Goood morgon...

..gooo morron, goo morron! Startar dagen med lite Veiron i ottan:



Idag ska jag och mamma och pappa ha en 'rensar'dag. Vi ska rensa skräp och skit som bara ligger och tar plats. Brukar alltid kännas bra efter en ordentlig vårrensning.

Ska försöka vila mycket i helgen så jag blir frisk nån gång. Hade ju tänkt springa nu men förkylningen bestämde sig för en round 2 så jag har inte några planer på en löptur som ger förkylningen en chans till round 3. Får bli till veckan istället.

På torsdag kan man springa strandruset här i Kalix om man vill. Vi var några på jobbet som vart lite sugna, så vi ska beställa likadana tröjor och anmäla oss. Dock ska vi prommenera runt och inte springa, inte så lätt att komma iform för 5 km när man har 6 dagar på sig ;).

Torsdag

Ojojoj såg att detta inte kommit upp på bloggen som det skulle. Skrev det när jag just kom hem från jobbet kring 17. Nå ja jag gör ett försök till då. Detta har hänt =) :

Nu när jag kom hem från jobbet möttes jag av en stor kastrull full med ärtsoppa som pappa har gjort. Mmmm mm mmm! jag var en av få ungar som älskade ärtsoppa i skolan och jag måste säga att det är en väldigt underskattad rätt. Tycker den man köper på äffären i tub är helt ok men den man kokar hemma blir ju skiiit god! Sitter nu och tar fram ett recept på pannkakor så att jag kan steka det till soppan. Var länge sen jag åt ärtsoppa så det ska bli mumma!

Annars då?.. Jobbat hela veckan och haft egna patienter igår och idag. Hur kul som helst. Får göra lite allt möjligt och mina handledare utmanar mig hela tiden. Igår fick jag dessutom av en patient höra saker som värmde mitt hjärta så jag nästan började gråta :P Haha blödig_tjej_88.

..Tog en prommenad med Anna i tisdags. Gick väl en sisådär 8 km skulle jag tro. Skönt att prommenera med sina kompisar och snacka lite skit. Man får ur sig så mycket och får lite perspektiv på saker och ting.

Hmmm mer då?!.. Åhh just det, får inte glömma.. igår var vi ut och käka med jobbet. Skulle fira av en tandläkare som ska sluta. Gick på 'Lilla' och käkade. Jag hade beställt tvårätters så jag fick en toast skagen till förrätt och till varmrätt pepparbiff. Super gott!! Och trevligt hade vi också. Är alltid kul att träffa kollegorna utanför jobbet.

Sen slänger jag in några bilder för att liva upp :P Två första: jag. Så som jag såg ut på bröllopet i helgen. Sista: Så som finaste såg ut. Dock var det ljust på balkongen så han fick kisa lite ;)


Glöm inte

Denna ----> Mittlivsomtandflicka <------

Ska försöka uppdatera mer om praktiken där nu. Hehe heeeee. Har inte vart allt för aktiv där denna terminen. Men NU blir det skärpning... Tror jag.

Då var man igång igen

Efter en vecka med förkylning och ont i halsen (och vila efter varvet så klart) startade jag idag försiktigt upp träningen igen med en prommenad. Blev 8 km 'runt byn' med musik i öronen och vårsolen i ansiktet. Kände lite i ljumskarna mot slutet så dom har väl inte riktigt hämtat sig från förra lördagens bravader. Men det ska nog vara fritt fram att börja springa igen nu i veckan för det var inte så farligt.

Har nyss betalat för min plats i nästa års varv så det är bara att sätta igång igen. Ingen rast och ingen ro om man inte vill behöva kämpa upp formen sen till hösten. Första året jag sprungit tog jag ledigt från löpträningen direkt efter varvet och sprang sen inte förens sent under hösten/vintern vilket var dumt gjort. Fick kämpa och slita för att få upp konditionen istället för att kunna koncentrera mig på att få fart i benen. Så det är ett misstag jag inte gör om.

Efter andra gången väntade jag ca 1 månad och sen satte jag igång igen med korta löppass och annan konditionsträning så jag slapp den kämpiga hösten. Mycket bra taktik som jag nu fortsätter med. I år har jag även tänkt stärka bålen för stabilitet och bättre hållning medans jag springer. Tränade mycket styrka på gymmet under våren men mer allmänt för hela kroppen. Det är bra det med men ska som sagt försöka rikta in mig mer på rygg/mage i år. Får använda mina nya skidor flitigt sen när snön kommer till vintern, ger både stryka, balans och kondition = perfekt.

Bild tagen på dagen för Holmsundsrundan

El Stockholmo

Hemma igen efter ännu en helg på annan ort. Hann bara mellanlanda i Kalix en och en halv dag innan det var dags att ge sig iväg igen.

Denna helgen var det Stockholm och bröllop som gällde. Min kusse Sofia och hennes Jens 'tied the knot' (<---bilder) och hela tjocka släkten var där. Brudparet var strålande vackra i 40-talsklänning och mörkblå kostym. Hela brölloppet var avslappnat och SUPERTREVLIGT! Festen avslutades kring 02.00 med varmkorv och pucko innan bussen gick in mot stan.

Förutom bröllop har vi hunnit med att fira min pappas födelsedag.. igen, shoppat, spelat tv-spel och turistat. Vi har haft helt underbart väder med ca 18-20 grader varmt och sol hela tiden. När vi åkte hem efter bröllopet gick jag i kort klänning mitt i natten och frös inte det minsta. Sen kommer man upp hit liksom.. brrrr. Snön ligger kvar och våren har preciiiis börjat men söderut är det redan sommar.

