Måndag

Oj postade detta inlägg igår kväll men såg nu att det inte kommit upp. Så här får ni det en dag sent..

Nu är jag back in Umeåtown efter en härlig helg i Kalix. Firade Anna på fredagen med kladdis och mys. På lördagen var vi på en supertrevlig maskeradfest hos Samuel och Linnea. Sen hann vi också med middag hos bådas våra föräldrar, tjuvkik på en kompis nyinköpta hus, löjromssnittar på stan och lite till. Det som är synd när man kommer hem så här bara över en helg hinner man inte göra ens hälften av allt man vill. Hade gärna hunnit träffa alla jag känner över en fika och skulle vilja hinna få mer tid med mina föräldrar att bara vara.

Idag har jag legat däckad i sängen hela dagen. Har haft ont i halsen kanske en vecka men i bilen på vägen hit igår bröt hela förkylningen loss. Har haft feber med kallsvettningar, frossa och huvudvärk hela dagen. Näsan rinner värre än kökskranen och rösten är typ borta. Har försökt att göra några instuderingsfrågor i näringsläran som jag nu missat två föreläsningar i. Ska hinna göra alla imorgon hoppas jag.

Nu ska jag sova för kvällen så kroppen får vila mer.

örhängen

Tjenis
Jag befinner mig just nu i Kalix. Kom hit sent igår kväll efter en tung bilresa från Umeå. Det var mörkt, det regnade och jag hade migrän. Inte roligaste resan men det gick ju.

Idag har jag vart inne i stan för luch på myggan med Linus  och ett besök på folktandvården. Kom dit när dom hade lunch så att jag skulle får snacka lite skit med dom. Alltid lika trevligt att vara där. Hade nästan lust att gå ner och byta om så jag kunde stanna hela dagen ut.

Efter det gick jag och Limpa för att köpa sista fixet till hans utklädnad till imorgon. Han hittade det han skulle ha på Kupan och där hittade jag mig ett par fin fina örhängen som han köpte till mig. Vilken karl man har alltså ;)

Nu ska jag iväg till Limpas föräldrar för middag och sen kommer Anna och Magdalena hit för en riktig myskväll. Anna har fyllt år så nu ska vi fira henne med bakning, pressenter och soffhäng. Bra dag!

Svårt sliten man ser ut alltså. Men här är örhängena iaf.

Berättelse

Har redan gått och lagt mig för kvällen. Tänkte jag skulle sova tidigt men sen ångrade jag mig och hämtade datorn och nu ligger jag och kollar uppdrag granskning.

Tänkte ge er en liten gonatt saga så här på kvällskvisten. Den är på ungefär 5000 ord och handlar om en tjej, ca 23år, som försökte komma ihåg en sak. Här kommer den:


För ni vet väl att en bild säger mer än 1000 ord?
(återigen.. avis på Linus som får vara tillsammans med underbara jag)

Red bull och Country

Sitter och skriver på min patientredovisning. Till sällskap har jag en red bull och en country spellista som jag hittade via Digster.

Lyssnar inte på country i vanligafall men idag kändes det helt rätt. Ganska soft att ha som bakgrundsmusik när jag jobbar. Kan inga texter och känner ju inte igen en enda låt så då tänker jag inte på musiken på samma sätt som om det skulle vara musik jag gillar. Då blir jag avbruten i mina tankar när det kommer en låt jag gillar eller ogillar så 'måste' jag byta låt eller höja eller nått sånt och så tappar jag mitt flow.

Fråga! Är country USA:s svar på dansband (fast tusen gånger större)?? Garth Brooks är västa superstjärnan och har sålt över 128 miljoner skivor. Tänk om Thorleifs, Sten & Stanley eller Sven-Ingvars skulle lyckas med det?!

Förresten, jag är sugen på tranbärsdricka. Då vet ni!

