Pressenter

Kan som ett sista inlägg denna kvällen meddela att Simon är här och besöker oss i några dagar. Mycket trevligt med ännu en person att hänga med på kvällarna. Om jag fick bestämma skulel jag alltid ha så att folk kan komma och gå som domvill här hemma hos oss. Eller ja, kompisar alltså inte massa okänt folk. Haha. Men jag gillar att ha kompisar här som man kan snacka skit med och kanske få bjuda på nått gott och sen se en film och bara skönhänga.

Iaf idag kom han hem från stan och hade köpte en inflyttningspressent. EN KÖKSVÅG!! En digitalvåg med separat skål och allt. Hur gullig? Seriöst jag vart alldeles till mig. En digital liten skönhet. Så nu kan jag stryka det från min lista på saker jag ska skaffa mig.


Sen var Ida och Anna här i lördags som jag skrev. Även de hade med sig inflyttningspressenter. Jag blir alldeles för bortskämd av mina fina vänner. Av dom fick jag jättefina ljuslyktor att ha till vardagsrummet och några som jag tänkt ha i köket. Har inte vetat vad jag skulle ha på vardagsrumsbordet så dessa ljuslyktor passade alldeles perfekt.
Grön, blå, ljuslila och mörklila till vardagsrummet.

Söta med blommor att ha i köket.

Tack, tack, tack! för allt fint.

nya tag

Från och med imorgon kommer jag käka LCHF igen. Har käkat vanligt nu sen vi flyttade till umeå i augusti och jag har inte mått helt bra under den tiden alltså. Har väldigt ofta ont i skallen och är ALLTID svullen i magen trots laktosfri mjölk. När jag käkade LCHF förra gången mådde jag toppen och jag behövde inte ens äta laktosfria alternativ. Utan socker och andra kolhydrater vart jag inte ett dugg svullen av vanlig mjölk. Känner mig insprierad att börja med dieten igen efter att ha läst in massa nya recept och köpt in de basvaror som behövs.

Så nu dammar jag av kategorin LCHF i arkivet och börjar uppdatera på nytt.

Mat inlägg

Efter skolan idag kom Nicole och Malin med mig hem. Jag hade lovat att jag skulle lära dom att göra sushi hemma. Blev as gott och tjejerna vart nöjda. Linus som inte tål fisk och Sara och Simon som inte gillar sushi fick tacopaj istället. Den var också god tydligen. :)


Sen när jag ändå skriver om mat kan jag passa på att visa pizzan som jag och Limpa gjorde till middag i fredags. Den blev het perfekt. Allt man kan önska sig av en hemmagjord pizza, krispig full av smak och perfekt ost. Vi testade ett nytt recept på degen och detta blir definitivt det vi kommer använda oss av i fortsättningen.


tenta måndag

Kan börja med att säga att tentan gick skit dåligt. Eller rättare sagt tentorna. Vi gjorde två samtidigt och fick fördela de tre timmarna vi hade på oss efter bästa förmåga. Jag satt hela tiden ut vilket är ovanligt men det vart som mycket på en gång. Jag tyckte igår att jag var väl förbered men jag hade övat på fel saker och sen tycktre jag frågorna var lite skumma ibland. Jag känner mig ganska säker på att jag kommer få göra omtenta denna gången. Mest troligen på båda tentorna. Men förvånansvärt känns det inte allt för jobbigt ändå. Bara att bryta ihop och komma igen :P

Efter tentan var jag och alla i klassen från Norrbotten bjudna på lunch av Norrbottens läns landsting. De ville träffa oss och prata om stipendier och ge info om sommarjobb. God mat och trevliga kvinnor. Jag har dock redan fixat mitt sommarjobb förra veckan, så jag låg steget före. :P

När lunchen var avklarad hade vi kusstart i anatomi/fysiologi. Kommer bli en rolig kurs men med mycket plugg. Pluggandet kommer vara av typen läsa in glosor så det kommer inte bli allt för jobbigt. Lärarna vi ska ha i detta ämne verkar väldigt bra. En av dom har t.o.m vunnit svenska pedagogik priset eller nått sånt där, och det märktes. Han kändes 'miicket' bra!

