Just nu i min ugn:

Choklad maränger

Tidigare idag i mun ugn:
4 st minipajer av detta slag gjorde jag tidigare. Blåbär, hallon och jordgubbar. De ligger nu i frysen som räddningen om jag skulle få oväntat besök någon gång.

Pic

Foto: Linnea

Fixardag

Har just vart på en härlig promenad med Sara. Skönt att det börjar vara lite varmare ute nu så att man kan ute utan att frysa ihjäl. Bara ca -8 här idag. Blåser dock lite så det känns som -12 kanske. Innan vi gick hem passade vi på att gå på bokrean. Jag hittade 3 böcker till mig själv och en present till mamma. Visar upp dom senare.

Idag ska jag ha en riktig fixardag här hemma. Ska städa, baka, laga mat och sen räkna lite matte. Måste komma igång med den nu så att jag kan plugga till hösten. Sen ska jag även sätta mig och skicka lite mail som jag behöver få iväg och om jag hinner kanske även slänga iväg mitt cv till några ställen om sommarjobb. 

Så det är väl bara attt sätta igång nu om jag ska hinna allt. Vi hörs sen!

Röd i fejjan efter promisen

Övertornetour 2

Trött ganska nyvaken lovisa i bilen på väg till 'övertårnetour 2'.

Framme

 

Detta vackra hus var ett av våra stopp

 

Där sålde dom fina glasänglar

 

Sen en tripp till IKEA och torneå där jag köpte rispiroger. Mums!

 

Inte så trött Lovisa på väg hem igen


Småfranskor

Ska ge er ett recept på goda saftiga småfranskor som passar perfekt till både frukost- och matbröd. Av detta receptet får man ca 42 frallor, beror på hur stora man gör dem.

Du behöver:
50 g jäst
1 liter mjölk
3 dl solrosolja
2 tsk socker
6 tsk salt
20-23 dl vetemjöl special ( ca 1400 g)
Sesamfrön, valmofrön eller ost till garnering

1. Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken.

2. Häll i oljan och blanda med salt och socker.

3. Blanda ner mjölet lite i taget tills degen är smidig och släpper kanterna.

4. Jäs i 1h. Knåda degen var 20 min.

5. Dela i bullar och jäs på plåt i 30 min.

6. Pensla med ägg och strö över sesamfrön, valmofrön eller ost. Viktigt att det är en fet ost (ska vara lite grynig t.ex prästost) så att den blir krispig på bullen.

7. Grädda 15 min i mitten på ugn i 200 grader.

Klart!


Ny stol

Den här härliga stolen köpte jag idag när jag var på IKEA. Linus har en sån svart som jag gillar väldigt mycket, så jag passade på att köpa en när vi ändå var i happis.


Kvällen igår

Igår kväll efter pizzan drog vi iväg till Linnea för att kolla på hockeyn med henne och Samuel. Eller linus åkte och jobbade och anslöt senare på kvällen, men det var egentligen oviktigt. Linnea hade fixat toast, räkor, majonäs och sallad och jag tog med en flaska vin. Riktigt mysigt hade vi det även om hockeyn inte var särskillt spännande :P Perfekt fredagkväll alltså.

Kvällens tema gick i svart

 

Hockey och räkmackor (glömde fota innan vi käkat upp allt).

 

Så här blir jag efter ca kl 22.30 varje kväll, det kan Linus intyga.



Hur tur får man ha?

Ibland när jag vaknar brukar jag ligga kvar en stund och glo på Linus när han sover, så även idag. Då slogs jag av tanken hur tur jag har som fått honom till mitt liv. Han kompleterar mig så fint och ger mig dagligen nya saker att tänka på, både om mig själv och honom.  Jag förundras varje dag över att han vill vara med mig av alla i hela världen, och känner mig oerhört tacksam för det. Tror mitt hjärta växer lite, lite varje dag för att få plats med det jag känner för denne lille pöjk.

Haha blev djupa tankar så här på lördags morgon, men men. Nu ska jag klä mig och sen dra med mina päron på ungefär samma tripp som jag och Sara gjorde tidigare i januari. Blir borta hela dagen.

Ha en härlig lördag!



När jag ändå är i farten slänger jag in en låt som handlar om det jag skrev... typ


TIPS-Husets special-TIPS

Efter jobbet idag gick jag till optikern för en synundersökning. Har senaste tiden känt att jag får gå och kisa hela tiden för att  som få till skärpan. Tänkte att jag fått sämre syn och därför behövde en undersökning. Haha det var inte någon skillnad på synen från förra undersökningen. Optikern provar att sätta massa olika glas framför ögonen och så får man säga till när det känns 'rätt' Jag hade sett absolut bäst med de glasen jag har nu. Ändrade hon minsta lilla åt nått håll vart det sämmre. Hahaha. Nåja slapp betala massa pengar för nya glas iaf, osså fick jag beställt nya linser. Så helt onödigt var inte besöket.

Sen vill jag ge dagens, eller kanske t.o.m. veckans, tips: Husets special (pizza) från Kina. Har just käkat en halv sån och det var lätt den godaste pizzan jag käkat. Biff, kyckling, scampi, lök och champinjoner. SÅÅÅÅ GOD. Oj oj oj oj oj. Köp den nästa gång ni äter på Kina. Här nedan kommer en bild på vad som är kvar av den. Linus står för tuggorna i hörnet. ;)


Gryta

Kom hem för kanske 40 minuter sen. Har hunnit kolla lite tv och smakat på grytan jag gjorde tidigare, den vart as nice. Var inte alls svårt att göra och snabbt gick det. Vet inte om det räknas som gryta eller typ kallops men det spelar mindre roll. Jag hjärta husmanskost alltså. Kött och potatis, bättre blir det inte. ;)

Ser inte allt för aptitligt ut på bild, men det var det vill jag lova.


