Carola

Min enda idol som jag nånsin haft är Carola. ÄLSKADE henne när jag var mindre!


Hade ett inspelat vhs-band från hennes 10 års jubileum som artist som jag och min granne Ida kollade på i stort sett varje dag. Detta klippet visar  första minuterna av detta programmet. Kan alla låtar utantill fortfarande. Detta mina kära vänner är nostalgi på höööög nivå.


Tack Olof för att du påminde mig om denna!


Måste visa detta klippet också. Jag tyckte att hon hade världens vackraste klänning här.Åh jag dog lite varjegång jag såg den. Min högsta dröm var typ att ha en sån.

Blod

Efter tentan gick jag till blodcentralen och lämnade blod för första gången. Idag stack hon inte snett i venen så jag slipper nog blåmärke denna gången.  Fick veta min blodgrupp när jag skulle lämna, har O-. Tydligen rätt ovanlig. Jag kan ge blod till alla men kan bara ta emot O- själv. Vid olyckor och andra akuta fall där man inte vet vad den skadade har för blodgrupp är det mitt blod man ger först.

Ouch!

Får välja en pressent när man lämnar blod.

Jag valde två par sockar. Perfekt nu på hösten!

torsdag

Kemin gick som jag förutspådde. Ligger på gränsen till godkänt men om det är över eller under har jag ingen aning om. Försökte räkna lite poäng medans jag skrev provet för att se ungefär hur jag låg till. Då fick jag 2 poäng över godkänt men det är ju förutsatt att jag har svarat rätt :P Så nu är det bara att vänta och hoppas.

Sen fick vi tillbaka tandanatomi tentan idag också. Ett poäng från alla rätt. MOHAHAHA! Är jag inte bäst så säg?! Lite surt dock att jag inte kunde spika den när jag ändå var så nära. Men det viktigaste är ändå att jag klarar godkänt.

Wish me luck!

Kl 9 börjar tentan. Jag är ännu mer nervös nu än igår. Återkommer med resultatet sen.


Tentaplugg

Kemitenta imon! Nervös, men bara jag får godkänt är jag nöjd. Om det så bara är med en halv poängs marginal. Detta är den andra tentan vi ska ha men det känns som att det är den första. För från dag ett har alla (lärare och elever) bara tjatat om denna och att den kommer vara så svår. Så det är som den här man har fokuserat på och lagt mest energi på. Har vart väldigt mycket att läsa in på kort tid och när man som jag inte har läst kemi på gymnasiet så har det vart jobbigt och segt. Men jag känner nu att jag ändå har någorlunda koll på läget. så det ska nog gå vägen.

Första tentan vi hade kändes som rena barnleken jämfört med denna så den räknas knappt som tenta tycker jag :P Var tandanatomi som första handlade om och den får vi resultatet på imon efter kemitentan. Ska bli kul att se hur det gick. Bara för att jag just sa att den var så lätt kommer jag väl ha kuggat, haha.

Efter skolan ska jag stanna kvar och lämna blod för första gången. Ska bli spännande och kul. Måste försöka få med mig nån som håller mig sällskap så jag slipper bli så nervös. Hatar ju sprutor och nålar som ni vet.

Nu ska jag repetera lite kemi och sen sova.

Saknar..

..alla där hemma!
Från min födelsedag i år.

tisdag

Idag hade vi, som alltid på tisdag, lektion i labbet. Fick öva på att göra fyllningar och sedan putsa dem så de ska vara släta. Förra tisdagen gjorde vi på framtänderna och idag fick vi öva på tänderna lite längre bak. Det är superkul att få göra lite praktiskt men det tar tid. Haha en tand tar typ en timme. Haha, tänk om vi hade övat på riktiga patienter. Dom hade ju hunnit få kramp i käken innan vi hunnit ens halvvägs :P


När vi var klara med första tanden fick vi veta att vi kunde få göra vår examination på puts om vi kände att vi var redo. Självklart tog jag denna chansen och fick godkänt (så klart). Kändes skönt att veta att man kan det :) Och som pricken över i får jag ledigt från denna lektionen nästa tisdag. Då ska nämligen de som inte gjorde 'provet' idag göra det och då är det bara onödigt att jag sitter där och ugglar. Så nästa tisdag får jag SOV MORGON!!! Mohaha, lyx för en student.


Efter lektionen gick jag och Nicole (och senare även Malin) till biblioteket och satte oss i solen för att plugga. Riktigt varmt mot väggen när solen stekte på. Många som satt i linnen och t-shirts som jag skrev tidigare. Satt där till ungefär 16 och sedan gick vi hem.


Nu är jag trött så nu ska jag sova. God natt!

 


Utsikten från vårat pluggbord.


 

Stora fönster som hjälper till att höja värmen.


Nicole är ta mig tusan sötare än socker!!!

