ZzZzZzZzZzZ

Nu ger vi oss för kvällen. Har packat ungefär 1000059 kartonger, putsat hälften av alla fönster packat alla grejer som ska till kalix och rensat bland mina smycken och mitt smink. Är helt slut i både skallen och i benen. Har inte suttit många minuter idag, bara sprunigt fram och tillbaka här i lägenheten. Ska bli skönt att sova. Vi har redan hunnit skruva isär sängen så det blir till att sova på madrassen på golvet i två dagar nu.

Imorgon fortsätter jag med fönstren, packningen och på eftermiddagen kör jag första lassen medans Limpa skriver tenta. Sen på torsdag kör grabbarna ett stort lass med säng, soffa och andra stora möbler. Medans dom gör det ska jag städa, städa, städa för på fredag har vi besikning och efter det åker vi till Kalix. Då börjar sommarlovet på riktigt. Yey!

Bild jag använt flera gånger förut men som beskriver bra hur det känns just nu.

Flytt

Kom på att jag inte sagt till er att vi ska flytta. Våran lägenhet som vi bor i nu är lite för stor och för dyr för oss. Men det var ju den enda som fanns att få tag på kring jul och vi behövde ju en lägenhet då så det fick bli den. Men nu har vi hittat en mindre, billigare och som dessutom ligger närmare skolan. Perfekt!

Imorgon ska vi hämta nycklarna och köra första flyttlasset. Så det blir några intensiva dagar nu innan vi åker hem på fredag. Så ni vet om det blir dåligt med bloggandet från min sida.

Om ni tycker det blir för dåligt med updates kan ni alltid kolla i arkivet. Faktiskt ganska skoj att se hur man sett ut genom åren. Typ som i detta inlägg från januari 2009.

SOOOOOL

Spenderar denna morgonen ute på min balkon i solen. Termometern där ute visar 25+. Läser lite försvarsmekanismer inför tentan jag har kl 13 idag, sista för denna terminen. Jag kan dom redan men känner att det kan ju inte skada att gå igenom dom igen.

Efter tentan ska vi fortsätta med flyttpackandet och sen ikväll kommer Malin och Nicole hit för en sushikväll. Shit vad jag kommer sakna dom i sommar. Men som tur är har vi  ju en hel vecka på oss att umgås innan vi skiljs åt. Måste ta vara på den tiden.


Nä nu kallar solen på mig. Hörs när jag kommer hem.

chili con carne

Har tagit en paus i allt flyttpackande för att laga mat. Idag gör vi en stor, fet gryta med chili con carne. Till efterrätt har vi en ben&jerry's i Limpas favvosmak. Vi blev så glassugna av att titta på gb:s gamla glassar. Ska bli mycket gott. Att röja, slänga och packa tar på krafterna kan jag lova.


Chokladprovning

I tisdags tog jag ut min pressent som jag fick av Malin och Nicole när jag fyllde år. En chokladprovning på Schmäck med dom. Vi fick prova massa olika choklader och jämföra dem med varandra. Fick även en föreläsning som var väldigt intressant. Bästa pressenten ever? En mysig kväll tillsammans och massvis med choklad. När provningen var över fick man med sig en påse hem och i den låg det olika choklader för alla.

Jag fick denna, mustig, krämig och god. Men det är ingen choklad man trycker i sig på en kväll. Snarare att man tar en bit på en kväll. Men det gör ju bara att den räcker längre. Mmmmm.



Jag tyckte att det var en sån bra och god pressent att jag idag har gett min mamma just detta nästa gång hon kommer och hälsar på i Umeå. Det är hon värd, min mamma.

Nostalgi - Glass

När Twister fortfarande hette spriello och piggelin kostade 4kr.
Min favvo var den som ser ut som frukter. Boomy ser den ut att heta.

Många favvosar här. Red dream, solero, cool bits och confetti.

Åhh den blåa med vågor vid twister och tacoglassen.
Här kom även den bästa ever... magnum double! Mmm!

Solero ice önskar jag att dom börjar med snart igen. Var hur god som helst!

Nostalgi - Musik






Nostalgi - Tv










fredagen

Oj oj oj vad vi hade kul i fredags. När vi käkat klart på Allstar stannade vi kvar och drack öl, vin och drinkar. Sen kring 22-23 tiden öppnade dansgolvet så då var vi några som svängde våra lurviga ett tag. Det var kul att nästan hela klassen kunde komma. Några tjejer från ö-vik hade t.o.m bokat hotell för att kunna vara med hela kvällen. Av mig får dom MVG+ i betyg, allt för klassfesten liksom :)

Vi var kvar till just efter ett, sen kände vi att dansgolvet vart lite för litet. God mat, mycket trevligt sällskap och massa dans. Vad mer kan man önska av en utekväll?