Mycket att göra

Sitter just nu och försöker samordna kvällens aktiviteter så att Sara ska hinna hem och se damernas stafet. Blir lite körigt att hinna men det ska ändå funka tror jag ;) Nu ska jag börja med middagen, idag blir det gryta har jag tänkt. Hoppas det blir smarrigt, är ingen mästare på grytor. Men övning ger färdighet. 


Träning varje dag

Just nu sitter jag här och njuter av en liten skål med keso, jordgubbar, hallon, blåbär och banan. Jag och Linnea har nyss kommit från gymmet, där vi åter igen har sprungit. Gick lika bra idag som igår. Eller egentligen bättre, för vi fick ju se Hellner och grabbarna ta guld medans vi kämpade. Var inte alls svårt att hålla motivationen uppe medans man såg dom slita i backarna.

Imorgon blir det jobb, sen ska jag och Linnea på gymmet igen och efter det blir det simmning med Sara. Mycke kul att se fram emot alltså. Ska ha en riktig vilodag på lördag eller söndag har jag bestämt. Då ska jag ligga i sängen hela dagen och läsa i min bok och sen kanske, kaaaanske kliva upp för att lägga mig i badet en stund. Kommer bli så nice!

Nu är bären uppkäkade så nu ska jag diska, duscha och hoppa i säng.

God natt!

För er..

..vill jag bara med en bild illustrera hur kort väg jag faktiskt har till jobbet. Bilden nedan har jag tagit ståendes på jobbets parkering. Pilarna visar huset jag bor i, inte så långt alltså.



Benjamin

Hahaha jag dör. Detta är den bästa av alla Benjamin sketcher. Annas är även Benjamin testar dagis kul, mest p.g.a alla hans miner.


Polera

Hemma snabbt på lunch, måste gå typ NU för att hinna tillbaka. Tänkte bara säga att jag idag har fått polera Sofies tänder. Gick väl inte dåligt men absolut inte bra. Haha vi slamsade mest så det var lite svårt att hålla stilla och så. Men men kul att får testa iaf.

Nu blir det full fart till jobbet. 

Feeling good

Gud så skönt! Jag har oroat mig helt i onödan. Trots mitt nästan 2 månaders uppehåll hade jag nästan inte tappat nått i vare sig fart eller ork. Och mina nya skor kändes som om dom var gamla ingådda godingar, inte ens nära skavsår. Fick springa första 15 min på lite lägre tempo än jag brukar men sen kunde jag öka på till min vanliga fart. Sprang i ca 35 min, men kände att jag hade mycket kvar att ge när jag slutade. Väldigt skönt att känna så för då blir det inte lika tungt när jag ska tillbaka nästa gång.

Det enda jobbiga med detta träningspass var de 1000kr som jag la ut på gymkortet. Men det har jag förhoppningsvis tjänat ihop snabbt. Linneas jobb ska flytta så att det kommer ligga jättenära gymmet och det är perfa för mitt jobb ligger också ganske nära så då kan vi gymma direkt efter jobbet. Så bra!! 

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är super trött. Killarna sitter och ser fotboll och lär bli uppe ett tag till.
God natt sverige!

Tisdag

Måndagar är en mycket dålig bloggdag för mig, både orkes- och tidsmässigt. Efter jobbet har jag ca 1 timme på mig att laga och äta mat innan boxningen. Den håller på i en timme och sen hinner jag bara hem för att byta väska så åker jag med Sara och simmar. När jag sen kommer hem ca 22.30 är jag helt slut. Orkar bara göra nån macka och sen stupa i säng. Så nu vet ni i fortsättningen varför det blir tunt med inlägg på måndagar 

Idag däremot har jag lite mer tid över. Linus och Anton har lagat maten här idag så jag har bara kunnat slappa sen jag kom hem. Riktigt härligt var det. Nu ska jag och Linnea åka till Nova för att köpa nya gymkort. Ska springa idag för förta gången på länge. Har som inte kommit mig för det tidigare, men nu jädrans är det dags. Jag ska inviga mina nya springskor så jag får se hur länge det går innan jag får skavsår*. 

Har inga bilder från idag eller iår så jag passar på att lägga upp dessa bilder från i sommras då jag och bror fångade en ödla i trädgården. Åhhh vad jag längtar till sommaren, tror att den i år kan bli den bästa hittils. :)




*När jag blir för trött.

Baka, baka liten kaka

Eller i mitt fal paj.

Före

 

Efter


Söndagkväll hos oss

Åhh jag blir galen! Blogg.se har funkat så dåligt senaste veckan. Går ibland inte att logga in och nu går det inte att lägga upp bilder. Suck!

Nå iaf så håller jag nu på att fixa matlådor till veckan. Just nu står det en stor och 4 mini köttfärspajer i ugnen. Det var förövrigt dom jag skulle lägga upp en bild på, men får försöka sen när dom är klara istället. Sen hade jag tänkt marinera nå kyckling så att det bara är till att ta fram och grilla det imorgon till middag. Linus ligger i soffan och tar igen all sport han missat under helgen när han vart på dommarkurs. Snart ska vi käka kvällsmat och sen se en mysig film.

Återkommer med en bild på pajerna när jag bara får laddat upp den.


Skönsång

Haha just nu sitter jag och lyssnar på när våran granne sjunger för full hals. Detta är något han gör mycket och gärna. Tror han går på gymnasiet och skulle gissa på estetlinjen. Brukar inte höras in i våran lägenhet utan bara i trapphuset men nu har jag helt tyst här hemma och sitter mot väggen till hans lägenhet så hör jag hur han wailar för fullt. Kanske ska han vara med i idol och behöver öva mycket?!

Tur att han är ganska duktig så man står ut.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Har väldigt tråkigt och läste som sagt ut min bok imorse. Jag har inte vart nere på stan ännu och nu har dom hunnit stänga skulle jag tro. Funderar på att se en film, baka eller spela lite sims kanske?! Var ett tag sen nu ;)

Sims får det bli!

