Gbg-varvet

Blåser alldeles för mycket ute för att det ska vara skönt att sola. Så  jag gav upp det ganska fort. Har dessutom fått ont i halsen så jag tror inte det blir någon löpning idag heller. Vill inte riskera att bli sjuk nu när varvet är så nära.

På tal om det så fick jag hem mitt starbevis tidigare i veckan. Jag har nr 44222. Nu är det nära och jag längtar tills det är över:P Haha är måttligt less på att springa för tillfället.

Sola, träna och städa

Det är vad jag ska göra idag. Städade igår också men blev inte riktigt klart, så idag får jag fortsätta. Men först ska jag lägga mig på balkongen och sola. Vi har bara sol fram till ca 11.30 där så man måste ju passa på. Sen efter städningen blir det träning i form av ett löppass.

Soon

Är inte jättemotiverad just nu. Långa dagar i skolan och fint väder gör att jag inte vill spendera allt för mycket tid vid datorn. Dessutom är laddaren till min lilla kamera borta och jag orkar inte bära med den stora överallt. Det innebär att jag inte fotar så mycket. och det i sin tur leder till att jag inte har lust att blogga så mycket. Tråkigt med inlägg utan bilder (Själv läser jag typ inte andras inlägg om det inte finns bilder :P) Så därav den lite krassa uppdateringen.

Men jag är snart back on track igen. Ge mig några dagar bara!

Gammal bild.

Middag

Kvällens middag: Köttbit stekt i ugnen, gratäng och en iskall öl. Avslutades med en chokladmuffins med chokladfrosting och hallon.


Anestesiövning

Idag har vart den roligaste dagen på utbildningen hittills tror jag. Vi har lagt bedövning på varandra och det var hur kul som helst!

Jag och Malin valde att lägga bedövningen på varandra. Detta visade sig vara ett mycket bra val då Malin var BÄST på att lägga på spruträdda lilla mig. Jag kände inte av ett enda av hennes stick och hon var supercool hela tiden. Kände mig lugn och sansad under hela tiden, t.o.m innan hon stack mig första gången.

Efter att hon lagt på mig var det en timme tills jag skulle lägga på henne så då hann jag bli lite nervös inför det. Men när det väl var dags att lägga första sprutan var jag återigen helt lugn. Skakade inte ens på handen. Åh var häftigt att få testa både att lägga och att bli bedövad. Haha kändes som att man fick världens silikonläppar som putade, men sen när man kollade i en spegel syntes det ingenting.

Jag har länge gruvat mig för denna delen av mitt blivande yrke. Har känt att detta var den biten som jag inte skulle gilla sen när jag väl kom ut i arbetslivet. Att ha det ansvaret att sticka någon med en spruta. Men nu är det min nya favvo del. Vill sticka mer och mer och mer. Haha kul att man kan ändra sin åsikt  bara så där efter en lektion.

Längtar tills imorgon då vi ska köra på med del 2.


Film

Fotade våran filmbokhylla när jag var hemma. Som ni ser finns det några filmer att välja bland. Du kan nog hitta nått för alla smaker här. Ska sätta mig i sommar och kolla om jag inte kan hitta några härliga gamla Disneydags inspelningar eller kanske Sailor moon eller Asterix. Mys!

Jösses!

Påskägg

Förra veckan hade vi en trevlig kväll hemma hos Magdalena med äggmålning och lite vin. Hon hade inte vanlig vattenfärg utan tror det var akryl?! Iaf så blev det jättefint... typ. Jag la i racer växeln från start och hann med att måla tre ägg. Dom två första slogs om titeln fulast och konstigast. Men mitt sista... det ni! Det blev BÄST!!!!!!!! La faktiskt ner lite mer tid på det också så det kan ha med det att göra.

Nu ligger mina fina ägg i mammas orkidekrukor hemma i Kalix och väntar på att påslen ska ta slut. Kanske sparar hon dom så jag får se dom igen nästa år?!
Tjusiga ägg

Detta var nog det konstigaste, är ett hus på andra sidan ägget.