Tvättbjörn

Hann städa hela toan och hallen och damsuga i vardagsrummet så fick jag en inbjudan av min bästa vän och kompis Kristina att komma över på en kopp te och chokladkaka. Vem tackar nej till det liksom??  Så jag får städa imorgon med. Haha blir en tredagars, and not the good kind if you know what I mean. :P

Limpa är på gymmet och när han kommer hem ska vi dra igång en tvätt. Tråååååkigt men måste göras för att hålla undan i våra tvättkorgar. Tur vi är två så vi kan underhålla varandra. I vanliga fall är det Linus som får sköta tvätten, mest för att jag är lat och inte orkar springa upp och ner i trappen, men också för att det är obehagligt att vara nere i källaren själv. Men idag har han haft en sån skitdag så jag tänkte att jag kan hjälpa till. *SnÄLla-tJEjeN-88*.

Har tänkt på en sak. Jag skulle vilja vara tillsammans med mig själv, måste ju vara helt underbart att vara Linus. Jag menar jag är 'både brå... och snykk' (Internskämt). Sen är jag rolig som få, snäll som bamse, bakar som en gud, ser ut som en modell och har asbra musiksmak. Allt man kan önska av en partner. Blir nästan lite avis på Linus nu :P

Nu en rebus:
Svenskt kattdjur + sång =??

Vilket osammanhängande och oseriöst inlägg detta blev. Men så är det ibland (okej för det mesta) när man är med mig. Malin brukar fråga om jag har ADHD då jag kan hoppa mellan samtalsämnen helt plötslig och utan någon logik.

Men svaret på rebusen är iaf LO-VISA!

Färdig!

Tentan kändes bra. Svarade på alla frågor och ska nog ha lyckat skrapa ihop poäng på alla. Inte full pott tror jag men ligger nog närmare det än godkänt gränsen. Nu är det 3 härliga veckor till nästa tenta. SKÖNT!

Nu ligger jag här i soffan med datorn på magen och skriver ihop lite text till min patient redovisning som jag ska ha senare i veckan. Ska snart ta tag i städingen, är alltid jobbigast att komma igång. Tänkte att jag ska hinna klart hela lägenheten idag så jag kan vara helt ledig imorgon. Fatta skönt att vara ledig lör-sön och sen skriva tenta typ 20 min (tog inte längre än så) och sen vara ledig igen fram till ons kl 8. Värsta lyxveckan!

Tentadagar på hösten och vintern innebär stora koftor för bästa komfort.

Oral rehabilitering

God morgon! Idag kl 10 skriver jag tenta i oral rehabilitering. Har inte pluggat nästan något men jag tror att det kommer gå bra ändå. Är inte ett så stort ämne och de övningstentor jag gjort har gått bra. Får återkomma efteråt och säga hur det kändes.

Annars är vi lediga idag så efter tentan tänkte jag gå hem och städa färdigt här hemma. Började med en riktig storstädning igår eftermiddag och hann bara klart två rum. Städar inte bara utan jag rensar ut grejer som är trasiga och tar tag i andra saker som inte blivit av, ex hängt upp några tavlor. Var hur skönt som helst att gå och lägga sig igår i ett nyvädrat sovrum i en säng med nytvättade lakan. LYX!

Nu blir det frulle i mitt nystädade blänkande kök och sen ska jag läsa nyheterna på nätet som uppladdning för tentan.

OMG

Kolla mitt hår! Haha dog när jag vaknade och såg mig i spegeln. Ofta jag kommer kunna borsta ut det här burret.


Helt otroligt. Just efter att jag tog den första bilden fick jag förklaringen till varför mitt hår var så stort och tovigt när jag vaknade. Helt plötsligt hörde jag ett litet pip och när jag flyttade några hårslingor tittade en liten fågel fram. Efter ännu en liten stund kom två ungar fram. Mitt hår hade alltså övernatten förvandlats till ett fågelbo. Ska ringa mitt i naturen nu och höra om dom vill komma och filma denna naturupplevelse som utspelar sig i mitt hår.


Dags att gå och lägga sig?


