Blåmärke

När jag vaknade imorse såg jag detta fina märke på min handled.

Kommer från de guldarmbanden jag hade på mig igår. Är det inte fint så säg?
Ser ni föresten vart jag brukar ha klockan? :)

Pizza

Jag och Limpa har vart förutseende och köp hem varsin pizza att ha som mat idag. Vi tänkte att denna dagen till största delen skulle spenderas i sängen, and right we where. Har sett Fotboll och hockey, Transformers, delar av 21 och nu ska vi se några avsnitt av Spartacus. Skönt att inte behöva tänka på vad vi ska äta utan bara gå upp och skjutsa in en pizza i ugen och sen lägga sig igen. Haha både slött och flottigt, så ska det va på en söndag :P


Första pizzan har vi käkat till frukost/lunch och nästa tar vi till middag.

Gårdagskvällen

Hade hur trevligt som helst igår. Är så mysigt att vara med tjejerna. Vi var här hemma hos oss och sen drog vi ut på corona där det var gratis inträde om man var utklädd. Såg hur många bra dräkter som helst, var väldigt få som inte var utklädda. Stämningen var på topp och på dansgolvet spelades hur bra musik som helst. Som bäddat för succé.

Tack alla för en toppen kväll!

Jag var grekiskgudinna.

Malin var tjejen i king kong, ser ni hans hand runt hennes mage? Nicole var rödluvan.

Linus var hulken.

Här vart jag uppkäkad av hulken på danceflooret.

Bättre bild på Malins dräkt.

Legogubbarna var asgrymma. Bästa kostymen EVER!

Två legogubbar i kön till corona. :)

dsc01940 (MMS)

Två legogubbar i kön till corona. :)


Håret klart

Tog bara en si så där 2 h allt som allt att få det så här. Nu ska det sättas upp också. Tur man bara gör detta typ en gång om året.


Ser ni?

Helt vitt på 'simhuden' mellan fingrarna.

Brun utan sol

När jag gick på gymnasiet hade jag lagt det där med att sola solarium bakom mig och började använda brun utan sol ibland för att inte se ut som ett lik på vintern. Blev en riktig hejjare på att smörja mig utan att få räner eller bli orange. Men även denna vana har jag lagt bakom mig då jag inte längre tycker det spelar så stor roll om jag är brun eller inte.

Men nu när jag ska vara grekisk gudinna tänkte jag att det kunde vara skoj att vara lite brun. Måste ju göra allt för att 'get into character'. Så igår köpte jag en tub med brun smörja som dels fungerar som brunkräm och dels som brun utan sol. Smörjde in mig ordentligt igår och gick sedan och la mig. Gissa om jag var snygg när jag vaknade?! Jag är orange, har tydliga ränder på händerna och har nästan svarta armbågar då jag glömde att smörja in dom med annan kräm innan. Åhh hoppas bara det försvinner innan måndag. Får spendera hela dagen i duschen imorgon för att få bort allt. :P

Ska se om jag kan få till nån bild åt er sen.

Halloweenfix

Ska som sagt ha en liten halloweenfest här ikväll, så dagen idag ska gå åt till att förbereda inför den. Ska städa lite och sen har jag fixat lite gott som vi ska smaska på innan vi drar ut på galej. Men först måtse jag och Limpa in till stan för att fixa det sista till våra utklädnader.

Nästa år..

.. ska jag lätt ha denna dräkten på halloween. Haha så bra!
Ni hittar den --->HÄR<----

Film-Ultraljud

Så här låter det i ett rum fullt med tandhygieniststudenter som övar med ultraljud. Ett låter nog illa så ett helt rum får hjärnan att vilja sprängas.




Och så här kan det se ut på nära håll. Som sagt första gången jag testar så tekniken är inte den bästa.


Ultraljud

Idag har vi fått tesat att arbeta med ultraljud för att ta bort plack och tandsten. Stor skillnad mot för att använda handistrumenten, inte alls lika jobbigt för armarna, händer och rygg. Nackdelen är att man inte 'känner' tanden på samma sätt och att den låter hur illa som helst. Filmade lite på lektionen idag så ni ska få höra hur det låter.

Före

Efter

Före

Efter

Mannagrynspudding

Detta ska jag göra i helgen. Mormor mannagrynspudding. För de som aldrig smakat det kan det låta skumt och säkert inte se allt för gott ut. Men för mig och hela min släkt börjar det vattnas i munnen bara på tanken av detta. Ingen gör lika god som mormor men jag ska försöka lära mig att göra så likt henne som möjligt så jag kan föra den traditionen vidare.

Måste ätas med hallonsylt eller riktigt kall äppelmos och så klart ett stort glas kall mjölk.