Just det! Måste visa vad som fanns i paketet vi fick av OralB på förmiddagen också.

En sprillans ny Triumph med smartguide. Hur bra?

Som jag sa när Tepe hade varit hos oss så är det bra när företagen låter oss testa deras produkter så att man sen vet vad man själv gillar när man ska rekommenera till patienterna. Det kostar ju ändå lite pengar om man vill ha en bra eltandborste. Då är det bra att man helhjärtat kan stå bakom sin rekomendation. (Hoppas nu Philips får nys om detta så dom också vill ge oss ett smakprov på deras grejer. ;) ) Nu står den på laddning så ska vi testa ikväll om den är nått att ha.

Trötter

Hade hur mycket energi i kroppen som helst när jag kom hem efter min vecka i götet. Men nu är den som bortblåst. Vet inte vad det beror på. Inte är det då att jag måste upp tidigt för skolan för jag har gått upp kl 6 eller 7 typ varje dag där borta. Jag sov inget på dagarna där och jag pluggade ju ändå ganska hårt om dagarna, t.o.m mer än här. Men nu är det ett under om jag får nått mer än skola och äta middag gjort om dagarna. Vill bara sova, sova, sova. Tur det snart är 'sommarlov'. Kommer bli skönt att få jobba som omväxling från allt pluggande.

Idag hade vi vårt sista patientpass för denna terminen. Jag har haft tur och inte haft nån patient som har avbokat eller uteblivit. Gör dom det så måste man antingen ringa in en kompis = min ålder och därmed ofta ganska lite att göra i munnen, eller assistera någon annan = göra allt tråkigt, typ skriva på datorn, städa m.m. Mycket roligare att ha en riktig patient som man får arbeta med och motivera.

Imorgon ska vi ha ett möte med OralB. Hört rykten om en fin fin pressent. ;) Efter det ska vi i klassen spela volley boll (om det är fint väder) och sen ska vi till Allstar och käka middag tillsammans. Kommer bli en bra dag känner jag på mig.  Typ så här bra:


Tji fick jag

Hahaha tänkte skriva ett inlägg om hur överjävligt ont jag hade måndagen efter förra varvet och sen med en länk hänvisa er till nått inlägg från den dagen. Men nu när jag läser ser jag att jag inte skrivit ett dugg om hur ont jag hade. In my face.

Skulle berätta att jag i år istället för att ta mig runt genom att hänga som en mantel runt Linus hals (överdirver inte, var exakt så det var i typ 4 dagar. Grät mig typ till sömns för jag hade så ont överallt), har skrattat åt den lilla träningsvärk jag fått. Och att ni i år skulle få slippa höra mig klaga. Men jag tänkte nog ungefär samma då, för jag har inte ens nämnt träningsvärk, blåsor eller ömma leder. Haha har klagat mer i år t.o.m. Dåligt.

Hade även tänkt skryta med att istället för att lida mig igenom hela måndagen som jag gjorde förra gången (även om jag nu höll masken för er) så har jag idag hunnit med att städa, laga mat, handla och...... Gymmat!! Och jag sprang dessutom hem de, numer, futtiga 3-4km hem från gymmet. Utan problem. Hahaha Lovisa 2.0.

Vänta bara till nästa år. Då springer jag ett nytt 21km lopp på måndagen.

tecken

Att ta på sig inte bara en, utan två tröjor ut och in är väl ändå ett tecken på att man fortfarande är i nattmössan.

Kl 5 är alldeles för tidigt för att gå upp!

tips tips tips!!

Nu ska jag göra mig iordning och gå och lägga mig. Ska vakna kring 5, halv 6 imorgon för att åka med bussen ut till Landvetter. Därifrån tar jag direktflyg hem till Umeå. Längtar just nu ihjäl mig efter Linus. Och alla mina goa 'kursare'. Blir jobbigt att vara borta från dom en hel sommar sen. Får passa på att vara extra snäll med dom nu när jag kommer hem så dom vill leka med mig mycket innan vi skiljs åt igen.

Btw vill tipsa om den bästa bantnigen någonsin!!! Man kan tappa upp till två kg på bara två timmar. Här kommer hemligheten...




Är ni med..?




Värsta superknepet jag lovar...




Spring 2 mil eller mer i ett sträck så ska du se att kilona rasar av dig. Bra va?? :P Funderar på om jag ska skicka in dett atill aftonbladet. Dom kommer ju gå i taket!