Sen vil jag vara en girly girl och tillägna Linus denna låten. <3

Igår kväll


Sandra och födelsedagsbarnet


God mat och hårfix


Vi leker Carola med hårtorken. (På andra bilden syns det nästan inte :P )

Böcker

Jag köpte en bok förra söndagen som jag just har läst klart. Älskar att läsa böcker, men känslan som infinner sig just innan boken tar slut och som sedan hänger kvar i någon dag efteåt skulle jag klara mig utan. Jag känner mig tom på nått sätt och ibland känner jag en slags sorg över att det aldrig kommer bli lika magiskt igen som när man läser en bok för första gången. Jag kommer aldrig mer att uppleva boken eller karaktärerna på samma sätt när jag läser den igen sen, för jag vet ju redan hur alla utvecklas.

Allt detta blir dessutom 100gr värre när man läser sista delen i en serie som jag har gjort idag. När man har följt samma personer genom flera böcker och sen inser att detta var det sista man får veta om dem och deras öden. Lyckliga i alla sina dagar räcker liksom inte för mig, jag vill veta allt som händer i deras liv framöver.

Tänkte ge mig ut på stan idag för att kanske hitta mig en ny bok att fylla tomrummet med. Får se vad jag kan hitta.

Late night

Just hemkommen efter en night on the town. Amalia fyllde 18 hela år i veckan, så idag skulle det firas. Vi var på Valhalls relax, kan ha varit den vidrigaste relaxen någonsin. När man gick in genom dörren möttes man av en vägg av varm, mögligluktande luft. Vattnet i bubbelpoolen var grumligt och skiftade i gult, och det var innan vi hade börjat bada. Men vi hade det kul ändå. Linnea ska köra till luleå imorgonbitti så hon och jag tog det väldigt lugnt ikväll. Blev 2 cider och en massa vatten.

Nu ska jag och Linus hoppa i säng för han ska upp tidigt imorgon för att åka på domarkurs dag 2.

Avslutar kvällen/natten med ett grattis till Amalia! 

Ny design

Dagen har spenderats hos Linnea som har hjälpt mig att fixa designen på bloggen. Har vart sjukt less på den ett bra tag nu, så det var på tiden. Som tack för hjälpen bjöd jag henne på en fika på myggan.

Jag är mycket nöjd med designen som hon har tagit fram åt mig. Jag hade några få små idéer som hon fick fritt fram att utveckla och justera. Jag med mina 'hemsideovana' ögon tyckte så klart att allt var jättebra direkt hon testade något. Men så ändrade hon något pyttelitet här och kanske nån annan liten grej där, tills allt vart ännu bättre. Hon kan den tjejen. Förutom designen så har ju hon tagit 3 av bilderna i headern och bilden längst till höger, vad vore jag utan henne?


Vackra, snälla, roliga, underbara Linnea

Cakes

Måste bara visa tårtorna vi fick på kalaset vi var på tidigare i veckan. Hon fyllde som ni kan se på tårtan 3 år. Den första tårtan var en underbart god chokladtårta och den andra var en med banan och hallonsmak. Frukttårtan hade hon för övrigt dekorerat själv :)

Smarigt värre!



Frallor

Nu har vi förutom en frys full med kött även färsk bröd här hemma. Fick äntligen tummen ur och bakade massa frallor. Gjorde dom på fullkornsmjöl denna gången, men det vart ingen skillnad så det kommer jag nog fortsätta med. Nyttigare fast samma smak så why not liksom?!

Jenny har vart med mig som sällskap ikväll då linus har vart och jobbat. Hennes kille skulle ändå till våran granne så hon passade på att hänga med mig medans jag bakade.Mycket trevligt för det var längesen (förutom förra helgen) som vi var med varandra nu. Och imorgon har Amalia 18 års fest så då kommer vi träffas igen. Ska bli så kul med en riktig 'Girls night'.

goooooooo natt!

En halv hjort

Fresan hade rätt!

I lådan låg köttet som vi har beställt sen tidigare. Så nu är frysen fylld med ryggbiffar, grytbitar, köttfärs och annat gott. Riktigt nice. Har lovat linus att vi ska göra köttfärspaj i helgen nu när vi har massa färs att slösa ;)


Allt är färdig styckat, vakumpackat och noggrant märkt.



Bara köttfärsen tar upp en hel låda i frysen.

Vad finns i lådan?


Dum, dummare, lovisa

Hahaha satt just och skrev ett inlägg om att det inte är en så bra ide att doppa halva fingret i en kastrul med kokande vatten, gör ganska ont, då klockan för makaronerna ringde. När jag hade hällt dom i silen skulle jag ställa kastrullen på diskbänken där det också stod en bunke med 8dl mjölk till äggstanningen. Gissa vad jag lyckades välta omkull?! Just det... mjölken. Den rann över bänken, över spisen, ner på golvet och in bakom spisen.

Jag är så nöjd med mig själv just nu! Både bränt mig rejält och typ förstört vårat kök, great.

Det värsta av allt är att jag hade hunnit pressa vitlök i mjölken så nu luktar det vitlök i heeeeela köket.. MUMMA! Linus blir nog glad när han kommer hem och måste dra ut och städa bakom spisen. Hahaha det är så typiskt mig att göra nått sånt här. Jaja bara maten blir bra, annars kan det hända att jag typ hoppar från fönstret.


Föremålet för kalabaliken.

Dagen idag

Berättar om dagen idag lite snabbt för nu håller jag på att somna. 

Jobbade som vanligt till 4, idag har jag fått sitta med munskydd på mig, så att jag ska kunna komma riktigt nära och kunna glo in i munnen på folk när hon skrapar och slipar. Är fortfarande jättekul! Gick hem på lunchen och lyckade faktiskt sova i 20 min innan jag gick tillbaka. Sååå skönt och jag var riktigt pigg hela eftermiddagen. I övrigt den lugnaste dagen hittils. Hade en patient i timmen typ och ett blev återbud så vi har mest suttit och rullat tummarna.