Müsli

Svårt med müsli egentligen för man kan variera det hur mycket som helst. Men jag skriver hur jag brukar göra så ni får ett hum om det iaf så är det bara att ändra efter eget tycke och smak. Mycket gott till både fil och yoghurt.

Du behöver:
200 g hackad mandel eller andra nötter
6 dl havregryn
2 dl solroskärnor och/eller pumpafrön
1 dl kokos
1 dl krossade linfrön
3 dl vatten
2 msk råsocker eller muscovado socker
2 msk honung
2 dl russin eller annan torkad frukt
5 msk neutral olja
1 dl 4-kornskross
Jag tog även 1 dl fiberex som jag hade hemma i skåpen.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka mandeln och blanda med alla de torra ingredienserna i en stor bunke.

2. Blanda ihop vatten, olja, honung och socker. Häll i bunken.

3. Rör ihop allt med en träslev eller med händerna.

4. Bre ut blandningen i en långpanna och grädda i mitten på ugnen i 25-30 min. Rör om någon gång under tiden då det lätt bränns.

5. Låt svalna och blanda i russinen

6. Förvaras torrt i en burk med lock.


Glögg

Igår när Magdalena kom på middag igår hade hon med sig en pressent till mig, eller oss egentligen men jag har paxat den. I min hand fick jag en inslagen flaska och tänkte att det kanske skulle vara en flaska med gott vin men det var något ännu bättre. Det var en flaska med havtornsglögg som hennes kompis gör. Ikväll tog jag och Linus ett litet smakprov och jösses så gott. Hon kan sina saker får man säga.

Den kan drickas varm, kall, som den är, spädd med vatten eller som en ingrediens i drinkar. Hört att den ska vara god med vaniljvodka så det kanske man får testa någon kall vinterdag.


Fröfrallor

Detta är samma grundrecept  som till de småfranskor jag brukar göra. Är supergott att ha som frukostbröd. Av detta receptet får man ca 42 frallor, beror på hur stora man gör dem. En nackdel med dessa är att det blir väldigt mycket smulor när man äter dom för garneringen lossnar lätt.

Du behöver:
50 g jäst
1 liter mjölk
3 dl solros- eller matolja
2 tsk socker
6 tsk salt
1 dl krossade linfrön
½-1 dl solrosfrön
½-1 dl vete- eller 4-kornskross
1-2 dl russin
ca 20 dl vetemjöl special fullkorn ( ca 1400 g)
Linfrön, och havre till garnering. Går även bra med ex solrosfrön eller pumpakärnor.

1 dl vatten blandas 1 tsk brödsirap till pensling

1. Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken.

2. Häll i oljan och blanda med salt och socker.

3. Blanda ner mjölet, russinen och fröerna lite i taget tills degen är smidig och släpper kanterna. Man kan så klart ta mer fröer i än vad som står i receptet. Får köra lite på känsla där hur mycke fröer man gillar att ha i. Och såklart går det att byta ut fröerna jag skrivit eller lägga till fler. Pumpafrön ex blir gott att ha i.

4. Jäs i 1h. Knåda degen var 20 min.

5. Dela i bullar och jäs på plåt i 30 min.

6. Pensla med vatten och strö över blandningen med linfrön och havre. 

7. Grädda 15 min i mitten på ugn i 200 grader.

Klart!

Lördag

Sitter nyduschad, insmord och färdigt påklädd och käkar en mycket god frukost i väntan på att Linus ska vakna. Har tänkt åka ner på stan idag för att bl.a byta däck på bilen och så skulle Linus fixa nått med sin telefon. Sen ska vi bara njuta av det fina vädret och strosa på måfå.

