Filmkväll

Nu sitter jag hos bror och carro. Vi spelar guitar hero och väntar på pizzan vi har beställt. Skulle ta ett tag för den att komma, men det är ju lördagkväll så det var ingen surprise precis.

Sen ska vi se film på deras filmvägg. Projektor, bioljud, popcorn, bra film och stora mjuka soffor you name it, we have it. ;)

Idag har det var helt UNDERBART väder här, minus 10° och strålande sol, så jag och mamma bestämde oss för att köra ner till fiskebäckshamnen och kolla läget. Väl där såg vi att havet frusit till is och sträckte sig en bra bit ut mot öarna. Massa människor var där och åkte skridskor, promenerade och fotade. Rätt ovanligt att det ligger is här så folk passade på. Jag tog lite bilder som jag får lägga in imorgon så ni får se hur fint vi hade det.
Blev lite fel där va. Men ser ni månen i bakgrunden? Ser nästan ut som en fotoblixt.
Gick lite bättre andra försöket.

me and my brotha from the same motha..
















Så här ser det ut i sthlm nu. Snö

5277a267056cf45e8bab0d67c4588456.png

Kolla varifrån!

Så här ser det ut i sthlm nu. Snö o ingen sol. Lyfter på 5 min.


Götelaborg

Min buss imorgon går 8.15 så jag hinner inte blogga innan jag åker. Ska alltså till göteborg över helgen för att fira min kära morfar som fyller år. Min lillebror fyller också år snart så det blir nog att vi firar honom också när vi ändå är där :)    
Min planering för helgen ser ut som följande:
Fre: Kommer fram kring 16-17 tiden så det blir chill hemma hos mormor och morfar, förhoppningsvis har mormor gjort mannagrynspudding som jag ÄLSKAR! 
Lör: Bara ta det lugnt och mysa med alla. Efter kl 5 hem till storebror, med lillebror, för en filmkväll deluxe.
Sön: Med storebror och Carro på mission i stan. Kalas kl 14 och frammåt
Mån: Fika med Tobi på stan och hemresa på kvällen.


Del 1

Jag har ju som ni vet rensat bland bilderna jag har på min dator. Måste säga att det är allt för sällan man kollar på bilderna egentligen. Det tog mig 2 hela dagar att gå igenom de ca 5500 bilderna jag hade. Att det tog så lång tid berodde på att man vill stanna upp vid varje bild och minnas just den dagen det kortet togs. Det är också kul att se hur man sett ut och förändrats genom åren. Har tagit med lite kort från när jag var liten också som inte fanns i datorn så att ni ska få se hela min livsutveckling :) Bilder från låg-, mellan- och högstadiet finns det tyvärr ont om.



























Bling

Woho nu funkar det med bilder igen. Då kör jag ett inlägg dirr.

Var på furuhedskolan idag där det var massa företag och universitet som hade info för gymnasieungdomar och arbetslösa. Mycket intressant och jag hittade nog något som var lite intressant. Ska kolla vidare och undersöka om det vore möjligt för mig med något sådant. När jag vet själv får ni också veta.

Vid folktandvårdens bord fick man blinga en egen tandborste. Min blev oerhört vacker måste jag säga. Jag tvivlar dock på att glittret väl sitter kvar när man börjar använda tandborsten sen.


Supah nice!



crap

Blogg.se verkar göra om lite just nu. Går jätte segt och det funkar inte att ladda upp bilder och ibland kan man inte  logga in så det blir inte nått mer bloggande förrens dom är klara :)

Då vet ni

Oväder

Shit vad det blåser ute idag alltså. Ligger grenar och annan bråte efter vägen här utanför.

Mys


Har just badat. Passade på att göra en rejäl genomgång av min, snart föredetta, sjuka kropp. Detta innebär ansiktsmask, hårinpackning, fot skrubbning, insmörjning, plockning av ögonbrynen och nu sist lite nytt nagellack på tårna. Känner mig som en ny kvinna! Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en kopp ingefärste och fruktsallad och kolla på en film.

Haha fick lite crazyeyes med tomt stirr.


Ingefärste och fruktsallad


Drugs

Nu ska jag väl ändå bli frisk?! Detta införskffade jag igår efter en liten tripp till vårdcentralen. Ska komplettera med panodil mot smärtan i örat och innan jag flyger ska jag ta vanligt nässpray. Bör inte få ont då tycker man :)


Jag var svullen på slemhinnorna i näsan och mest troligt i bihålorna då också. Sen har jag något som heter örsprång inte riktigt som öroninflamation utan det var nått om trycket i mitt öra som fick trummhinnan att bukta. Ont gör det iaf. Och i halsen hade jag lite knottror som han inte förklarade något närmare men som inte ska vara där i normala fall.