Detta är randigt i alla färger vi hade. Men när jag målat ett varv med alla färger en gång vart det en stor vit yta kvar. Det löste jag fint med att skriva så här.

Finaste ägget. Massa små kycklingar på.

Slant med penseln när jag skulle måla näbben så det ser ut som att den blöder näsblod.

Hemma

Hemma i Umeå igen. Har vart och handlat mat då kylen gapade tom, gått igenom posten och uppdaterat mig på mina olika mailadresser. Efter det har vi legat i soffan hela kvällen och jäst. Nu är jag nyduschad och ska gå och lägga mig så jag orkar upp till skolan imorgon.

Mot Umeå

Nu åker vi snart hem. Ska bara packa in i bilen så är vi redo att dra. Haft ett underbart skönt lov med sol och goa vänner.

Announcement 1. Jag såg idag att jag klarade anestesitentan. Hurra och grattis till mig.
Announcement 2. Grattis till bästaste Fresan (Sara) som gått och förlovat sig!
Announcement 3. Ännu mera grattis (om än i efterskott) till Emelie som gått och fått sig en son. Helt sjukt och ofattbart men samtidigt alldeles alldeles underbart!

Hej då Tallbacken för denna gången. Vi ses snart igen.

Måndagen

Igår solade jag på altanen nästan hela dagen. När jag svettats färdigt gjorde jag och pappa sushi till lunch. Hur bra som helst! Är inte så svårt att göra egen sushi faktiskt.

Sen en tripp in till stan för födelsedagsfirande av Simon och en tur på gymmet för Limpas del. Till middag åt vi hemmagjord pizza som vi gräddat på pappas stenplatta. Blir så gott! Stor skillnad från att bara grädda den i ugnen på en vanlig plåt. Glömde dock ta bild på den men jag är ganska säker på att ni vet hur en pizza ser ut ;)

Så här igensnöad var altanen när jag gick ut i lördags:

Två dagar senare efter lite varmväder och en snöröjningsinsatts av moi såg det ut så här.:

Varmt och skönt!

Lunchen:

5 år

Förresten.

I fredags firade jag och busfröet nedan 5 år tillsammans. Ett halvt decennium, inte illa pinkat om jag får säga det själv.

Älskar dig!

Helgen

Dålig update i I know. Men det blir så när jag är här hemma. Vill umgås med familjen istället för att sitta och häcka vid datorn.

Men så här har helgen sett ut.

Fre - Tog det lugnt packade och styrde sedan kosen mot Kalix. Middag och en varm bastu väntade på oss när vi kom fram. Efter det konsert med Robyn på tv och sen sova.

Lör- Sovmorgon, in till stan för att handla. Sprang hem, ca 12 km och det tog 1h och 10 min. Solade på altanen nån timme. Middag och efterrätt med mami och papi. Sen mot påläng för häng med Limpas familj innan det vart poker i puben. Satt där och snacka skit några timmar tills Limpa åkte ut, då åkte vi hem för att sova.

Sön- Sovmorgon igen. Mythbusters och snart fotboll i stan. Ska träffa Sara och kolla när kalix spelar och när den matchen är klar ska Limpa spela med PGIF så då ska jag se den matchen oxå. Hoppas på sol så man kan få sig lite färg på näsan. Ikväll ska jag baka tänkte jag. Måste ha fika redo för denna veckan. Alltid bra att ha nått att bjuda på om nån vill hälsa på eller om man blir bortbjuden. :)

Några bilder:
Mitt barndomshem.

Kycklinglåda med massa grönsaker.

Chokladmousse med hjortron.
Spindel bland mammas tulpaner.

Kalix

Kl 14 idag bär det av hem till Kalix. Så nu ska vi packa och städa här hemma så det är fint när vi kommer tillbaka. Blir borta hela veckan

Längesen jag var hemma nu, tror det var i början på februari, så det ska bli kul att komma hem och träffa alla. :) Ska försöka vila så mycket som möjligt och bara njuta av ledigheten. Hoppas på att det blir fint väder så man kan ligga ute på altanen och sola hela veckan.