Halloween

Nu på lördag ska vi ha en lite halloween fest här. Alla måste vara utklädda och sen blir det utgång på Corona skulle jag tro. Jag har inte riktigt tagit tag i det där med min utklädnad så jag kör på samma som jag hade förra året. Då var jag en Grekiskgudinna. Men till nästa år ska jag hitta den bästa dräkten nånsin! Det lovar jag här och nu ;)

För två år sen var jag och tjejerna Pink ladies

Förra året

Som påskkärring på praktiken i våras

Vardagsbestyr

Haha jag såg klippet nu igen och shit vad stel jag låter. Jag aRRRRRtikulerar ju som aldrig förr. Får jobba på att vara lite mer avslappnad nästa gång.

Har vart i skolan idag från kl 10-12. Sen satt jag och min grupp kvar ett tag och övade på olika tandrengöringsredskap, vad dom heter, hur de används, vilken patient som bör använda dem osv osv. Vi har examination på måndag och då måste vi kunna allt det där. Räknar dock med att faila då läraren redan berättat för oss att 50% inte kommer klara det första gången. 'Så är det alltid'. Haha känns ju bra.

Nu väntar jag, som så många gånger förr, på att Limpa ska komma hem. När han kommer ska vi dra ner på stan och hämta hans födelsedagspressent och så ska vi handla lite. Sen har vi tvätttid och så MÅSTE vi städa. Har redan plockat undan allt så det ska vara lätt att börja städa sen. Ska försöka hinna ett varv med dammtrasan också innan vi börjar. Det var väl det jag kan underhålla er med för stunden.

HöRRRs sen!

Videoblogg

Min första videoblogg där jag själv syns i bild och pratar. Faktiskt jobbigare än jag trodde att lägga upp detta. Men va fasen, det kan ju vara kul för er att höra min vackra stämma ibland också.

Enjoy!


Nu intar jag detta läge:


Linus kommer snart hem och ska då formatera om datorn. Det betyder att jag varken kan plugga, läsa bloggar, eller spela sims så då får det bli soffläget och tv istället. Borde egentligen dammsuga eller laga mat men jag orkar inte idag. Tur jag vart på gymmet, annars hade jag känt mig som världens latmask. :P

Plackindex

Så här kan det låta när Joel tar plackindex. Jag är sköterska/kameraman, därav den skakiga kameran. Svårt att både skriva och filma med vänster hand samtidigt.


Intressant dag

Idag har vi inte haft vanliga lektonen i skolan utan vi har vart på Universum med alla termin ettor som tillhör medicinska fakulteten och hört på föredrag. Förmiddagen handlade om genus och på eftermiddagen kom Jan-Olov Madeleine och pratade med oss om mångfald och diskriminering. Väldigt intressant och nog gick jag därifrån med nya perspektiv på saker och ting.

Kul oxå att få träffa studenter från de andra programmen. I min grupp var det jag, två som gick läkarlinjen, en biomedicinare och en arbetsterapeut. Efter varje föreläsning hade vi en timmes tid för gruppsamtal och sen en timme för seminarium då alla skulle diskutera vad de olika grupperna kom fram till. Vi i våran grupp kom fram till bra saker och kom väldigt bra överens med varandra. Hade kunnat sitta hela tiden och prata bara med dom typ. Haha.

Nå ja nu ska jag skriva lite på mitt grupparbete och sen ska jag sova.

Älska


Däckad

Haha hade ju, som jag skrev förra veckan, bokat in en instruktör på gymmet idag. Vi skulle träffas kl 12.30 så jag stressade dit direkt efter lektionen och tänkte att jag käkar efter passet, brukar ju inte behöva jobba allt för hårt när de bara ska visa maskinerna. Men jag fick köra på nästan som vanligt, 2*15 rep av varje övning.

Gick fin fint till en början, då det bara var övningar som jag haft tidigare när jag gymmade i Kalix. Men sen i slutet av passet ville hon att jag skulle göra utfall, det har jag aldrig gjort tidigare och det var ju as jobbigt. Skulle ta 30 steg och sen vila, även detta skulle göras två gånger. Fick igång pulsen fint och det gick bra ända tills jag satte mig på sista maskinen. Direkt jag satte mig kände jag mig illamående och att det började snurra. Fick avbryta för att vila lite och då helt plötsligt tappar jag hörseln och känner nu kommer spyan. Den kom som tur var aldrig, men jag tuppade av lite fint där i stolen. Hahaha åhh så fult. Var verkligen inte kul just då men nu... haha kan typ inte sluta skratta. Sen försvann alla symtom lika snabbt som dom kom så vi kunde göra klart passet utan problem.

Det var både första och sista gången jag tränar utan att ha käkat nått innan.

Umeå idag. Massa snö.

dsc01924 (MMS)

Umeå idag. Massa snö.


