Gotta

Senaste dagarna har jag pysslat här hemma med massa godheter från naturen. Har bl.a gjort saft från både svartavinbär, blåbär och från svartvinbärsblad, sen har jag gjort en kaka på rödavinbär och ikväll ska vi njuta av smörstekta kantareller på rostade mackor. MUMS!


Före/efter

 


Färgning pågår


Colour

Vaknade just före kl 8 och har inte kunnat somna om sen dess trots att jag är jättetrött. Har försökt blunda och sova men det går inte. Nu har jag just bestämt mig för att jag ska vara vaken och så tänkte jag läsa min bok. MEN den är såklart på nedervåningen och ja tänker inte gå upp ur sängen ännu. Då vet ni!

Idag ska jag färga mitt hår har jag tänkt. Har blivit väldigt ljust nu under sommaren så jag ska lägga i en mörkare färg. Skulle behöva fixa mig en klippning också för det är inte klippt sen i maj tror jag.

..Fasen nu började jag googla bilder på ljust hår och hittade dessa. Är ju som fint med ljust hår ändå....


Träningsinspo

Googlar ofta efter inspirationsbilder när jag inte är så sugen på att träna. Olusten vänder då fort till lust. Här får ni några bilder så ni slipper leta själv:

 

 


Alone

Limpa har just tagit bilen och dragit till Umeå för att vara där några dagar innan skolan börjar igen. Så nu är jag all alone ( förutom mamma och pappa ;p).

Innan han åkte hann vi dock med lunch på Lilla. Idag serverade dom palt. Sååååå gott! Har inte käkat palt på flera månader så det satt feint i magen. Jag orkade bara en palt men Linus klämde i sig FEM! Hade det inte varit för paltkoman hade jag lätt käkat palt oftare.

När Limpa är borta ska jag passa på att njuta av att vara själv. Ska träna, öva på mitt piano, färga håret, koka saft och ligga i sängen och läsa i timmar. :)

 

paltkoma


Sov gott

Blev att vi åkte till Pling när jag ändå skulle hämta Limpa i stan. Dom har haft gäster på surströmmingsmiddag så då ville vi passa på att säga hej till dom. Hade med grejer så att vi skulle kunna sova över och nu vart det ganska sent så det blir att vi stannar. Hur bra som helst att ha en sovstuga så vi inte alltid måste köra hem.

Sov gott!

Haha skulle ta en bild till detta inlägg och när jag slår på kameran möts jag av detta. En stor läpp och en stirrig blick. Sitter typ alltid så med munnen när jag håller på med datorn eller telefonen men har aldrig tänkt på hur det ser ut. Undrar om inte alla har nån sån där min man gör när man koncentrerar sig?!


Tårta

Idag är det en stor dag i mänsklighetens historia.. Min namnsdag!

Hur firar jag denna underbara dag undrar ni?

Jag har bakat världens fulaste tårta. Jag skojar inte. Den är ful som stryk. Bakade bottnarna (med citron och blåbär) för nån dag sen och idag skulle jag fixa fyllning och topping. En sorts smörkräm med citronsmak. Ett j*vla meck kan jag meddela. Separera ägg till vitor och gulor, vispa äggvita och socker över vattenbad, vispa det svalt och tillsätta smör, det skar sig och blev klumpigt och jag lyckades inte rädda upp det, sket i det och gjorde tårtan ändå, det började rinna och smälta och här har ni resultatet:


Run, run, run

Fasen detta skulle publiseras igårkväll . Funkar inte riktigt som det ska. Gör ett nytt försök.

Sitter just nu i soffan och ser fotboll med grabbarna. Har nyss duschat och före det rev jag av en 7 km runda i skogarna runt Degerberget här i Påläng. Ganska mycket uppför i början så det är en bra runda för att träna psyket.

Igår sprang jag 5 km, tur/retur stämsjön. Den rundan börjar med samma mördarnacke som rundan idag så även den ger en utmaning till både ben och hjärnan.

Mitt 4 veckors program med massa gymmande gav inte de resultaten jag ville ha så nu ska jag testa ett annat upplägg med mycket konditionsträning och nått enstaka styrkepass i 8 veckor.

Så nu får vi vänta och se om detta ger utdelning.


Projekt

Måndag idag, och jag är ledig. Så sköönt! Och som pricken över i så är Limpa också ledig f.r.o.m. igår. Så imorse tog vi en redig sovmorgon till kl 12. Sen dukade vi upp en brakfrukost och såg tv en stund innan vi tog tag i dagens olika projekt.

Första: Linus, åka med pappa och köpa en lång bräda i stan.
Lovisa, slipa en byrå som vi ska måla vit och ha i sovstugan här i Pling.

Andra: åka till Pling och Linus, skrapa en boda som ska målas om.
Lovisa, städa ur bilen invändigt så den sen är redo för försäljning.

