YES!

Har snackat lite med Lina och hon o Jerra kunde tänka sig att vara med mig senare ikv :P Great!

I vanliga fall skulle jag gilla att vara själv en kväll, men så här på valborg när alla ska vara med nån känner man sig bara ensammen. Konstigt. 

Club medlem

Sitter på jobbet och registrerar massa club kort. På ett ställe där man INTE får trycka yes trycker jag så klart VARJE gång yes. Så då blir det massa extra jobb för min lärare. Tycker synd om henne, att jag aldrig lär mig.
Idag ska vi få sluta lite tidigare, om ungefär 40 minuter sweet. Sen blir det hem och försöka styra nå planer. Alla har typ övergett mig så jag kommer mest troligen sitta själv se fotboll eller nått. KEWL!

Sara har fått mig sugen på ett stort kallt glas med cola. Damn you woman! Vi ska förresten flytta ihop så att vi kan vara på samma club one kort. Och så att jag kan stryka henne på ryggen varje morgon. :P haha

Per har som vanligt suttit och spelat pokémon HELA dagen. t.o.m. när vi hade info. Ajja bajja fy fyyy.

528976-19


Nu ska jag sätta mig o arbeta lite  så jag får kläm på det här innan vi slutar.

Hejpa 


Farmor

Farmor och min faster Kristina kom hit för ett tag sen och gjorde våfflor för att pappa fyller år. Gott! Så snällt av dem.
 Sen kom mammas bästa vän Cicci och hennes dotter Åsa hit och med sig hade dom världen goaste hundvalp. Jag smälte direkt. En sån hund ska jag ha sen :P Eller kanske inte men den var söt som attans iaf lappsk vallhund heter rasen tror jag. den var så söt, fast iofs så är ju alla raser söta som valpar. 

Grattis pappa!

HURRA! Idag fyller min pappa år. :) Grattis grattis,  ja må han leva o allt det där! 

papi 
Inte den bästa bilden sorry, men det var den jag hade.
Är vi inte lika. Folk säger alltid ' Ja, du kan då inte till neka dina barn' till honom, för alla tre ser ut exakt som han :P

Han och mamma har vart i göteborg men de kom hem idag så då blev det tårta och massa go fika. (Lugn ni på jobbet, era kakor rördes inte.) Glömde ju att ta med kakorna imorse. :P

Emelie, du är min bästa 'sitta bakom mig' kompis och du är oxå min bästa ' påminna mig om service fee' kompis. Så du e lixom min kompis gånger 2 ;)

Nu kommer det lite gäster som ska fira pappa, så jag ska gå ner och vara lite social.

Hejpa







Godmorgon

Nu sitter jag på jobbet och fick några minuter till att skriva här. Vi gör nämligen massa uppgifter med bokningar och när man är klar med dessa måste man vänta in tills alla är klara. Och eftersom jag är snabb så hinner jag skriva här :P

Är redan hungrig längtar till lunchen. Fredric har med sig godis som vi sitter o äter, inte det bästa kanske. Nu sitter Per har bredvid mig och läser här. Per är min bästa 'sitta bredvid kompis' :)

Nu är alla klara måste gå.

Hejpa

Sanningens ögonblick

Jag och Lina sitter nu och kollar på 'Sanningens ögonblick'  inte det bästa programmet tycker jag. Frågorna är lite dumma, för vissa frågor tror jag inte ens att man vet säkert själv. 

Nå iaf så har jag och Lina haft det väldigt trevligt och lugnt ikv. Började med popcorn och 'inför ESC' och nu då alltså 'sanningen ögonblick'. Är alltid roligt att vara med Lina, så man får passa på när hon är hemma. Ska försöka att åka och hälsa på henne i luleå nån dag också, dom har ju en ny soffa :P

Nu ska hon hem och jag ska ta o hoppa in i duschen o sen lägga mig o dega framför tv:n så man är utvilad inför jobbet imon.

Hejpa

Kolakakor

Känner mig riktigt huslig idag. Har städat, diskat och fixat med tvätten så att det ska vara fint när mamma och pappa kommer hem från göteborg imorgon.

 Nu håller jag på och bakar kolakakor för jag har lovat att ta med det till jobbet imorgon. Hoppas alla blir glada, känner mig som värsta smöraren men det är ju dom som ber mig så då är det väl inte smörigt?