Gonatt

Nu är vi tillbaka i Umeå igen efter en mycket trevlig helg i Kalix. Det tar på krafterna att åka bil så länge som vi gjort i helgen, ca 4 h dit och 4 h hem. Trots att man sitter stilla och inte gör av med nån energi är man helt slut när man kommer fram. Så nu ska vi se ett avsnitt Spartacus och sen blir det sängen för att sova.

Mot umeå igen. Tack alla i kalix för en fi...

dsc01921 (MMS)

Mot umeå igen. Tack alla i kalix för en fin helg


Hej hopp

Gummi stropp..

Nu sitter vi hos ma och pa i nyborg igen. Festen i påläng igår var superkul. Vi hade så trevligt att det nästan var kriminellt. Vi kom dit vid kl 17 och började då med lite mingel, sen bjöds det på buffé, mer mingel, kaffe och efterrätt och tillsist en massa tävlingar. När kl började närma sig tolv åkte resterna av buffén fram igen för andra ronden. Kristina hade gjort otroligt god mat och även bakat eget bröd. En riktig höjdar kväll.

Vi pratade om att kanske göra om detta till sommaren och det skulle ju inte var helt fel.

Kl 15 ska vi dra hemåt till Umeå igen så nu ska vi bara sitta här och ta det lugnt och umgås med mamma och pappa. Blir även bjudna på mat här, hört rykten om ryggbiff och potatis ;)


'Hemma'

Nu sitter vi här hos mamma och pappa i nyborg och myser. När vi kom hit kring kl 20 hade mamma och pappa gjort i ordning kvällsfika med kokta ägg, mackor, skinka, ost leverpastej och hemmagjord plommonkräm. Perfekt kvällsmat efter en ca 4 timmars bilfärd. När vi satt och fikade sa pappa att han värmt upp bastun så att vi skulle kunna bada om vi ville. WONDERFUL!

Men...

När vi bastat och skulle hoppa in i duschen upptäcker jag att det inte kommer nått vatten ur slangen. Va rrrroligt. Haha så där står vi helt svettiga och äckliga och ba 'jahapp, vad nu då?'. Tänkte att vattnet kanske kommer tillbaka snart så vi väntade en stund... inget hände. Då kollar mamma på nätet och ser att det var en planerad vattenavstängning i hela byn från och med kl 21.00- 04.00. Nice!

Fick skölja av oss med vattnet som var kvar i hinken i bastun. Som tur var hade vi fyllt den helt med vatten innan vi gick in så det räckte till att skölja av oss. Men det var knappt att det gick, fick verkligen snåla för att det skulle räcka till båda. Så nu känner vi oss lagom fina min kille och jag :P

VEM stänger av vattnet kl 21?! Och VEM gör det på en FREDAGSKVÄLL??!??!??!?????? På fredagar går väl ingen och lägger sig före kl 22.. eller? Jaja det är som det är. Vi får duscha igen imorgonbitti istället.

Ser ut så här nu.
Inget shampo, inget balsam och ingen tvål. MUMMA!

Mot Kalix! Tyvärr är inte vädergudarna med...

dsc01915 (MMS)

Mot Kalix! Tyvärr är inte vädergudarna med oss. Snöar o är väldigt halt på vägen.


Kalix idag

God morgon.

Börjar först kl 13 idag så nu ska jag gå ner på stan för att fixa några ärenden. Åker ju hem till kalix idag och då är det några grejer jag behöver fixa först. Sen går jag till skolan och när jag är klar där kommer Linus och hämtar mig så vi kan köra iväg direkt. Tar nått att äta på vägen.

Nå jag nu måste jasg dra om jag ska hinna.

Heeeeeeej rååååååååååååå!

Cellbiologi tentan

En klasskompis skrev nyss på facebook att vi fått resultaten på cellbiologitentan.

Vart så klart apnervös dirket. Och det blev inte bättre när jag såg listan, hade glömt vilket nummer jag hade när vi gjorde den. Kom ihåg att jag skrev upp det nånstans när jag var på tentan, men vart...?! Tänka, tänka, tänka.. 'Aha på suddet, men vart är det då?!' Så efter 5 minuters letande efter suddet vet jag nu hur det gått.

Jag är nr 3.


Hemma från IKSU

Blev 35 min på bandet i svag lutning och hög fart som höjdes med 5 minuters intervaller. Kände mig så där lagom trött efteråt.

På varje löpband och även på cross trainer maskinerna sitter det små tv skärmar. Är jättebra att alla har var sin tv så man kan se på det man själv vill. I kalix var det två stora tv apparater som alla delade på och det var inte så kul när nån ville kolla på ex trav. Idag när jag slog igång min tv visades Biggest loser, gissa om jag vart peppad? OooH JA!

