch än sallad :P


Frukost på sängen

När jag ändå höll på med all mat som vi ska ha med till stugan passade jag på att göra frukost. Och när jag ändå höll på med frukosten, gjorde jag så det räckte åt Limpa också. Sen tänkte jag 'Om jag väcker honom med en frukost på sängen kan han inte vara arg för att jag väcker honom före kl 10.' Det blev han inte heller. Älskar minen han får när man kommer in med frukost på sängen till honom, haha så söt. Så det vart inget hoppande i sängen som väckning utan körde på den lite snällare varianten.

Var ett tag sen jag senast gav honom det och har nästan glömt hur mysigt det är att sitta där tillsammans och äta. Inget man orkar varje dag, men nån gång ibland när man är ledig kan man passa på.


Dagens planer

Idag har jag på mig detta då det är helt sjukt varmt ute. Passar bra till mina bruna ben. Som ni kan se på bilden har jag målat om mina naglar. Den gulgröna färgen passade inte riktigt med klänningen så idag fick det bli ett vitt pärlemorsskimmrande lack på mina tassar.

Idag har jag och Linus planerat att vi ska åka ut till deras stuga. Vi har bestämt att vi ska vakna kl 10 och sen göra oss iordning och dra kring 11-12 tiden. Men när jag vaknade till för en liten stund sen och såg att solen gassade så klev jag upp och ska nu fixa iorning allt så att vi istället kan åka redan kl 10. Ska ta med mat, fika, badkläder, tidningar, böcker m.m så att vi kan stanna heeeeeela dagen. Så nu ska jag fixa en sallad och blanda saft till Limpa och sen vänta tills kl blir 10 och väcka honom genom att hoppa i sängen med samma intensitet som ett exalterat barn på en julaftonsmorgon.


Åter igen...

.. har jag målat naglarna. Köpte ett gult lack igår som jag bara målade på det gröna och då blev det nån slags limegrön färg. Ganska fint när man är brun faktiskt. Bilden gör inte riktigt färgen rättvis, men det är nära nog. 


Same, same but different


Samma gren ur två vinklar.

Sitter på jobbet. Ska jobba till 20.00. Ko...

dsc01648 (MMS)

Sitter på jobbet. Ska jobba till 20.00. Kollade just vad en resa för mig till riga skulle kosta. Sugen på att åka men vet inte när man skulle ha tid.


Fototävling

När jag och David (Linus bror) var ute i deras stuga hade vi en liten fototävling. David hade nämnligen under dagen kommit på att alla föremål blir intressanta på bild om man bara tar den riktigt nära. Så vi fick välja ett föremål var som den andra skulle fota. And the result.

Mitt bidrag:


Davids bidrag:

Frevis

Idag går jag delad tur vilket innebär att jag är ledig mellan 12.00-18.45. Idag är även första dagen på lääääänge då det är perfekt sommarväder. Så direkt kl 12 när jag slutade åkte jag hem och hämtade Limpa och sen drog vi till Frevis för att sola. Haft det mysigt och skönt i solen med ljudbok och för Limpas del en glass. Ska snart tillbaks till jobbet men tänkte visa lite bilder från idag.

Kul att man ser min arm med kameran i mina glasögon på båda bilderna på mig själv :P


Ligger på stranden i Frevis och steker :)

dsc01640 (MMS)

Ligger på stranden i Frevis och steker :)


Blue

Utsikten från Limpasfamiljs stuga.

God natt

Nu blir det ljudbok för mig och älskling tills vi somnar. Bör ta ca 1 minut :P


Mintgrön

Har just målat naglarna. Detta är en färg jag köpte när jag var i umeå hos min bästa vän och kompis Kristina och hälsade på. Föll för den direkt på affären men har sen jag kom hem inte riktigt vetat vad jag tyckt om färgen. Så jag tänkte att om jag målar på den nu så får jag helt enkelt bara leva med den en dag och se vad jag tycker om den.


Utvärdering

Maten var riktigt god. Men vad annat kan man förvänta sig då den är proppad med både ost och bacon. Passade utmärkt med frysta hallon till som bröt av med sin söta smak. Definitivt nått vi ska göra igen.




Ugnspannkaka

Härligt att komma hem och ha mat som står och väntar på en. Limpa har gjort ugnspankaka på LCHF vis till mig innan han drog iväg på träning. Hoppas den smakar bra.


Långt hår

Åh jag vill vill viiiiiiiiiill ha långt hår och det helst redan igår. Känns som att jag sparat hur länge som helst nu. Ska det aldrig bli längre?! Har gjort en uppsättning som gör att håret ser långt ut, då kan jag iaf låssas för en dag.