Nu ikväll har jag och Sara vart på motionssim i en timme. Vi börjar bli så duktiga så. Jag köpte ett 10gr kort förra gången jag var där och Sara köpte ett idag så nu kommer vi gå minst 10gr iaf. ;) 

Det var allt, nu blir det SÄNGEN!

Pictures

Här kommer litre backstage bilder från min och Linneas senaste fotosession. För att se resultatet kolla in hennes blogg HÄR.
Confused?
Vem tar kort på vem?
Rättar till kläderna så det blir snyggt.
På väg hem.

Inget att göra just nu. Nästa pati

0-689d57e84db2ac3f0a51e68724378132.png

Kolla varifrån!

Inget att göra just nu. Nästa patient kommer 13.40. Igår fick jag bilder av linnea från när vi var och fotade för någon helg sen. Ska lägga upp nån sen när jag kommer hem.
Så länge får ni nöja er med denna vackra på älskling!


Allt är väl!

Disken är diskad, lägenheten städad, matlådor till imorgon klara, jag är nypromenerad och snart ligger jag i sängen med min bok och myser.

Linus är på 'grabb'kväll på before med fotboll och goa vänner. Så jag ska nu njuta av att ha lägenheten för mig själv i någon timme. Musik, tända ljus, smoothie och min bok = mys.



Till 'Kocken' & Linnea

Haha dom som känner Samuel fattar detta skämt. Otroligt låg nivå på skämtet för att vara av mig men man måste ta alla chanser man får. ;) De vill iaf ha receptet på våra biffar som Linus brukar göra så jag tänkte att om jag lägger det här så kan alla få användning för det. Kryddningen i dessa biffar är stark vilket passar våra smaklökar perfekt.

Du behöver:
Köttfärs
Spiskummin
Paprikapulver
Cayennepeppar
Vitlöks klyfta
1 ägg
En skvätt grädde
Salt
Och om man vill jalapenos.

Blanda ihop allt och forma till biffar. Svårt att säga exakt hur mycket det ska vara av varje krydda. Där måste man känna sig fram då alla har olika smak. Jag gillar inte jalapenos så linus brukar dela 'smeten' i två delar och göra mina biffar utan. Grilla sen i grillen eller stek med smör i stekpanna tills dom är färdiga. Vi gör alltid i grillen och det brukar ta mellan 6-10min. Tar nog längre tid i stekpanna.

Vi brukar servera med ugnsgrönsaker och hemmagjord tzatsiki.

Till den behöver man:
Gurka
Creme Fraiche el turkisk yogurt
Vitlök
Salt
Olivolja

Riv gurkan på ett rivjärn och krama ur vätskan. Lägg i en skål med lite salt och låt dra ett tag. Häll över i en sil och krama ur sista vätskan. Blanda med övriga ingredienser i en skål och låt stå i kylen tills den ska serveras. (Passar utmärkt till färska baguetter)

Hoppas det smakar!


Just nu!


Just nu! Min hygienist som jag är hos är på utbildning så nu sitter jag mest och fördriver tiden. Är i receptionen men det är nästan inget att göra tyvärr. Man blir lite trött av att bara sitta.


Ingen boxning

Nu ska jag och Sara till badhuset och simma. Blev ingen boxning idag så jag kände att jag måste få göra mig av med all energi jag har samlat på mig under dagen. Skulle vara sjukt jobbigt att inte få träna nått. Så det blev en extra simmning istället. Ska nog på torsdag också för att hålla igång.

Sen när jag bara får tummen ur så ska jag gå ner och köpa mig ett nytt gymkort så att jag kan börja springa igen. Är snart en månad sen jag sprang sist, så det börjar vara dags nu. Måste ju springa in mina nya skor också så att dom formas efter mina fötter ordentligt.

Jaja nu är Sara här. Hörs sen.

MER

Kolla vad pappa just kom förbi med

Han hade tydligen fått dessa av en kund. Men varken mamma eller pappa dricker nått annat än vatten, så han tänkte att Limpa skulle blir glad om han fick dom. Inte illa va?


Läppstift

Inspirerad av Amalias läppstift från i helgen har jag igår och idag testat att använda det. Dock något mer diskret än det knallröda vi hade i lördags. Linus är anti, men jag skiter i honom och kör på ändå. Vad vet väl han?

Ursäkta den "snygga" minen på bilden men detta var den första av 100 bilder som ens var nära okej, och nu orkar jag inte fota mer. Det är ju ändå läpparna man ska kolla på så då gör det inget att dom plutar :P

Vad tycks?


Varför nya skor?

Därför:



är med sara på stan och käkar lunc

0-554aec80c07c7fbcf4fac55309be547f.png

Kolla varifrån!

är med sara på stan och käkar lunch. Räkmacka för mig och kycklingsallad och semla för Sara :)


Fail

Blev inte att jag bakade för vi hade inget smör :P Haha det är ju som basen i nästan allt man bakar. Ägg, socker, smör och mjöl, då klarar man det mesta. Nåja det var inte så noga för vi vart helt sjukt mätta av maten. Supergott vart det. Skulle vilja säga att det är tack vare våran grill som jag köpte i julas. Har aldrig gillat köttfärsbiffar innan men sen vi skaffa grillen blir dom saftiga och lagom tjocka plus att dom håller ihop bättre. Riktigt gott som sagt.

Nu tänker jag hoppa i säng och läsa lite i min nya bok som har börjat väldigt spännande. Hoppas den är bra. Nå vi kanske hörs på lunchen imorgon.

Go natt

Vecka 1

Här kommer en utvärdering av vecka 1 på jobbet:

Första dagen var det mycket att ta in och mycket att hålla koll på. Men allt eftersom veckan gick fick jag mer och mer kolla på hur det funkar, vart saker ska vara, vem som är vem och vem som är vad. Haha.

