Åhhh hå hå hååå

Har vart på punch out med Malin idag efter skolan. Det är ett boxningspass på IKSU där man jobbar två och två. SÅ JÄKLA KUL!!

Åh är helt euforisk och uppe i varv.

Man vet att det är bra när man är helt död bara 5 minuter in i passet. Uppvärmningen där man skulle springa på alla 4 fram och tillbaka i rummet var sjukt jobbig och satte liksom ton för resten av passet. Under en övning sa jag 'vänta jag måste vila lite. Jag håller på att spy' varpå Malin svarade ' bra för det har börjat svartna för mina ögon' hahaha.

När passet var över berömde instruktören alla för hur duktiga vi var som klarat detta extra jobbiga pass som han testade för första gången idag. Han hade dubblat på alla tider för intervallerna och hade extra jobbiga övningar. Kul att det var just det passet vi valde att dyka upp på... Verkligen kul....

Detta kommer vi absolut gå på igen då det var det roligaste jag gjort på lääänge.

Nu ska jag belöna mig med ett dopp i badkaret och ett doftljus som luktar choklad. Linus är bjuden på middag och bowling så jag har det lugnt och skönt här.

Over and out!


Prommenad

Är i Umeå denna veckan. Började dock i Luleå i måndags med utbildning för jobbet: Tobaksfri duo. Väldigt intressant. Så nu vet jag ALLT om rök och snus och vattenpipa. Vill ni ha motivation att sluta (och det VILL NI!) så är det bara att fråga mig :P
 
När vi var färdig tog jag bilen och gasade ner till Umeå och fick äntligen träffa Limpa igen <3
 
Annars då, skrev hemtenta igår på förmiddagen och gjorde en annan uppgift på eftermiddagen. Nu har vi typ INGET kvar förutom att se en film och skriva om den. Hahah piece of cake. 
 
Idag ska vi träffas kl 9 på skolan och skriva mer på hemtentan och sen kan vi förhoppningsvis skicka in den. Varför är jag då vaken redan nu?? Jo jag ska hinna med en morgonprommis innan vi träffas tänkte jag. Men först frukost!
 
Heeeeej råååå!
 
Tobaksfri duo

 
 
Startar ofta dagen med denna lyxiga frukost. Gärna med en kopp te till.
 
Dock inte helt nöjd över mitt val av en prommis över att sova en extra timme. 
 
 

Kära tomten

Jag önskar mig bara en sak (eller fler, beror på hur man ser det) till julen: Presentkort.
 
Jag önskar mig bara massa sportgrejer egentligen vilket kan vara svårt att veta storlekar, färger och märken på. Så med presentkort får jag det jag "behöver" plus att jag får nöjet att stilla mitt shoppingsug när jag går i butiken.
 
Intersport och Stadium funkar fint för mig då det är där jag köper det mesta av mina grejer. Vill man istället sponsra en internet-shopping-spree på Zalando eller sportamore blir det svårt med presentkort tror jag så då mottages valfri summa kontant som ett bidrag ;) 
 
Första inlägget på länge och det blir ett av de ytligaste i min bloggvärldshistoria. Känns ju skön.....t
 
 
 

Linus

Mitt hjärta och andra hälft fyllde år i onsdags. Jag befann mig tyvärr i Kalix då och kunde inte vara med och fira. Så idag har vi kört ett försenat firande med massa fika och goda vänner. Hade sagt på skoj innan att vi skulle ha minst 5 sorters fika. Sen när vi dukade upp idag hade vi mer än det. Vi bjöd på kolakakor, chokladkolakakor, brownie, kladdkakemuffins på vitchoklad, dumlekakor och vinbärskaka.. Totalt sex sorter. Göttigt!

Förutom fika har Linus också fått sin present av mig. Han fick en juicepress som vi testade till frukosten. SJUK lyxigt med färskpressad juice. Redan en favvo.

Kvällen har vi spenderat några hus bort på språkgränd hos Hanna och Viktor med tapas knytkalas. 7 pers och en himlars massa mat. Gott och mycket trevligt. Dagen och kvällen får fem av fem toasts!


Äpple??

Vill börja med att säga följande: Jag älskar mina nya brills. Känner mig faktiskt jäkligt snygg i dom. Så det så.
 