Jag saknar..

.. mitt mörka hår.


medaljen

Ännu en medalj att lägga till samlingen.


2010

2011

Varning för blåsor

Rent skavsårs- och skademässigt klarade jag mig bra igår. Mycktet bättre än förra året. Fick två lite större blåsor på utsidan av fötterna och en som kommer göra att jag kommer tappa en tånagel på höger fot. Men inget mer än så. Förra året var hela undersidan av mina fötter en enda stor vattenblåsa och alla mina tår hade blåsor så jag kunde ju knappt gå.

Sen hade jag så ont i både ljumskar och knän att jag hade svårt att ta mig framåt. Men efter en vecka ungefär gick det över. Blåsorna fick jag lida av lite längre. I år fick jag inte så ont i knäna och ljumskarna slutar jag nog känna av ikväll eller imorgon. Gött!


Liten blåsa på vänster fot och en större på höger.

2.34

Blev min tid idag. Nöjd men inte mer. Hade ju vart kul om jag kunnat springa lite snabbare. Men bara en sån sak som att det var asfalt jag sprang på idag gjorde stor skillnad i fart jämfört med träningen kände jag. Och sen att det är så mycket folk som trängs och några fler backar än banan jag normalt springer gör sitt. Ja man kan 'skylla' på mycket.

Men kul har jag haft det iaf, och jag känner mig inte ens hälften så mörbultad som förra året :P Här kommer ett bildregn till alla intresserade.

Vid startområdet en timme före min start

Ser ni hur sjukt mycket folk?

I startfåran en timme efter första starten. Fortfarande ca 30 min till min start.
Då gick vinnaren i mål på tiden 1.00.52. Snabbaste tiden någonsin.

Min start

Jag frågar igen:
SER NI HUR SJUKT MYCKET FOLK?

Upp för avenyn. Jämför med min 'upp för avenyn' förra året:

Såg lite tyngre ut då va?

Nerförsbacke... skööööönt!

Hitta mig

Byta om och sen stretcha

Pussa och krama på världens bästa, finaste, goaste, roligaste och smartaste kille.

När det var 300m kvar till mål kände jag för att gå sista metrarna. Fånigt jag vet men man är så sjukt trött och 300m är längre än man tror. Att det dessutom var uppförsbacke gjorde det inte bättre. Så hör jag plötsligt någon ropa: 'Vilevisa!' (vad Axel, yngsta kusinen, kallade mig när han var bebis) Då är det Anna och Otto som står där uppe på backen. Och Otto skriker och hejar och ser så där underbart glad ut som bara han kan. Kan lova er att ingen energidryck i världen kan ge mer energi än det. Höll på att börja gråta när jag såg honom. Goa unge!

På vägen hem firade jag med att hoppa lite av glädje. Och med den bilden avslutar jag detta mastodontinlägg och säger:

God natt!

välförtjänt


redo

Dom tyckte det var svårt att se mig i folkmassorna förra året. I år kör jag på skrikig färg så dom kan hitta mig lätt.

Nu drar jag. Önska mig lycka till!

yes!

Jorden har inte gått under så det är bara till att knyta på sig löparpjuksen och värma upp då.

Vaknade tidigt imorse för att åka ner till starområdet och hämta ut min nummerlapp. Sen tog vi en promenad hem genom botaniska trädgården för att få röra på benen lite. Nu sitter jag och laddar med Törnrosa och en kopp nyponsoppa. Ska snart käka lunch och sen går jag ner till starten och kollar på när grupperna före mig startar. Jag själv startar kring 15, ca 40 minuter tidigare än förra året. Vädret är så bra som det kan bli. Varmt, lite blåsigt, soligt men med lite moln så det inte blir för varmt.

Kan förövrigt meddela att jag börjar sakna Linus ganska mycket nu. Gör lite ont i magen när jag tänker på hur långt borta han är.


Laddad

Haha jag skulle bara på en lunch hos Petronella men jag blev där i 6h. Hon och hennes pojkar är så skoj att vara med att det var svårt att slita sig. Sprang mig svettig i trädgården med John och har nog fått mer träning i armarna än av ett gympass från allt lyftande, slängande och snurrande med grabbarna. Riktigt bra uppladdning inför imorgon.

Jösses börjar bli lite nervös nu. Prestationsångest. Kommer vara många som vill veta sluttiden sen. Jobbigt om det går dåligt alltså. Men men, bort med sånna tankar. Att jag har kul och tar mig runt är det viktiga. Och jag vet ju att jag klarar det så jag borde inte oroa mig.