Sitter ute i solen och pluggar. Hur varmt ...

dsc01872 (MMS)

Sitter ute i solen och pluggar. Hur varmt o skönt som helst. Många sitter i bara linne o t-shirts. Gött o leva ibland.


Plugg

Satt hela eftermiddagen på biblioteket med våra böcker och pluggade. Känns bra att jag tog mig iväg trots att det är söndag. Ska försöka sitta kvar efter skolan imorrn och sen är vi lediga hela onsdagen så då blir det också plugga för på torsdag har jag kemi tenta. :O Ahhhh panik! Känns inte som att jag kan det ordentligt så det blir att hårdplugga hela veckan.

Jaja nu ska vi lägga oss så vi orkar upp imorrn. Gnatt!


Om man har tråkigt...

.. kan det bli så här.

Jordgubbar

Finns det nått bättre än att stiga upp på morgonen, gå ut i landet och plocka små, röda, solmogna jordgubbar och lägga dom i filtallriken?! Nja det är tveksamt.

Det är nått alldeles speciellt med jordgubbarna här uppe i norr. Måste ha att göra med solen som skiner nästan dygnet runt. Dom blir söta och när man odlar hemma blir dom även fulla av massa go smak.


Nu ni...

.. ska jag bara plugga, plugga, plugga hela dagen. Sen ikväll ska jag till Kristina och mysa. Vi tänkte se Grey's anatomy och snacka skit. Så som sig bör en söndags kväll. Ska försöka hinna med en joggingrunda oxå så jag inte slappar ihop helt.

Men först frukost!

Sugen!

VILL HA!!!!!!!!!
Snart har jag förhoppningsvis en av dessa.

Segdag

Har haft en riktigt seg dag idag. Har bara legat i sängen och sovit, sett tv, pluggat, sovit lite mer. När jag vaknade imorse kände jag mig ful, flottig, svullen, blek, arg, ledsen och allmänt deppig. Så ni kan ju gissa vilken tid på månaden det är. Men efter en hel dag av ingenting sa Limpa att jag är fin och att han älskar mig, sen tog han med mig på en joggingrunda och nu när jag har duschat, smörjt mig med brun utan sol och käkat lite känner jag mig som mig själv igen.

Nu ska vi ta en kvällsmacka och sen blir det film tills vi somnar. Imon ska jag gå till bibblan och sitta där och plugga. Lite mer effektivt att sitta där.

Gammal bild

grönt


Fredags mumma

Firar veckoslutet med hemmagjorda hamburgare, coleslaw och potatis. Till efterrätt blir det glass.


Nya grejer

Blev inte nån löprunda. Limpa skulle på innebandy och jag vågar inte springa ut själv när det är mörkt. Så istället gick jag en promenad på ca 6,5km med Kristina. På mig hade jag mina nya 'dojjor' från Reebok. Ni vet dom i rumpreklamen. Jättesvåra att få tag på, jag och Malin var på 3 affärer innan vi hittade dem. Men nu är de alltså mina. Och jag måste säga att det känns i vaderna när man går, vet inte om jag kände nått särskillt i låren eller rumpan men absolut i vaderna. Sen köpte jag ett par röda träningsbyxor också.



Har även skaffat mig en ordentlig skolväska
Adidas är min  och Fred perry:n är Limpas. Men vi kommer nog bytlåna ibland.

Happy torsdag


Ännu en dag avklarad här i umeå. Denna veckan har gått sjuuuuukt fort. Imorse var jag helt inställd på att det var måndag, max tisdag, osså var det torsdag. Härligt! Nu har vi just käkat middag så nu ska vi chilla en timme och sen ska vi ge oss ut på en löprunda. Har haft ledigt från löpandet två kvällar nu så det är dags att sätta igång igen.

På tal om träning, efter skolan idag åkte jag och Malin in till stan och köpte lite nya träningsgrejer till mig. Ska ta några bilder så kan jag visa sen ikväll.

Röda toner

Fler bilder på temat Höst.


Dagens lunch

Tentan idag höll på från kl 8-10, men jag var klar efter 40 min. Sen hade vi nästa lektion kl 14, så då cyklade vi ner på stan och käkade lunch. Idag vart det Sushi, så jäkla gott! Mumma för magen.


Höst

 



Kemi

På kemin idag fick vi göra våran egen tandkräm. Haha en blev asäcklig, men det var kul att se lite av vad som är i tandkrämerna man stoppar i munnen varje dag. Sen fick vi göra nå tester med vaniljkräm och saliv.

Tandkrämen

Vaniljkrämsmuggarna

Lottas

Just hemkommen från Nicoles födelsedagsmiddag. Hon fyllde år i måndags, men p.g.a tentan vi hade imorse valde vi att vänta med middagen till idag så att vi kunde plugga ordentligt inför tentan. Så idag efter skolan gick vi på Lottas här i Umeå. Det var Nicole, Malin, jag och Theresia. Så mysigt! Hon fick en Asti cinzano och ett pressentkort på Systemet av mig och Malin och en pepparspray av Theresia. Perfekta pressenter för en nybliven 20 åring ;)

Det var jättebra mat och det fanns mycket att välja på, allt ifrån plankstek till fish and chips. Haha dom hade även sniglar, men det vågade vi inte testa idag, får bli vid ett senare tillfälle. Det var en pub så dom hade många olika öler att välja på men som dom tjejer vi är drack vi vin.