Blir lätt att man lever i sin lilla bubbla här när vi bor så nära skolan. Man rör sig liksom inom ett väldigt litet område mellan skolan och hemmet och i det området finns ju affär, apotek och IKSU. Blir inte ofta att vi rör oss utanför det området för det finns inget behov av det. Men idag bryter vi vanan för att vidga våra vyer :)

Igår var Magdalena här och åt middag med oss. Vi gjorde palt helt själva för första gången. Hade kunnat vara lite mer salt i men annars var dom mycket bra. Till det hade vi såklart smör, sidfläsk och (hör på nu) hemmagjord lingonsylt. MUMS! Efter palten däckade vi i soffan i en paltkoma som heter duga och Linus drog iväg till nån kompis. Efter nån timme i koma vaknade vi till liv för att se idol och baka bröd, och det är detta bröd jag har till frukost idag. Man kan ju få en sämre start på helgen om jag säger så.

Färskt bröd, svartvinbärs yoghurt med egengjord müsli och en kopp te.

Brödet

Müslin

Kan lägga upp recept på brödet och müslin sen idag om det är någon som vill testa själv hemma. Då ska jag även visa er vad jag fick av Magdalena igår. Sjukt bra pressent!

Hjälp!

Fick världens chock nyss. Sitter som vanligt med min frukost i soffan och så helt plötsligt står det en man utanför fönstret. Inte så konstigt kanske om det inte varit för att vi bor på 3:e våningen. Haha viste inte riktigt vad jag skulle göra så jag drog av världens smile och började vinka. Men jag tror jag skrämde honom lika mycket. Har ganska mörkt här inne där jag sitter så han såg inte mig först men när han tittade in ryckte han till när han såg mig. Tack och lov åkte han bara förbi på sin kran. Hade vart jobbigt om han skulle jobba precis utanför fönstret när jag sitter här.

Idag börjar jag kl 13 och då ska jag ha patient. Men vi har bokat grupprum för att plugga till måndagens tenta så jag ska bege mig till skolan nu på en stund. Som ni märker är det inte så mycket mer än plugga och käka i mitt liv nu. Men det är inte så tråkigt som det kanske låter. Trivs ganska bra ändå.

Haha kom att tänka på en sak. Tänk om jag sutti här naken eller nått. DÅ hade han fått sig en chock som heter duga. :P
Gammal bild så ni har nått att kika på.

Onsdag morgon

Sitter och ser nyheterna och käkar frukost, börjar skolan kl 8.

Idag känner jag av halsen rejält. Vaknade några gånger inatt av att jag hade skitont. Så nu laddar jag med ännu en kopp vatten med honung och ingefära. Har inte testat rösten ännu, känns som att det inte kommer hålla när jag väl gör det. Men det brukar ju bli bättre ju längre dagen går. Hoppas att den inte ska vara allt för påverkad när jag ska prata med mina patienter hela dagen.

Det verkar bli bättre väder idag, blåser fortfarande men regnet är borta och man ser lite himmel bakom molnen. Skönt att slippa gå till skolan i regnet. Hade nog inte gynnat min hals precis.

Nu: på med mössan och vantarna och pallra mig till skolan.

Det var kuuuul!

Indoor walking var riktigt kul, kommer definitivt att köra det igen. Kanske redan på tors eller fredag ;) Kände dock av halsen lite när vi körde passet och nu efter bad och kvällsmat känner jag av den mycket. Sitter med en kopp varmtvatten med honung och ingefära. Hoppas på att det ska hjälpa. Vill inte bli sjuk nu, men tror att det är svårt att undvika då Linus är dålig i halsen och snorig.

Nu ska vi krypa ner i sängen och lyssna på regnet utanför fönstret. Sov gott!


Jackan som hänger i taket i bakgrunden är Linus. Regnade inte imorse när han gick till skolan så han valde en jacka som inte stöter bort regn så bra. Snarare en som suger åt sig :P

Vill ha just nu

Om ni ser bilderna nedan och sen gissar om det fortfarande regnar och är grått. Ok???


Vad tror ni då? Ja eller nej.