Är ett bra tips att ha tv framför sig om man springer inne. För då tänker man inte på vad man gör utan bara kör på och glömmer tillslut, efter de första 10 'döds'minuterna, att man springer.

Idag när jag var och tränade bokade jag in en tid med en instruktör för nästa måndag. Då ska jag få en tur på gymmet och även ett program anpassat för mig. Ska be om ett program som kompletterar min löpträning på bästa möjliga sätt och som även kanske hjälper mig lite inför beach 2011 ;)

------>This will be me!<------



Soligt och fint ute. Är klar i skolan för ...

dsc01912 (MMS)

Soligt och fint ute. Är klar i skolan för dagen så nu är jag på väg till gymmet.


God morgon

Börjar kl 10 idag men här sitter jag nu. Klev upp med Linus imorse så att jag hinner plugga lite innan skolan. Ska läsa igenom sammanfattningen om det vi ska prata om på lektionen idag. Tror det kan vara bra så jag hänger med bättre på lektionen sen.

Efter skolan ska jag gå till IKSU och träna. Då ska jag även passa på att boka in en tränare för nästa vecka som får lägga upp ett gympass till mig så jag kanske kan vara lite 'fit' till sommaren. Ska bli skönt att börja gymma igen och inte bara köra kondition hela tiden.

Nåja dags att plugga nu. Hörs sen.


Böcker

Gick hem efter skolan idag fast jag lovat att stanna. Haha jag är bäst på att lova mig själv saker och sen inte hålla det jag lovat. MEN jag lyckades ha disiplin nog att plugga här hemma, så då var det ok att jag gick hem. Mina böcker från adlibris låg nämligen innanför dörren när jag kom hem så då hade jag inte så mycket annat val än att plugga :)

Har hunnit läsa ut den rosa boken om motiverande samtal innan jag drog till gymmet med Limpa. Nu ska jag börja svara på massa frågor till ett grupparbete med hjälp av den gröna boken.


Dumt av mig


Slutade kl 12 idag och istället för att stanna på skolan och plugga gick jag hem. Trodde att jag skulle klara av att plugga hemifrån. Pffft! Det gick ju bra... Nu har jag käkat lunch, sovit en timme, bloggat, läst bloggar, målat naglarna, diskat lite och suttit på facebook. VARFÖR är det så himla svårt att få tummen ur?!

Nu ska jag och Limpa på gymmet och sen ska vi handla, laga middag och sen kommer jag vara död så inte kommer ju jag plugga nått idag. Dumma dumma! Imorgon är det jag som stannar kvar på skolan efter lektionen och sen sitter jag där till jag är klar.


tisdag

Kolla vad vi gjort i skolan idag HÄR.


I'm in love!

Har ni sett nåt vackrare nån gång?! Jag har alltid tyckt att hon är fin. Men Shit, hon ser ju helt annorlunda ut när hon inte har smink. Nog är hon snygg med smink men utan ser hon ju ut som en gudinna! Är beredd att hålla med Rihanna, Cheryl cole är världens vackraste kvinna!

Åhhh! Varför kan inte Linus se ut så här?! :P

Jag vill oxå se ut så här!!!


Som man är van att se henne.

Sammanfattning av helgen

Fredag: Städa, baka, fika med tjejerna.

Lördag: Stan med Limpa, kinamat, födelsedagsfirande av Anna, vin, corona

Söndag: Seg, badminton, fotboll på tv, Grey's anatomy

Fikat

Här är fikat jag bjöd på idag:

Vita chokladmuffins med citron och hallon
(Ska vara lite kladdiga i mitten)

Macaroner med hallon, citron och choklad/apelsin smak.

Kladdkaka med centerbitar och jordnötter

Sova

Nu har tjejerna just gått härifrån. Tror dom var nöjda med fikat. ;) Ska plocka undan lite snabbt från köket nu och sen blir det bums i säng.

Visar fikat i ett separat inlägg.

God natt!

Found one! Yes.

dsc01904 (MMS)

Found one! Yes.


Idag är jag ledig

Så jag ska passa på att städa, träna och gå ner på stan och fixa några ärenden.

Ikväll ska Malin och Theresia komma hit på fikakväll. Nicole skulle också komma var det tänkt men hon passade på att dra hem till Sthlm istället. Kul för henne, tråkigt för oss :P Har man fikakväll är det ju bra att ha lite fika att bjuda på, så jag har spenderat morgonen med att baka. Först gjorde jag, som ni såg, klart kladdkakan jag bakade igår, och nu blev just en plåt med vita chokladmuffins klar. Oj oj oj vad vi ska fredagsmysa ;)

Ska försöka hinna baka macaroner också men då måste jag fixa en mandelmal först. Så det blir efter jag vart nere i stan. Hoppas jag hittar en, för jag har vart sugen på att testa detta receptet länge nu. Och Malin har vart sugen att smaka dem ungefär lika länge. Har t.o.m köpt karamellfärg i två färger och grejer för att göra tre olika fyllningar. KUL! (och gott förhoppningsvis)

Haha

När mina föräldrar var här i måndags sa jag till dom att vi kommer hem till Kalix helgen den 22:a. Det enda dom verkar ha hört är helgen, för nu ringde båda två med kanske 10 minuters mellan rum och undrade om vi ville sova hos dom ikväll.