Mycket trevlig och lyckad kväll. Måste göras igen, även om det kommer bli svårt när man lever på tight student budget. Men det får det nästan vara värt för några timmars kvalitets tid med varandra.

Dagen till ära hade jag läppstift på mig.
(Ursäkta den dammiga spegeln)

Sommaren -10

 

 

 

 

 


Saknar sommaren!


En dag i labbet

Idag fick vi göra fyllningar på våra testdockor. Sen fick vi öva på att slipa fyllningarna så att dom skulle vara släta. Kul att få varva alla föreläsningar och allt pluggande med lite praktiska övningar. Bilderna är tagna med mobilen då jag glömde ta med kameran idag igen, så ni får ursäkta om dom är suddiga.


Övningsdockan

Våra snygga skyddsglasögon

Nicole övar

Jag och min fina hållning.
(Måste be om längre byxor, mina är alldeles för korta)

reflexväst

Har införskaffat en reflexväst. Man vill ju inte bli överkörd när man är ute och springer på kvällarna. Varken av bilar eller cyklister. Dock märkte jag idag, när jag prövade den för första gången, att den är one size som verkligen ska passa ALLA. Haha den är as stor och går inte att reglera den så den blir mindre. Nåja bättre än inget iaf.

Nu har vi vart ute på en runda, 4 km idag igen. Vi har mätt ut så att vi har några olika rundor att välja på. På det sättet blir inte kroppen van med en viss runda, och då får man ut mer av träningen. Sen blir det ganska mycket roligare när man inte ser samma sak varje gång.


Smördeg + Hallon =

Måndagsmys!
Tog en smördegsplatta och la massa frysta hallon på. Sen tog jag ½ tsk socker och ½ tsk vaniljsocker uppe på. Efter 12 min, i mitten på ugnen, i 175 grader var det sedan klart. Perfekt efterrätt, snabb, enkel och inte allt för sliskig.
Speglades i ugnsluckan när jag satt och väntade på pajen.

Varvet

När jag kom hem idag låg denna tidningen och väntade på mig i hallen. Den får man om man ska springa göteborgsvarvet. Perfekt att den kommer nu som en liten peppning till att ta tag i det där med träningen. Det är mer än 8 månader till nästa varv men det är bra om man kan hålla konditionen igång så det inte blir allt för kämpigt sen mot slutet.


Har vart duktig på att springa nu senaste veckan och med min deal som jag gjort med mig själv kommer jag förhoppningsvis bli ännu bättre. På veckorna kommer jag springa kortare pass på 4-6 km och på helgerna ska jag försöka springa lite längre kanske 1 mil. Vi har ett elljusspår alldeles bredvid här där vi bor som är perfekt att springa på. MASSA backar och många kurvor och svängar. Ska försöka lägga in ett intervallpass i veckan där jag springer i branta backar. Får de hur det kommer gå :P



Plötsligt händer det

Jag hade ställt in mig på en riktigt tuff dag med kursstart i cellbiologi. Skulle dessutom ha en heldag i ämnet, först kl 8-12 och sen kl 13-15. Detta är ett ämne som bara ska tryckas in i hjärnan med läsa, läsa, läsa och nån föreläsning. Inget praktiskt, inga övningsuppgifter att göra på lektionerna, inga grupparbeten utan bara lyssna, anteckna och sen läsa hemma. Jobbigt alltså!

MEN

När vi kom in sa läraren direkt 'Jag ser att dom planerat in 6 h idag. Det är lite väl saftigt, det orkar ingen'. Så vi fick sluta kl 12. NICE! Och på en måndag, sånt händer bara inte. Måndag är ju den värsta dagen ever!

Det är som i trissreklamen 'Plötsligt händer det'.


Deal

I väntan på valresultatet gav jag mig ut på en löprunda med Limpa. Blev 4 km i den kyliga kvällsluften. Riktigt nice!

Jag gjorde en deal med mig själv igår när jag var ute och sprang. Jag ser ganska mycket serier på datorn ex Biggest loser, Project runway m.m. Detta bidrar inte till mitt mål att bli mer hälsosam och vältränad. Så för varje avsnitt av en serie jag vill se måste jag springa 2 km. Så om jag vill se två avsnitt Project runway måste jag springa 4 km. Detta gäller alla serier som är upp till 1 h/avsnitt. För serier som är längre än 1 h/avsnitt måste jag springa 3 km , ex Biggest loser, som är 1 h 30 min/avsnitt. Och jag måste ha sprungit innan jag ser. Annars blir det nog lätt att man väntar till 'senare', och vi vet alla att 'senare' betyder aldrig.