Det har vart lite jobbigt att ta sig upp på mornarna, men vad kan man förvänta sig efter nästan 3 månaders 'ledighet' med sovmorgon till 10 varje dag. Även om jag var trött efter jobbet när jag kommit hem, p.g.a jag inte är van att hålla igång en hel dag, så känner jag att jag vill tillbaka direkt. Det är så skönt att ha något att göra om dagarna. Jag jobbar 1000gr hellre än att bara vara hemma och slänga bort dag efter dag på ingenting.

Dag 3 fick jag vara med inne på en undersökning för att kolla hur det går till. Dag 4 fick jag vara på flera och nu i fredags var jag med på undersökningar hela dagen. Fick även hjälpa till med saker som att framkalla röntgen bilderna, hälla upp fluor i muggar och sånt :P Inte så mycket kanske men ändå superkul.

Alla är supertrevliga och visar mig massor så att jag lär mig. Känns som att jag blev accepterad direkt och alla pratar med mig som att jag jobbat där ett tag, och det gör ju att det blir ännu roligare.

Nå det var vecka 1 det. Jag hoppas jag får vara på många undersökningar nästa vecka för det känns som att det är där man lär sig mest.

Kom på fika

Nu har jag just kommit hem från happis. Måste säga att det är perfekt att åka dit på helgen och bara strosa i nån timme, käka på ikea och sen åka hem. Köpte en godispåse till linus på candy world. Det är ju ändå alla hjärtans dag och han gillar godis, så varför inte?! ;)

Fick köpt mig 2 par skor också. Det var bra eftersom det var det som var målet med resan. Här är de skorna jag valde mellan.

Det blev de längst till vänster och dom i mitten som fick följa med hem.

 

Sen när jag var och handlade mat, köpte jag mig själv en bok som jag nu ska lägga mig i badet och läsa. Och när linus kommer från jobbet ska vi göra grillade kryddköttfärsbiffar med egen tzatsiki och ungnsgrönsaker. Vissa har det bra!

Ska baka en kaka till linus i min hjärtbakform också dagen till ära. Blir en ganska stor kaka, så alla som vill känna sig älskad av mig eller bara är sugen på fika är välkomna kring 21-22 tiden :)

Nya skor

Tror det kan vara olagligt att ha så kul som vi hade igår. Vi började kvällen hos Linnea med vin, chips och skitsnack. Det var jag, Linnea, Amalia och Jenny som var där. Riktigt längesen jag träffade Jenny så det var jättekul att få snacka med henne igen. :)

Sen kollade vi lite på Linneas Mary Kay produkter som hon ska börja sälja snart. Ska ha en 'klass' hos henne så att hon får öva sig på presentationen. Kommer bli super nice.

Efter det blev vi alla sugna på att dansa så vi drog ut på Hott. (Finns det egentligen något annat ställe att gå ut på i kalix?) Väl där var det inte så mycket folk, men dom som var där var taggade. Vi hade jättekul och jag dansade faktiskt ovanligt mycket för att vara jag. Träffade Jens och Erik som jag saknar hur mycket som helst, har inte pratat ordentligt med dom sen jag slutade på silja. Det är ju världens goaste killar så jag får se till att ta tag i det där så man åtminstone tar en fika eller nån lunch då och då. Kom hem kring 3 och somnade frot med värkande fötter.

Det var gårdagen det. Nu ska jag och Sara dra till happis för att köpa nya skor åt mig. Ska visa en bild på mina gamla sen så kommer ni förstå varför ;) Blir nog en sväng förbi IKEA också när vi ändå är där.

Solen skiner och det är underbart att leva ibland.

Jag och fina, snälla Jenny

 

Vackra Amalia och jag posar som hotties :P

Läpparna blev rödare och rödare.

 

Haha det bjussar jag på. Så här kul har vi när vi umgås.


Jag bara skoja

Jag lurade er förut, jag skulle inte alls till mamma och pappa. Jag skulle till havet och dyka med småfiskar. Vattnet är varmt och fiskarna är snälla, jag blev genast accepterad som en i stimmet. Har det riktigt nice här :P

Ja, pappa har en skoj dator och ja, jag har svårt att hålla mig ifrån den. Men jag har städat nästan hela undervåningen nu så jag känner att jag får ta 5 minuter till att larva mig :)

Snart åker jag hem och fixar mig nå lucnh. Verkar inte som att jag kommer få med dem ut på en promenad så kanske, kanske tar jag en när jag kommer hem istället. Men bara kanske! :P




Ny bild

Linnea har gjort det igen. Hon är super duktig! Kolla hennes blogg så får ni se. :)

lördag

Solen skiner och det är -9° ute. En underbar dag. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är för dessa dagar man bor här uppe i norr på vintern.

Idag ska vi åka ut till nyborg. Linus har match och jag ska till mamma och pappa för att umgås nån timme. Tänkte försöka få med mig någon av dom, eller båda, på en promenad i det fina vädret.

 
Utsikten från vårat fönster.

Nattblogg

Åter igen en nattbloggning. Men jag har de senaste dagarna efter jobbet inte haft så mycket ork eller tid att blogga förrens sent på kvällen. Så det är som det är. 

Idag var sista dagen på min första vecka hos folktandvården. Än så änge så är jag inte avskräckt. Blir bara roligare och roligare och jag lär mig nya saker hela tiden. Snart är jag proffs ;) Tänkte köra en liten resume/utvärdering av veckan i ett eget inlägg imorgon.

Efter jobbet idag gick jag hem och somnade i soffan 1h, riktigt skönt. Sen gjorde jag maten, det blev grillat kött med ugnsgrönsaker (man får lyxa till det när det är helg vet ni). Var längesen vi åt riktigt kött här hemma, alldeles för sällan tycker jag. Men vi har beställt en halv hjort nu av en uppfödare som mamma känner. Så nästa fredag fyller vi frysen med massa godsaker. 