Haha dom har alltid sagt att jag är en sån som hör vad jag vill höra, och nu vet jag alltså vart jag fått det ifrån.


Recept

Fick fråga om recept på kladdkakan med center i. Here it comes!

Du behöver:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kako
1 rulle center(á 78 g)
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter

Kakan:
1. Smält smöret i en kastrull
2. Vispa ägg och socker lätt (Behöver inte bli vitt. Ska ändå bli kladdkaka så att vispa in massa luft är bara onödigt)
3. Blanda ner mjöl och kakao i smeten tillsammans med smöret
4. Häll smeten i en smord, rund form ca 22cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
5. Tryck ner centerbitarna i smeten
6. Grädda i ugnen  10-12 min i 200 grader
7. Låt svalna

Topping:
1. Smält chokladen i micron eller ett vattenbad
2. Rör ner nötterna. Kan hackas före om man vill ha lite mindre bitar
3. Bred blandningen över kakan och låt svalna i kylen.

Klart!
Halva kakan är borta för att Limpa inte tål nötter. Så den får vara utan topping.

Snö

Inte bara hemma i kalix det snöar. Så här ser det ut här utanför oss idag.


Nu ska ni få se på andra bullar..

.. eller kladdkakor egentligen.

Bakar just nu en kladdis fylld med center.

Så här ska den se ut när den är klar. Med jordnötter och choklad som topping.

Tisdagens klinik

På kliniklektionen som vi har varje tisdagmorgon får vi lära oss allt det praktiska. Vi brukar oftast ha en föreläsning nån dag innan om vad vi ska göra och sen på kliniken släpper dom oss lösa på våra stackars dockor. På denna veckans lektion skulle vi fortsätta öva på att slipa våra instrument och så fick vi börja depurera. Skit skoj men mycket svårare än jag trodde.

Eller det var ganska lätt men det är ju för att vi har dockor som patienter. Dom bryr sig liksom inte om att vi hugger dom i kinden 111 ggr med våra sylvassa instrument. Sen är dom ganska bra på att gapa också. Men hade vi haft riktiga patienter hade det vart skit svårt. Bara att veta hur man ska sitta för att komma åt i vissa vinklar på tanden tar ett tag att lära sig. Tur vi har många lektioner till att öva på detta moment.

Så här såg min gubbe ut när vi kom in i salen på tisdags morgonen:

Stackarn måste ha vart rejält hungrig eftersom han börjat käka på bänken.

Allt det röda ska föreställa plack och det ska bort. Om ni kan skymta nått gult (trots den kassa bildkvalitén på min mobilkamera) ska det föreställa tandsten som även det ska bort.

Snodde två bilder av Zandra. Hennes mobil slår min med hästlängder :)

Koncentrerad

Badminton

Har haft kort dag i skolan idag, kl 8-11. Egentligen skulle vi gått kl 8-10 igår, idag och imorgon. Men vi dealade med läraren om att ta två tretimmarslektioner igår och idag så att vi kan vara lediga imon. Gött!

Efter lektionen jobbade vi en timme med ett grupparbete som vi ska ha i mikrobiologi. Hann göra klart hela så det är skönt att man slipper tänka på det under helgen. Sen efter lunch gick jag och min 'munhygiengrupp' till biblioteket och jobbade nån timme på vårat grupparbete som vi ska göra om just munhygien. Är skönt att man jobbar undan lite då och då när man ändå har tid att vara på skolan så vi slipper träffas på kvällstid och jobba med det. Nu kan vi istället vara lediga och njuta av kvällar och helger.

Nu sitter jag här just hemkommen från IKSU. Jag oc Limpa har vart där och spelat badminton en timme. Hur kul som helst, spec när man spelar med Limpa. Jag får asbra träning eftersom han är så duktig, han anpassar spelet så att jag får det jobbigt och utmanade vilket är roligt. Blir bara bättre och bättre :P

Kl 17 har vi tvätttid så nu ska jag duscha och fixa lite med tvätten så att det är redo att tvättas sen.


Inte riktigt som bilden..

..men det är ju smaken som räknas.


Söta formar va?

Plackinfärgning

Har glömt att berätta om vad vi fick göra på kliniken i fredags.