Ska ringa Lina nu också o se vad vi ska göra upp för planer för kvällen. Kommer bli toppen. 

kakor


Oj nu piper ugnen.
Hejpa

Gårdagen

Åhh gud vad kul vi hade igår. Var super trevligt hos Linnea. Det var jag Linnea, Jenny och Jennys kompis  Anna från mexiko som var där. Vi började med kinamat, vin och skvaller, allt på engelska efter som att anna inte pratar svenska så bra. Så nu är alla vi grymma på engelska. Sen åkte musiken på och fixandet började. 
Efter ett tag plingade det på dörren och vi fick panik för vi trodde att det var hyresvärden som skulle klaga att vi hade vart för högljuda eller nått. Det var en kille som var utsänd av hyresvärlden, men han ville bara säga att de oxå hade fest och att de ville bjuda oss dit :P Så vi bytte om och gick ner dit. De hade typ firmafest (intersport) så vi var i deras lokaler och det var skit kul. En kille där hade ett pocket shock-it, alltså det där spelet när man får en stöt om man gör fel, fast i fickformat. As skoj, ska köpa ett sånt, värsta party spelet. Fast det gör lite ont, tur att jag inte förlorade så mycket :P
Sen bar det av till Valhall där vi dansade HELA kvällen typ. Kl 2 stängde stället så L fick komma och hämta oss. Väl hemma slocknade jag driekt.
 Helt underbar kväll. Tack Linnea! :)
Här är lite bilder från igår. Resten hittas på Linus pixbox. Länkar sen för jag vet inte vad han heter :P
viAnna, jag och Linnea


viLinnea och jag
Haren Haren

Jag Jag


Middag och utgång!

Nu sitter jag hos L och ska bara byta om o sedan bege mig till kalix. Är bjuden på middag ikv hos Linnea vi ska beställa hem kinamat och sedan blir det utgång. Ska bli mycket trevligt tycker jag. Är kul när det händer nått.

Annars i helgen har det inte hänt så mkt, var på däck plus imorse och bytte till sommardäck o sedan har jag och L:s mamma gått en promenad i det härliga vårvädret.

Imon blir det mest troligt att jag åker och kollar när Lina ska spela fotboll. Tror att L ska döma den matchen. På kvällen tänkte jag och Lina att vi skulle passa på att träffas eftersom det blir så sällan nu mer.

Nu måste jag byta om för vi sak snart åka.

 Hejpa

Sara

Blev förresten en liten bild på jobbet igår. Tog några med alla blev suddiga utom denna. Det är våran 'fröken' Sara som står o pekar så fint på nå siffror.

Jag har kommit fram till att jag vill ha hennes hår. Så jätte fint o långt o fin färg o allt. Ja ni ser ju själva.

Sara 

God natt

Dagen började med att jag vaknade kl 04.00. Inte så kul! Sen låg jag o vred mig i sängen tills jag skulle upp till jobbet. Var frestad att ligga kvar, såg så skönt ut där Linus låg kvar o sussa :P

Sen fortsatte dagen i samma spår.Vi kom inte in på våra användare så vi kunde inte göra en endaste liten grej eller övning. Satt alltså från 8-16 o spelade spel på addictinggames och läste aftonbladet 10000 gånger tills man kunde ALLT. Fick sitta en liten stund på medlyssning, alltså att vi kopplar in en lur i en säljares telefon så att vi kan höra allt som sägs. Ganska bra för man får som se bättre hur det går till med bokningar o allt sånt då.
Några ord i hänga gubbe blev det också. 

Nu ska jag sova, var alldeles för trött idag. Måste lägga mig nu så att jag sovit tillräckligt även om jag vaknar 4 igen.

hejpa


Smart!

Bra då!! Jag glömde ju att ta med kameran o fota på jobbet. Så det blir inga bilder idag. Men nu är den ner packad så imon tar jag  lite bilder.

Nu ska jag göra lite chokladbollar som jag o linus kan ha när vi ska se fotbollen, Blir ev popcorn, har inte bestämt mig ännu.

Nu är farmor här så jag ska gå o vara med henne. <3

Farmor


Hejpa

Lunch

Är bara hemma på lunchen nu för att jag kom på att jag glömt slå av min platttång imorse. Men som tur var så har den en 'slå av sig' funktion som gör att den slår av sig efter ett tag automatiskt. Så ingen skada skedd.

Alltså idag är det het sjukt fint väder ute. sol o inte ett måln på himlen. Ska sitta ute nu i solen en stund och samla energi innan jag åker tillbaka till jobbet.  
Idag går det fin fint, vi lär oss hela tiden o nu ska vi börja med bokningssystemet. Kommer bli intressant.

Skriver mer när jag kommer hem. Kanske nån bild  kommer upp då också.