Dålig bloggdag

Har haft fullt upp idag. Vaknade kring 9, pluggade till lunch då jag åkte med Ida och Jimmy till Expo för att sätta sprätt på lite pengar. Vi han även med en snabb sväng till BOOM. Finns så mycket fina grejer på dessa affärer och när man sen går där med ett inredningsproffs som Ida så blir man minst sagt inspirerad. Men jag lyckades att inte slösa någon större summa utan kom hem med några galgar och två doftljus.

Efter jag kom hem har jag suttit i sängen och pluggat hela eftermiddagen och kvällen. Blir alltid nervös dagen innan en tenta och måste plugga hela dagen för att lugna mig. Hoppas det ska gå bra imorgon.

Nå, nu behöver jag några timmars skönhetssömn så jag är pigg imorgon. Gnatt!

God morning

Vaknade av mig själv kring 9 imorse. Hatar att jag inte kan sova längre på helgerna när jag ändå är ledig och har tid till det. Förut kunde jag ju sova hur länge som helst om ingen väckte mig. Nåja bättre kl 9 än kl 6 iaf. :P

Nu på morgonen har jag mailat lite, kollat planeringen för några kurser vi ska läsa senare, käkat frukost och nu bloggar jag som ni märker. Ska sätta mig ett tag och plugga nu tänkte jag. Får passa på medans Linus och Sara sover. När dom vaknar ska vi dra till Ersboda för att kolla in lite affärer och  handla mat. Sen ikväll kommer Anna och Ida hit. Dom ville se på lägenheten och jag ville bjuda på fika, så det passade ju perfekt. Haha.

Funderar på att köpa med mig en bukett blommor hem. Blir så fint hemma då!

Mumma

Malin la in en beställning hos mig förra veckan på macaroner. Hennes kille fyller år i helgen så hon ville bjuda på dem på hans kalas. Så idag efter skolan gick vi hem till mig och satte igång. Och kolla så fina de blev!!!


Jag brukar inte ha problem att baka nånting. Men just macaronerna har vart sjukt svåra för mig att få till. Jag brukar säga att när jag väl bakat nått tre gånger så kan jag det sen. Första två gångerna kan det bli lite fel men sen har jag som lärt mig. Macaroner har jag bakat 7 gånger och dom har aldrig blivit bra. Första gången var de ok, men blev alldeles för platta och för stora. Efter den gången har de bara blivit värre och värre. Vad jag än försökt med och hur jag än har trixat och fixat så har dom misslyckats. Dom har vart för kladdiga, för hårda, för spröda, brända you name it.

MEN... idag vart dom helt perfekta. SJUUUUUUKT hur bra dom blev. Haha både i smak, storlek, färg och form. Åhh så skönt. Spec när jag nu skulle ge bort dom också. Detta bevisar bara att man ska aldrig ge sig. Tillslut går det!

Shop til you drop

Idag när vi kom hem från bion såg jag två påsar i hallen, en från MQ och en från Carlings. När jag frågade Linus om dessa fick han en skyldig nästan lite skamsen min. Han hade varit på rean och shoppat. Han verkade själv tycka att det han köpt inte var det nödvändigaste precis. Därav 'skammen'.

Men ÄNTLIGEN är vad jag tycker om det hela. Brukar annars vara jag som står där med skyldig min och försöker förklara att alla plagg faktiskt var "Absolut nödvändiga!". Och när han frågar hur samma plagg i två olika färger kan vara nödvändigt har man inte riktigt nått bra svar. Men hör på detta då! I hans påsar låg idag bl.a 2 nästan prick likadana t-shirtar, i olika färg. Han har dessutom redan samma som den svarta fast i blått här hemma. Nu vet han hur det är. Älskar man ett plagg så gör man, då vill man ha det i så många färger som möjligt!