Svaret är oh yes! :'( Blåster gör det också. Tur vi hade soppa på menyn här hemma idag. Jag håller på att koka den just nu. Blir en härligt krämig potatis och purjolöksoppa med knaperstekt bacon som tillbehör. Efter middagen ska jag med min bästa vän och kompis Kristina på något som heter Indoor walking. Ska vara som spinning fast man står på en crosstrainer. Har hört mycket gott om det passet och att man ska vara helt slut efteråt så vi får väl se om jag överlever kvällen :P

Imorgon är det onsdag igen och det betyder heldag på kliniken med patienter. För en gångsskull ser jag fram emot det. Har börjat tänka att istället för att det är jobbigt ska jag tänka på hur mycket jag får lära mig och att det är bra att vi har två pass direkt på varandra så att man kommer in i det ordentligt. Tänk istället om vi skulle ha alla tre pass utspridda på tre dagar istället för två. DET hade varit jobbigt!

Nu kom Linus hem, han är inte på sitt bästa humör och ser ut som en dränkt katt. Haha får hoppas att soppan vi nu ska käka värmer upp honom.

Regn och rusk

Jag bävar för att gå ut idag. När man ser ut genom fönstret är de senaste dagarnas fina väder som bortblåst. Bokstavligt talat för det blåser och är grått och ruggigt. Huvva! Får glädja mig åt att vi inte har några föreläsningar idag. Vi har bara en tentagenomgång och sen ska vi sitta och plugga fram till lunch. Efter det är jag fri att gå hem och lägga mig i soffan under filten.

Nu måste jag klä mig för jag har 20 min på mig innan jag ska vara på skolan. Morsning!


Serriöst!

Jag börjar tro att Linus är ute efter mig (eller mina 300 kr på sparkontot kanske?! :P). Igår när han hade duschat skulle jag ge honom en handuk och då knockade han mig med armbågen rätt i hakan. Värsta smällen typ. Idag när vi satt i soffan skulle han ta bort armen han hade bakom mitt huvud och då gav han mig en smäll i bakhuvudet. Men värst var ändå nyss. När vi stog och diskade "tappade" han ett glas mot bänken och resultatet blev detta:

Tre blödande sår på benet.... Hahaha

Det finurliga är att han hela tiden får det att verka som olyckor. Så om jag dör under mystiska omständigheter de närmsta dagarna så vet ni vem ni kan rikta er uppmärksamhet mot :P

Sjukt

Malin visade mig en bild på denna dockan tidigare idag. Helt sjukt hur den ens kan tillverkas. Vad sänder den för signaler till små tjejer och killar? Kolla benen liksom!!!!


Såg tack och lov att barnenshus tagit bort den nu efter all uppmärksamhet bilden fått. Men hur den ens kan ha tagit sig ut i butiken är ju offatbart.

Tommy och Britney

Förresten igår uppträdde Britney Spears på Globen. Min lillebror och hans kille var där, bara det är ju coolt. MEN... Tommy blev uppdragen på scenen och fick en lapdance av självaste Brittan. HUR COOOLT ?!!?!


[email protected]??

Godmorgon

Måndag igen. Börjar skolan först kl 13 idag, skönt med sovmorgon. Gillar att sitta i soffan och läsa igenom alla tidningar och se alla nyheter på playkanalerna samtidigt som jag käkar frukost. Jag tycker att jag mår mycket bättre de dagar jag får en lång start på dagen. Konstigt för förut tyckte jag inte alls om tidiga morgnar och det där med frukost hade jag jättesvårt för. Nu är det helt tvärt om, funkar inte utan min frukost.

Har nyss gjort mig iordning och tänkte gå på en långpromenad nu innan skolan börjar. Planen var först att gå till gymmet men det är så fint väder ute att jag tar det efter skolan istället. Jag har en väldigt lugn vecka framför mig i skolan så nu ska jag passa på att träna medans jag har tid över. Måste komma igång nu så jag klarar att korta tiden på gbg-varvet med 15 min till nästa gång. ;)

Nu ska jag knyta på mig skorna och ge mig iväg.

Jag idag

Hittade en funktion där man kunde pimpa korten med stämplar och färger.
Som ni ser har man ju talang för det där va!? :P

Bäst just nu

Alltså denna låter gör mig typ helt galen. Vill dansa som en tok när jag hör den. Gååår inte att sitta still.