Fick inte något penicillin, utan vi avvaktar en vecka för att se om dessa avsvällande mediciner hjälper.

Till Emil

Idag har Sara vart här för att få lite hjälp med bakningen till Emils födelsedag. Han har önskat en mjukchokladkaka, bullar och nå hårda kakor. Idag riktade vi in oss på chokladen och imorgon tar vi bullarna.

Här är resultatet av dagen bakning. Av säkerhets- och utrymmesskäl kommer fikat att förvaras i våran frys till kalaset. Sara är orolig att det kommer snaskas lite på fikat annars. :P

Nu ska jag inte lägga in mer bilder på fika på ett tag. Börjar vara överdrivet nu. Jag gör faktiskt annat också... ibland. ;)

Dagens bak

 

Vi har klippt bitar av after eight på toppen och sedan penslat en slags chokladglasyr över hela kakan.

 

Vanliga kolakakor där vi bytte ut 1dl mjöl mot 1dl kakao.


Done and done!

Hade i dom en minut för länge tror jag, dom blev lite för mörka. Fast det gör nog ingen skillnad på smaken egentligen men man äter ju med ögat också. Nåja hoppas den är lika god som den ser ut och luktar. L ska få smaka när han kommer hem från träningen och sedan få sätta betyg. :)

 

Vaniljkrämen ser nästan lite grön ut :P


Bakar igen

Är verkligen inne i en bakperiod just nu. Idag bakar jag en typ av bullar som man gör i långpanna som jag lärt mig av L:s mamma. Man gör en deg som man delar i två. Den ena delen brer man ut i en långpanna och häller vaniljkräm på. Den andra delen gör man till vanliga bullar som man sedan lägger den första degen i pannan.

Har just slängt in dom i ugnen, ser helt SJUKT gott ut. Vet inte hur jag ska klara av att inte smaka på dem. Jag har inte käkat något socker sedan nyår och hittills har det gått bra. (Jag är faktiskt mer av en godis/läskperson än en fikalover. Jag älskar att baka men är inte så noga med att smaka fikat sen.) Men idag får jag passa mig alltså för nu luktar det underbart här.



Om ca 8 min får ni resultatet.

Gnatt

Just hemkomna från Samuel nu. Vi såg filmen 'dumpa honom', riktig feel good film faktiskt. Inte på samma sätt som the holiday eller love actually men i närheten. Nu ska jag ta en kopp varmt vatten med honung och sen ska jag krypa till korgs. 

Kalix runt

Nu åker jag och L till hans föräldrar för att käka pizza och umgås. Efter det drar vi till sangis för att hälsa på hemma hos Samuel. L har inte vart hos honom tidigare så det blir kul. Blir inte så mycket mer blogganda idag skulle jag tro. Men man vet aldrig, mitt vad det är händer det nått spännande så kommer det kanske ett mobillbloggsinlägg.

Rykande färskt






Kväll

Nu håller jag på att baka bröd så att vi ska ha färskt gott bröd här hemma. Min nya maskin funkar så himla bra och det är skönt att slippa kleta med degen innan den har blivit så fast som den ska vara.

Linus jobbar till 23 ikväll så jag vet inte riktigt vad jag ska göra när jag bakat klart. Har hört med Linnea och Samuel om dom vill komma på lite kvällsfika med nybakt bröd. Så jag får se vad dom svarar. Annars har jag iofs badrummet kvar att städa men jag var inte så sugen på det nu faktiskt.

Hahaha hittade massa gamla bilder på mig i L:s dator.


Jag i min gamla lägenhet i göteborg ca 4 år sen.


Min balklänning som mamma sydde.


Oj oj LÄÄÄNGE sen, i göteborg det med.

I Linus stuga midsommar för 3 år sen. Höll på och skulle fatta hur nån kamera fungerade.

Nyborg

Efter en städ och fix morgon drar jag nu hem till mor och far i nyborg. Pappa ska trycka lite på mina tår så att min förkylning kan släppa nån gång. Jag har de senaste 3 dagarna snutit ut blod ur näsan så min bihåleinflamation verkar vara på väg bort nu iaf. Men för att kompensera att den nu har lämnat mig har jag fått en härlig ögoninflamation i mitt högra öga. Life is great.

Öroninflamationen, undrar ni nu då, vad har hänt med den? Den kämpar sig kvar i båda mina öron men nu börjar jag vara van med smärtan så den tänker jag inte så mycket på. Det enda jag saknar nu är en halsfluss för att göra en riktig genomkörare av skallen.

Hoppas bara jag är någorlunda frisk till fredag då jag drar till mitt älskade Göteborg. Jag brukar ha problem med mina öron när jag flyger och är man sjuk brukar det bli ca 100gr värre. Så jag håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande nu.