Nämen om man kanske skulle ta och sätta igång med packningen nurå.

Glass i stora lass

Sedan min födelsedag i måndags har jag inte ätit enligt LCHF. Under den helgen vart det så mycket fika så då la jag om till att äta vanligt istället, vilket innebär lite av allt. (Dock fortfarande så lite socker som möjligt) Har fortsatt med det hela veckan och kommer även göra det under nästa vecka då det är påsk med påskägg och allt vad det innebär. Tänker att det är bättre att äta vanligt och dra ner på fettet under två veckors tid än att köra fuskdag varannan var tredje dag för då får man motsatt effekt istället.

Då vet ni det.

Igår kväll bestämde vi oss för att vara uppe sent och se NHL på natten. Så vi haxade glass från ICA som kvälls'mys' Jag ville ha ett gammalt hederligt paket med vaniljglass och Limpa ville ha en Ben & Jerry's så det blev en av varje. När vi stog där och letade glassen såg vi även att sia hade en blåbärs-cheesecake-glass. Så vi var tvungna att testa den med. :P Var helt ok, glassen var jättegod men cheesecakebitarna var inte någon hit. Köper nog inte den igen.


Tenteri tentera

Tentan idag gick bra. Är säker på att jag klarat den. Precis som på förra tentan var jag klar redan efter 40 minuter. Då hade jag svarat uttömmande på alla frågon + gått igenom den två gånger. Vet redan nu att det är nån fråga som jag inte svarat helt rätt på så kanske nån poäng som försvinner där. Men det var en miss från min sida, kan det egentligen men klantade mig lite.

Sen fick vi idag äntligen resultatet på ODR tentan vi gjorde förr förra veckan?! eller var det 3 veckor sen? Ja spela roll. Jag hade iaf klarat den. Vi har inte fått några poäng ännu så jag vet inte om det var med råge eller med bara någon poäng. Men det vet jag imorgon för då har vi genomgång och får tillbaka tentan.

Efter genomgången imorgon har vi två föreläsningar och sen har jag påsklov ända fram till den 25:e. GÖÖÖÖTT!

Idag fick jag förresten frågan av Malin om man kan göra maränger med lakritssmak. Något jag själv funderat på länge, så nu under lovet ska jag ge det ett försök. Grädden, eller moussen, med lakritssmak som jag hade på mitt 'kalas' var en succé och var verkligen apgod. Så maränger borde inte bli så dåligt det heller.

Choklad maränger jag bakat tidigare

klippdax

Tenta idag som sagt. Känns som att vi har tentor hela tiden, knappt har man skrivit klart en så ligger det en ny framför en igen. Känner mig lugn inför denna. Vet vart man ska sticka för att bedöva vad och det är ju alltid en fördel :P

Efter tentan ska jag köra ett intervallpass i en backe här nära oss. Ska försöka köra hårt så att jag riktigt tar slut på mig. Det är ju då man får resultat. Imorgon blir det ett varv runt sjön med Melissa tror jag och då blir det nog som vi körde förra gången, att vi ökar tempot lite då och då under en halv minut. Känns kul att träna nu när vädret är så bra. Inte för varmt och inte för kallt. Våren är bäst när man ska springa mycket!

Behöver förresten klippa mig. Kolla bara! Går inte att göra något med håret. Det bara hänger platt och livlöst. Måste se om jag kan fixa det under lovet nångång.


Ser ni förresten vilken skillnad några drag med mascaraborsten och en linje eyeliner kan göra?

anestesi

Det gick bra idag med min patient. Var klar ganska snabbt och hade inga problem med att få bra bilder. Var jättekul att äntligen få ta bilder på riktigt! Sen är sköterskorna superbra på att hjälpa till och ge bra tips till oss nybörjare.