Efter att ha sett DETTA har jag ändrat lite för i år. Istället för pasta nu till middag och lunch imorgon har jag käkat fet lax med creme fraiche. Imon blir det samma till lunch och sen några ostrullar. Gott, och jag tror faktiskt att energin håller längre om man laddar med fett och proteiner och bara lite kolhydrater. Men vi får väl se imorgon om jag har rätt eller fel. :)

Bilder från förra året:


BÄST!

Igår hade jag och brosan värsta myskvällen här. Vi Hade köp god ost, salami i riktigt tunna skivor, fikonmrmelad, salta kex och lite rödvin. Sen satte vi oss och kolalde massa gamla tecknade barnprogram från när vi var unga. Bland annat dessa:

Räddningspatrullen.

Bumbibjörnarna

Trasdockorna

Luftens hjältar

Sailor moon
Tror ni jag njöt nått?

Nu sitter jag och har just käkat frukost. Ser lite mer Sailor moon och gör mig iordning. Ska till Petronella idag för att hälsa på henne och hennes fina söner. Sen ikväll blir det att plugga och kanske se lite mer sailor moon eller pokemon eller nått annat bra ;)

Bilder från dagen

Först fick jag lyssna på mormor när hon spelade min favvolåt

Sen gick jag ut i trädgården och fotade Smillan

Efter det åkte jag för att hjälpa Emelie att spackla några grejer. Då fick jag tillfälle att fota Svea.
Hon verkade lite ledsen då dom rakat bort nästan all hennes päls.
Men bättre det än alla tovor som hon annars fått dras med.

Hann även med att fota min vackra, roliga och snälla kusse!

och en snigel..

och dom tillsammans..

Storkameran

Ute på brorsans balkong. Ser ni hur grönt det är här nere?

Utsikten

Bakade kladdkaka igår till efterrätt.

Till varmrätt serverades stekt kyckling med couscous och hemmagjord bearnaisesås.

I Norrköpning finns detta vattenfall

Har man tur kan man få sin suddiga älskling att posera framför det.

Skum blomma vi hittade i Norrköping. Den rosa hade växt igenom bladen på tulpanen och kom ut i mitten.

Ni får ett separat inlägg sen nån dag med alla bilder från bröllopet. Har fortfarande inte kollat med bruden.

Lillkameran

Här kommer bilder från min lillkamera. Nästa pluggpaus får ni bilder från storkameran.

Maskrosor

Vägen vid brorsan

Min pluggstation igår

Före bröllopet

Nya fritt fall på Liseberg 'Atmosfear' på väg upp.

Morgonstund

Äh jag vet att jag sa att jag skulle vara ledig idag men jag ska inte ut till fiskebäck förens vid lunch så jag sätter mig och pluggar lite ett tag. Är ju ändå vaken så. Ska ta mig en löprunda också tänkte jag. Sen är det vila på träningsfronten fram till lördag.

Njuter i fulla drag av att vara här i 'Götalaborg', känner mig som hemma här. Dock har vädret vart kasst så man vill inte gärna gå ut. Iofs är ju det ganska bra när man måste plugga. Hade vart jobbigt att sitta hela dagen inne med 25+ utanför. Men efter lunch idag får det mer än gärna spricka upp så jag kan sola på mormors altan.

Har lite bilder som jag tatt som jag ska sätta mig och ladda över nu så ni får nått annat att titta på än mina cambilder:P

Vägen mellan skolan och brorsans lägenhet ...

dsc02164 (MMS)

Vägen mellan skolan och brorsans lägenhet är ganska mysig ändå!


Sjukdomslära

Idag fick vi tillbaka resultatet på tentan i sjukdomslära vi skrev den 9:e. Bredvid mitt nummer i listan fann jag bokstaven G!

Hurra för mig!


Paus



Orkar snart inte plugga mer. Ska ju springa ikväll också.

Lunch!

Nu tar vi lunch. Laxsoppa, mums! Måste tyvärr gå hem och hämta laddaren till datorn som jag så fint glömde. Tur det är nära hem, otur att det regnar. Mitt hår som typ just torkat.


Old spice

Haha denna killen är ju bara för bra också!




Like a boss

Sitter på skolan och pluggar nu. Går framåt så jag tror att jag hinner svara bra på alla frågor till ikväll. Då kan jag vara ledig imorgon för en tur ut till Fiskebäck för att hälsa på mormor och morfar och sen spendera natten i mitt gamla hem hos Anna och Thomas. Kul! Lite semester måste man ju få ha.