 


Sockerkaka

Denna står nu och väntar på att linus ska komma hem. Sockerkaka med blåbär.


Bada sen baka

Släppte just ner en badbomb i badet som blev alldeles turkosblått. Så nu ska jag hoppa i och drömma om vita stränder och vatten som är samma färg som nedan. Efter det tänkte jag inviga min nya Kenwood med ett litet bak och let's dance :)


Nya grejer

Har skaffat lite nya grejer... igen! Men ibland måste man unna sig :P


Sockar, 4st små pajformar, en stor <3 kakform i silikon, 'slit och släng' trosor, ett stänkskydd till mikron och två presenter.



Dessa två köpte jag på ur&penn


O så dagens bästa köp. Eller en present från mina päron egentligen. Deras  av samma modell har hållt i drygt 30 år.

MobilBlogg

Testar att blogga via mobilen. Istället för mms använder jag internet på telefonen. Verkar ju funka rätt bra. Är fortfarande i luleå. Ska gå på stan lite nu, sen ska jag och mamma käka lunch efter det ska vi till storheden och shoppa tillsammans.

Efter

1e5bf09634b241dd028abd7efcdfda6b.png













 

 


Har vart o fixat mina naglar i lul

47099c9552244efc9543e3370f82ea9e.png

 

Har vart o fixat mina naglar i luleå. Detta är före.

 


Gäster

Sitter och kollar på bilder från thailand nu. Sara och Emil har just vart här för att kolla att bullarna var goda ;) Eftersom vi planerar att ev resa till thailand om 1 år så kunde jag och Sara inte hålla oss från att kolla hotell och priser och så. Det är ju inte direkt gratis måste jag säga, men det beror väl lite på när man beställer och när man vill åka och så. Vi har ju ett år på oss så det ska man nog kunna spara ihop till.

Åhh vad jag längtar!

Annars idag har det inte hänt så mycket. Vaknade sent, tog ett bad, drog på mission på stan med Sara sen hem och fixa lite inna de skulle komma och fika. Har beställt en resa till Göteborg till nu snart. Blir bara över en helg men det känns lagom. Måste få mig en liten 'dos' så jag orkar hålla ut till maj då jag ska dit på en längre tripp.

Nu ska jag och L se nån film och sen sova.

Tagen tidigare idag.


Bullbak

Igår var jag jättesjuk. Dagen började med att jag kl 9 gick från sängen till soffan. Där låg jag sen hela dagen med undantag från ett antal toa besök och 2 turer till köket för att hämta frukost och sen middag. Vet inte vad det var för idag är jag bara lite tät i näsan, men igår hade jag fruktansvärt ont i bihålorna och i skallen överlag. Varje steg jag tog kändes det som att skallen skulle lossna. Och idag som sagt inget ont alls bara lite snor och hosta. Nånå ingen är gladare än jag för så ont som jag hade igår har jag aldrig haft tidigare.

Idag så har jag äntligen tatt hand om jästen som legat i kylskåpet över en vecka nu. Blev ett bullbak så nu har vi fika i frysen om vi får gäster. Vilket vi faktiskt har ganska ofta. Nedan följen bilder.



Håller på att baka

idag blir det chokladkakor. Får se om det blir en ny favvo för L. Jag är så less på att alltid baka samma så det är kul att variera sig lite.






Gårdagens äventyr

Blev en lite längre sväng än vi tänkt oss igår. Vi som bara skulle till morjärv åkte landet runt kändes det som. Haha vi blev bara på Gk:s i kanske en kvart och då kändes det dumt att åka hem igen så jag gav ett förslag på att åka till haparanda. Men istället för att åka den vanliga vägen via kalix föreslog jag att ta en annan väg som jag viste att man kunde åka.

Det jag inte mindes var att den tar EVIGHETER att köra. Man åker nämnligen via övertårneå. Det blev en tur på 4h + stopp i övertårneå för en snabb hamburgare. Haha men vi hade det supertrevligt och var ju ändå lediga, så det gjorde inget.

Dagen idag har spenderats i sängen. Har öroninflamation i båda öronen och lite feber tror jag. Ska sätta mig och rensa min dator på bilder. Har ca 5000 så det kommer nog sysselsätta mig ett tag :P


Gk:s

Nu ska jag och Sara dra ut på ett litet mission. Vi ska till Gk:s i morjärv och kolla läget lite. Sen får vi se hur dagen utvecklar sig.


PAIN

Har så ont i örat nu så jag blir snart galen. Fick lock i örat tidigare när vi var i luleå och sen började det göra ganska ont. Och det har bara eskalerat ju längre dagen gått. Känns som att det 'rinner' långt inne i örat så vi tror att det ev kan vara vatten bakom trumhinnan.