Hejpa

Jobb

Första dagen på det nya jobbet avklarad då. Känns bra, en trevlig grupp och Sara som utbildar oss är "Kanon kul" som Bejnjamin (Björn Gustavsson) i 'Morgon soffan' säger. Vi fick lära oss lite om färjorna och deras destinationer och avgångstider o lite sånt. Men vi han även med lite vanligt snack om allt möjligt. Det var nog jag som snackade mest för det är vad jag gör så fort jag får en chans. 

Jätte bra förmåner får man om man jobbar där. Inte lika jätte bra lön men helt OK för mig. Kommer blir fina fisken att jobba här. Ligger ca en mil från där jag bor så nu när det börjar vara sommar kan man t.ex. cykla dit så man får lite träning på samma gång. Toppen!

Efter jobbet kom min bästa vän o kompis Kristina och hämtade mig och vi åkte in till stan för att fika. Blev på Before som blivit lite av 'vårt' ställe här i kalix.

Nu ska jag sätta mig o plugga färjor och sedan lite matte.

Hejpa

Mys kväll

Min allra bästa vän och kompis Kristina har vart här ikväll. Vi drack thé och jag fick för mig att baka havrekakor. Riktigt mysigt att sitta o snacka lite över en kopp.

Imorgon ska jag börja min utbildning på Silja line. Ska bli kul att få nått att göra om dagarna inte bara sitta här o dega. O att få tjäna lite moneys också så klart. 

Ska gå o lägga mig nu så jag får min skönhets sömn.

Hejpa

Gårdagens fynd.

Här är bilder på det jag köpte igår. Känner att skjortan kommer bli en favorit, den är jätte skön.


Skjorta - Vila 
Top - Kappahl
Halsband - H&M
Örhängen - Åhlens och Pilgrim

Sorry

Jag har inte haft tid att uppdatera under helgen var så upptagen med Johanna o Lisen.

Shit vad det är kul att träffa dem, är så himla glad att vi lärt känna varandra. Vi har bara kännt varandra i kanske 1-2 år nått sånt. Träffades på ett kalas som vi vart bjudna på, mormor var kusin med hon som fyllde år så vi är inte så nära släkt men vi blev bjudna ändå. O vilken tur att vi åkte dit, för där var ju Johanna och många fler, men det är med Johanna som jag fått mest kontakt. Har förresten kommit på vad vi är med varandra.. Bryllingar och inget annat.

Det blev så att Johanna och Lisen kom till oss på fredag eftermiddag och sov över en natt. På kvällen på fre åt vi en underbart god middag som pappa gjort, ryggbiff från hjort och grönsaker i ugn, så klart med bearnaisesås till. Sedan satt vi och såg lite tv o pratade innan jag blev tvär trött och typ dog. På lör åkte vi till luleå för att göra staden osäker och det blev några fina saker.

Efter luleå åkte jag till L och här är jag fortfarande. Ska snart åka hem, inte så kul här idag, för L ska hålla på med skotern och sen se fotboll. Känner att det finns mer givande saker att göra.

Så det var min helg. Lägger upp bilder på vad jag köpte sen.

Hejpa

Helg planer.

Nu under kvällen har det smidits planer för helgen.

Johanna min underbara släkting (vad är vi egentligen med varandra?) från Stockholm är i Luleå denna helgen för att hälsa på sin kusin. Då får man ju så klart passa på att träffas lite. Så imorgon kommer hon (ev kusinen) hit till oss och sover här. Sen på lördag åker jag med henne/dom till Luleå och passar på att gå lite på stan där o mysa. 

På söndag ska L o dömma en match så då ska jag plugga hade jag tänkt. Kanske simma lite om badhuset har öppet? 
Kristina är du med mig, vi har som kommit av oss lite. :P

Denna låten har jag fått och haft på hjärnan ungefär sen i julas när det gick som mest på tv.
Kristina this is for you. <3
http://www.youtube.com/watch?v=uffbLGpsMzQ&feature=related

Som Alfons

Är fortfarande hos L, har ingen bil så jag tar mig inte härifrån.
Men det var min plan. För när jag är hemma o pluggar så gör jag allt utom att plugga t.o.m. städar. Då är jag precis som Alfons Åberg 'jag ska bara...' Men när jag är här har jag ju inget att plocka med inget som jag behöver, eller vågar göra, jag menar tänk om jag förstör nått?!?

Då blir mitt pluggande mycket mer effektivt. Smart va?

image4

...

Sitter hos L nu o ska nöta lite på hans dator medans han är och tränar. Fast egentligen borde jag plugga, men det hinner jag med hela dagen imorgon.

Sen ska jag se Rent hus på 4:an. Det är äckligt som bara den, men man inser då att man har det ganska fräscht (hur stavas det?) hemma. Kanske man har lite stökigt, men inte skitigt o äckligt iaf.