Efter skolan har jag tatt det lugnt här hemma och inte gjort någor spec egentligen. Ska plugga lite nu innan jag lägger mig. Har anestesitenta imorgon så jag ska läsa igenom anteckningarna en sista gång. Tror den kommer gå bra.

Dagens middag

Ostplättar med creme fraiche, rödlök, räkor och löjrom

God morgon

Börjar först kl 13 idag så jag har tagit mig en härlig sovmorgon. Iförrgår var det skitväder och regnade, igår var det sol och apvarmt, idag är det skitväder igen. Kan bero på att det är april och att det är det kända aprilvädret som härjar. Men jag väljer att tro att världen alltid blir en bätte plats när det är den 11:e för att fira det mirakel som kom till världen för 23 år sedan. Tror inte ni det?!

Okej färdig tjatat om min födelsedag för denna gången. Nu är det bara 364 dagar till nästa gång. Can't wait :P

Idag har jag mitt andra patientpass på röntgenkursen. Håller tummarna för att jag får en patient denna gången så jag får öva. För efter denna gången har vi inga mer lektioner så det vore ju tråkigt om man inte skulle få nån. Jag har iofs första tjing på att få en patient så risken att jag inte får någon är väl ganska liten egentligen. Men mitt vad det är så avbokar alla 7 patienter och vi står alla utan.

Nu ska jag ta mig lite frukost och måla lite i mitt fejs. Villa bara önska er alla en god morgon!


Tulpaner

Fick 3 st buketter med tulpaner i olika färger av min kära mor när hon var här i helgen. Satte ihop dom till en stoor bukett som nu står på vårat köksbord och gör mig glad varje gång jag kommer in. Härligt med snittblommor ibland.


Födelsedag

Började med sovmorgon och frukost på sängen av älskling. Sen mot skolan för att plugga nån timme. Hade med mockarutor som jag bjöd på och till det köpte vi oss varsin kaffe (jag tog latte). När vi kände oss färdigpluggade drog vi ner på stan och Eastern palace för kinabuffé, GOTT! Sen satte vi oss mätta och belåtna på en brygga vid älven och solade ett tag. Har vart helt sjukt varmt här idag. Satt utan jacka och svettades ändå.

Kl 15 kom min bästa vän och kompis Kristina hit för att födelsedagsfika med mig. När vi gjort det tog vi oss en prommis ner till nydalasjön och satte oss på en bänk i solen. Kl 17 gick hon hemåt och jag mötte upp Melissa för en springtur runt sjön. Sprang i vanlig takt typ 5-10 min för att sen öka farten under 30 sek sen ner till vanlig fart igen. Så här gjorde vi runt hela sjön. Var tungt men vet att det kommer ge resultat redan till nästa tur.

När jag kom hem tappade jag upp ett bad och tog min bok och sen låg jag där och njöt ett bra tag. Nu ska jag sitta och leka med min kamera tills det är läggdags och hoppas att jag lär mig något.

Som ni märker har jag haft en underbar dag! Kunde inte fått det bättre om jag ens försökt. Imorgon har jag min första patient. Hoppas det kommer någon denna gången bara ;)


Fina bästis.

Fika!

Hörrni

Man får säga grattis bland kommentarerna om man vill... ;)

Lek

Lekte med kameran i helgen för att lära mig de olika funktionerna. Fick passa på att testa att ta porträttbilder när jag hade så många olika motiv att öva på. Nu måste jag bara be Limpa ladda hem ett program där jag kan redigera bilderna också. Sen är jag redo att ta världen med storm... typ.

Här är två bilder jag tog i helgen ett på pappa och ett på David. Kommer bli fina sen när jag kan redigera dom som jag vill. Visst inte är vi så lika?? Eller?

Pappa

Storebror

Pressenter

Tjuvade lite och öppnade mina pressenter idag. Ville att familjen skulle vara med när jag öppnade deras pressent. Och när jag öppnade deras ville Limpa att jag skulle öpnna hans paket också. I paketen låg en sak som jag önskat mig länge och en sak jag önskat mig men som jag aldrig kunnat gissa eller tro att jag skulle få.

