Hejja mig

Det spöregnar ute.

Det blåser också.

Klockan är 9.

Jag är ledig.

Igår bestämde jag och Melissa att vi skulle träffas på skolan för att plugga idag.

Jag ångrar mig!

Halleluja

Funkar DETTA så ser mitt liv lite ljusare ut från och med nu. Men dom ska nog få testa lite på det där nått år till innan jag ger mig på det. Men fatta underbart att slippa all depp?!

Jag är nog en av de 3–5 procent dom skriver om som lider av pmds (besvären blir så starka att det påverkar kvinnans liv kallas tillståndet premenstruellt dysforiskt syndrom). För under senaste året har jag fått mer och mer PMS symptom och kan börja gråta för ingenting mitt när jag sitter och äter och jag blir verkligen sjukt nere och tycker allt är skit veckan före. Har vart jobbigt att hantera men jag försöker. Men om detta skulle funka... ja ni ser ju rubriken.

Crazy, Stupid, Love

Tog en paus från pluggandet ikväll och tog en fika på stan följt av bio med Kalixbrudarna. Mys, mys, mys. Känns redan bättre måste jag erkänna. Tänk vad ens vänner kan göra gott!

Nu blir det kvällsmat och sen marsch pannkaka i säng för jag börjar tidigt imorogn och, som jag sa i förra inlägget, slutar jag nog inte förrens efter kl 17.

God natt kära vänner.

Gah!

Är återigen inne i en period då jag knappt hinner leva. Har tenta på fredag och måste läsa igenom massa artiklar innan dess. Kursstart igår i ett ämne som vi har tenta på nästa fredag. Vi kommer bara ha tre föreläsningar så egentligen skulle jag behöva börja plugga till den tentan redan nu. Men att läsa två ämnen samtidigt går nog inte så bra för mig tror jag så jag orkar inte ens försöka. Har dessutom examination i kariesregistrering på torsdag som kan vara bra att förbedera sig på. Imorgon är det patientdags vilket innebär att jag garanterat inte kommer sluta före kl 17. Puh blir matt redan nu av att tänka på det, hatar när vi slutar skolan efter 16.

Har 1000 smågrejer som måste fixas som jag skjutit åt sidan allt för länge. Ex ett besök på apoteket, skicka tillbaka ett paket med kläder, diska disken som jag lovade Linus att jag skulle diska redan i helgen.

Och som pricken över i har jag prestationskrav över att bara vara. Jag vill orka laga mat och hålla ordning här hemma. Jag vill orka träna varje dag efter skolan och ändå ha energi att plugga när jag kommer hem. Jag vill ha energi att efter mat, träning, plugg och städning ha ork att hitta på nått kul med mina vänner som jag älskar men som jag aldrig hinner vara med eller ens ringa på fritiden (ett ständigt dåligt samvete som hänger över mig). Jag vill kunna spara undan massa pengar så att jag kan resa om jag vill. Jag vill vara disiplinerad nog att orka ta tag i mig själv på alla plan.

Men sanningen är denna, att ända sen vi kom tillbaka hit till Umeå efter sommaren (ca 4veckor sen) har Linus fått göra i stort sett allt på hemmafronten. Han städar, diskar, slänger sopor, tvättar, lagar nästan all mat, gullar med mig, åker på träning, fixar kvällsmat, plockar undan kläder och skräp och har dessutom hela tiden hållt i sitt programs nollning.  Och jag bara sitter i sängen, soffan eller framför datorn och gör i-n-g-e-n-t-i-n-g. Det enda jag orkar med är att gå till skolan, göra det jag ska och sen eventuellt plugga en timme, max, på kvällen.

Hoppas att detta bara är en fas som går över snart för jag håller på att bli knäpp. Har väl aldrig vart så här annars?!

Nå det var ett deppigt inlägg om en utmattad tjej. Återkommer när solen lyser upp mitt inre igen.

Gårdagens

Linus är på sittning ikväll så jag sitter här i min ensamhet och funderar på om jag ska spela sims, se en film eller om jag ska ta och läsa min alldeles sprillans nya Illustrerad vetenskap som ligger här bredvid. Har lite svårt att bestämma mig, inte bra med för många val.

Och så till rubriken. Det jag vill visa er är gårdagens middag:

Ärtsoppa och pannkakor/plättar.

Såå jäkla gott! Har inte käkat det på evigheter känns det som. Har ätit det med pappa en gång i sommar tror jag, men före det är det nog inte sen jag gick i skolan... på högstadiet! Är det någon maträtt som är underskattad så är det ärtsoppa, fy fasen vad det är gott alltså. Och billigt! Perfekt studentmat.