Ringde just till sjukvårdsupplysningen på akuten här i kalix och hon som svarade fick mig att känna mig som en galning/störd/ensamen person som ringer dit bara för att ha någon att prata med. Hon tyckte inte att lock i öronen var något alls. Jag försökte så gott jag kunde att säga att smärtan är i hela huvudet och att det strålar ner i musklerna i halsen. Att det skär som knivar så fort jag ens rör huvudet en milimeter åt nått håll. Men 'så länge du inte ligger och skriker av smärta är det nog inget'. Hon hade bestämt sig ganska fort i början att jag inte kunde hjälpas. Och när det väl var bestämt gick det inte att få henne att lyssna.

Nåja nu ska pappa komma hit och work his magic så får vi se om det blir bättre. Hoppas på honom, för känns det så här inatt kommer jag INTE kunna sova.

Glömde

Ny mössa och vantar köptes oxå.




New shit

Har vart i luleå idag med mamma och L. Detta är vad som införskaffades.


Lite nya ringar


Bakformar


Nya joggingskor


Kuddar


2 badbomber.

Bildregn

Idag bestämde vi oss för att åka till påläng och ta skotern ut på en tur. Vi fick med oss Anton och Bokko med löftet om grillning. Nedan följer ett bildregn från dagen.


Jag i bilen på väg till påläng


L i sin otroligt vackra skoteroutfit




Bokko


Utsikten


Grabbarna grus


Eld till grillningen


Blickar ut över pålängeskärgård


Vart rätt kallt när solen gick ner


Nyponsoppa och ketchup till korven

Lugg




Är det inte snyggt så säg?

Längtar till sommaren



Tagen i Linus stuga på midsommarafton för 3 år sedan, kl är 2 på natten.

Just nu...

..i en lägenhet, på en gata, i en stad, i ett land.

 

Har lite att fundera på nu ikväll så nu har jag intagit min tänkarpossition. Ungefär som på bilden minus grimasen. Har faktiskt haft användning för den minen en gång. Vi gick väl i 3:an eller 4:an och skulle ha nå musikuppträdande med klassen och till en låt var JAG utvald att sitta på en stol framför hela klassen och se ut som att jag funderade, medans de andra sjöng: 'När jag sitter i min lilla vrå. Tänker jag för mig själv då och då'

 

Min bästa vän och kompis Kristina minns gärna detta medans jag hellre minns när hon fick stå med en liten mörkhyad plastdocka i famnen när vi andra sjöng nån afrikansk vaggsång som gick typ så här: vossi bocko ouna maia je. Åhh the memories!

 

Till middag idag bjöds det på tacos. Och för intresserade lägger jag här upp en bild på maten.

 

Det var allt. Hej


Pulka

Idag har vi tatt tag i massa 'jobbiga' saker. Vi har vart till sopsorteringsstationen en bit bort och lämnat allt papper vi hade hemma efter jul m.m. Sen åkte vi till soptipen och slängde lite skräp som vi haft liggandes här. Vi har diskat, städat och plockat ner granen. Så skönt!

Sen var jag lite extra nyttig och drog med Sara på en promis på strandpromenaden och kl 18 var det som vanlig boxning på schemat. Nu sitter jag och väntar på att L ska komma hem från sin träning så ska vi och några andra dra iväg och åka pulka. Kommer nog däcka i säng direkt vi kommer hem sen :)


Tråååk

Har man tråkigt som jag just nu kan man alltid plocka fram kameran och ta bilder på sig själv :P  Sitter och väntar på maten och kollar nå styling program på tv:n. Idag blir det mycket enkel mat. IKEA:s pizza, 8 min i ugnen och sen är det klart. När sen maten är käkad och disken diskad ska jag dra med linnea och kolla på innebandy. Här kommer två rykande färska godingar. Kan inte riktigt bestäma vilken som är schnyggast ;)


Mina ögonbryn är försvunna sen i fredags :P

Ostkrokar

Hittade just en halv påse ostbågar som Linus gömt undan. Dessa ska nu förtäras framför 'Independence day' på 3:an. Tyvärr jobbar L hela kvällen så jag får titta utan sällskap, men det ska nog gå bra.

Nyår 2010-2011...

..spenderas förslagsvis på en strand i Thailand. Who's with me?

Bild från Fritidsresor

Skaffat ny frilla idag.

Elli är så himla duktig trots att hon inte ens är färdigutbildad ännu. Älskar både frisyren och färgen. Vi har ljusat upp det lite för att senare kunna ljusa upp det mycket :P Så nu är det en sorts ljusbrun  färg som var super fin.

Fick förövrigt en komentar av en annan frisör på stället att jag har oförskämt friskt hår och jag är beredd att hålla med. Just nu är det helt underbart. Säkert tack vare att jag inte rört med färg på nästan ett år.

Nå nog om detta. Nu är det let's dance!


RSS 2.0