Det jag önskat mig länge är en tårtburk/tårtförvarare eller vad man ska kalla det. Ja ni ser ju på bilden iaf. Perfekt att öppna den pressenten idag när jag hade en tårta att ta reda på :P Kanske ovanlig sak att önska sig men ni vet ju hur jag är. Vissa (mamma) hatar att få köksredskap eller andra hushållsartiklar men jag däremot ser gärna att det gömmer sig nån slickepott eller ett serveringsfat i paketen. Haha.


Det andra var Limpas pressent till mig. Gissa om jag dog när jag öppnade paketen och såg denna:
Först såg jag bara kartongen och tänkte att det var nått dåligt skämt men sen när jag såg kameran i vart jag helt ställd. ÅHHHH vad jag älskar min karl! Har lekt med den hela dagen och nu ikväll ska jag läsa instruktionsboken så jag kan leka mer imorgon.

Som sagt bästa födelsedagen hittills!

Överraskningen

Satt här hemma i bara underkläderna och kollade på film på datorn när det helt plötsligt ringde på dörren. Tänkte att jag orkar inte öppna då jag var ensammen hemma och har blivit uppskrämd med vad som kan hända om man öppnar då. Men ifall den som nu plingar på ska plinga igen (för då måste det ju vara nån som faktiskt vill något) gick jag för att ta på mig mer kläder. Då kommer pling nr två och jag inser att jag måste gå och öppna. Innan jag hunnit genom vår stora lägenhet för att öppna kommer pling nr tre, som dessutom är en dubbelpling = nån man känner, tänker att det måste vara min bästa vän och kompis Kristina. Så döm av min förvåning när mami och papi står utanför dörren.

Dom klampade in och sa att 'vi tänkte fira dig här i helgen'. Blev superglad och lite tårögd, nog är dom fina mina föräldrar. Mitt när vi står där och kramas plingar det igen. Jag hinner inte tänka en sekund på vem det kan vara utan öppnar dörren och där står DAVID OCH CARRO. Tog flera sekunder innan min hjärna fattade den grejen. Haha när jag väl fattar är det enda jag får fram 'Näääääääääe, buuuuääää!' Började gråta jättemycket. Att dom flugit från göteborg enbart för att få vara med denna helg då dom vet hur mycket jag älskar att fira min födelsedag. Finaste pressenten man kan få.

Var helt chockad och jag fattar typ inte ens fortfarande att dom vart här. Åhh så underbart det var. Älskar min familj och mina bröders respektive så mycket att jag spricker. Tråkigt att inte Olof och Tommy kunde vara med, men dom ringde på kvällen så dom var med på ett litet hörn ändå.

Bästa födelsedagen hittills, och då har den inte ens börjat haha.

Massa mumsigt

Tårtan fick godkänt av brudarna och det fick det andra fikat med. Först kom Malin och Nicole hit, dom hade med sig några chokladpraliner och ett pressentkort på en choklad provning. Mm, mm, mmm tjejerna vet allt vad jag gillar! När de gått hem kom Anna förbi för några timmars fika och skitsnack. Har alltså haft en riktigt trevlig eftermiddag och kväll.

Imorgon är jag ledig men ska ändå till skolan för att plugga. Som kompensation för att jag ska spendera min födelsedag på skolans bibliotek ska vi åka ner på stan och käka lunch. Ska på eastern palace och käka deras lunchbuffé. Jag är framförallt ute efter sushin dom serverar där. Kommer bli nam nam!



Tårta

Nu har alla just åkt hem. Blev lugnt och skönt. Ska skriva exakt hur det gick till när de dök upp här igår, men jag måste ha lite mer tid på mig. Får nämligen gäster igen prick när som helst. Måste hinna ladda om och diska kaffekopparna nu. Så det får bli en längre rapport här ikväll om jag orkar.