Nu är Limpa på träning och jag ligger i soffan och smälter middagen. Ska försöka ta mig ut på en löprunda på ett tag. Men just nu känns det tungt. :p

 


Slösöndag

Hellou. Ligger i sängen och käkar mitt lördagsmys som jag aldrig hann med att äta igår. Chips och daim. Gott, gott, gott ;)

Igår var det Pulingcupen här i Påläng så hela dagen igår spenderades vid fotbollsplanen. Det är en fotbollscup för företag som går av stapeln i aug varje år. Linus spelade inte för han var tvungen att jobba, men flera i hans vanliga lag spelade så det gick fint att heja ändå :p Var tillsammans med Anna & Magdalena bästa supportrarna på plats. Vi gjorde tröjor med lagnamnet och hade med en sån där snurra som låter illa. Sen hade vi med oss stolar, extra kläder, solskydd, dricka och mat i form av hemmagjord sushi. Slå det om ni kan!

'Vårt' lag kom på tredjeplats av tio lag, så det var väl inte allra sämst. Måste ha varit tack vare klacken. Haha.

Har sovit här i Puling i natt och invigt sovstugan dom byggt här på gården i sommar. Kan sammanfatta det så här: Mysigt men kallt. Finns ingen värme här än så länge men låg man bara under täcket så frös man inte. Dock känner jag mig snorig och lite tung i huvudet nu när jag vart vaken ett tag. Hoppas det inte bryter ut nån sjuka bara.

Nu ska jag läsa min bok och njuta av ledigheten. Hörs när vi hörs .


Frukost

Fick ett tips att sätta ett ägg i gröten på morgonen så håller man sig mätt längre och får i sig proteiner. Det låter kanske konstigt men det blir inte någon skillnad i smak och det funkar verkligen bra. Håller mig mätt ända fram till lunch.
 
Min proteingröt. Har i russin och toppade med färska vinbär. Mums!

Jag idag

Har massor jag vill skriva nu ikväll (framförallt om träning) men jag hinner inte. Måste sooooova, annars kommer jag vara död imorgon. God natt!
 
Halvfebrig och osminkad kl 7 imorse. Tror förkylningen slår till snart, känner hur den ligger och kryper i kroppen.

Reasons to be fit

En av mina favvosidor vad gäller träningsinspo är Reasonstobefit. Massor av inspirerande texter. Vissa är roliga, vissa är peppande och vissa får en att tänka efter. Dock kan jag tycka att det är lite väl naket och överdrivet vältränade, smala tjejer på de flesta bilderna. Killar hade nog inte porträtterats på samma sätt. Men inspirerad blir jag iaf. Här är ett urval av bilderna därifrån.
 
 
 
(Är på jobbet nu så detta är ett tidsinställt inlägg)
 

Nytt i hemmet

Ljuslyktor från iittala. 2 st kivi, en frostad liten och en genomskinlig stor, och 2st kastehelmi (dom knottriga) ett fat och en lykta. Blev fin fint hemma på vardagsrumsbordet. Gillar att de är i olika höjd och utformning men ändå passar så bra ihop.
 
Ida blir du nöjd med mig?!? ;)
 
 
 

cykel

Hahaha detta skulle ju komma upp för tre dagar sen. Oppsi! Glömde helt och har tydligen inte suttit nått på bloggen sen dess. Detta skrev jag alltså på kvällen den 10/8:
 
Suck och stön vad jag inte haft någon ork denna veckan. Har fått ta cykeln till och från jobbet tre dagar på raken. Det är ca 12 km enkel väg och alltså inte det roligaste när jag börjar kl 07.30.
 
När jag cyklar till jobbet måste jag åka i god tid för man vill inte cykla så snabbt att man blir svettig. Så till jobbet brukar det ta ca 45 min vilken innebär att jag måste stiga upp ca 1 h tidigare än de dagar jag har bilen = trött_tjej_88. Hem går det snabbare för då har jag passat på att se det som ett träningspass. I stan går det ganska långsamt men efter nyborgsvägen kan man köra på rätt hårt. En bra dag tar det 30 min. 7min genom stan och 23 min från rondellen. Ganska prick 1 mil från rondellen och hem. Inte allt för illa.
 
Idag slapp jag dock ta cykeln, SKÖNT! Fick sova ut en timme längre och kunde 'unna' mig ett gympass (ja that's right, jag har blivit en sån som tycker jag unnar mig ett träningspass. Help me please!). Körde på ordentligt och ökade både vikten och reps på alla övningar.
 
När jag kom hem och hade käkat hade jag ändå energi kvar och tänkte att då kan ju jag cykla till påläng och åka bil hem med Limpa efter hans träning. Sagt och gjort, spände på mig hjälmen och gasade dit på under timmen. Ca 2,3 mil med en helvetesbacke på slutet, lutningen på den är väl en sisådär 90 grader rakt upp i luften som en vägg...typ.
 