När middagen var käkad kom Linnea och Samuel förbi för fika, skitsnack och bildvisning. Killarna han även med en runda tv-spel, närmare bestämt Golden eye. Tydligen nått nostalgiskt spel. Nu har de just åkte hem så nu blir det till att hoppa i bingen.

Love! haha

Trött

Orkar inte skriva så mycket nu, ska snart lägga mig. Jag och Sara har som sagt vart och simmat mellan kl 20-21. Dom hade släckt ner hela simhallen och tänt massa värmeljus, sen spelade dom avslappnade musik. Det var riktigt nice faktiskt.   

Mycke mer än så har inte hänt idag förrutom jobb då. Tänkte bara skriva så ni vet att jag lever. (Inser att detta inlägg är väldigt likt det förra. Men, men)
Sleep tight!

natti

Nu hoppar jag i säng. Imorgon blir det jobba till 16 och efter set ska jag och sara och simma :) Mycket bra tycker jag. simning är som skön träning som ändå ger rätt mycket. O det bästa av allt är att man inte behöver känna att man svettas ;) 
Jaja, go natt!

Kvälls godis

Killarna sitter i vardagsrummet med en godispåse och kollar fotboll. Jag vart sjukt sugen när jag såg det. Så jag fick springa till köket och blanda ihop keso med lite frysta hallon och några bitar banan. Får se om suget släpper eller om det blir värre, men det brukar hjälpa.

Recept på Pizza

Deg till 1 pizza:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk olja
1 dl mjölk

Tomatsås:
1/2 pkt krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chilisås
1/2 hackad gul lök
oregano
paprikapulver
ev chili pulver

1. Blanda ihop torrvarorna och tillsätt ojla och mjölk. Rör ihop till en deg.

2. Fräs löken i lite olja i en kastrull. Gillar man inte lökbitar i mat kan man riva löken i ett rivjärn så man ändå får med den goda smaken. Häll sedan i de krossade tomaterna och tomatpureén och låt det koka upp.

3. Tillsätt kryddorna och sweet chilisåsen och låt puttra en stund.
(Jag gillar att göra tomatsåsen varm, tar upp smaken av kryddorna bättre då.)

4. Kavla ut degen på en plåt och bre ut tomatsåsen så att den täcker överallt. Lägg på valfri fyllning och sedan ost. Vi brukar ha prästost som har lite mer smak i sig. Grädda i 15 minuter i mitten på ugnen i 225 grader.

Klart!

Exempel på fyllningar.

Linus pizza idag - Skinka & champinjoner. Extra bacon går fint att lägga till om man har det hemma eller en skivad tomat.

Min pizza idag - Kycklingbitar (som man marinerar först i en marinad av oliv olja, soja, sweet chilisås och mango chutney) skivad banan och några jordnötter. Man kan även ha annanas på om man gillar det. Curry passar fint till denna exotiska pizza.

Vego - Brocoli, skivad tomat, vitlök i tunt hackade skivor, oliver och fetaost. Funkar även med blomkål eller kronärtskockor.

Egentligen så är det bara fantasin som sätter stopp. Går att steka köttfärs och ta taco kryddor i så får man en tacopizza eller med tonfisk och räkor så får man en super god 'fisk'pizza. Som sagt, allt går i stort sätt.

Pizza

Idag gjorde vi egen pizza här hemma. Mm Mmm Mmmmm! Linus gjorde med skinka och ost och jag gjorde en inspirerad av den jag åt i göteborg, med kyckling, banan och jordnötter. Vart riktigt nice. Ska lägga upp receptet sen ikväll.

Före gräddning: marinerade kycklingen lite innan så att den skulle ha en god smak.

 

Före, efter

 

Linus pizza, skinka och kryddor.

 

I väntan på att de skulle gräddas klart är det viktigt att underhålla sig själv och andra.

 


Lunch time

Nu är jag hemma för en snabb lunch. (Dagarna går så fort!) I väntan på att mina köttbullar ska stekas klart knaprar jag på dessa godingar. Så enkelt, så gott.


Idag har jag fått sitta med på en undersökning hos en hygienist. Spännande grejer det där. Känner nu också att jag börjar kunna vad alla instrument används till och vilka som 'hör ihop'. Haha om några veckaor kommer detta låta skit töntigt när man som är varm i kläderna och kan allt :P Ungefär som när man läser det jag skrev under utbildningen på Silja. Men men det är kul att kunna kika tillbaka och se hur man tänkte och kände sen.

Opps...

Hehe. Har lovat min käre sambo att plocka undan i vårat väldigt röriga sovrum ikväll medans han är på träning. Har jag gjort det? Ehh näh!

Nu är hans träning snart slut och jag har inte ens börjat ännu. Jag gillar att leva 'on the edge' som det så fint heter. Frågorna snurrar och adrenaliten pumpar ut i kroppen. Hinner jag?! hinner jag inte? Blir han arg om jag inte hunnit?! Kommer han göra det istället?  Spänning i vardagen at its best. Hahaha. Eller?
Jaja nog svamlat. Nu ska jag ta tag i detta.

Läxa


Har hittat på en egen lite läxa till mig själv. Imorgon ska jag kunna vad dessa instrumet heter. Alla dessa heter olika fast de ser prick likadana ut tycker jag (nu iaf). Jag har bara 3 kvar som krånglar med mig, jag kan bara inte minnas vad de heter. Men imorgon ska det sitta :)

Som en bonus får ni en bild på mig i mina snygga jobbkläder. Ignorera hur jag håller mina fingrar, haha dom bara är sånna. :P


Trött fast ändå inte

Puh.. Det var sjukt jobbigt idag, fast det är det alltid när man vart borta ett tag. En annan sak är att jag nu känner mig taggad som bara den, fast jag egentligen är helt slut. Vill träna mer och det nu, nu, NU. Försöker febrilt få med mig någon på simmet, men ingen verkar sugen. Vet inte om jag ids gå helt själv heller och det är tyvärr alldeles för kallt ute för att ta en löprunda. Får väl spara energin till imorgon och hitta på nått annat då istället.