Men först, nöta som sagt.
Hejpa

Tjaaa

Jag hade mitt matte prov idag, när jag kom dit så kände jag att jag var inte så säker som jag trodde. Allt var som borta när jag vaknade, och jag bara blandade ihop allt hela tiden. Men som tur är så är lektionen ca 4 timmar, så jag kunde gå igenom och få lite hjälp innan jag gjorde provet. 
När jag väl gjorde det kändes det som att det gick fint, räknade alla tal och kände mig nöjd när jag lämnade in det.

Sen var jag min sista gång på arbetsförmedlingen, börjar jobba på måndag, och det var också skönt att veta att man inte behöver gå dit nått mer. Så det var två saker mindre som jag slipper tänka på.

Nu ska jag sätta mig o börja med ett nytt kapitel i matten så att jag kan få ännu en sak ur världen. 

Hejpa


Sitter o lyssnar på...

Sitter o lyssnar på musik med jätte hög volym nu o beställer
lite från hm, medans jag väntar på Linus. Behöver en ny vårjacka. Eller vadå en ny, jag behöver en vårjacka överhuvudtaget.
Har räknat massa matte idag också, så provet imon kommer gå fin fint. Fast det skadar ju inte att repetera lite mer, bara ifall att. 

Nu ringde pappa o sa att han blir sen så han kommer kring 19, o mamma skulle sova i Boden. Gött mos säger jag då. Huset för sig själv lite längre, det e aldrig fel. 

Ska gå o göra middag nu så att vi hinner äta innan L ska på sin träning.

God morgon.

Har just vaknat. Råkades slå av klockan när den ringde tidigare.. dåligt. Hade tänkt att idag ska jag vara effektiv.
Börjar med gröt som vanligt så man kommer igång ordentligt. Sen blir det en promend när iPoden laddat klart o efter det får det bli matte en stund.

Förresten har jag o Linus vart tillsammans i två år idag. Inte illa va? ;)

Tänd ett ljus för Engla!

Det är nog få som missat hela den här historien med Engla, o att den misstänkte nu har erkänt att han dödat henne. Jag känner verkligen för flickans familj som måste ha det fruktansvärt just nu. Mord är alltid hemska men när det är ett oskyldigt barn så e det ännu värre. 

image2

Ikväll kl 21.00 Uppmanas folk att tända ett ljus i fönstret för Engla.
 Jag kommer att tända ett. Gör det du med!

Nu ska här bli ordning och reda.

Idag innan jag åkte hem från stan passade jag på att köpa lite grejer som förhoppningsvis kommer få lite bättre ordning på mig.
Jag köpte en väggkalender, en liten kalender att ha i väskan (med jätte mycket plats att skriva för varje dag) och en kassabok. Och även en överraskning till L, men den får han först imorn så den får vara hemlig.

image1

Har bestämt mig för att spara så mycket pengar som möjligt nu till att resa runt lite i världen. Då fick jag tipset av mamma att föra kassabok. Hon är kassabokens största förespråkare tror jag. Det är jätte smart för då ser man verkligen vart alla pengar tar vägen. Plus att om man måste skriva ner varenda liten grej man köper, kommer (iaf jag) köpa mindre av godis o sånt för att det är pinsamt om det står för mycket sånt.

Har någon mer tips på att spara pengar?

Hej!

Då gör man som alla andra då o skaffar en blogg. Kommer nog ta ett tag innan jag får ordning på den. Men det e bara att stå ut.

Kan i mitt första inlägg berätta lite om mig själv.

Heter Lovisa är nyss fyllda 20 år (i fredags faktiskt). Bor i Nyborg som är en by som ligger ca 1 mil utanför Kalix. Kalix i sin tur ligger mellan Luleå och Haparanda, så det e ganska långt norrut jag håller till.
Jag bor här med min mamma och pappa, men tanken är väl att jag ska flytta ut efter sommarn. 
Har två bröder, en yngre och en äldre, som båda bor i Göteborg där de pluggar. Jag har också bott i Göteborg under de tre år som jag gick gymnasiet, men när jag var färdig där kände jag att det var dags att flytta hem igen. 
Är skönt att bo med päronen, allt hemarbete underlättas när man är tre personer och sen blir det billigare för mig som inte har så stor inkomst. 

Har en pojkvän här också som bidrog mycket till att jag valde att flytta hem, inte så kul med distansförhållande på 130 mil. 

Tänker inte skriva en hel roman så jag väljer att sluta här. Nu vet ni lite om mig iaf.

Ska plugga lite matte nu innan de andra kommer hem. 
Hejpa

RSS 2.0