Jaja, nu ska vi ställa fram kvällsfikat och se valvakan.
Gammal bild.

solen skiner

Har underbart väder här idag. Bild tagen nyss från våran balkong.


kolakakor

Dessa ligger just nu i vårat kök och luktar helt himmelskt!


Dagens to do

Ska ta en sväng hit sen idag för att plugga några timmar.

Men det får bli först på eftermiddagen. För nu ska jag baka, sen träffa Sofie och kl 15 ska jag hem till Theresia och fika. Ska försöka klämma in en löprunda där nånstans oxå :)

 

Fullt upp som vanligt.



Spenderarbyxorna åkte på

Idag har vi haft en pluggfri dag så vi har gått runt på stan och sen åkt ut till ett Intersport som ligger lite utanför stan. Har hört att det är det största sportvaruhuset i norden. Sant eller inte, det var helt sjukt stort iaf och ALLT fanns där. Dit kommer vi absolut åka igen. Här kommer bilder på vad vi handlat idag.

I min påse:
En blå kofta med snygga detaljer från Vila



och

Två par örhängen från Pilgrim.



I Linus påse:


Snygga kostymbyxor från Tiger of Sweden.

Fint värre

Fin-sittning var det han skulle på, och fin var han innan han gick. Min kille! Kan inte fatta det ibland, hur tur har jag haft som fick träffa denna underbara man!?


I oktober har vi vart tillsammans i 4,5år. Helt sjukt!

Saturday

Lördag kväll, Limpa är på fin-sittning och jag sitter som vanligt här hemma helt själv i mjukisoutfit och jäser i soffan. Looooonely, I'm so looooooooonely :'(

Haha ne, det är inte så illa som det låter. Jag gillar att vara hemma själv och vem älskar inte sina mjukaste, slitnaste, gosigaste mjukiskläder??!?! Och i soffan kan jag jäsa med hur gott samvete som helst för Limpa hade glömt plånboken hemma så jag fick gå ner till skolan med den. Då slog jag två flugor i en smäll och drog på mig springkläderna och passade på att springa en runda när jag ändå var ute.

Nu när jag duschat ska jag baka för första gången på länge. Nått riktigt gott ska det bli, för min kära Sofie är i stan och ska komma och hälsa på oss imorgon. Sen, när vad jag än ska baka står i ugnen, ska jag även göra lite matlådor så vi har till nästa vecka. Fullt upp som ni hör.




Gamla bilder på mig före några rundor.



lillkillen

Denna lilla kille har suttit utanför vårat hus nu i en vecka. Det ligger ett dagis på andra sidan vägen så det måste vara nått litet barn som tappat honom på väg till/från dagiset. Han ser så liten och ensamen ut där han sitter.

 


Fredagsmyyyys

Nu står Limpa i köket och gör denna köttgrytan, fast istället för ris ska vi ha ugnsrostade grönsaker. Blir kanske nått vinglas oxå, det är ju ändå fredag.

Sen tar vi efterätten, banan med mörk choklad i ugn, framför Biggest loser. Man känner sig lite bättre när man äter onyttigt framför det programet, för då kan man alltid tänka 'Men så där långt skulle jag aldrig låta det gå'. Haha det gäller att se fel hos andra och blunda för sina egna om man vill må bra;)

Idag när finaste Linus kom hem hade han med sig en ros till moi. Han kan då det här med att charma mig sönder och samman. <3


En vanlig onsdag

Har spenderat kvällen med att först spela Sims i nån timme, sen pluggat.

Linus sitter och drar tänder ur Gösta så får jag säga vart den ska sitta i munnen och vad som utmärker just den tanden. Kul, och känner att jag kan det ganska bra nu. Det är framtänderna där nere som ställer till det för mig ibland då dom är så lika men innan onsdag ska det sitta. Hann även med lite kemi innan vi gav oss ut på en löprunda. Vi har just kommit hem från rundan och duschat, så nu blir det Biggest loser och mys hela kvällen fram till läggdags.


Har har ni sveriges blivande Tandhygienist...

dsc01855 (MMS)

Har har ni sveriges blivande Tandhygienist elit. Det är nu det börjar. Första dagen på lab.


Citrondryck

Till maten idag gjorde jag egen citrondryck. Tog mindre socker än det stod i receptet, ändå blev den ganska söt. Men om man bara blandar ut med extra vatten så blev den perfa som matdryck, och säkert nyttigare än köpes juice eller saft.


Detta ger ca två liter färdig dryck.
Den blev ganska söt så kanske  två och en halv liter när man späder ut den.