Kan bjuda på en bild på tårtan jag bakat idag. Jordgubb, hallon och vaniljkräm. Hoppas den är god.


sjuk dag

Haha vilken sjuk dag detta har varit. Mamma, pappa, David och Carro kom helt plötsligt och plingade på min dörr. Dom har planerat denna överraskning i veckor, och Linus den lilla lurifaxen har vetat om det hela tiden. Imponerande att ingen råkats försäga sig. Berättar mer om det imorgon när de åkt hem. Vill utnyttja varje sekund av tiden dom är här till att mysa. Så bloggen får bli lidande nån dag nu.

Är så glad just nu så jag nästan spricker. Lycka, Glädje och Kärlek <3

Rött

Har bestämt mig nu. Till hösten ska jag färga mitt hår rött. Dumt att göra det före sommaren då håret ändå kommer blekas av solen.

Har tänk göra det ganska mörkt, nästan åt det bruna hållet. Är ganska mörk egentligen så jag tror det blir bäst på mig. Snyggt med riktigt eldigt rött hår men jag vet inte om jag kan 'leva upp' till ett sånt hår.

Hittar ni nån favvo?


Rulltårtetårta

Vi har haft finbesök här hos oss ikväll. Johannes kom äntligen för att inkassera sin tack-för-att-du-hjälpte-oss-att-flytta-in-fika. Eftersom att han nyligen fyllt år och jag snart ska fylla år gjorde jag en tårta av en rulltårta. (Tårta är ett mycket konstigt ord märkte jag nu. Tåååårta). Till den hade jag gjort lakritsmousse/grädde, blev jättegott tyckte jag så jag kan säga sen hur man gör. Bjöd även på fikat jag bakat tidigare i veckan och han var så nöjd så. Men nöjdast var nog jag och Linus. Älskar att ha besök!

Finns det nått bättre än att ha en vän eller två över på fika och sen sitta i flera timmar och filosofera om dittan och dattan?! Åh lever för kvällar som denna. Ju äldre jag blir desto mer uppskatar jag 'det goda samtalet'. Saknar alla sena kvällar på Backgatan i Kalix där jag i stort sett drev ett café. Folk kom och gick och visste att vår dörr stod alltid öppen och fikat fanns i frysen ;)

Rulltårtetårta, så enkel, så god.

För er som missat det...

.. så fyller jag år på måndag.

Och för er som missat vad jag tycker om att fylla år väljer jag att jag svara med en bild:


Haha kolla minen alltså. Som Gollum när han får se 'his preeeecious'

Iaf så önskar jag mig:
* Frukost på sängen
* Sushi
* Nått gott vin som man vill rekommendera
* Blommor är alltid kul!
* En lättläst bok av typen deckare (ex Läckberg), kriminalroman (ex Leif GW), äventyr (liknande da vinci koden)
* Sist men inte minst denna:

Sen är pengar alltid välkommet för en fattig student (Blink blink mamma och pappa) Men egentligen är det inte så kul när man fyller år. Det är mest kul alla andra dagar på året :)

I'm back!

Nu har jag vilat i några timmar. Somnade faktiskt aldrig utan låg och filosoferade och tog igen mig. Sen kom Limpa hem och så ville jag ju vara med honom och inte somna.

Middagen som tog sån tid idag var fiskbiffar från ett recept som jag hittade på samma sida som soppan. Tyckte inte de vart så goda men jag har tänkt ge dem en chans till och då ska jag ändra i receptet lite. Blir dom inte bättre då får jag klara mig utan. Lägger inte ut receptet eftersom jag själv inte var så nöjd, men jag lovar att om de blir bättre nästa gång kan jag lägga ut det.


Kommentar: Torra (beror ju kanske på min stekning då) något smaklösa och med en ingrediens som inte alls passade till fisk smaken. Ingen höjdare. Synd att jag fick 7 burgare så jag måste äta det imorgon med.
Betyg: *

Gahhh!