Han kommer vara så stilig under våren min karl!

Dagens tips

Ta inte ut linserna från ögonen innan du lokaliserat dina glasögon. Apjobbigt att leta efter dom när man inte ser ordentligt ju!

Jag önskar mig...

.. mer kommentarer. Ni är inte riktigt på hugget. Straffar ni mig för min frånvaro från bloggen som jag haft efter jul??I så fall förlåt, det var inte mitt fel och nu är jag ju back on track. Lovar att inte försvinna på samma sätt igen ok? Så kan ni skriva nått nu då? ;)

Wiiie!

Bokade just två biljetter till The tourist ikväll. Ska bjuda min man på en dejt har jag tänkt mig. Kommer bli skönt att få ett litet break från allt pluggande. Sen är det ju alltid mysigt att umgås med älskpälsk också. ;)


spadag

Ibland känns det inte jobbigt att stiga upp tidigt  på morgonen. Idag och igår är exempel på sånna dagar. Fatta att ha denna utsikten när man käkar frukost mackan. Det är nått magiskt med att få se solen gå upp.


Idag ska jag plugga, plugga, plugga. Ska sitta hemma idag så jag ska även passa på att ha en liten spadag mellan allt pluggande. Ta ett bad, måla naglarna, smörja in mig så jag blir mjuk och fin, plocka ögonbrynen m.m. Ska vara som en ny människa när denna dagen är över.


Bästa på länge!!

Kolla dessa klipp, så sjukt roliga. Har skrattat så tårarna rinner hela kvällen. Dom blir bara roligare och roligare ju mer man ser dem. Jag fattar inte varför jag inte kan lägga upp klippen direkt här längre. Har ju funkat hur fint som helst förut men nu funkar inte koden längre verkar det som. Väldigt irriterande måste jag säga. Men jag hoppas det duger med två länkar istället.

Klipp ett

Klipp Två - detta är extra roligt kring 3.40-4.30 älskar alla danser

Glader är mitt andranamn

Mår pyton idag. Väntade för länge med att käka och dricka efter att jag sprang. Det i kombination med en dålig frukost tror jag kan vara orsaken till mitt illamående. Jaja man lär så länge man lever. Skall icke upprepas!

Pluggandet gick så där. Ringde massa så jag tappade farten, förstog inte mina anteckningar och var allmänt okoncentrerad. Förstörde för både mig och Malin genom att börja prata om annat hela tiden. Måste skärpa mig imorgon.

Att springa gick inte heller så bra, eller ja jag tog mig ju hem. Sprang hem på 22 minuter och därifrån jag sprang är det ca 3.5km. Så det gick ju inte så fort. Men jag skyller på att jag inte hade mina dobbar på mig och att det var halt så fötterna fick inte riktigt bra fäste. Detta kosta de mig lite energi tror jag och därav den dåliga tiden.

När jag kom hem och skulle tvätta kl 14 märkte jag att vi hade tvättid 10-14 och inte 14-18 som vi trodde. Men det var ingen som hade den tiden så jag kunde tvätta ändå. Så det var ju bra!

Sen när jag stod och diskade märkte jag att det läcker vatten under diskhon. Var helt blött under diskbänken och det luktar inte mumma. Har tyckt att det luktat i flera dagar men tänkt att det kommit från soporna där vi numer måste slänga komposten och inte har nått lock över. (Kan inte fatta att dom inte har kompost när allt annat här ska sopsorteras.) Har felanmält detta nu och jag hoppas dom kommer imorgon för bara under dagen idag har det blivit värre så nu när man spolar rinner massor ur. Vi har fått diska i badkaret, inte så trevligt.