Idag körde vi min favvo, som är typ det jobbigaste någonsin... gummibanden! En person står bakom mig och håller i två långa gummiband som jag har runt händerna och sen ska man boxas rakt fram med dem. Sååå jobbigt, nästan så man känner för att gråta sista 30 sekunderna. Men ack så härligt efteråt. Ska jag väl träna ska det vara ordentligt annars känns det bara onödigt. :P

Lunch

Hemma nu en stund för att käka lunch. Det är det bästa med att det är så nära, att man kan gå hem. Här är det precis som på silja bara 45 minuters lunch. När jag var på silja var det lite svårt att hinna hem och käka i lugn och ro. Men nu tar det ca 1 min hit och 1 min tillbaka så det är nästan samma som att käka på plats.

Än så länge går det bra för mig. Men det kan bero på att jag inte gjort så mycket ännu. Tar mest in alla intryck och lär mig alla regler och rutiner. Har även fått en hög med instrumet att träna på i rummet där jag är mest. Så det går sakta men säkert frammåt. Alla som jobbar där är mycket trevliga och välkomnande så det är också kul.

Och ikväll ska jag äntligen få gå och boxas igen. Det är 4 veckor sen jag sist var där så jag har fått längta ihjäl mig nästan. Tyvärr är Jenny sjuk så jag får se om jag måste gå dit själv eller om jag kan lurar med mig någon. *Host* fresan?*host* ;) Ser att badhuset har motionssimmning ikväll också så om jag bara får med mig Sara så skulle det passa perfekt efter boxningen. Hoppas!

Nå nu ska jag sitta vid tv:n ett tag innan jag beger mig tillbaka.

Nighty night!

Åhh vad jag hatar utseendet på bloggen just nu. MÅSTE ta tag i det snarast! Ser ut som att en femåring har gjort designen.

Nu ska jag hoppa i sängen, ska ju upp tidigt imorgon för att vara jag. Det som är skönt med praktiken är att det bokstavligt talat ligger på andra sidan vägen :P Och efter som man ska ha håret uppsatt, speciella jobbkläder och gärna så lite smink som möjlig behöver man inte kliva upp och fixa sig heller. Tror det räcker med 30 min för att äta, borsta tänderna och klä mig snabbt och sedan kila över. NICE!

Gnatt sverige!

Av Linnea


Foto av Linnea

Linus...

Snart är det alla hjärtans dag. Detta är ett hett tips från mig till dig!

Ole Lynggaard är aldrig fel


Men ska man vara realistisk går detta minst lika bra ;)



Mmmmm!

Pajen var en succé! Kan vara den godaste jag gjort hittils, så god var den. Haha! Nu ska jag ladda några avsnitt av veronica mars på en usb sticka och kolla på våran tv. Blir 1000gr bättre på tv:n än på min lilla dataskärm.


Paj

Nu har jag just satt in en paj i ugnen, idag blir det ost och skinkpaj. Medans den är i ugnen ska jag passa på att ta bort mina lösnaglar. Jag kan tyvärr inte ha dom längre, för imorgon börjar jag ju min praktik och där är det rena, kortklipta naglar som gäller. Så bye bye med dem.


Btw

Det är super nice väder ute idag. 3:e eller 4:e dagen på rad nu. Mer sånt! Det är denna typen av väder som gör det värt att leva här uppe i norr på vintern.


Gammal bild men vädret är samma som idag.

Bandy 13.15

Jag sitter nu och väntar på Linus pappa. Han ska komma förbi här och hämta mig så ska vi åka och kolla när Linus spelar match. Har faktiskt vart dålig på det där med att kolla bandy nu de senaste åren, så det ska bli kul. Och sen det bästa av allt... Empa är hemma över helgen så vi ska mötas upp där borta <3 Haha det visste inte jag igår när jag skrev mitt inlägg om henne. Så det kan bli ibland :P

Igår hade jag en helt underbar kväll, bästa på länge. Träffade nya roliga människor och hade allmänt skoj. Tack alla som var där! Bilder kommer kanske, kanske inte. Får se.

Nu ska jag fixa håret och sen dra!

You belong with me <3

Empa och jag är lixom lite udda. Är nog därför vi drogs till varanda när vi var små ;) Saknar dig varje dag när du är där nere i västerås och sliter. Längtar till du kommer hem!

Dagen med Linnea

Lite bilder från idag då vi var ute och fotade. Förhoppnigsvis fick Linnea till några fina bilder på mig.

Före & efter

Elli kan sina saker!

God morgon

Vaknade för en stund sedan. Har instalerat spotify till min dator (äntligen) så nu sitter jag och lyssnar på massa go musik. Nu ska jag sminka mig, för kl 12 ska jag och Linnea dra på ett litet fotomission ute i kylan. Hoppas det blir bra, då kan jag ändra min väldigt fula design på bloggen så det ser lite bättre ut :P haha
 
Nyvaken och osminkad

Del 2

Här kommer alltså del 2 av min bildrensning. Del 2 inehåller bilder från tiden i göteborg. Tyvärr var det så att jag fick kameran i studentpressent och flyttade hem 3 dagar efter studenten så det är mest bilder därifrån :P




Klassresa/kurs, en vecka i roskilde.


På Martins 50 års kalas, på Annas 40 års kalas, julafton hos mormor.







Studenten <3


Världens bästa lärare Arne och klassföreståndaren Gun


Ny färgad

Syns lite dåligt nu så jag får ta en ny bild imorgon när ljuset ute är bättre. Men det blev iaf jätte stor skillnad tycker jag själv. Riktigt nice! Har bokat in en ny tid med Elli i april för att klippa och färga sen efter det behöver jag nog inte färga mer utan bara underhålla utväxten. Blond på bara 2 gånger, det var nått nytt. Annars tycker jag man brukar få hålla på i evigheter innan det blir ljust. Men Elli hon kan hon :)

Just nu, efter färgning


Kladdkaka

För alla fredagsnjutare kommer här ett kladdkakerecept som är toppen.