Just nu har jag en lite paus i pluggandet. Då passar jag på att sitta på youtube. Detta är vad jag sitter och kolla på just för tillfället. Gäller bara att inte fastna för länge.


Gandalf grå

Gick bra att plugga idag även om det var ganska segstartat. Hade ingen aning om vart jag skulle börja riktigt. Men efter nån timme flöt det på rätt bra. Har svarat på nästan alla instuderingsfrågor, kanske inte med exakta svar med iaf en början till svar. Får komplettera imorgon. Var svårt att svara på vissa frågor då svaren inte finns i boken som vi har som kurslitteratur. Störigt! Men men, imorgon har jag fixat så att jag ska ta med en dator så att jag åtminstone kan googla om det behövs. Bara att kämpa på.

Vi satt från kl 10-17 ungefär med lite korta pauser här och där. Har vart ganska kallt här idag även om solen lyst så det har inte vart allt för jobbigt att sitta inomhus. Blir det fint väder imorgon kanske jag bara sitter fram till lunch för att sen gå ut. Har planerat in ett 'trapppass' imorogn också så att jag får en intensiv sista träning inför varvet. Brorsan bor högt uppe på en backe och här finns det en trappa upp som är lång och brant som blir perfekt för mig att träna i. Kanske kör jag grodhopp upp ett varv. Sen på onsdag blir det ett snabbare 3-4km pass och efter det vila fram till lördag. Gött!

Här får ni dagens photo booth bild. Sitter med en sån där filt med ärmar. Ser ut som att jag lånat kläder av Gandalf. Men skön är den. Nästa inköp kanske?!

Känner mina magiska krafter växa med klädseln.

Inception

Vi har myst på som fasen här ikväll. Till middagsunderhållning hade vi filmen inception. Har redan sett den tidigare men en sån 'krångel'film skadar aldrig att se igen. Hängde med lite bättre denna gången när man visste vad som skulle hända och hur upplösningen var.

Imorgon blir det till att följa med brorsan till Chalmers för att plugga lite. Tänker mig att det kommer gå bra, man blir nog smartare bara av att befinna sig på den skolan :P Iofs går det nog inte att bli smartare än vad jag redan är, men det är ju värt ett försök. Har ju tenta i psykologi ganska omgående när jag kommer hem så det gäller att inte tro att jag har någon semester bara för att jag befinner mig på annan ort.

Med det säger jag tack och hej för ikväll.


I götet

Var på ett mycket fint bröllop igår. Det var min kusin Linnea som stod brud för sin Per-Arne. Har tagit massa bilder och jag ska kolla med dom om det är ok att jag lägger upp nån här sen. Vädret var fint, maten god, underhållningen bra och brudparet var hur fina som helst.

Bröllopet var i Jönköping men nu befinner jag mig i Göteborg. Ska stanna här nu i en vecka fram till gbg varvet. Just nu regnar det här. Men det pendlar fram och tillbaka mellan sol och regn så jag hoppas på fint väder till imorgon. Vi har nyss varit och kört gocart. AP-kul var det! Haha var med brorsan och hans kompisgäng. Vi var 11 eller 12 som åkte och även fast det var första gången jag körde kom jag inte sist. ;) Var fyra från slutet men det tycker ändå jag är mycket väl godkänt!

Snart ska vi käka här. Carro står och gör egna hamburgare GOTT! Det var la typ allt för nu. Puss!

Packa

Haft min första patient idag. Gick väldigt bra och jag är hur motiverad som helst för att jobba som tandhygienist i framtiden efter denna dagen. Älskar människor! Kul att få jobba med nya varje dag resten av mitt liv.

Håller på att packa nu för imorgon ska jag vara i skolan från 8-17 och efter det kommer mamma och pappa hit för att spendera en natt här innan vi bilar ner till göteborg. Sen blir det 10 dagars avkoppling innan det är tillbaka till skolan för slutspurten. Så jag kommer inte att ha någon tid över imorgon att packa. Vill ju inte packa när jag är stressad så jag missar nått som ex löparskorna eller klänningen till bröllopet.

Är supertaggad för att springa varvet nu. Trots två mil i benen från igår har jag vart sugen på att springa idag. Var lite öm i benen imorse som jag skrev, men det gick över efter ett tag. Jag har iaf hållt mig från att springa och försökt att vila istället. Blev att cykla till och från skolan för att få lite lagom motstånd i benen ändå. Vill inte riskera att överanstränga mig nu när det är så nära.

