Piroger

I väntan på att kolasåsen till kakan ska svalna gör jag piroger. Limpa jobbar över för 3:e dagen i rad och nu är det helg och då jobbar han från 05.30- 17.30 så jag tyckte att han förtjänade att få nått gott att ha med sig imorgon på jobbet. Recept hittar ni HÄR.
 
Förutom piroger och kakan som är på g har jag hittills idag tvättat 3 tvättar, bäddat om i sängen, diskat, åkt till stan för att handla och diskat igen. Nu när pirogerna är klara ska jag börja med middagen. Idag blir det tapas så det är en del att ställa iordning. Men det är så gott så det får det vara värt. :) 
 
Imorgon tänker jag inte lyfta ett finger utan ligga i sängen med datorn och se film hela dagen. 
 
Klantade mig så dom öppnade sig. Hade inte nypit ihop dom nog mycket. Typiskt!

Bröllops utstyrsel

Så här såg jag ut på Bröllopet förra fredagen.
 

Och så här såg Limpa ut <3
 

Tårta

Idag testar jag att baka den här:
 
Bild från Buffé
 
Återkommer med recept om den blir god.
 

Mycket på gång

Herre vad mycket det är nu. Känns som att jag har saker på gång hela tiden. Är helt slut varje dag jag kommer hem. Hinner inte blogga så mycket som jag skulle behöva. Det är ju när det händer mycket som man borde blogga så man kommer ihåg det sen när man går tillbaks i arkivet och läser. 
 
För att börja nånstans kan jag börja med att berätta om senaste helgen:
 
Fredag (alltså midsommarafton) var jag ledig från jobbet och bjuden på bröllop. Denna gången var det Emelie som gifte sig med sin Niklas. Fint, enkelt och vääldigt mysigt bröllop. Emelie var som vanligt super fin och Niklas var stilig som få. Maten hade dom gjort själv och den var TOPPEN, fattar inte hur det går att göra så gott själv. 

Lördag- Svängde vi förbi på den årliga Vikmanfesten. Premiär för mig och helt klart nått jag ska delta på igen nästa år om jag bara får. :) Sen på eftermiddagen kvällen åkte vi till Linneas föräldrars stuga för middags- och drinkmys med Samuel och Linnea. Grillade, köpte glass från glassbilen (som svängde upp på stugtomten) och blandade egna strawberry daquiris och amaretto sour. Efter middagen drog vi till Vassholmen för utgång och dans med Anton och Sandra. 

Söndag- Ettårskalas för My hos Erik och Hanna. Och där kan vi snacka om kalas. Hanna hade gått all in och bakat säker 7 olika sorters fika och tårtor.. Ja tårtOR som i flera olika sorter. Haha. Sen på kvällen kom min yngsta moster med familj och min morbror och hans fru. Superkul att få träffa dom igen och spec mina två kusiner Otto och Axel som jag är som en storasyster/extra mamma åt. (Bodde ju hos dom i Göteborg när dom vara bara småbarn så jag har vart som en del av deras familj nästan lika mycket som min egen)
 
Annars på jobbet är det fullt upp hela dagarna och på kvällarna tränar jag eller så ligger jag död i soffan och glor på tv (läs sover). ;)

Fy på mig!

He heee heeeeeeee. Oppsi!

Jag älskar att fylla år. Det borde ni veta vid det här laget. Födelsedagar är det viktigaste av allt... Förutom utseende då förstås. Men annars är det inget som slår att fylla år. Då fattar ni.

Igår fyllde Malin år. Vem glömde??.. Jo JAG :'( Har laddat i typ 2 veckor för att gratta henne eftersom jag inte är på plats i Umeå. Har dubbelkollat på fejjan flera gånger att det var på måndag hon fyllde år. Hela lördag och söndag har jag påmint mig själv.. 'Får inte glömma Malin. Får INTE glömma Malin.' Så idag när jag gick in på fejjan så ser jag en tack-för-alla-gratulationer uppdatering av henne. Jag dog! Hahaha så jäkla kass.

Tydligen är det bara viktigt närdet är jag som fyller år..

Nu har jag ringt Malin och bett om förlåtelse på mina bara knän. När jag ringde svarade hon 'Skämmes!' sen sa hon att det var lugnt och att jag kunde få fortsätta vara vän med henne. Hahaha hade det varit hon som glömt min födelsedag kan jag inte lova att jag varit lika barmhärtig. Jag lever tydligen inte som jag lär och behandlar inte andra som jag själv vill bli behandlad och allt det där.. Men Malin är en fin människa som har överseende med mig och mina brister ;)

Iaf GRATTIS MAST(0206) och jag saknar dig!

<3

En "mara" på cykel

Idag packade jag en korg med vatten, en macka, en pajbit och solskydd sen tog jag cykeln och gav mig iväg på en rejäl runda. Fick ihop 44.24 km. Det ni!! Effektiv tid cyklade jag i 2h och 21 min men hela rundan tog mig 3h och 15 min. Stannade för att fota/vila rumpan några gånger och då passade jag också på att käka/fika så det tog några minuter varje gång. Passerade på min resa Storön, Östanfjärden, Ryssbält, Påläng, Grytnäs, Vallen och så klart Nyborg vid start och målgång.

Vackert väder, varmt och lagom vind, helt enkelt perfekt dag för en runda som denna. Gjorde en förra sommaren också så det kanske blir en årlig tradition för mig att ta en sväng genom byarna.

Ballonger på ett träd mitt ute i skogen mellan Ryssbält och Påläng

Äng med maskrosor i Påläng

Nått träd/buske i Limpas föräldras trädgård

Solsken mellan löven

Göteborg levererar

Som vanligt. Herre min jee vad gott fika dom har. Och man får mycket för pengarna, alla tre var proppmätta när vi gick därifrån.