Utsikt

Detta är utsikten från högsta våningen på skolan. Det är den våningen där vi har de allra flesta lektionerna. Helt underbart att sitta där uppe och äta lunch under en solig dag då man ser ut över hela stan.



dinner

Senapsmarinerad fläskytterfile, ugnstekta grönsaker och brunsås med champinjoner.


cute overload

Jag har alltid älskat rasen Bullterrier och tänkt att när jag väl har råd och tid för en hund så blir det en sån. När jag började på folktandvården träffade jag Linda som som har några Bullterriers hemma. Har tack vare henne kunnat ställa frågor och få mer info om rasen och har då insett att dom är perfa för mig.

Medans jag jobbade med Linda fick jag veta att en av hennes hundar skulle få valpar nu till hösten, och för 4 veckor sedan kom dessa 8 små underverk. Igår fick Linda hem dom till sig så det var ju så perfekt att vi var hemma just denna helgen av alla.

Vi har alltså idag, innan vi drog till Umeå, åkt hem till henne för att se dom små liven. Så söta, så gosiga, så små, så fina, så vackra, så underbara. Ville bara lägga mig ner där mitt i högen och mysa järnet, men fick nöja mig med att hålla dom i famnen en och en. Linda undrade om vi hade nån favvo med det var omöjligt att välja, dom var alla så fina och mysiga.

Är jättesugen på att åka dit och köpa en av dom på en gång men inser själv att jag måste ha ett jobb innan jag kan ta hand om en hund. Men om 3 år, då är det jag som åker till Linda och hennes kennel och köper mig en liten valp. ÅHHHHHH kan inte tiden bara snabbspola sig dit?!

 


Lördag - middagsmys

På kvällen blev jag bjuden av Samuel och Linnea på en supergod trerätters middag. Snälla som dom är bjöd dom även oss att sova över där efter en liten sväng till Valhall där vi mötte upp Linus. Super mysigt att bara umgås och ha det trevligt. Tack tack till er båda.


Förrätt: Toast med räkor, avockado och rom.

 

Varmrätt: Älgstek med hasselbackspotatis och rödvinssås

 

Efterrätt: Glass drink

 

Vackra Linnea

Moi

Cute!


Lördag - PGIF

Efter Coop åkte jag och kollade när Limpas lag spelade den sista matchen för denna säsongen. Dom vann inte bara matchen utan blev även seriesegrare. Detta stog iofs klart redan för två veckor sen, men det firades igår. Deras lilla men ack så hängivna fanclub på tre pers hade med sig banderoller, plakat, bengaler och en massa, massa sånger. De höll låda och hejade på sitt lag under hela dagen och även kvällen kan jag tänka mig. Efter matchen blev hela laget bjudna på middag och firandet fortsatte hela natten lång.

Har vart roligt att se detta laget spela under säsongen då det inte har varit viktigast för dem att vinna utan att istället ha kul. Vinnandet var bara en bonus :) Så nästa år kommer PGIF att spela i division 5.






Världens snyggaste seriesegrare nersprutad i champange.


Lördag - ärenden på stan

Började dagen med att åka in till stan för att köpa blommor till ma och pa som tack för all hjälp dom gett oss i samband med våran flytt. Helt ovärdeligt för oss så det blev blommocr och riktigt fin kvalitets choklad.




Sen gick jag till coop och hjälpte mina kära kollegor Linda och Sofie, från folktandvården, att ragga folk till deras 'monter'. Det var nämnligen internationella munhälsodagen igår, så dom fick stå hela dagen och informera om hur man sköter sin munhygien och även slå ett slag för det fin fina vattnet vi har här i Sverige.


Hörrni!

Glöm inte att kika in HÄR.

Fick hjälp av Linnea igår med att fixa designen på den bloggen.
Hon är allt en riktig pärla.



Ordning och reda

Nu jäklar hörrni ska det bli ordning på mig och mina papper. Var på akademibokhandeln idag och inhandlade lite grejer som förhoppningsvis kommer göra min höst lättare.


1. Mjukt pennfack
2. 10st plastfickor i olika färger
3. Kalender med h planering
4. Träningskalender
5. Arkiv till pärm
6. Små post-it lappar att ha i böcker
7. Blyertspenna till tentor
8. Markeringspennor
9. Mjuk pär som är lätt att ha i väskan för alla papper vi får på lektionerna


Hemma igen

Bion var rolig. Tyvärr var det inte lika mycket utanför-skärmen-effekter som jag trodde det skulle vara. Men det var ändå coolt att få lite djup i bilden. Och handlingen var ju bra så det gjorde inte så mycket. Fick skratta högt någgra gånger och satt mest och smålog hela tiden. Var trevligt att hänga men tjejerna utanför skolan oxå. Definitivt nått vi kommer göra igen.

 

Nå ja nu måste jag sova, har åkt på en rejäl förkylning. Både halsont och snuva :( Men med några timmars sömn blir det nog bättre.

 

Körde blå ögonskugga idag för att piffa till det lite extra.

 

Jag och fina Malin i våra goggles.