Trots allt detta känner jag mig ändå ganska glad idag. Är nöjd med mitt liv i övrigt och för att kunna uppskatta de bra dagarna måste man ha dessa lite sämre dagar. Man kan nästan säga att jag uppskattar att känna mig nere ibland. Haha

Moster Hilda och Dorty

Detta är Moster Hilda och Dorty (Dorothy) som vi kallar dom. Dorty är min mormor och Hilda är hennes storasyster. (Hilda är ju egentligen mammas moster, men eftersom mamma kallar henne Moster Hilda gör vi det med.) Älskar denna bilden på dem för som dom ser ut på denna bilden så är dom i verkligheten. Goa och glada!

Hilda fyller 95 år i sommar men hon är klarare i huvudet än vad jag är. Hon har koll på allt och alla och hon säger alltid massa tokiga saker. Hon skrattar alltid och är så där härligt galen. Vi kallar henne ofta för Vilda Hilda.

Mormor är en sån man inte kan låta bli att älska. Hon spelar piano som ingen annan, hon har alltid godis i skafferiet, bilen, väskan och i kryddskåpet. Ibland även i kastrullskåpet i hörnet eller finskåpet i vardagsrummet. Vad man än vill hitta på säger hon alltid ja. Hon älskar att åka hemifrån och upptäcka nya ställen. Hon har inga förbud och bryr sig absolut noll om vad andra tycker om henne.

Hittade denna bilden nu och kände att jag ville skriva några rader om dem. Vet att mormor läser bloggen ibland så PUSS på dig!!

Önskelistan

Varför ska det vara så länge till jag får ett jobb och tjänar pengar så jag kan köpa saker jag vill ha? Och varför är det så länge till jag fyller år så jag kan få önska alla dessa grejer? :P Är just nu inne i en väldigt inspierad period (kan man säga så?) och vill bara skapa och upptäcka. 

Saker jag tänker skaffa mig i framtiden (och önskar mig ;)):

¤ Systemkamera - dock vill jag ta en fotokurs i samband med att jag köper en så att jag kan lära mig alla funktiner och inställningar. Annars ser jag ingen mening med det. Jag är en sån som inte själv upptäcker nya funktioner utan lär mig en och sen kör på den tills nån visar mig nått annat. Kan ha en mobil i nått år innan jag upptäcker nån ny funktion som revulotinerar användningen av den. Men jag älskar att fota och med en systemkamera är jag säker på att det blir ännu roligare.

¤ Skissblock modell större och kladdkritor - Har vart sugen på att testa att skapa genom att rita/måla ett tag nu men inte riktigt vetat med vad. Men sen en dag kom jag att tänka på när jag var liten och min mamma målade ett kort, kort tag med kladdkritor. Det är min stil tror jag, starka klara färger och det är inte allt för krångligt att bara plocka fram när jag sen ska öva. Gillar även akvarell mycket men färgerna blir för fjesiga för mig. Så kladdkritor eller nån annan tjock, krämig färg.

¤ Köksvåg - I vissa recept måste man ha en våg tillhands. Ju mer jag försöker utvecklas i mitt bakande destor mer recept med vikt istället för mått blir det. Har en receptbok med chokladbakelser där alla recept är i vikt. Sen är den bra till matlagning också så klart. När jag är hemma hos mamma och pappa använder jag deras våg var och varannan dag. En bar investering i mitt kök tror jag.

¤ Kul formar och fat - Allt på den HÄR sidan vill jag ha. Eller egentligen allt på alla 10 sidor i den kategorin. Haha. Denna skulle inte heller vara fel att äga. Tänk er, ett träd fullt av muffins i olika färger och former. Mmmm. Har sagt det förut och nu säger jag det igen: vill ha allt på bagaren och kocken. En riktig Lovisa sida.