Tänk vad en extra timmes sömn på morgonen kan göra skillnad för orken.
 
Bild från ett utomhusträningspass i måndags.
Har viktbälten runt halsen, och hantlar i handen som extra tyngd när jag kör utfall och benböj.

Dumma dumma

Har kämpat med ett inlägg ända sedan igår nu. Igår gick det inte att lägga in bilder till det, idag skulle jag kompletera och lägga in mer text + testa med bilder igen. Bilderna gick fortfarande inte och när jag skrivit ett lååångt tillägg i texten och just skulle spara så loggades jag ut och allt försvann. Nu orkar jag inte testa mer idag utan ni får det imorgon istället. 
 
Puss och goood natt.
 

Lördagkväll

 

Fasen vad det alltid ska bli töntigt mot slutet när man inte vet hur man ska avsluta.. Hahaha tycker ändå jag gjorde det enda rätta: Ett litet partytrick till folket avslutat med ett 'hej då' i falsett :P

 

Update: HÄR är förresten passet jag kört idag och sa att jag skulle länka till.


Pepp

Älskar livet just nu. Är så motiverad och inspirerad till allt möjligt. Känns som att inget är omöjligt.
 
Även fast varenda grej jag gör skiter sig och tar minst dubbelt så lång tid att få gjort p.g.a massa krångel. Ex på saker som krånglat: få ut legetimationen, byta abonnemang på telen och få ut ett endaste litet paket från posten. Allt detta har tagit minst en vecka/grej och otaliga samtal, brevskickande och support mailande men ändå bryr jag mig inte. Murphys lag styr mitt liv men jag säger f**k Murphy! Haha.
 
Har en läcker karl, bästa familjen, bästa svärfamiljen, fina vänner, ett jobb med finfina arbetskamrater, utbildar mig och är i mitt livs form. Och allt detta kan bara bli bättre. Klart jag har dåliga dagar ibland men i slutet på varje dag brukar jag ändå tänka på saker som jag är tacksam för. Det är annars lätt att glömma allt det bra man har. 
 
Vet inte om det är så men jag tror att träningen har spelat stor roll till att jag mår så bra. Hur tungt det än är när jag tränar är jag alltid sjukt tillfredställd när jag håller på. Och hur det känns efter ett pass ska vi inte ens snacka om. Jösses då mår man! Oftast är det jobbigt att sätta igång men redan efter första repeitionen/km är det som bortblåst och jag är bara peppad.
 
Bild från google.

middag

Gud vad kul att se Malin igen efter nästan 2 månaders paus från varandra. Verkligen en vän för livet jag hittat mig här i Umeå! Käkade lunch och snackade skit innan vi sen gick några ärenden på stan. Mys mys mys.
 
Nu håller jag på att laga middag till när Limpa kommer hem. Blir en sallad med potatis inspirerad av Linnea. Hon gör alltid sjukt goda (och enkla) sallader. Till det har vi en tjälknöl som vi gjorde igår när vi landade här i laggen. Kommer bli riktigt gott tror jag. Medans potatisen kokar sitter jag och förbereder mig för dagens träningspass med en celsius. Limpa är på fotbollsmatch så jag passar på medans han är borta så vi kan umgås sen när han kommer hem.
 
Har med hantlar som jag fått låna av Linus mamma så jag inte kan komma undan fast vi är på resande fot :P Ingen vila när man bootcampar. På söndag är det inmätning igen och jag kan glatt meddela att jag efter de första två mätningarna blivit mindre i omkrets över allt utom på vänster arm. Haha den har vart prick lika stor varje vecka. Gick ner 1.5 kg första veckan men sen gick jag upp 1 till nästa. Men dom säger ju att muskler väger mer än fett så så länge jag minskar när jag mäter med måttband är jag nöjd. Vikten kommer tids nog bara jag kämpar på.
 
 
Celsius med apelsinsmak. Brukar ha den, vildabär eller cola.

Umeå

Hej hej.
 
Vi är i Umeå över helgen. Underbart att sova i sin egen säng igen. Herrejösses vad gott jag sov inatt! Vi kom igår och ska åka hem på söndag för jag börjar jobba på måndag. Två veckor har gått fort! Min bästa vän och kompis Kristina kom förbi igår och umgicks på det sätt vi gör det bäst, nergrävda i soffan under varsin filt. ;)
 
Nu är precis på väg in till stan för att möta bästis nr 2: Malin. Vi tänkte käka en matbit och bara förhöra oss om hur sommaren varit. Sen ska hon också få sin födelsedagspresent, lite sent men men vi har ju inte träffats på hela sommaren så.
 
Oj måste rusa bussen går på nån minut.
 
Hörs sen.

RSS 2.0