Bio

Herregud vad jag var trött imorse. Håller på att blir sjuk så jag sov inte många timmar inatt. Har ont i halsen, rinnig näsa och som pricken över i lite lite liiiite feber. Har nog snurrat många varv i sängen under natten. Vi skulle gå i skola från 8-17 idag men vi vart klara extra snabbt så jag var hemma före 16. Härligt.

Nu håller vi på med middagen, sen ska jag plugga nån timme innan jag beger mig ner på stan. Vi är ett gäng tjejer som ska på bio ikväll. Blir Toy story i 3D. Har aldrig vart på 3D bio så det kommer bli en häftig upplevelse. Sen har ju även filmen fått fin fina betyg vilket inte gör saken sämre.

Nå det var la allt för idag. Hörs!

<3

Har skrivit det förr och nu skriver jag det igen. Älskar denna karln! Ingen är så snäll, go och fin som honom. Ingen är så cool, tuff och häftig som honom!

 

(Ja, det finns bara suddiga bilder på oss.)

 


Hallåååå!

Nu är ni så där dåliga på att kommentera igen.  Come on! Berätta vad som händer där hemma i kalix eller vart ni nu är, säg till om jag skriver för mycket/lite om nått, berätta ett skämt/pinsamhet, fråga nått, håll med mig, håll inte med mig... Vad ni vill, and do it now!

Blir roligare mig om jag vet vad och hur ni tänker :)

Bild tagen i maj.




Minipriroger

Gjorde prioger till middag idag. Blev 4 stora och en del små av degen som vart över. Perfekt 'nattamat' till Limpa när han kommer hem inatt.

 

JA, som vanligt är han på galej med sin klass och jag sitter här själv. Men jag klagar inte, får mer pluggro när han är borta. Och ju mer jag pluggar nu desto mer ledig kan jag vara i helgen när vi ska till kalix. Så han får vara borta hur mycket han vill :)

 


Aoowui!

Har fått nån liten blödning från där hon stack mig i armen igår på blodcentralen när dom skulle ta blodprover.  Hon missade första gången så hon fick sticka två gånger och gräva runt lite så det kan vara därför. ;) Ville bara visa detta för er mina kära läsare då jag idag inte har mycket annat att rapportera om.



Over and out!

Btw

Tog inte bara blodprov för att bli blodgivare idag. Fick även våran första spruta av tre mot Hepatit. Båda togs på samma arm så nu ser jag ut som en sprutnarkoman med alla stickhål. Innan jag är klar här i Umeå om tre år kommer jag vara botad från min spruträdsla kan jag lova. Fatta bara när vi ska öva att lägga bedövning på varandra sen. Haha omg, längtar inte dit alltså.

Nå nu ska jag sova så jag orkar upp imon. Gnatt!

Sallad

Dagens middag blev, på Limpas initiativ, kycklingsallad med vitlöksdressing. Riktigt gott! Och det vart över nog mycket för en matlåda till oss var för lunchen imorrn.

Är så kul att laga mat, för att jag och Linus är för det mesta duktiga och gör allt från grunden. Som när jag för någon dag sen gjorde egen tomatsalsa istället för att köpa färdig på burk när vi skulle äta tacos. Förra veckan gjorde vi egen guaccamole med färska kryddor och råvaror istället för kryddmix till kvällsmat. Vi gör alltid våra egna marinader, köper sällan färdiga köttbullar, bakar det mesta brödet och ALLT fika själv.

Gör man det mesta själv blir det både billigare och hälsosammare. I färdiga såser och kryddmixer finns det oftast massa E-ämnen och konserveringsmedel som kroppen inte mår bra av. Plus att det blir godare och man får mer smak när man använder färska råvaror istället för torkade kryddor.

Nog tjatat, ni fattar säkert. Här kommer iaf bilder på maten.


Ett tips till alla!

Idag hade vi 2 timmars lunchrast. Då passade vi på att gå ner till blodcentralen och anmälde oss som blodgivare. Enkelt sätt att hjälpa till. Jag som är sprut och nålrädd ser detta som en utmaning och det jag får utstå under några sekunder just före sticket kan jag mer än gärna ta om det kan hjälpa till att rädda liv.

Har folk i min närhet som lever tack vara blodgivare så det känns ganska självklart att bli det själv. Det man kan fråga sig är varför jag inte blivit det tidigare bara. Men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Så nu är det bara att hålla tummarna för att mitt blod blir godkänt så får jag lämna första gången om två veckor.

Jag vill uppmana alla, som kan, att göra detta. Det tar inte nå mycke tid, det kostar inte, du får hjälpa andra, man får lite fika och en pressent. Så do it!


Ahhh

Det är nått med änderna i den här staden. Dom är ute efter mig! Idag när vi hade rast gick vi ut och satte oss på några bänkar. Tror ni inte det kommer en hel drööös men änder som kutar fram och tillbaka mellan bänkarna för dom tror dom ska få mat? Jorå. När jag väl skulle filma när dom stog där och stirrade blodtörstigt på mig, nå då blir dom 'så snälla så' och går iväg.