Ner på schtaaan

Nu ska jag och päronen än en gång ge oss ut på Ume-schtaan och göra den osäker. Nya äventyr väntar oss. Första anhalt Café Göteborg.


Examen

Nämen så att.. då var en annan färdig tandhygienst dårå.. Inget märkvärdigt med det. Har ju bara gått igenom en helt utbildning. Utan en endaste omtenta dessutom.. Jorå så att...

Haha så jäkla konstigt att vi är färdiga. Tiden har gått så fort att jag knappt hunnit med. Vi började med en examenscermoni på skolan. Skiiitfin och mysig med sång och musik från några kursare, tal av moi, tal av olika lärare, blommutdelning från oss till lärarna, blommutdelning från lärarna till oss, mingel efteråt med allas anhöriga och fotografering. Efter det åkte jag och mammsen och pappsen till stan för att köpa en pressent till mig. Ni kan få se den sen någon gång. Och när vi var klara i stan bestämde vi oss för att käka på en restaurang vi blev rekommenderade som heter Garaget.

Le Garage var verkligen ett ställe jag kan rekommendera. Maten var att toppklass och stället var jättefint. Vi vart glatt överraskade och att det var så bra där gjorde helt klart att kvällen vart en sån där toppkväll som man kommer minnas länge. Bredvid restaurangen låg skulpturparken, så efter maten tog vi oss en runda och kände oss kulturella.

Tack för igår alla som var med. Och tack klassen för två fina år tillsammans. (I talet jag höll gjorde jag en miniresumé av alla terminer, kanske gör nått liknande här sen)



Redo för examen

Jag och Joeltass

Jag och Mallis <3

Jag höll avslutningstal å klassens vägnar

Klassen

Yeeeey!

Färdig hygienist!

Firade på Le Garage


Skoj?

Hahaha alltså jag älskar mig själv. Jag är så Jäkla rolig.. På riktigt. Har suttit en timme nu och läst gamla blogginlägg i arkivet och ibland undrar jag hur jag kan ha kommit på så roliga saker att skriva. Jag tycker själv att jag är så himla kul och det är väl bra det?! :) Linus tycker jag är konstig som skrattar åt mina egna skämt och öppet berättar för folk att jag typ inte vet nån som är roligare än jag. Men jag äääääär så rolig!!!1111elva. Visst?? :P

Är så jäkla roligt att jag försöker vara rolig men det blir bara jättetöntigt för jag vill så gärna vara kul. Blir som lite platt. Fast det är ju min humor i ett nötskal.. Tönt-humor. Bäst av allt är de inläggen där jag är seriös. Som i Exempel 5 nedan "Mitt lilla hörn där jag sitter och dricker mjölk och tittar på folk." WTF! Hahaha.. Försöker typ vara djup eller nått. "Mjölk"... pfft. Hahaha så har jag tagit en bild där jag sitter och dricker mjölk och ser bort mot horisonten typ. Åhhhhh skämskudde.

Ville bara få detta sagt. Fast egentligen är det väl inte konstigt att folk tycker att dom själva är roliga. Man har ju sin egen humor..

Ska ge er några exempel.
Exempel 1
Exempel 2
Exempel 3
Exempel 4
Exempel 5
Favorit i repris

Måsten

Måste skriva klart mitt tal som jag ska hålla imorgon på examen.

Måste bestämma vad jag ska ha på mig imorgon.

Måste diska innan päronen kommer.

Måste ner på stan och fixa mammas present.

Måste packa allt jag ska ha med till Kalix över sommaren.

Måste städa så det är rent och fint när vi kommer tillbaka efter sommarn.

Men det enda jag vill är att ligga i soffan med en riesen och se film.


Update: Modern messade just så nu är dom på G. Det blir att ta tag i disken först då..

invito

Igår var vi ut med kalssen och käkade middag för att fira att vi hade vår sista skoldag före examen på torsdag. Vi gick på Invito som ligger mitt i stan. Har hört väldigt blandade omdömen om Invito men måste säga att jag var supernöjd. köttet var perfekt stekt och tillbehören passade fin fint till.

Efter Invito gick de flesta vidare till Rex för deras smygpremiär av Tisdags Rex. Satt på deras uteservering och snackade skit i några timmar för att sen dra hem och sova.

Nu sitter jag i soffan med datorn och kollar på masterchef australia och väntar på mamma och pappa som ska komma. Sen tror jag att vi ska dra ner på stan och kolla läget :)


Hemma igen

Ligger i soffan hemma i lägenheten. Körde hit hem direkt efter jobbet igår så jag inte skulle missa en enda onödig timme utan Limpa. Haha, kanske inte riktigt därför men ett av skälen så vi säger att det är hela skälet. Nu idag kan jag tycka att det var ett bra beslut för det blåser och regnar det så det hade inte vart kul att köra 30 mil idag.  

Limpa är på match och jag sitter på viaplay och uppdaterar mig på några serier jag inte sett på ett tag. Göttigt att bara slappa. Saknat att vara i mitt eget hem. Kul att bo hos mamma och pappa så klart med det är påfrestande för oss alla märker man. Är van med våra egna rutiner och regler och så kommer nån och stör allt det. Men för det mesta är det bara kul och mysigt.

Imorgon ska jag träffa Malin för första gången på 5 hela veckor. NICE! Måste passa på för snart åker jag hem över sommarn och då blir det läääänge tills vi ses. Vi tänkte gå till Göteborg och fika. Riktigt mysigt ställe med gott (och stort) fika. Rekommenderas starkt av mig om man är på besök i Umeå.

RSS 2.0