Pass at me -Timbaland

Mys

Just nu är jag inne i en dricka-te-ha-stora-kläder-sitta-inlindad-i-en-filt period. Måste ju vara för att det är höst. Jag känner att det även börjar klia i mina tända-massa-ljus-överallt fingrar. Måste ska ffa ett soffbord så att jag kan göra nått fint med ljus där. Malin hade gjort så fint hemma hos sig så jag vart inspirerad.

Börjar gilla våran soffa mer och mer (alltid vart en hänga-i-köket kind of girl innan). Älskar att kura ihop mig i hörnet med en kopp te och mina stickade tofflor. Går hur bra som helst att plugga där eller bara läsa min bok. Extra mysigt är det när Limpa kommer och sätter sig bredvid mig med datorn. Då kan man sitta och småprata lite eller googla massa mer eller mindre allmänbildande saker. Senaste tiden har vi börjat se massa dokumentärer och annat på svt play. Är värsta junkien nu på alla sånna där grejer, läser bara illustreradvetenskap och allt om vetenskap, har börjat läsa dn.se och ser som sagt dokumentärer, debatter och program som vetenskapens värld, dokument inifrån och uppdrag granskning. Suger åt mig allt och ska bli superallmänbildad :P Haha.

Iaf det jag skulle komma fram till är att om ni knackar på hemma hos mig efter kl 18 på kvällen kan ni vara säker på att hitta mig så här:

Linus stickade kofta och min BOOM-filt som gör att man dör av skönhet (internskämt).

Fast inte om ni knackar på ikväll för då ska jag på sittning. Vi ska ha en sittning med ettorna och oss i termin 3. Blir god mat och säkert en del dans. Får se om jag ska gå ut sen för jag känner fortfarande av gårdagens trötthet. Mest troligt går jag hem och ta det lugnt och har jag tur får jag med mig någon att snacka lite skit med ;)

Buzz

Jag är som ni säkert vet är jag med på en sida som heter Buzzador. Där får man testa nya grejer, oftast gratis, för att sen dela med sig av dem. Jag har fått testa bl.a Dove , love fillm och just nu testar jag något som heter Digster. Var lite skeptisk i början men imorse satt jag och lärde mig hur det funkar och nu sitter jag där hela tiden.

Det är en sida där jag fått lägga in vilken musikstil jag gillar, vilka artister m.m. Sen ger den förslag på listor jag skulle kunna gilla ex på spotify. Har hittat massa bra musik under morgonen och nu. Bl.a har Noel Gallagher en lista som var riktigt skön med massa artister jag inte hört förut.

Tack vare Buzzador får jag nu testa Digster Premium (kostnadsfritt) under ett halvår. Har man inte premium får man inte åtkomst till alla listor. Sen har jag fått koder att dela ut till mina vänner så att de också kan få testa premium  i 6 månader.

Gör så här:

Surfa till Digster och klicka på ”Skapa musikprofil”.



Välj hur du vill logga in. Om du använder Facebook för att registrera dig kan du bara logga in med Facebook.
Klicka på ”Registrera dig”. Skriv in Buzzadorkoden:buzzador.

Ange dina musikpreferenser i dina Inställningar så att Digsters 20 musikredaktörer kan föreslå spellistor som de tror att du gillar.



torsdag

Det gick fina fisken igår på skolan. Var klar väldigt snabbt med mina patienter så det vart aldrig att jag fick sitta och vänta som jag brukar få annars. Sen som sagt hämta Linus på flygplatsen. Sötnäsan min. Han var så glad för resan och för hur bra matchen var i tisdags.

Idag var en konstig dag. Började skolan kl 13 så jag hade sov morgon. Vaknade 10 och satte mig i soffan med en kopp te, mackor, en liten skål yoghurt och DN.se. Där satt jag tills det var dags att gå till skolan, tog på mig träningskläder för jag tänkte att jag skulle springa hem när jag var färdig.