Jenny är ju så fin i sitt långa svallande hår så jag funderar på att göra som hon och sätta löshår. Hett är vad det är, och spec på sommaren till alla klänningar och fina linnen. Tål att funderas på om jag har råd bara. Känns tyvärr som att det finns viktigare saker jag måste lägga pengarna på. :(




Förresten

3.5

Det är så många kilon jag har gått ner sen jag började med LCHF förra måndagen. Ganska bra på två veckor, and still counting.

Nada

Det är med det ordet man kan summera dagen för det har inte hänt nånting. Vaknade 9 imorse och såg tv till Sven hörde av sig kring 12, drog till honom i Påläng och satt där i nån timme. Sen åkte vi in till stan och käkade kebabtallrik (nej jag åt inga pommes) och efter det åkte vi hem till oss och såg en film. Nu har han just dragit iväg hem till Pling för att spela poker med grabbarna så nu är jag all alone. Limpa ska så klart också vara med på pokern så det blir inte att ses så mycket idag. Han har jobbat 6.30-17.30 och sen direkt efter jobbet haft fotbollsträning i Pling och nu alltså poker till sent ikv.

Jag ska blanda mig en skål med turkiskyogurt och lite hallon och sen se ännu en film för att få tiden att gå tills man får gå och sova. En perfekt söndag slö och härlig.

God morgon

Jag sitter här och hoppas att David vaknar och inser hur fint väder det är idag så att vi kan åka ut till deras stuga igen. Det var så skönt att vara där igår. Man käner verkligen att man har helg när man är där. Bara slöa, sola och lite, lite, liiiiiiite byggande för min del. Jag hjälpte till bäst genom att inte hjälpa till tror jag:P


Ett småkrypsliv

Finns gott om småkryp ute i Limpas stuga. Myror, getingar, flugor, spindlar, blindingar, brems och en och annan mus. Men inga mygg tack och lov.


Sommardag



Ligger i solstolen o njuter i solen. Grill...

dsc01625 (MMS)

Ligger i solstolen o njuter i solen. Grillen är igång o fläskfilén ligger i marinad. Nog har man det bra ibland. :)


Här har jag parkerat för dagen. Njuter av ...

dsc01614 (MMS)

Här har jag parkerat för dagen. Njuter av utsikten och senaste cosmopolitan.


Stugmys

Idag ska jag och Linus storebror åka ut till deras stuga och vara där hela dagen.  Tror att deras pappa redan är där ute så det blir vi 3 och kanske deras stuggranne. Blir nog mys. Hoppas bara vädret blir bättre än vad det är just nu, men enligt yr.no ska det bli lite bättre. Ska åka förbi affärn innan och köpa nån tidning som jag kan läsa när vi är där ute. Blir borta hela dagen skulle jag tro.

Gammal bild.


Klart




Svar:

Kladdkakemuffins!


Och


Ostrullar

Guess what?!

Jag ska göra nått nu som jag inte gjort på länge. Nämligen BAKA! Kan ni gissa vad det ska bli?

 


Silver

Har målat om mina naglar nu innan jag ska ge mig ut på stan för en lunch med Linnea. Blev silver lacket igen som jag älskar mer och mer.


Städa

Idag kommer jag spendera min lediga dag här hemma med att städa. Ev tar jag ett litet avbrott för lunch på stan men annars torka, damma, skrubba, skura och dammsuga för mig hela dagen. Detta behövs verkligen. Funderar på att rensa bort massa skit som vi aldrig använder/har framme eller kanske fixa till ute på balkongen. Men jag får se hur mycke jag hinner efter att jag städat klart.

Idag känner jag mig lite mer seriös i mitt musiklyssnande. Så isag är det denna som spelas varm i mina högtalare. Underbar låt (cover) med en underbar artist.


One -Johnny Cash

God natt

Nu går vi och lägger oss. Limpa ska upp imorgon kl 04.30 och jag är bara trött. Vi ska försöka lyssna på ljudbok ett tag men vi brukar slockna rätt fort.

Så..

Goooood Natt!

fyi

Jag har alltid haft bra hy, jag kan nog räkna de finnar jag har haft på båda mina händer. Och just nu (sen en månad tillbaka) har jag bättre hy än någonsin. Hur man nu kan ha bättre än bra?! Det är faktiskt en av de saker på min kropp jag är glad över. Har alltid vart mjuk och fin i huden och som sagt aldrig haft problem med finnar eller så. Vet inte om det beror på dieten eller på nått annat men skönt är det iaf.

Hoppas nu att ni alla antecknar detta i era små anteckningsblock :)


Imorse innan jobbet.


IKEA

JAG SLUTAR OM  5 MINUTER OCH DÅ SKA JAG TILL IKEAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111ETTELVA

Fanta och Rosé

Äter frukost och lyssnar på låten nedan och Sean Banan. Haha så ful!
Ska på möte nu kl 8 och sen jobbar jag från 9-17.

 


RSS 2.0