Tro mig, imorgon när jag går till skolan kommer dom stå bakom nått hörn och vänta på mig. Sen kommer ni aldrig mer höra nått från Lovisa... ever again!



Gösta, 52.

Här är min nya träningspartner. Han heter Gösta, är 52 år gammal och kommer från Kyoto, Japan. Han ska lära mig allt om hur tänderna ser ut och vart dom sitter.

Han är snäll nog att låta mig dra ut och sätta tillbaka tänderna hur många gånger jag vill. Han gnäller inte, han kritiserar inte, han har perfekta felfria tänder och framför allt han blöder inte massa. Allt man kan önska av en patient ;)



Just fått våra övnings tänder. KUL!

dsc01850 (MMS)

Just fått våra övnings tänder. KUL!


Dags för skola


Early bird

Börjar först kl 10 idag men råkades stiga upp som  att jag skulle börja 8.30. Hehe, så nu sitter jag och kollar ett biggest loser avsnitt för att få tiden att gå. Idag börjar vi en kurs som heter Tandanatomi. Boken är riktigt tjock och dessutom på engelska så det ska bli spännande att se hur jag klarar den kursen.



Mer bilder

Apelsinleken

Ser till att David vet hur gärna jag vill vinna :P

 

Haha fokuserad

 

Tror han 'tappade' den dit ner med flit?! ;)

 

'Kroppsdelsleken'

 

Sen kom 'hand-rumpa' Så här nöjd blev jag då:

Min frilla blev ganska förstörd av denna leken så efter detta körde jag på Björn Borg looken.

 

'Slå ner spikenleken'

 

Mingel


Grönt

Igår hade vi en fest med 3:e terminarna för att fira att första veckan på skolan är avklarad. Alla var tvungna att ha någontig grönt på sig. Tur för mig som har massa grönt hemma.

 

Nagellack

 

Ring

 

Klocka

 

'öronhängen'

 

Linne

 

Ögonskugga

 

Hade även gröna skor men dom glömde jag ta bild på.


Dagens middag

Kycklinggryta med kokosmjölk

+

Mango

=

Dagens middag

 

Och med detta till blev det helt sjukt gott

Hemmagjord het tomatsalsa



Boktips!

Efter att ha vaknat till ett avsnitt Biggest loser ska vi nu gå till IKSU och fixa ett medlemskap. Sen ska jag och min bästa vän och kompis Kristina bege oss ner på stan. Mys hela dagen alltså.

Har hunnit läsa några sidor i min favvobok. Den är så bra, rekomenderar den till alla som har en partner eller bara är kära egentligen. Går bra att låna den av mig om man känner att man är sugen på att läsa den, annars finns den på biblioteket att låna vet jag. Inte bara en tjejbok jag lovar, alla kan lära sig nått från den.


Från baksidan:
Ni älskar varandra och vill visa det men talar ni samma språk?

Att leva tillsammans är underbart men inte alldeles enkelt. Alla vill bli älskade och alla vill ge kärlek. Hur kommunicerar jag kärlek till den jag älskar? Och förstår jag det sätt som min partner uttrycker sin kärlek till mig?
Kanske menar vi samma sak men uppfattar kärlek på olika sätt. I Kärlekens fem språk visar Gary Chapman på fem uttryckssätt för kärlek: ord som bekräftar, tid tillsammans, gåvor, tjänster, och fysisk beröring.


Myser framför tv:n i väntan på Limpa.

dsc01845 (MMS)

Myser framför tv:n i väntan på Limpa.


Biggest loser

Som ni märker är jag en 'No lifer' som sitter ensam hemma denna fredagskväll och bara bloggar och facebookar. Limpa den lilla partyräven är ute med sin klass igen och jag fick inte följa med idag heller. Så nu har jag laddat med lite frysta hallon och några biggest loser avsnitt. Nu ska jag allstå bli superpeppad inför morgondagens tur till IKSU ;)




Dom blir inte bara smalare utan ganska mycket brunare också ;)

Sugen

Sitter och kollar bilder på mitt mörka hår. Som alltid på hösten får jag ett sug efter förändring och då brukar det bli mörkt hår. Fats jag trivs ändå rätt bra med den färgen jag har nu så jag kanske väntar till nästa höst. Annars blir väl Elli galen på mig om vi ska börja nått nytt projekt. :P

Men jag tror att nästa gång jag färgar får det bli lite mer åt det röda hållet. Hittade en bild där ljuset gör att håret ser rött ut och jag tror att det skulle vara spännande att testa.

 

När jag var som mörkast.

 

 

Lite mer åt det röda hållet.

 

Vad tror ni?