Plackinfärgning. Vi var tre och tre och så skulle en vara patient , en tandhygienist och en fick vara sköterska. Sen färgade vi in varandras tänder och räknade ut plackindex. Osså turades vi om så att alla fick öva på att bedöma vad som var plack och inte, skriva journal m.m. Var faktiskt riktigt kul.

Här nedan är jag patient när Melissa gjorde en infärgning på mig. (Man sköljer munnen sen så att den överflödiga färgen försvinner.) Jag hade väldigt, väldigt lite plack men på många ytor. Är ju as bra att man fått göra detta så man vet vart man ska vara extra noga i fortsättningen. Spännande också att se att man har mer plack än man tror. Jag tycker mig ändå vara en noggrann tandborstare, men tydligen inte.


I ugnen

Nu står dom i ugnen. Ser goda ut än så länge.

Meningen att de ska se ut så här när de är klara.

Tentan

Har ingen aning om hur tentan gick, men det känns inte som att det gick nå bra. Hon ställde ännu konstigare frågor på denna tentan än på de jag övat på. Vet inte hur jag ska förklara men ibland svarade hon på sina egna frågor i själva frågan. Så då var det lite svårt att veta vad hon ville ha ut av frågan. Inte bara jag som kände så heller, så då kan det ju inte bero på att jag bara råkas vara ovanligt dum :P

Får hålla tummarna och vänta tills vi får tillbaka den nästa vecka. Skulle vara guld värt att klara den, men jag räknar inte med det. Men men ingen ide att tänka mer på den. Det går som det går.

Nu ska Limpa få datorn så ska jag baka lite. Det blir vita chokladmuffins med hallon och citron. Gött!

Wish me luck!

Nu kör vi! Jag hör av mig om hur det gått när jag kommer hem igen. Pjoooo jag är nervös.

Det är lugnt

Nu ger jag mig med pluggandet för ikväll. Grey's handlade inte om varken tänder eller epitel så jag lärde mig inget nytt under den timmen :P Får hoppas att det jag lärt mig under veckan räcker bra ändå. Tentan är inte förrens kl 10 så jag hinner repetera lite på morgonen innan också.

Känner mig ganska lugn nu för när jag gjort de gamla tentorna ordentligt så inser jag att jag kan det mesta. Bara att hon ställer frågorna lite konstigt. Så som det känns just nu ska jag väl kunna lyckas klämma ur mig ett godkänt på även denna tenta.

Gammal bild som förklarar läget just nu :)

Tenta imorgon

Hela helgen har jag pluggat, och nu ska jag plugga lite till. Sen kl 20 drar jag till min bästa vän och kompis för våran söndagstradition med Grey's anatomy och skitsnack.

Jag hoppas starkt på att kvällens avsnitt kommer handla om cellbiologi, helst inriktad på munhålan, så jag kan förena nytta med nöje. Kanske Derek får en tandköttsinflammation eller Meredih kanske får ett plötsligt sug att berätat allt om epitelvävnad i munnens  slemhinna. Det skulle vara bra för mig.

Var inte så stressad över denna tentan igår. Då kände jag att jag hade bra koll på läget då jag har pluggat mycket denna veckan. Men idag fick jag tag på några gamla tentor som våran lärare haft tidigare. SHIT det var som att jag pluggat engelska till ett matteprov. Fattade nada. Så nu sitter jag här och kämpar med att försöka svara på tentorna och lite instuderingsfrågor så kommer jag väl kanske eventuellt kunna ha en liten chans att klara mig imon. Haha OMG ALLTSÅ!


Ut

Jag, Linus och en klasskompis till honom ska nu ner på stan och sätta oss på nån pub med varsin öl och 'bara vara'.

Umeå är mycket bättre än Kalix på det sättet. I Kalix har vi väl två ställen där man kan gå ut tror jag och jag tycker faktiskt inte att man kan 'hänga' särskilt bra på nått av dom. Där är det fullt ös medvetslös eller inget alls. Men här kan man välja ställe efter tycke och smak.

Har rosa läppstift för det är rosa som gäller hela månaden lång.

L

Svara på frågorna med ord som börjar på första bokstaven i ditt namn:

Heter: Lovisa
Jag vill: Ligga.. haha första som kom upp i skallen. Men allvarligt talat, jag vill läsa cellbiologi så jag kan känna mig trygg inför tentan på måndag.
Jag har: Långtråkigt och måste därför fylla i såna här fåniga grejer ;)
Jag är rädd för: Livet. Man vet ju aldrig vad som kan hända
Jag är inte: Lurvig, tack och lov för det.
Jag sjunger: Lite överallt. På toa, i duschen, i köket, på skolan och här framför datorn
Jag är: Lattjo Lajban
Ett djur som jag påminner om är: Likmask.. lama.. larv?! Nej nej jag har det... Lodjur. Puh, fanns nått normalt djur iaf.
Jag älskar: Linus

ur arkivet

2006

Kolla håret. varför kan det inte vara sånt nu för?!