Vill sen fortsätta med ett helt vanligt inlägg. 
 
Datautbildningen idag var bra. Det mesta kunde man men jag upptäckte några saker som jag gör 'fel'. Typ, man ju kan göra så... men de e ju inte rätt! :D Efter vi hade slutat passade jag på att hälsa på Lisa från klassen som jobbar i huset där utbildningen är. Jättekul att se hur hennes arbetsplats ser ut och snacka lite skit. Vi hade båsen brevid varandra på studentkliniken och jag måste erkänna att jag saknar henne ibland. Vi hade väldigt kul åt allt och alla. :P 

Kom hem till Kalix igen kring 18.30 och var ganska mör så jag slängde i mig middag och la mig sen och såg ett avsnitt Revenge på Viaplay. Framåt 21 tiden fick jag för mig att jag skulle öva på akvarellmålningen så jag packade fram alla grejer och nedan har ni resultatet. 
 
Sjukt hur man har en bild i huvudet och tycker att man vet hur man ska göra och sen blir det bara skit som fastnar på pappret. Akvarell är svårt och grejen är att man INTE ska pilla och försöka justera, det blir vad det blir liksom. MEN tror ni jag håller mig till det?!?! Nope. Jag pillar och pillar och torkar och blöter = förstör mer. Väldigt frustrerande, spec när jag veeet att jag inte ska göra det. Men som ni vet: övning ger färdighet.
 
Eller som dom säger på morgonpasset... Ge det ett år
 
 

Morotsbröd

Bakade ett supergott bröd igår. Receptet har jag snott härifrån. Perfekt som frukostmacka. MmmMmMmMmMmmm!
 

Du behöver:
25 gram jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
1 stor morot, riven
1/2 tsk salt
3 dl ekologiskt vetemjöl (+ extra till utbak)
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
3 dl ekologisk rågsikt

Linfrön, havrekli, solrosfrön, hackade nötter, hackad torkad frukt eller vad du nu gillar.

2 st avlånga bakformar plus baklåtspapper

Gör så här:
1. Rör ut jästen i vätskan och rör sedan ner den kalla gröten, riven morot och salt. Rör om ordentligt.

2. Häll i frön, kli, frukt och nötter efter smak och börja efter det att arbeta ner mjölen. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa i en timme.

3. Sätt på ugnen på 275 grader. När brödet har jäst klart häller du ut degen på en mjölad bakyta och arbetar in lite extra vetemjöl så att degen går att hantera.Dela upp degen i två lika stora delar och forma till korvar som passar i bakformarna. Placera bakplåtspapper i formarna och lägg i dina degkorvar.

4. Täck över med bakhandduken igen och låt jäsa i en halvtimme till.

5. Skjutsa in i längst ner i ugnen och låt grädda på 275 grader i 10 minuter.

6. Sänk därefter värmen till 200 grader och låt grädda i ytterligare en halvtimme. Kolla om brödet är klart genom att knacka på det (det ska vara hårt och låta lite ihåligt). 


Kalix

Förra veckan var väldigt effektivt. Jag och brudarna fick massa skolarbete gjort så nu är vi typ färdig med allt. Har några saker kvar att fila på men allt det jobbiga arbetet är klart och betart! Så jäkla skön....t. Har gått mycket bättre och lättare än vad jag trodde. Men så har det vart varje ny kursstart. Man får panik när man hör vad som ska göras och kraven för att bli godkänd på kursen. Sen när kursen är slut har man ju inte gjort nått tycker man?!? Haha.
 
Nu är jag återigen i Kalix för jobb. Denna gången stannar jag bara 1 vecka för nästa vecka är det föreläsnings/inlämningsvecka igen. Sista obligatoriska veckan före nyår. Idag och imorgon ska jag på kurs i Luleå. Ska få gå igenom hur datorn fungerar ordentlig. Kommer bli skönt då det är den som gett mig mest huvudbry sen jag började jobba. Patienter, nema problema, men datorn...... Sen jobb ons tors och på fre åker jag hem igen.
 
Har förresten skaffat mig nya glajor. Har inga nya bilder så ni får se igen frånnär jag provade dom i affärn. Känner mig än så länge mycket nöjd.
 
 

RSS 2.0