Jag har alltid älskat ärtsoppa och var en av få som åt med god aptit när det serverades i skolan. Då fick man dock inte med pannkakor till men det gjorde mig inget.

Har hört rykten om att Skogis här på skolan serverar ärtsoppa med pannkaka på torsdagar. Måste testas snarats, bra after work (plugg?) ska dom också ha har jag hört. Tydligen är det där man ska hänga, eller iaf om man gillar ärtsoppa och öl :P

Nu bestämde jag att det blir en film och sen Illvet i sängen. Ha nu en trevlig lördagskväll alla!

Idag är jag glad

Och om ni har tid över och vill veta varför kan ni läsa det ----->HÄR <-----

Bättre bild på håret


mörk


Yeeey

Jag klarade tentan, och med god marginal dessutom. Gött, gött, gött!

Helgen har vart underbar. Vi har myst ( myst, är det ett ord? ser ju knäppt ut), shoppat och käkat gott med våra kära vänner. Och igår var det inflyttningsfest hos Sofia som bara bor några hus bort. Mycket trevligt, men vad annars kan man vänta sig med ett stort gäng Kalixbor samlade under ett och samma tak.

Imorgon har vi askultation med tandläkarna så att vi ska få se hur dom jobbar. Kommer bli intressant även om jag är lite nervös. Vet inte varför egentligen för jag ska ju inte göra nått annat än att kolla på :P Efter det har vi tentagenomgång och sen kursstart för Parodontologi. Alltså måste jag gå och lägga mig nu så jag orkar upp imorgon.

Puss och godnatt!


Frukostfix

Dom andra sover ännu men jag min morgonpigga kvinna kan inte sova. Håller på att koka ägg till frukosten och funderar på om jag ska orka duscha nu eller om jag ska göra det sen ikväll. Stora problem man har...

Idag alltså en dag på stan med våra bästisar! Är så kul och härligt att dom är här och hälsar på. Vi har aldrig tråkigt en sekund med dom. Blir besök på bl.a BOOM, D&D och Expo efter det en lunch på stan, mest troligt Eastern palace. Solen skiner just nu men det ser ut att ha regnat inatt. Får hoppas att det regnat klart så vi får en härlig höstdag här.

För två sommrar sen i Limpas stuga.

Förresten

Tentan kändes bra. Skrev så pennan glödde och handen krampade. Så några poäng ska jag nog ha skrapat ihop.

Finfrämmat

Nu har Samuel, Linnea och Simon anlänt hit. Dom ska spendera helgen här hos oss och för det är vi mycket glada. Vi har just käkat kvällsfika i form av nybakt bröd ochh massa olika pålägg. Mys, mys, mys!

Imorgon ska vi ut på stan för shopping, lunch och ännu mera mys. På kvällen blir det inflyttningsfest hos Sofia som också kommer från kalix. Och på söndag blir det pizza och häng i soffan hela dagen som ni kanske förstår :P

Nu ska vi sova så vi orkar med stan imorgon.

Springa

Nu ska jag och Melissa ut ocvh springa. Vi ska mötas på IKSU och sen ser vi vart det bär av. Jag har inte tränat som jag borde i sommar för att orka mer än 4-5km (om ens det) så det blir nog inte nån lång runda idag.

Efter det ska jag hem igen och förbereda mig för tentan som jag skriver kl 13. Håll tummarna för mig!


Nu är det klippt!

Jag fick mig en drop in tid idag. På en tid då studentrabatten gäller dessutom, oh ye! Ska tillbaka och färga håret på tisdag nästa vecka. Just nu ser det lite tookigt ut då jag har så lång utväxt att hela luggen är mörk men resten av håret är ganska ljust.

Före:
Igår kväll

Efter:
5 min sen

Torsdag

WOHOOO det är sol ute idag. Har regnat varje dag sen jag kom ner hit tror jag. Kanske två-tre dagar då det inte har gjort det och dom dagarna har det istället blåst som fasen. Jag minns inte att förra hösten var så här? Hoppas solen håller sig framme hela dagen, hela stan kan behöva torka upp.

Igår kväll kom min bästa vän och kompis Kristina hit för att snacka skit och mysa över en kopp te.  Har inte sett henne på nästan en vecka så det var välbehövligt. Vem behöver en psykolog när man har en bästa vän?

Idag ska jag till skolan och plugga igen. Tänkte sitta från kl 9-11 och sen ska jag försöka gå och få mig en klipptid. Ska kolla om dom har nån drop in på skolområdet. Mitt hår är i STORT behov av en klippning. Om det finns tid ska jag även försöka få det färgat.