Duck face typ

så små.

öhh?!

ÖHH?!

blek?!

Amerikanska chokladmuffins

Detta var vad jag bakade:

Recept hittar ni här

award

Jag har fått en AWARD av Sara.


Har man fått en award ska man berätta om tre saker som ligger en varmt om hjärtat och så ska man visa en favoritbild.

 

Första saken är definitivt och utan tvekan Linus. Finns ingen/inget annat som får mig att må så bra som han. Han är rolig, snäll, underbar och snygg.


Andra saken måste vara att baka. Det är något jag gärna gör, och vad jag har förstått på andra så gör jag det dessutom ganska bra. Gläder andra och så luktar det gott hemma också.


Tredje och sista saken får bli Liseberg. Haha eller egentligen Göteborg men Liseberg är typ det bästa med gbg så det får det bli. Älskar att gå runt där och höra alla skriken och känna lukten av sockervadd och popcorn. Sen är inte ballder så tokig heller.


Osså har vi bilden. Det är en bild på min kära mor och far som jag tycker är så himla fin. Tagen i botaniska trädgården i Göteborg förra året. Man ser hur kära dom är och så är den fin med alla blommor i bakgrunden.


 

Jag skickar vidare denna award till:

Kristina

Linnea

Therese

 


Bakdags

Gissa vad det ska bli?!

Ost- och morotsstavar är ett bra tips när ...

dsc01884 (MMS)

Ost- och morotsstavar är ett bra tips när man pluggar. :)


Kul!

Har haft det jättetrevligt med klassen på bowlingen. Vi delade in oss i 6 lag med tre personer i varje. Detta gjorde att man slapp vänta allt för länge på sin tur. Alla lag hann med att köra 3 rundor eller mer. Kul men när timmen hade gått var vi alla ganska less och ville bara ha mat. Vi åt på samma ställe som vi bowlade, det bjöds på grillbuffé. Den var riktigt god med massa olika saker att välja på. Satt där i nån timme och mös innan vi alla drog hem.

Här kommer lite bilder.

Alla som var och bowlade.

Mitt lag

Jag laddar

Och slår.
Gjorde faktiskt strike på just detta kast. En av de tre jag lyckades med under kvällen.


Fast

Har fått denna låten på hjärnan efter att Linus kom hem för någon kväll sedan och spelade den för mig. Saxofonsolot har fastnat och går på repeat i mitt huvud dag som natt. Jobbigt men sant.


Bowling

Idag efter skolan ska vi i klassen och spela bowling och efter det käka buffé. Detta för att fira att tentorna är över för denna gången och för att lära känna varandra och umgås utanför skolan. Kommer bli super mysigt!

Hittade lite bilder från mitt bowling'kalas' tidigare i år :P

Gjort en strike?!

Moonlight

I'm so happy

Älskar inte ni oxå när nått ni har planerat går fel?!?!

Är ledig idag och av någon konstig anledning fick vi för oss att boka en tvätttid kl 07.00 på morgonen. Alltså upp kl 06.50 för att sortera tvätten och sedan bege mig ner till tvättstugan. När jag kommer dit är kl 07.03 och tvättmaskinerna är upptagna. *PIIIIIIIIIIIIIP*. Kl 7 på morgonen är detta INTE något man orkar med. Sen var det ju bara att sätta sig i tvättstugan och invänta vem det nu är som tagit våran tvätttid. Väldigt trevlig sysla då alternativet var att gå upp och sova tills tvätten var klar. Men neeeej nej, vaken ska hon vara när hon ändå är ledig.

Tillslut kommer en kille och ser helt förskräckt ut när jag står där. Han viste bara att han bokat en dag och sen fått för sig att det var 5:e han bokat och sen inte dubbelkollat :P Stackarn han bad om ursäkt kanske 1000 gr. Jag hade ju redan förstått att det måste handla om att nån bara misstagit sig om dagen så jag var absolut inte arg på honom. Jag var mer arg på att min morgon inte blev som planerat, lugn och harmonisk.

Då vet ni hur jag startat min dag. Nu blir det frukost och sen plugga till första tvätten är klar :)

mina nya lack

Mörk mörk vinröd. Är nästan åt det lila hållet.

Smaragdgrön

Så här ser det ut på. Perfekt höstlack.

Sushi och bulla

Firade att jag klarat tentan med att följa med Kristina ner på stan. Där blev jag två nagellack rikare och fick mig även en liten guidning till diverse olika affärer som är bra för oss studenter.