PMS-svackan jag hade förra veckan är som bortblåst. Livet leker känns det som. Varken fågelskit, uteblivna patienter eller en sönderbränd hy (ansikte, rygg, armar och bröst) kan få mig att käna mig nere. Men vänta bara om 3 veckor är jag säkert så där deppig igen. Men då ska jag läsa detta inlägg så jag vet att det går över!! Hör du det Lovisa?? Det gååååår ööööver! :)


måltavla

Hahaha förresten. När jag och Melissa låg och solade igår kände jag helt plötsligt att nått hamnade i mitt knäveck. Tänkte det var nått kryp men när jag tittade så var det en liten fågelskit. Haha så jäkla äckligt :P Som tur var hade jag med mig en flaska vatten så det gick att tvätta bort.


Run Lovisa (Forest), run!

Igår vaknade jag för 7 för att åka in till skolan och ha en patient. Härligt när man egentligen är ledig, men alltid bra att öva. Tyvärr blev det återbud så jag fick snällt åka hem igen efter en timme. Lite less var jag då men det gick fort över. Jag och Melissa bestämde oss nämligen för att åka och lägga oss på mariehemsängarna och sola. Hittade ett vidstilla ställe och där låg vi sen heeeela dagen. Sjukt varmt och skönt, man kunde t.o.m ha bikini utan problem.

Efter många sköna timmar på våra filtar tog vi vårat pick och pack och cyklade hem till mig för en liten lunch/middag. Blev tacogratäng med tacochips till. Sen ni...

..Sen Sprang vi två mil! Wohooo!

Skulle springa två varv runt nydalasjön men när vi sprungit ett var vi inte så peppade på ett till. Inte trötta eller utmattade utan mer att vi tyckte att samma väg igen inte skulle vara så kul. Så vi tog 10km slingan på skidspåret som liggar brevid sjön. Det kan man ju ångra så här i efterhand eftersom att det spåret är väldigt backigt. Seriöst, kändes som att det enda vi gjorde var att springa i backar. Men kul var det.

Tiden då undrar ni?! 2.05. HUR SJUKT BRA ÄR INTE DET?!!?!?!?!? VAVA? Och tänk nu på alla backar, är ju bra att springa på 2.05 på plan mark, men nu gjorde inte vi det, vi sprang i backar! HA!

Fast idag är det inte riktigt lika kul. För trots ett massiv stretchingpass igårkväll kan jag knapt röra benen idag. Sätta sig ner går typ inte för musklerna i låren orkar inte hålla emot. Haha men ändå så värt det.

Paj

Blev en hallonpaj som överraskning till Limpa. Han vart mycket nöjd.


Utter

När vi var nere vid älven igår så såg jag plötslig något som rörde sig i vattnet. Vi gissade på Utter, bäver eller bisamråtta. Såg mest ut som en bäver men den var så liten att vi bestämde att det var en utter.

Tyvärr är detta bästa bilden jag kunde få till på den. När jag försökte gå närmare dök den ner under vattnet och syntes inte mer på hela dagen.


Sommartid

Nu har jag bytt ut alla koftor och mörka kläder mot fina sommarklänningar i regnbågens alla färger. Nu känns det härligt att gå in i garderoben, man blir så glad av alla färger.

Trååååååkig

Visst känner ni hur glad man blir?

Förresten..

.. Tentan kändes bra. Har nog klarat den :)

Måndag

Har vart nått fel på blogg.se under gårdagen så man kunde inte se de inläggen jag skrev då. Men nu är de uppe iaf.

Idag har jag skrivit tenta mellan 10-12. Efter det var det ergonomiföreläsning fram till kl 15. Intressant men lite väl sent kanske. Hade vart bättre att få denna föreläsningen när man just börjat. Man kunde det mesta hon sa nu. Men det är alltid bra att höra igen, kan inte vara nog rädda om våra ryggar.

När skolan var klar drog jag och Melissa för att springa vårat icke så efterlängtade intervallpass i slalombacken. Det är en ganska liten backe men den är brant och nog lång för att man ska vilja lägga sig ner och dö lagom tills att man kommer upp. Blev 6 vändor upp och ner så ikväll får man känna sig nöjd.

När jag kom hem bestämde Linus att vi skulle städa. Så efter middagen tog vi tag i det och nu är här så rent och fint. Har tagit upp några lådor, bl.a med sommarkläder, från källaren så jag ska ha nått att göra medans Linus är på fotbollsträning. Blir att packa undan viterkläderna och kanske lite böcker och sånt som vi inte behöver mer.

Ska även baka en överraskningspaj till honom som tack för att han är världens bästa och har fixat min cykel idag. Älskar den karln så sjukt mycket ska ni veta!