Sen ikväll har jag och Kristina bokat ett grupprum på biblioteket i 3h. Ska repetera det sista då samtidigt som jag får en stund med min bästis :P

Pluggdag på biblioteket

Nu ska jag bege mig till skolans bibliotek för en heldag med cariologin. Har tenta på fredag så nu är det sista rycket idag och imorgon. Just nu känns det ok men om jag känner mig rätt kommer det svänga fram och tillbaka under dagen. Ibland är man helt lugn och så plötsligt får man panik. Men jag har ju klarat ett helt år hittills så då ska jag väl kunna klara ett till.


Grattis

Idag fyller min bästa storebror år. Dagar som denna är det extra tungt att vi bor på var sin sida av detta avlånga land. Men vi kompenserar för alla missade dagar de gånger vi väl ses. Oftast när jag är i göteborg så är det hos honom jag bor och aldrig har vi väl så kul som då :)

Puss och grattis. Jag älskar dig! <3


Se så fina

När man lämnar blod får man välja på pressentcheck, sockar eller att skänka pengar till välgörande ändamål. Jag brukar skänka varannan gång och ta sockar varannan. Är aldrig fel att få sig nya sockar med jämna mellanrum för det måste vara bland det tråkigaste man kan köpa.

Idag fick jag med mig dessa två paren. Söta va?


Röror till tapas

Hummus
Du behöver:

Tapenad
Du behöver:

Aioli
Du behöver:

En skål med turkisk yoghurt

Bilder tapas

Hade skiitmysigt med brudarna igår. Hur mycke mat som helst, lite vin och snack om allt mellan himmel och jord. Hade lyckats riktigt bra med rörorna och all plockmat så det var ingen som behövde sitta hungrig för att det inte smakade bra. Så jag ger mig själv MVG :). Tog dock jättelång tid att förbereda allt så mitt tips om ni ska göra nått liknande hemma är att ha gott om tid på er. Jag började fixa kl 15 och var klar just efter 18 med allt.

Till efterrätt hade jag gjort små maränger med smak av lakrits och choklad. De med lakrits vart kanongoda, kan rekomendera er att göra dom. Passar till glass, grädde eller bara som dom är, och då gillar inte jag lakrits så mycket i vanliga fall.

Här kommer två bilder från igår. Lägger ut recepten på små plocket och rörorna sen när jag har tid. Nu ska jag nämligen ta mig ett bad och sen ska jag plugga ett tag.


Dagens goda gärning check! Lämnat blod på ...

dsc02307 (MMS)

Dagens goda gärning check! Lämnat blod på blodcentralen.


Tapas

Ikväll ska jag bjuda tjejerna på tapas. Dom kommer kl 18 så det börjar vara dags att göra iordning allt. Har börjat med att marinera kycklingen till spetten och sen ska jag fixa alla röror. Har köpt in massa gott så att det ska räcka hela kvällen lång. Mmmmmm! ;)

Jag idag

Marinad till kycklingen

Recept

Förutom limpan jag la ut recept på nyss hittar ni två andra pärlor HÄR

Hattfest

Igår på skolan fick vi träffa den tandläkarklass vi kommer att sammarbeta med under året på kliniken. Vi delades in i par om två eller tre så att vi alltid ska ha samma tandläkare. Tanken är att vi ska lära oss att remitera patienter mellan varandra och få se en patients behandling från början till slut med alla delar som ingår. Kommer bli jättekul och intressant och jag längtar till den 19:e då vi tandhygienister ska få gå med 'våra' tandläkare och se på när dom jobbar med sina patienter. Sen lite senare under terminen kommer dom att komma och kolla när vi jobbar. Haha blev lite nervös inför det för det känns som att man inte kan nått eller har nått att visa. Men det ska nog gå bra ändå.

På kvällen hade vi hattfest med nollorna. Jag hade på mig en badmössa och en morgonrock :P Vi hade jättekul och jag tror att nollorna hade det med. Idag ska vi träffas upp igen och köra vinbrännboll och utse det vinnande nollningslaget.

Nu ska jag slänga i mig nå mat och sen är det dags att bege mig bortåt ängarna. Puss och hej leverrpastej.

Lovisas frölimpa

Supergod limpa som blir riktigt saftig. Älskar när det är fröer och annat man kan bita på i bröd.