Kladdkakan:
175g smält smör
4 ägg
5dl socker (kan ta bort en dl om man tycker det blir för mycket)
2 tsk vaniljsocker
1dl kakao
2 krm salt
3dl vetemjöl

Glasyr:
50g smör
50g mörk blockchoklad
(4-5 bitar after eight)

1. Smält smöret samtidigt som du vispar äggen och sockret vitt och pösigt.

2. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao och mjöl.

3. Rör ner smöret. Vill man ha smak på kakan kan man riva i apelsinskal från en hel apelsin eller klippa ner små bitar av after eight eller annan choklad.

4. Grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 35-40minuter. Jag brukar ta 38 minuter för ett perfekt kladd i mitten, men det kan variera lite beroende på ugn.

5. Låt svalna

6. Smält smör och chokladen till glasyren och pensla över kakan. Låt stelna och pensla sedan ett varv till.

7. Vill man ha topping på kakan passar kokos utmärkt annars kan man klippa bitar av after eight som man lägger på innan man penslar det andra lagret.


Praktik

Nu har jag just kommit hem från ett möte på min blivande praktikplats :) Dom ville träffa mig innan dom sa ja för att kolla vem jag är och om jag passar. Tur att man är så himla charmig, för dom sa JA! Så från och med måndag kl 07.30 kommer jag att praktisera med tandhygienisterna här i kalix på folktandvården :D
Ska bli väldigt spännande att se hur dom jobbar och att få testa på yrket innan man pluggar. Jag ska tydligen få vara lite på alla avdelningar där borta så att man får en bra bild av verksamheten. Kommer vara med tandhygienister, tandläkare, på 'sterilen' och i receptionen. Åhhh ska bli så kul, känner mig riktigt peppad nu att göra detta och sen börja plugga!!

Nu till dagens aktiviteter, kl 12 ska jag med Linnea och käka lunch och efter det ska jag till Elli för att färga håret. Jag tänkte att jag slänger upp en 'före'bild så man kan se om det blir någon skillnad.


Just nu, före färgning

Grattis BROR!

Fyller hela 19 år idag den lille rackaren!


Torsdag 4 feb

Idag har jag och Sara vart på badhuset och simmat. Tänkte att jag skulle vara helt död efter några längder med tanke på mitt träningsuppehåll på nästan en månad. Men det gick faktiskt fin fint. Vi simmade ca 1 km så det får vi vara nöjda med. Det var kul också att få göra nått nytt, så det inte bara blir samma gamla med löpningen och boxen. Ska försöka att simma kanske en gång i veckan iaf, ger bra träning till hela kroppen och sen får man ju sitta i bubbelpoolen en stund också ;)

Imorgon kl 10 ska jag på ett möte om min eventuella praktikplats och kl 13 ska jag och färga håret hos Elli. Ska försöka hinna med att städa lite här hemma också för mamma och pappa kommer på kvällen för lite fika. Kanske en promenad om jag hinner mellan allt det andra. Så schemat för imorgon är packat :)

Sen ska jag visa lite nya grejer som jag nu har i min ägo.

Kände för en spakväll här hemma snart, så jag köpte några badbomber på Lush, en ansiktsmask och lite grejer till naglarna. De börjar bli långa nu så jag måste fila ner dem och göra dem fina.

Sen som ni vet så piggar blommor ALLTID upp. Så det fick bli en bukett tulpaner i härliga vårfärger sist vi var på coop.



Recept på pasta

Detta inlägg är till min kära kusin Emelie. Du kan variera denna maträtt efter smak och tycke, men jag ger här ett grundrecept för 2 personer.

Du behöver:
4 bollar fullkorns tagliatelle eller 2 portioner fullkorns makaroner.
1 msk mjöl
1 msk smör
2 dl mjölk
1/2 -1 dl riven ost (gärna prästost)
1 vitlöksklyfta
paprikapulver
basilika
skinka

1. Koka upp vatten och lägg i pastan. Koka i ca 8 minuter.

2. Hacka skinkan och vitlöken i små bitar och fräs i smöret.

3. Häll i mjölet och rör ihop med smöret tills det sugit upp allt smör.

4. Rör ner mjölken till såsen tjocknar. Häll ev i lite exta mjölk om den blir för tjock.

5. Blanda i osten och kryddorna. Rör tills osten smält ner.

6. Servera!

Ansiktsmask

Haha har en mask på ansiktet nu som gör att jag ser ut som någon som bränt sig ordentligt i solen :P Mycket snyggt måste jag säga. Får ta bort den innan Linus kommer hem från sin träning. Den är så stel så detta är den enda minen jag kan göra för tillfället.

 


Bilder från Göteborg

Båtarna övervintrar på parkeringen (fiskebäckshamn)


Finns hur många bryggor som helst


Mycke folk ute på isen


Jag


Mina rumskamrater under helgen. Melody och Smilla


Mormors mannagrynspudding <3


Pizzan (dubbelinbakad)


Brorsans filmvägg

Sista dagen.

Ikväll ska vi åka hem så nu ska jag dra in till stan för att passa på att riktigt njuta av stan. Ska träffa storebror i stan kl 10 och sen blir det fika med Tobis någon gång under dagen.

Kalaset igår var väldigt trevligt, som det brukar vara när våran släkt träffas, massor med god mat och många skratt. Mormor höll ett av sina (ö)kända tal till morfar, men det kom mest att handla om henne själv och deras barn :) Hon är iaf söt som försöker, och ibland träffar hon rätt.

Min buss går kl 9.23 så nu måste jag skynda mig.

RSS 2.0