Nu är det bara 2 veckor kvar av min praktik. Längtar efter att få komma hem och sova i min egna säng och att få bo med Limpa igen. Saknar honom mest hela tiden nu när vi inte kan träffas varje dag. Fast det är skönt också att få vara ifrån varandra lite så man får längta.

Bild lånad av brudens far Martin

Liseberg

Igår eftermiddag gick vi på Liseberg som en avslutning på våran långhelg här i Götelaborg. Vi köpte några åkkuponger och ett 5-kamps häfte. Vi började med bergbanan tätt följt av balder. Underbart att åka med Melissa, Moa och Carolin som aldrig åkt den tidigare. Hahaha skrattade tills jag inte fick någon luft av deras panikskrik :P Efter balder åkte några av oss kanonen. Den är härlig men lite för kort enligt mitt tycke, blir som inte riktigt värd pengarna. Sen åt vi middag allihopen på Järnvägsrestaurangen, jättegod mat och mysig inredning.

Efter middagen drog vi igång 5-kampen med bl.a. prickskytte, träslag och waterball. Kul kul även om det inte gick så bra för just mig :P Sen var det nästan dags för parken att stänga så vi alla sperd ut oss för ett sista åk var och en avslutande glass/sockervadd. Jag åkte balder (så klart) med Melissa och David och det var om möjligt ännu roligare än första gången :)

När vi kom hem såg vi film och sen la vi oss tidigt så att alla skulle få sin skönhetssömn. SLUT! :D

Goooood morgon!

God morgon! Sitter nyduschad här i soffan hos David och käkar frukost medans jag väntar på att tjejerna ska vakna. Flyget hem går kl 16. När vi landat i Umeå är det bara för mig att sätta mig i bilen och köra hem till Kalix. Räknar med att vara hemma 23-23.30. Imorgon och på onsdag blir det praktik och sen drar jag iväg på nästa äventyr.. Bröllop i Sthlm.

Glömde ju berätta vad jag fick för tid på varvet. Förra året sprang jag på 2.34.20 I år ville jag förbättra och kanske kunna klämma ur mig 2.20. Har övat på att få fart i benen med intervaller och korta, lite snabbare övningsrundor på ca 4 km. Allt har gått bra ända tills för två veckor sen då jag vart sjuk. Har motat sjukan med alla kända och okända förkylningspreparat och huskurer. Lyckades väl så där får jag säga. Det gjorde att ingen förkylning bröt ut men även att den inte släppte taget om mig. Har alltså bara vilat mig i form senaste två veckorna och kände mig på morgonen till varvet inte i form. Halsen gjorde ont och näsan var snorig.

Efter många om och men bestämde jag mig ändå för att springa. 'När man ändå är här är det lika bra.' Men jag skulle bara ta mig runt, inte pressa tiden något. Så jag sa till David på morgonen att jag satsar på 2.30 och om jag klarar det är jag nöjd. Jag gick i mål på tiden 2.30.48. Haha, ganska bra gissat av mig. Och ganska skönt att se att jag lyckade korta ner tiden med nästan 4 min trots sjukdom i kroppen. Nöjd_tjej_88.

Ps. Har just anmält mig till nästa års lopp. Då ska jag springa på 2.18.43.. haha. Beroende.. JA! Ds


Varvet -12

Uppvärmning före loppet inspirerad av dessa kvinnor.


Mycke folk i år med.

29 min efter första start nådde segraren 10 km markeringen (Som förövrigt ligger vid mitt gamla gymnasium).

Väntar på att segraren vid upploppet.

Dit han kom bara 30 min efter 10 km markeringen. Han gick i mål på rekordtiden 1.00.23.

Gängets skor före start.

Gänget före start.

I startfållan i väntan på start.

Starten, just innan man minns varför man lovar sig själv varje år att aldrig anmäla sig igen.

Mycket folk även på avenyn.

Uppför avenyn.

Nerför

Hade ork att spexa till det lite trots 16 km i benen.

Haha Figthing face med ca 400 m kvar till mål. Kolla mitt ansikte alltså :D

Glada och nöjda tjejer efter målgång.


Hej!

Hejsan mamma och pappa! Jag lever...
Har sedan jag kom till Kalix hunnit fira att farsgubben blivit 60, börjat min praktik, firat valborgs, skickat Limpa till Barcelona och sprungit en del.

På pappas kalas/fest/middag med massa av hans vänner hade vi oförskämt trevligt och åt massa god mat. På menyn fanns, grillade lammkotletter, grillad kyckling, egenrökt lax, Annas oknådade bröd, sallad med oliver, fetaost och rostade solroskärnor, grillade grönsaker, fetaostsås, avokadosås, blåbärspaj och det hela avslutades med att en aladdin ask skickades runt till kaffet. MUMS!

I måndags mjukstartade jag praktiken med en halvdag hos Linda <3. Bästa mentorn man kan få! Hon har lagt upp min praktik så bra, så bra. Tyvärr är det nått fel på rummet jag ska ha nu under praktiken och det kommer fixas först nästa vecka. Så nu i veckan får jag vara med Linda och Sofie och ta några av Lindas patienter istället. Men det funkar lika fint det.

Sen håller dom på att byta en grej i systemet som ska gälla från nästa vecka, så det blir mycket dataträning för både mig och Linda. Haha ibland är det lite 'snillen spekulerar' när vi håller på.

Annars så springer och går jag varje dag. Just nu är det mycket fokus på att få fart i benen. Har en 4 km runda som är perfekt att springa runt. Försöker slå min egen tid varje gång jag springer. Någon gång försökte jag mig på att köra intervaller men det är APsvårt när man springer ute och inte har ett löpband som håller farten åt en.

Det var la typ det jag har att berätta just nu.

Lev och må!

RSS 2.0