När jag kom till skolan och hade bytt om (klinikpass med patient) och stog i hissen upp till kliniken började jag må illa. Det pirrade som i hela kroppen och och hjärtat började  slå jättefort. Sen när jag väl kom upp satte jag mig på en stol och då började jag kallsvettas och sen började det snurra. Pirret fortsatte och jag fick ont i magen. Min lärare sa att jag skulle gå hem och jag hade sån tur att en klasskompis inte hade någon patient bokad så han kunde ta över min.

Åh kändes så dumt att behöva gå hem när jag var där och att lämna patienten. Men nu i efterhand var det nog smart. När jag kom hem däckade jag i soffan och har sovit tills nu när Linus kom hem. Är fortfarande lite snurrig men illamåendet är borta. Ska se om inte lite middag ska ge mig min energi tillbaka. På återseende!

Gammal bild med min favvotapet från våran förra lägenhet.

God morgon

Laddar för veckans jobbigaste dag. Onsdag innebär klinik hela dagen med full fokus hela tiden. Räknar med att vara klar kring 16-17. Direkt jag slutar ska jag åka till flyget och hämta my darling ;) Perfekt att vara ifrån varandra en dag eller två så man får sakna varandra lagom men inte så man hinner längta allt för mycket. Det är helt enkelt så att jag gillar att ha Linus borta men det är ändå bäst att ha honom hemma.. Ni vet "Borta bra men hemma bäst"

Kul förresten att matchen igår vart så bra. Måste ha varit kul att vara på plats. Hörde att Sverige oftast spelar bättre utan Zlatan och det såg man ju prov på igår.

Egentid

Linus har dragit till sthlm för att kolla på landskamp med grabbarna så nu får jag vara alldeles själv här hemma tills han kommer hem imorgon. Ska bli skönt att få vara själv ett tag. Jag ska se Uppdrag granskning, Vetenskapens värld, Landet brunsås och kanske ett program som heter Människans planet på svt play. Samtidigt ska jag försöka att röja undan här hemma. Började städa i helgen men hann inte klart så nu ska jag passa på att få det gjort medans jag inte har Limpa ivägen ;)

Har som ni kanske förstår ingen skola idag och jag har inte heller någon tenta eller så som jag måste plugga till. Så sköönt!

Tentan jag skrev i fredags kändes bra, har klarat den är jag ganska säker på. Sen har jag fått tillbaka parodontologitentan jag skrev förra fredagen och den hade alla i klassen klarat. Yay för oss! Men pinsamt vore det ju annars när vi fick ha böckerna med oss.

Om jag hinner hade jag tänkt hinna baka också men det får bli senare ikväll. Tror jag ska göra kladdkakemuffins eller dumlekakor. Var längesen. Förra veckan bakade jag saftiga bullar på kalljäst deg och marränger. Marränger fick det bli för att jag gjorde egen vaniljkräm till bullarna och då använder man bara gulan på äggen och den vitan som blev över ville jag inte slänga så det fick bli apelsinchoklad marränger. :)

Före ugnen

Avtryck och tenta

HÄÄÄR kan ni läsa om min dag i skolan.

Tenta imorgon så nu måste jag plugggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


Zumba

idag har jag testat Zumba för första gången i mitt liv. Vart väl inte direkt överförtjust men har lovat mig själv att ge det tre gånger iaf innan jag helt förkastar det. Självklart kan det inte gå bra första gången för man har ju ingen aning om rörelserna och tempot var minst sagt högt idag. Men det ska nog kunna vara kul när man väl kan det. Och jag vart då rejält svettig så alltid gav det ju nånting :)

Nu när jag kom hem svepte jag ett stort glas kall mjölk. SÅ GOTT efter träningen alltså! Och säkert nyttigare än energidryck.

Nu ska jag hoppa i duschen sen blir det ett avsnitt Game of thrones och efter det blir det nanna kudden.

That's all. Over and out.

RSS 2.0