Sen bestämde jag mig för att jag förtjänade att äta sushi till middag idag så jag köpte med mig några bitar hem och passade då även på att plocka med mig några bullar. Är ju kanelbullensdag idag och det kan man ju bara inte missa att fira :)


YES!

JAG KLARADE KEMITENTAN!

Wohoooo, jag slipper göra om den. Så himla skönt. Puh! En stor setn från mina axlar. 30 poäng var godkänt och jag fick 33 så jag hade t.o.m. lite marginal ;) Gött gött gött. Känns underbart att leva en dag som denna.

Star wars

Idag har vi som sagt städat hela dagen. Sen kl 20 drog jag till Kristina och kollade på senaste Grey's avsnittet. En tradition som vi ska försöka hålla nu. Är skönt att bara träffas och hänga och snacka lite skit så här i slutet på veckan.

Hade på mig mina springkläder hos Kristina så jag skulle kunna springa hem sen. Fick med mig Limpa som kom och mötte mig och sen tog vi en runda på ca 3 km. Lite för kort egentligen men idag kändes det lagom. Var väldigt seg i benen idag. Måste trappa upp träningen nu. Det är tur att vi bor uppe på en backe så man alltid har chansen att ta ut sig rejält på slutet. Kan reglera så att man springer ut det sista energin man har i kroppen upp för sista backen som är ganska brant ändå.

Nu ska vi lägga oss i sängen och titta på Star wars IV- Empire strikes back tills vi somnar. Härligt!

Lördag

Herregud vad jag var dålig igår! Drack inte mycket i fredags men igår var jag ändå bakis för första gången nånsin. Haha om jag nån gång sagt 'Oh det här måste vara typ hur det känns att vara bakis' när jag vart trött dagen efter att jag festat så har jag inte ens vart i närheten av att må som jag gjorde igår. Fyyyy, nu fattar jag plötsligt alla som säger 'jag ska aldrig mer dricka'. För det var vad jag kände hela dagen igår. Haha jag och Kristina gick på en promenad för jag trodde att den friska luften skulle få mig att piggna till. Jööö! säger jag om det. Jag var sjöblöt i svett innan vi ens hunnit 2 km och jag kände för att lägga mig i första bästa buske och spy under hela promenaden.

Så efter prommisen gick jag på ICA och inhandlade följande:

Pizza som försvann i omgångar. Först halva till lunch och sedan resten till middag.

En flaska äppeldryck och ett paket juice.

Popcorn med cheddarsmak och Project runway.

Sen mådde jag lite bättre :P


Städardag

Idag städar vi. Vi har gått all in. Vi dammtorkar, dammsuger, diskar, skrubbar, skurar och t.o.m rensar avloppet i duschen. Känns skönt att kunna börja en ny vecka och slippa tänka på hur det ser ut hemma. Nu när vi är klara ska vi förbereda middagen och jag ska även hinna med att baka tänkte jag mig. Så nu vet ni vad som händer här hos oss denna första söndagen i oktober.

Bild från i sommras. Har ingenting med texten att göra, men den är fin.

Mörk igen

Som vanligt på hösten får jag ett stoooooort sug efter att färga håret mörkt. Passar ändå ganska bra i det. Har vart mörk några gånger i mitt liv. Första gången var 2006 då var jag mörk i nästan ett helt år. Sen färgade jag håret mörkt igen i slutet på 2008 sen hade jag mörkt hår fram tills i våras. Och nu när jag vart 'blond' ett tag känner jag att det snart är dags för en förändring. När jag ser folk på stan med mörkt hår vill jag gå in på första bästa drop in salong och färga diRR.

MEEEEN jag ska hålla ut och verkligen passa på att vara ljus nu ett tag. Är mycket lättare att bli mörk än ljus och jag pallar inte att gå igenom en uppljusning igen på flera år.


Last night

Vi var ett litet gäng som träffades hemma hos Dana först.
Anslöt mer folk senare men det har jag inga bilder på.

Jag och Nicole

Haha!

Kajsa visar sitt bästa partytrick!

Duckface! Fråga mig inte vart jag kollar för det vet jag inte :P

Danzing




Rosa

Ikväll ska jag hem till en tjej i min klass. Vi är några som ska dit och umgås. Sen kring 22 ska vi in till stan och då ansluter några  till från klassen och även Anna min kompis från Kalix. Ska bli riktigt skoj!

Har på mig en rosa klänning och rosa 'nagilack' för nu är det ju oktober. Alla vet väl att det innebär den rosa månaden?! Ska försöka ha nått rosa på mig varje dag. Får se hur det kommer gå då jag inte har allt för många grejer som är rosa :P

Nu måste jag sticka för vi ska träffas kl 19 inne i stan.

Trevlig fredags kväll!

RSS 2.0