Flux

Idag när vi var och handlade passade vi på att gå förbi apoteket och inhandla lite Flux. Måste ju skölja med flour varje dag vet ni. :P Sen hade jag ett paket från Adlibris att hämta ut också och i det paketet låg dessa tre böcker:

 

Kurslitteratur, 'Orofacial structures'. En bok om härskartekniker och min favvo 'Kärlekens fem språk'. Det är en bok jag kan rekomendera till alla som är i ett förhållande. Den är så spot on.

 


Fusk

Min goda frukost imorse. Jag har alltid haft svårt för att käka frukost då maten bara växer i munnen och spec sen jag började dieten och inte kan 'lura' mig att äte genom att ta nått sött. Men idag kände jag att jag inte orkar en dag till med kurrande och magont fram till lunch så jag bestämde mig för att med frukosten ska jag fuska. Så istället för bara hallon i filen tog jag även passionsfrukt och några vindruvor. Man ska hålla sig från söta frukter och bär i denna dieten, men detta var vad vi hade hemma så det fick bli det idag. Nu ska vi och handla så då ska jag kolla vad jag kan hitta för frukt som jag kan ha i utan att bryta mot dieten allt för mycket.

Nåja det var ett långt inlägg om inget alls. You are welcome ;)



guacamole

Gjorde just egen guacamole, alltså ingen färdig kryddmix påse utan själv från grunden. Det vart mist lika gott, hade kunnat stå och dra lite så att smakerna riktigt hunnit blanda sig men annars inte illa. Är bättre för mig att göra min egna då det är så mycket E-tillsatser i färdiga kryddpåsar. Ska försöka undvika det så mycket som möjligt i min diet. Så till kvällsmat ikväll hade vi alltså guacamole, jag tog en ost skiva skar en liten bit brieost och sen maaaaassa guacca. SÅ GOTT!

Sen ska ju stark mat sätta igång förbränningen också och detta innehöll både färsk chili, chili på burk, villök och spiskummin. Så nu kan jag förbränna både med maten och med allt promenerande som jag börjat med sen jag flyttade hit. Jag går överallt, till och från skolan (flera gånger om dagen nu under nollningen), till affären, till stan, till alla nollningsarrangemang... ja ni fattar. Blir väl mindre efter nästa helg då vi vart i kalix och hämtat våra cyklar, men då kommer jag ändå cykla istället för bilen så det är bra det med.

Umeå känns som en hurtig stad, där alla tränar på nått sätt. Vart man än är, vilken tid det än är på dygnet så möter man folk som springer eller powerwalkar. Och cyklandet ska jag inte ens gå in på, ALLA cyklar och det är cyklisterna som styr stan. Detta ser jag som nått bra, jag känner mig jättemotiverad att träna sen jag flyttade hit så imorgon ska jag fixa ett träningskort på IKSU. Sen kan även jag bli en hurtig umebo.

Torsdag

God morgon!

Idag är det nått välkomstarrangemang på campus för de nya studenterna, så vi har inga lektioner förrens kl 13. Hörde att det inte brukar vara nått spec på dessa arrangemang, så jag passade på att ta en sovmorgon. Har vart mycket nytt denna veckan och hjärnan går på högvarv hela tiden för att kunna ta in alla intryck. Men det är ganska angenäma problem måste jag säga, har så roligt hela tiden.

Igår tog 3:e terminarna med oss nya 1:or ut till nydalasjön för grillning och lekar. Kul att få träffa och lära känna dom också. Är jättebra att vi får spendera tid med dom så att vi kan ställa frågor om utbildningen, lärarna m.m. Vi blev även indelade i lag igår och fick uppgifter som vi ska ha gjor före lördag för att samla poäng. Jag är med i det bästa laget med de bästa medlemmarna så jag är 10000000% säker på att vi kommer vinna :P Haha nee rå, men stora chanser tror jag vi har iaf.

Shit, brände just min bacon som jag tänkte ha till frukost. Den var helt svart när jag skulle kolla till den. Ni kan ju gissa hur gott det luktar här nu :P Då måste jag planera om min frukost, fil med müsli låter inte så dumt så det får det nog bli.

Här kommer lite bilder från igår:



Världens ledsnaste nolla.


Grillning


Lekar


'Killer', ni ser på ögonen hur ond den är.


Här vid denna sjön var vi.

Hiss

Vi har världens läskigaste hiss på skolan. Den står aldrig still på någon våning utan är igång hela tiden och går runt, runt. As läskig att åka men ändå så skoj, haha vi åker den hela tiden.


Bilder från dagen

Frukost.


Gräddstuvade kantareller.


Promenad till skolan.



Här är huset där vi håller till.


Efter några timmar i skolan skulle vi käka lunch med lärarna och de som går andra året på en restaurang en bit från skolan. Vädret ute har vart helt underbart idag så vi gick dit, en prommenad som tog ca 50 min.

Nu är jag hemma och ska käka lite innan jag ska ner till skolan igen för mer nollningsaktiviteter.

RSS 2.0