Fin bränna

Jösses sicken fin bränna man fick idag då! Verkligen den perfekta. Både snygg och praktisk.

Har ett fint märke på näsan som visar mig hur högt jag ska sätta glasögonen ifall jag nu skulle råkas glömma det. Fixade även så att vänstra halvan av pannan blev knallröd så att jag äntligen kan skilja på höger och vänster. Och på armen såg jag till att fixa ett märke för klockan, även där i skrikande rött.

Man borde ha lärt sig efter 23 år, det borde man. Ute i solen en hel dag = Risk för att bränna sig, solen tar även fast det blåser kallt. Men jag är tydligen lite trög.


En dag på stranden.. typ

Kl 09.30 gick jag och Linus hemifrån idag. Målet: picknick med 'gänget' nere vid älven. Vi gick dit, en prommenad på åkanske 50 min. När vi kom fram packade vi upp våra filtar och la oss på dom. Sen låg vi där i stort sett hela tiden fram till kl 15. Med något litet avbrott för glass på statoil i närheten.

När vi skulle hem hade Linus med cykeln så han kunde åka i förväg och jag tog mig en löprunda. Tog en ny väg hem som jag tänkte skulle vara en genväg. Det var en genväg för den var kortare, MEN... Hela vägen var typ en enda lång, brant uppförsbacke så det tog ändå lika lång tid. Snacka om att jag dödat framsidan av mina ben nu. Och imorgon ska jag och Melissa springa upp och ner för slalombacken. Kul!

Nere vid älven.

Nicole är typ den vackraste jag känner.

Steka järnet.

Hitta mig!

Spelade idiotkunskap.

Med frågor som dessa:

Slemmigt men mättande? Malin hittade en tusenfoting som Joel ville äta upp.

Red


På begäran:

Vid ett pluggtillfälle en mindre solig dag tidigare i vår bestämde sig Joel för att dela med sig av sin ehh.. kostnärliga talang. Han passade även på att tolka bilden utifrån hans egen, något förvränga, världssyn. Så här ser alltså delar av vårt gäng ut genom Joels ögon:


Melissa blev en rund och glad Avatar. Han själv har en kropp som en gladiator/killermachine och jag ser tydligen ut som 'Mr. Hankey the christmas poo' med backslick.

Lördagsplugg

Staring:
Joel

Melissa

Nicole

Malin

Och..
Jag så klart


Så här härligt har vi haft det nu på förmiddagen. Med glass, bulla, plugg och massa sol. Tentan på måndag kommer gå hur lätt som helst. Nu är jag hemma och byter om för jag ska ge mig ut och träna i det fina vädret. Linus är och spelar fotboll så det är ändå inget kul att vara hemma.

Pepp?!

Idag skiner solen ute. Kommer nog bli en fin dag. Ska bege mig till skolan för några timmars plugg och sen blir det löpning för hela slanten. Vill passa på att vara ute när solen skiner.

Kan berätta att det inte känns bättre idag. Trodde allt mys igår skulle hjälpa men det blev nästan värre. Är orolig, osäker och har en olustig känsla i kroppen. Men än är dagen inte slut. Kanske hinner det ordna upp sig till kvällen. Hoppas!

Kan man peppa sig själv glad genom att le och busa?

Friday I'm in love

Känner mig deppig och less på allt. J*vla PMS alltså, ibland blir man som en argbigga och ibland blir man värsta emo:n. Älskar Linus för att han står ut med mig. Fick ligga i hans famn hela kvällen igår och han har lovat en repris ikväll. Och jag älskar även Malin, Nicole, Melissa och Joel som gör mig så glad varje dag. Skulle nog inte kunna hitta bättre och finare vänner här om jag så ens försökte. <3

Ska käka lite middag, ta mig en bit kladdkaka, se en film och kanske spela lite sims så ska det nog kännas bättre sen.
Haha ser lite väl rädd ut på sista bilden :P

Macarons

I helgen ska jag nog ge mig på att baka macarons igen. Sist jag gjorde det blev dom i stort sett perfekta, både i utseende, smak och konsistens. Dom ska vara krispiga på utsidan men sega inuti och så ska krämen vara krämig så klart ;) Jag gillar dom med citronsmak bäst men nu ska jag försöka mig på apelsinsmak nu. Jag tror att det kan bli gott.

Till mitt kalas hade jag både citron- och hallonsmak.

Mums!

Den blev god. Lagom kladdig och med chokladbitar som rinner när man skär i den. Kommer vara lika god sen när den är kall och bitarna hårdnat.

Nån som är sugen?