Gick till skolan 07.15 imorse och kom hem 16.50. Efter det lagade jag middag som tog ap lång tid att göra. Heeeeelt slut nu. Ska lägga mig i soffan och sova nån timme så återkommer jag när min hjärna börjar fungera igen.

soppan igen

Lägger in den under kategorin LCHF också så att den finns där med de andra maträtterna :)


Kommentar: Soppan är ganska söt och först tänkte jag att den var ok men inte mer. Men sen tog jag med en bit knaperstekt bacon och det gjorde STOR skillnad. Denna rätten funkar inte utan baconet. Det är det som gör hela rätten.
Betyg: ****

Soppa

Testade att göra en ny soppa igår. Både jag och Limpa älskade den. Den görs på palsternacka och morot och jag hittade receptet HÄR. Dock gjorde jag lite ändringar.

Du behöver:
3 palsternackor
2 morötter
2-3 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
½ kruka färsk timjan
Grovmalen svartpeppar
1 pkt bacon

Jag la till en lök för mer smak och 2 dl av vattnet som grönsakerna kokat i för att få soppan lite lösare.

Gör så här:
1. Fräs löken i lite olja i en minut
2. Skär grönsakerna och koka dem mjuka i vatten tillsammans med en buljongtärning, det tar ca 10-15 minuter.
3. Ta av kastrullen från plattan, slå av vattnet, men spara 2-3 dl för att kunna späda ut soppan om den blir för tjock.
4. Slå på drygt två dl grädde, den andra buljongtärningen och repad timjan.
5. Mixa med stavmixer, värm på soppan och späd med mer grädde/spad vid behov.
6. Smaka av med svartpeppar och servera med något salt knaperstekt kött ex bacon.
Ingredienser:
3 palsternackor
2 morötter
2-3 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
½ kruka färsk timjan
Grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skär grönsakerna och koka dem mjuka i vatten tillsammans med en buljongtärning, det tar ca 10-15 minuter. Ta av kastrullen från plattan, slå av vattnet, slå på drygt två dl grädde, den andra buljongtärningen och repad timjan. Mixa med stavmixer, värm på soppan och späd med mer grädde vid behov.
Smaka av med svartpeppar och servera ev. med något salt knaperstekt kött.

Resultatet

De blev helt ok. Bra i smak och konistens men apfula. Men jag lyckades, trots två hela dagasr torkning i ugnen, inte få mandeln nog torr. Så från och med nu kommer jag baka med mandelmjöl eller mala mandeln med skalet på så den är torr och fin.

Testade en ny kräm att ha emellan. I vanligafall har jag en mix av smör, florsocker, en äggula och smaken man vill ha ex hallon. Men nu gjorde jag med grädde vit choklad och hallon. Vart riktigt nice. Inte lika söt som den med massa florsocker och något lättare att hantera :)

Inte nöjd denna gången heller men jag fortsätter kämpa. Ska fasen få dom perfekta nångång!!!!!


världens finaste

Tänk att man lyckats haffa sig världens snällaste OCH finaste kille. Inte så pjåkig va?!!?!?

Limpa efter att ha dömt fotboll en hel dag

Håll tummarna

Har hittat ett nytt recept på macarons som jag tänkt testa idag. Detta bakverk är inte min favvo för jag lyckas aldrig så bra som jag vill. Men nu har jag suttit hela morgonen och läst tips och trix så nu känner jag mig redo för ett nytt försök.

Så håll tummarna nu!

Söndags tråk

Vågen imorse visade att jag tappat ännu ett kilo. Så nu är jag nere på 76kg. Ska fira detta med äggröra och smörstekt bacon. Var längesen jag åt det till frukost. Momssi!

Sen tänkte jag ge mig ut på en runda, har dock inte bestämt mig ännu om det ska li en lång på 1 mil eller en kort på 5 km. Kanske intervallträning i backe idag?! Får se hur jag känner när jag kommer ut. Resten av dagen ska jag slappa och ta det lugnt. Limpa ska iväg och dömma fotboll hela dagen så jag får underhålla mig själv här hemma.