Dagens

Idag blir det skolans bibliotek för att plugga. Har inläsning hela veckan och tenta på måndag så dagarna kommer nog spenderas på skolan med näsan i nån bok. Tar på mig mina springkläder så kan jag springa hem sen, förena nytta med nytta så att säga ;)

Har tvättid kl 14 så jag blir inte allt för länge på skolan. Måste försöka sitta en timme hemma sen ikväll också. Det är så mycket nytt så det är full fart på pluggandet som gäller nu alltså. Skulle vara skönt att kunna känna sig säker på att man klarat det efter tentan. Är så jobbigt när man inte alls har ett hum för man blir så nervös.


Middag


Vardagsmotion

Hittade en gångväg som jag sprang efter. Var många backar och en dödande backe på slutet. När jag kom hem mätte jag rundan och den var på 4 km, sprang på 20 min så det får jag vara nöjd med. Kommer vara en bra runda få att öva backträning och intervaller sen. Ska ge mig ut på en längre runda imorgon då jag har hela dagen på mig.

Nu har jag käkat lunch och ska klä mig och gå till skolan. Tar 40 minuter för mig att gå dit om jag går i normal fart så jag måste alltid gå i god tid för att hinna dit. Har bestämt mig för att så länge det är varmare än -20 grader ska jag gå, så hittills har jag inte åkt buss. Är superbra vardagsmotion med ca 80 min promenad varje dag till och från skolan. När vädret tillåter kanske jag börjar cykla, men vi får se. Är faktiskt ganska skönt att börja dagen med en prommenad.

Ja, skolan var det ja! Heipa

Måndagmorgon

Börjar först kl 13 idag så jag har kunnat sova ut ordentligt imorse. Märks att jag börjar bli 'gammal' för förut när jag sov ut sov jag till kl 13-14 när jag fick chansen. Spelade ingen roll om jag gick och la mig kl 03 eller kl 22 sov ändå länge på dagen. Nu är det tvärtom, vaknar alltid halv tio. igår var jag uppe till kl 5 på natten men ändå vaknade jag jättepigg och utvilad för ca en timme sen :P

När jag ändå har förmiddagen ledig tänkte jag ge mig ut på en löprunda och kolla om jag kan hitta nån bra slinga här i närheten. Sen skola som sagt från ett till fyra och sen har jag gjort mitt skolarbete för denna veckan. Haha en lektion på hela veckan, vi sätter verkligen full fart direkt på denna terminen... eller?! Men jag klagar inte, mer tid till att plugga. Vi har nämligen tenta redan på måndag.

Nå jag nu ska jag knyta på mig skorna och sen ge mig iväg. Hörs sen.

Lyxsöndag

Vaknade kl 10 imorse och satte genast igång att fixa i köket. Behövde baka muffins, för de tog slut igår, och sen hade jag lovat Linus att jag skulle baka bröd denna helgen också och då blev det ostfrallor. Jag fick börja med att diska undan disken från fikat igår, sen gjorde jag bröddegen. Medans den jäste bakade jag kladdkakemuffins med apelsinsmak. Lagom till att brödet skulle in i ugnen kom Sofie förbi för att kika på lägenheten och få lite fika. Då hade även Sara och Linus vaknat så då käkade vi frukost/fika med nybak bröd och muffinsarna. Lyx!

Nu har Sofie just åkte hem och vi har kört igång några tvättmaskiner. Resten av dagen ska spenderas i soffan med min bok som jag vill läsa ut idag och sen ikväll kommer min bästa vän och kompis Kristina hit så ska vi se nån film hade vi tänkt. Mys, mys, mys med andra ord ;)


Inflyttningspressent

Igår när tjejerna kom (Joel får också räknas som tjej) hade Malin och Nicole med sig två pressenter till oss. Eller till mig egentligen för jag vet inte om Linus kommer använda sig av någon av dem .

Levererades i så här fina påsar

Detta var innehållet. Hahaha är inte öppnaren helt underbar? :P
En grej helt i min smak.