Wallenbergare

I måndags efter skolan var jag dötrött och orkade inte ens tänka på att laga mat. Men så när jag kom in genom dörren kände jag lukten av lingon och hörde fräsljud. Stegade in i köket och fann Limpa i full gång med middagen. Jag slank iväg till datorn en stund och efter 10 min kom han och hämtade mig. Då hade han dukat fint på bordet och lagt upp maten färdigt på tallriken. Jag blev så glad. Gulle han!

Insåg just att det låter som att han aldrig lagar mat, men det gör han... ofta t.o.m. Skulle nog säga att det är 50/50 hos oss vad gäller matlagning. Men det fina var att han dukat och ställt iordning så fint. Och att han börjat så tidigt att maten i stort sett var klar när jag kom hem så det bara vart att sätta sig.

Ointressant för er jag vet. Men detta är ju minnen för mig som jag vill kunna läsa om nått år vet ni. Så här såg det iaf ut:

Wallenbergare med mos och hemmagjord lingonsylt.

Kladdis

Haha cellprovet var en baggis. Gör ju typ ondare att kissa än att ta det = inget ont alls. Jag trodde att dom skulle gå in och knipsa en liten bit från livmodern, men så var det ju inte. Hon snurra ju bara runt med en liten pipränsare typ. Tog nog inte ens 30 sek för henne att utföra hela proceduren. Nu är det tre år till nästa gång så det är gött!

Idag fick vi ha tandteknikerstudenterna som patienter på skolan. Kul att få öva på nån man inte känner men som i egenskap av student kanske förstår oss som nybörjare lite bättre än utomstående. Förstod man den meningen? Jag hoppas det, annars får ni säga till.

Det gick iaf bra tycker jag och jag tror att min patient tycker samma. :) En annan sak som var kul med att ha dom som patienter var att det var en ny mun att kolla i. Man börjar kunna klassens munnar så pass bra nu (+ att vi inte har nått att åtgärda längre) att det inte är nån utmaning att göra på varandra.

Nu har jag just gjort mat och i ugnen står en kladdkaka som jag ska överraska Limpa med när han kommer hem från sin träning. Alltid bra att ligga på plus.

Nyvaken för någon dag sedan.

Cellprov

Nu ska jag till doktorn och ta ett cellprov. Känner mig inte så taggad inför det men det är ju tydligen nått man gör när man fyllt 23 år. Så det är väl bara att bita ihop och gå dit så får jag ägna resten avkvällen med att försöka förtränga det som hänt.

Hörs sen!


Vaccin

Idag på skolan fick vi ta sista Hepatit-B sprutan. Detta var tredje och sista sprutan.. trodde vi. Men när vi kom dit visade det sig att man skulle få två sprutor på samma gång. En i varje arm. + att man efter att man tagit dem skulle lämna ett blodprov. Haha har så många stickhål nu att det inte skulle förvåna mig om jag började spruta blodstrålar ur armarna om jag skulle hålla för näsan och blåsa hårt.

Nåja inga mer vaccin nu på ett tag. Däremot några sprutor till på ons då vi ska lägga bedövning på varandra igen. Jag och Malin satt och räknade idag att sedan vi  började denna utbildningen har vi stuckit oss med sprutor 18 gånger, räknar man sen med blodprover/blodgivning så blir det 5 stick till. Sen har jag dessutom inte bara agerat patient när Malin lagt bedövning utan även när Nicole övade så där har jag 11 gånger till.

Kan säga som så att jag inte blir särskillt nervös längre när en nål närmar sig. Och då har jag ändå vart ganska rädd innan. Bla, bla, bla... gud vad jag snackar.

Iaf efter skolan gick jag hem för att sova och sen tog jag och Limpa en prommenad. Vi gick i ca 1h (bland annat upp och ner för slalombacken) och avslutade med att springa i ca 15min. Kändes gött i benen och kommer kännas ännu bättre när jag får hoppa ner i sängen.

Godnatt!

Söndag

Dagen idag har spenderats precis så som en söndag ska spenderas... I soffan. Vi vaknade kring 10 och flyttade över dit med våra täcken. Sen har vi legat där i stort sett hela dagen. Jag har vart upp en gång för att kila till ica och köpa lite gotta och sen för att fixa mat. Men Linus har legat där hela tiden. Inte ens vart upp på toa tror jag :P Hahaha.

Men nu är det dags för middag. Och den ska han få fixa eftersom jag fixade lunchen. Själv ska jag hoppa i duschen och sen ska jag spela lite sims. Trevlig kväll!


RSS 2.0