En vanlig, ointressant dag helt enkelt.

Mina blodvärden

Såg idag att mina blodvärden kommit in på min LifeGene sida. Tänkte att jag bjuder på dom så att alla ni kan få se.

Som ni ser har jag fin fina kolesterolvärden. Vanligaste frågan jag får när jag säger att jag äter LCHF är om jag inte får helt igentäppta kärl av allt fett. Men som ni ser så är det nästan tvärtom. Äter bara fett med gott kolesterol i denna dieten och det 'rensar' bort det dåliga kolesterolet om det nu fastnat på nån kärlvägg.

Klicka på bilden för att få den större.


Bak- och målardag

Tog en härlig sovmorgon idag. Brukar vakna kring 9 på helgerna men idag sov jag nästan till tolv. Tog mig upp ur sägen och satte genast igång med att baka kärleksmums. Linus har gett mig tillstånd att baka nu när jag snart ska fylla år :P 

Blev väldigt mycket fika av smeten. Fyllde tre lådor med rutor och då blev det dessutom några över som står på en tallrik i frysen redo för Limpa när helst han känner sig sugen.

Efter det satte jag mig och målade lite i min målarbok. Haha gör det ibland när jag känner mig rastlös. Är faktiskt riktigt kul nu när man kan hantera färgerna lite bättre än när man var liten. Blev liksom aldrig riktigt bra då.

Vet inte om jag visat er min målarbok förut? Hade för mig det men kan inte hitta nått i arkivet. Iaf så är det en my little ponny bok som jag köpte för två-tre år sedan under en lugn period på silja. Jag behövde nått att göra mellan samtalen och då köpte jag boken och ett set med pennor. Målar inte allt för ofta i den som ni kanske förstår om jag haft den i så många år. Men ibland så åker den fram och då kan jag måla flera bilder på en gång för att sedan glömma bort den ett halvår.

Bla bla bla iaf målade jag i den och nu ska jag baka lite mer. Okej?... Okej!.. Hej!



Lureri lurera

Ska försöka klara mig hela dagen utan att bli lurad. Får se hur det kommer gå då jag är sjukt lättlurad. Går på allt fast jag t.o.m. vet att det är första april. Tråkiga är att jag dessutom är sjukt dålig på att ljuga/luras så jag kommer inte heller lyckas lura nån annan. Detta är inte min dag helt enkelt.

För nått år sen när jag bodde i göteborg trodde jag på allvar att dom skulle flytta Poseidon från götaplatsen. Haha dumspån!

Men DETTA t.ex går jag inte på. (Fattade det redan innan kommentarerna ramlat in vill jag även tillägga) Sen är det en artikel på Aftonbladet som jag även tycker är tveksam. Får se imorgon om jag har rätt.

Mysmorgon

Idag börjar jag först kl 13 så jag ska passa på att ha en riktigt mysmorgon. Har just gjort i ordning frukost och ska nu se ett biggest loser. Gött. Sen ska jag läsa i min bok, kanske i badkaret, vem vet. Limpa slutar just före 12 så då ska vi gasa med bilen och handla mat för nästa vecka och sen kör han mig till skolan.

Vi har klinik iadg så det blir till att öva och finslipa på de olika teknikerna. Min partner för dagen kommer vara Melissa. Kul! Tror dock inte vi kommer hålla på till kl 17 som det står på schemat. Vi slutar nästan alltid en timme före utsatt tid på dessa lektioner, och på fredagseftermiddagen blir denna timme lätt två. :P

Denna veckan jämmfört med förra har gått superfort. Förra kändes som att det var måndag hela veckan, det tog aldrig slut. Denna däremot känns som att det vart fredag på en dag typ. Kan ha att göra med att vi bara gått halvdaga (om en det) och att jag var ledig på tisdagen. Gött är det iaf!

Nu biggest loser!


RSS 2.0