Löjrom

Idag har vi städat igenom hela lägenheten, handlat och sorterat tvätt. Känns skönt och när vi lyfte bort mattorna märkte vi att det var ganska väl behövligt också. Nu håller vi på med maten, blir kycklingspett med jordnötssås denna lördagskväll.

Kl 19 kommer det några från min klass på inflyttningsfika här. Ska bjuda på kladdkakemuffins, dom där havrekakorna jag bakade tidigare i veckan och kaffe så klart. Dom ska även få crustader med gräddfil, rödlök och kalixlöjrom som en liten välkomstbite. Kommer bli mysigt tror jag.

Imorgon kommer Sofie förbi en sväng för att kolla läget ockå, då blir det ännu mer fika ;) Skönt att bara slappa denna helgen och inte åka iväg nånstans.


Har lite nyheter till er

Kolla in HÄR vad det är.

Svårt beslut

Tog ett oväntat svårt beslut nu när jag var hemma på jullovet. Hade som ni vet ganska mycket grejer att ta med ner till Umeå och valde därför att göra mig av med vissa grejer. Jag som är en 'rensare' brukar inte ha problem att skiljas från mina saker, har snarare nästan för lätt för att slänga ut saker när jag väl rensar. Men denna gången fick jag kämpa ordentligt. Jag bestämde mig för att dissa Lars efter nästan 6 år tillsammans. Hann med att ändra mig både en, två och tre gånger innan jag tillslut bestämde mig på riktigt. Fånigt att en pappfigur kan vara så svår att skiljas från, men han har ju bott med mig så länge.

Fick honom av min mosters man efter att vi skojat länge om att bara 'snygg'Lars var bra nog åt mig. När jag kom hem från ett lov i Kalix stod han i hallen i min lägenhet och välkomnade mig. Sen dess har det vart vi.

Det är fånigt att sakna honom. Måste säga det igen bara för att intala mig själv att det var rätt beslut. ;)



Lägenheten

Tog en runda i lägenheten med kameran förra veckan så att alla som är nyfikna ska få se hur vi har det. Nu har vi ju fått nytt bord och nya stolar så i köket är det lite annorlunda. Sen har vi även fixat oss ett förråd så alla lådor och sånt är borta nu. Hoppas ni har överseende med att det ser rätt rörigt ut överallt. Men vi får mer och mer ordning för varje dag som går och snart är vi förhoppningsvis klara.

Ska få tapetsera om i vardagsrummet och i de två små sovrummen. Sen har dom även snackat om att slipa om golvet i vardagsrummet då det är en skada på det i ett av hörnen. Nå ja nog pratat... enjoy!

ÅHHH, får inte klippet att funka via bloggen så ni får nöja er med en länk så länge.
------>HÄR<------


rimfrost


Så här ser det ut här i Umeå idag. Allt är vitt överallt, som att det ligger en slöja över hela stan. Var så både igår och idag. När det ligger en sån här dimma i luften vet man att alla träden kommer kläs in i rimfrost och att nästa gång solen lyser kommer det bli som ett magiskt vinterland. Får dock medge att det känns ganska magiskt att vandra omkring ute redan nu. Det är dagar som denna man älskar vintern och är glad att man bor där man bor och får uppleva dem.

FINALY!

Nu funkar internet hos oss. Bara för att jag klagade på det igår och för att jag äntligen fått tummen ur och lånat en dator av min kompis för att fixa lite viktiga grejer. Haha men men ska inte klaga. Jag sa just till Linus att nu kommer man nog få lite mindre fritid igen när datorn är tillbaka. Kanske får ha nått lås så man bara kan använda den ett visst antal timmar i veckan.

Håller faktiskt på att baka just nu. Ska bli några riktigt goda havrekakor med vaniljkräm. Står i ugnen nu och doftar underbart. Ska ta en bild på dom sen när dom är klara. Så här såg det ut nyss innan det åkte in i ugnen.


less

Vi skulle ha fått internet igår, den 18:e, men icket. Så vi får se när det dyker upp. Men nu blev mitt bloggsug för stort. Tyvärr sitter jag med linus telefon med miniknappar och håller på att bli galen. Skriver fel på varannat ord.