Du behöver:
1dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl vetekross (4-kornskross går också bra)
½ dl pumpafrön
2 ½ dl vetekli
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 msk bikarbonat
4 dl filmjölk
1½ dl mörk sirap
1 msk blandade kryddor. Jag brukar ta kummin och anis som jag mortlar.

Detta räcker till en limpa. Man kan byta ut fröna mot andra eller ta bort nån sort och ta mer av nått annat. Säkert blir det gott om man hackar nötter och har i, typ valnöt. Men varken jag eller Linus tål nötter så jag har inte testat.

Gör så här:
Blanda allt i en bunke (blir kladdigt) och häll ner i en avlång form. Grädda längs ner i ugnen, 175grader ca 1h.



Frukost

Godaste frukosten just nu.


Havregrynsgröt med äpple och kanel. Annars är jag svag för äggmackor med kaviar och ett stoooort glas med kall mjölk.

Var sak har sin plats

När man flyttar till ett nytt hem bestämmer man vart det mesta ska vara. Men vissa saken hamnar inte där man tänkt sig. Jag är expert på att hitta ställen där jag alltid vill lägga mina grejer. I kalix ville jag alltid ha väskan på en stol i hallen och nycklarna på byrån, på mariehem hamnade väskan oftast i vardagsrumssoffan och nycklarna i köket och nu är det köksstolen som gäller för både väska och nycklar.

Men idag fick jag skratta när jag kom in till köket och upptäkte att väskan inte är det enda jag vill ha på stolarna:


Har samlat de tre senaste dagarnas koftor på en av stolarna. Haha tydligen dit jag går det första jag gör när jag kommer hem för koftan brukar åka av rätt fort när jag väl är hemma.

Bröd

Bakar just nu ett suuupergott bröd så vi har färskt bröd imorgonbitti när vi vaknar. Kanske slinker en liten kvällsmacka ner innan vi går och sover också :P Luktar anis och kummin här hemma nu och det är inte den äckligaste lukten precis, magen kurrar som fasen.

Kan lägga ut receptet här på bloggen sen om det är någon som vill ha det?!


Nollning

Jag är nollningsgeneral för terminettorna detta år. Har nollat hela veckan och det har vart riktigt roligt att få lära känna våra nya hygieniststudenter. Vill ni läsa mer om nollningen kan ni läsa HÄR.

Sen vill jag spela denna låt för er som spelades en hel del när jag bodde i Göteborg. Haha den är SJUKT bra... not. Men för mig är det nostalgi och helt klart en typisk lovisalåt som jag kan sjunga på i flera dagar :P


back in school

Skolan drog igång igen i måndags. Grymt kul att se alla igen och uppdatera sig om sommaren som gått. Vi rivstartade med Cariologi 2 kl 8.30 i måndags och har hållit högsta fart sen dess. Kommer ihåg en hel del sen förra kursen men det är nu vi ska få börja 'på riktigt' med det här med karies.

Har redan hunnit ha ett pass där vi fått registrera på varandra. Jag var med tråk-Joel som hade alldeles för fina tänder för att det skulle vara lärorikt. Inga lagningar, inga missfärgningar eller andra avvikelser över huvudtaget. När man ska få börja med nått sånt här nytt är man sjukt taggad på att få lära sig och känna efter kliniskt så man önskar sina klasskompisar både karies och tandlossning. Men så är ju sällan fallet då alla i klassen är unga, friska och dessutom väldigt välinformerade och noga med sin tandhälsa.

Vi har även hunnit med att repetera anestesi genom att igår ha ett lägga-bedövning-på-varandra-efter-sommaren-pass. Haha all nervositet (okej kanske inte all) som vi kände första gången kom över oss och det var som att det var premiär igen. Kommer jag ihåg vad jag ska känna efter? Hur skulle nu vinkeln på nålen vara? Vad var det nu igen som blev bedövat om jag lägger bedövnningen här? Men alla dessa frågor visade sig vara heeeelt i onödan. När man väl kikade in i munnen insåg man att man kom ihåg allt, så det var ingen fara.

Imorgon börjar vi först efter lunch, GÖTT, och då ska vi lära oss hur man tar ett salivprov. Sen ska jag och Joel öva på att ta röntgen så att vi kan kompletera undersökningen vi gjorde idag. Det var veckan hittills :P


Tips tips tips

Vill tipsa er om min favoritblogg just nu: ByWillis. detta min kära vänner är my kind of humour (för det mesta).

Sen vet jag inte om detta är ett tips egentligen men jag vill visa er denna musikvideo. Får inte låten ur skallen.

Sen har jag även snubblat över Suri's burn book. Även detta är min typ av humor.

Då vet ni :P

RSS 2.0