Men jag lever och det går bra. Har 35 minuters promenad till skolan så jag får mycket frisk luft och fin fin motion. Jag har även lyckats ta mig några gånger till IKSU vilket är bra. Måste ju slipa lite på löpsteget nu när det bara är några månader kvar till gbg-varvet.

Började skolan i måndags oc första kursen på schemat var parodontologi. Idag började vi kurs nummer två som är kariologi, handlar om karies alltså. Många läser kardiologi som ju handlar om hjärtat. Båda kurserna är väldigt intressanta och det är kul att få veta mer om dessa ämnen. Har väldigt bra lärare som tar upp bra fall och som lär ut på ett bra och roligt sätt. Jag tycker faktiskt att det är riktigt härligt att vara tillbaka i skolan, eller just nu iaf :P

Kan också nämna att det är jättekul att ha Sara här hos oss. Hon bor här till hon får sin lägenhet i februari. Väldigt mysigt att ha en extra person här hemma att prata med. Nån som har lite nya saker att berätta, för efter 5 år med Limpa har vi inte så mycke nytt att komma med vid middagen.

Nåja orkar inte skriva mer nu. Blev längre än jag trodde jag skulle orka skriva med dessa små knapparna. Hörs när vi hörs!

Våra nya stolar kom oxå idag. Snygga och s...

dsc02065 (MMS)

Våra nya stolar kom oxå idag. Snygga och sköna. Kan inte bli bättre. :)


Vårt nya bord kom nyss. Är väldigt nöjd.

dsc02064 (MMS)

Vårt nya bord kom nyss. Är väldigt nöjd.


Hej! Jag lever fortfarande. Vi har inte få...

dsc02061 (MMS)

Hej! Jag lever fortfarande. Vi har inte fått internet ännu. Hoppas det fixar sig till helgen för nu är jag Bloggsugen.


hårinspiration

Nåon gång i framtiden vill jag att mitt hår ska se ut typ så här.


Klant

Nu kör vi sista rycket här på Rågången. Allt är borta så det är bara städningen och datorn kvar. Vi ska montera ner den nu snart så jag passar på att uppdatera en sista gång innan den flyttas. Vet inte hur vi har det med internet i nya laggen så det kanske tar nån dag innan jag kan uppdatera er nästa gång.

Blev inte att vi tog hem mat för när vi kom in på restaurangen såg vi att de hade buffé, och det tackar man bara inte nej till. God mat var det med allt man kan önska av en kinabuffé. Friterad kyckling, vårrullar, sötsursås, grönsaker, gott bröd och t.o.m. sushi. GOTT! Så nu är vi mätta och belåtna.

Det som jag skrev förut att jag ska berätta för er är detta:
Jag gick in på min mail nu innan vi åkte med släpet för att kolla vad som är nytt. Ser då att jag fått ett mail från studera om antagninskbesked. Alltså för termin 2. Gick in för att kolla mest på skoj vad det stod och tur var väl det. För där står det att jag ej är anmäld till någon kurs för jag har tackat nej eller inte svarat. Wtf?! Har alltså ingen plats på kurserna denna terminen. Jag trodde att det gick automatiskt. Hahaha.

Det roliga med detta är att Theresia har varnat mig för just detta för bara nån månad sen. Men jag fattade det som att man var tvungen att söka varje kurs på studera.nu för varje termin. Så när jag såg att detta gjordes automatiskt tänkte jag att saken var klar. Sen att man skulle vara tvunget att tacka Ja också tänkte jag inte på :P

Men jag har ringt skolan och hon sa att det är rätt vanligt att folk gör så här. Så jag ska bara vara noga med att anmäla mig på uppropet så ska det gå bra att gå kvar. För jag är fortfarande med i programmet men har inga kurser valda. Har även mailat han som är ansvarig för linjen för säkerhets skull.

Det är så typiskt mig att klanta till det så här. Haha åhhhhhh.. Jag blir trött på mig själv.

Update

Läget just nu:

Vi ska snart köra vårt lass med möbler och grejer till nya laggen. Sen ska vi köpa med oss mat härifrån och sen städa här i gamla laggen. Så ikväll inviger vi vårt nya hem.

Haha ska skriva sen vad jag upptäckte idag. Åhhh en typisk Lovisa grej att göra, väldigt klantigt. Men nu kommer Linus med släpet så jag måste rusa.

Spänning i vardagen

Det är ganska lyhört i lägenheten där vi bor ni. Inte till de andra grannarna utan ut till trapphuset. Trots en extra dörr i hallen för att dämpa ljud så hör man exakt vad som pågår där ute. Brukar vara väldigt lugnt och tyst här i huset men igår kväll när vi skulle sova hörde vi två kraftiga smällar på ytterdörren. Det lät som att nån bankade med näven eller kastade en hård snöboll. Högt men med en mjuk duns liksom. Sen vart det tyst så både jag och Limpa sommnar nästan helt, är i någon slags dvala. Efter kanske 3 minuter hör vi en bankning till och efter den kommer en till som krossar hela rutan till ytterdörren. Snacka om att man blir yrvaken. Haha.

Tänkte ju 'Jahapp, godnatt, nu är det nån som kommer och rånar huset och som kommer slå in våran dörr på liknande sätt.' Jag dramatisk neeej neeej. Iaf så hör vi hur vicevärden springer ner och sen hur han snackar med en  man ett tag. Sen går han upp och han där nere börjar sopa och tejpa rutan och då somnar vi igen.

Så kan det gå till när man bor på Rågången här i Umeå. Synd vi ska flytta :P

Trummis

Mamma la upp denna på facebook nyss. Haha helt amazing!


flyttpizza och bond

Har just klämt i oss flyttpizza och nu sitter vi och ser 'Agent 007 - Med rätt att döda'. Vi är i lägenheten vi hyr i andra hand i Umeå. Vi ska sova här inatt och sen imorgon bitti tar vi alla grejer härifrån till vår nya lägenhet, städar ur och lämnar tillbaka nycklarna. Gick jättebra att köra idag även om det var jobbigt att stiga upp kl 06.00.

Sen fick vi bärhjälp av min bästa vän och kompis Kristina och Johannes när släpet skulle tömmas. Helt ovärdeligt att få hjälp av dem, räddade nog mitt och Linus förhållande :P Haha vi hade la blitt galna om vi två skulle flytta in allt själva. Men nu gick det på ca en timme bara och helt utan konflikter. Ska ta och baka nått gott till dom som tack för hjälpen så fort vi kommit till rätta i nya laggen. Kanske vaniljbullar?!


Flyttdags

Imorgon tar vi vårt pick och pack och flyttar. Har arbetat hela dagen med att fylla 2 stora släp (kåpor så klart) med våra grejer som ska med till Umeå. Jobbig så man vill gråta när man håller på och lyfter och kånkar och ska passa in i släpet. Men sååå värt det när man vet att en helt egen lägenhet är belöningen för allt slit.


Vaknade och kände mig ganska likgiltig för dagens uppgifter. Så likgiltig att jag t.o.m skelade ut åt sidorna.


Efter hela dagen med flytt och så fick jag detta uttryck i ansiktet.


Nu taggar jag med bra musik och taggningsdans för 4 h bilresa och x- antal mellan släp och lägenhet imorgon.

Örhängen

Bild på mina fina nya favvisar som jag hade på mig på nyår. Köpte dom i Luleå när jag och sofie var där. Det var hon som hittade dom och som tyckte jag skulle köpa dom. Ett köp jag inte ångrar, dom är så läckra!


Bildregn




RSS 2.0