Gårdagens meny



Förrätt:

Varmrätt:

Efterrätt:

Behöver jag säga att Linus var nöjd när det var över? Han kommer nog inte tveka en sekund nästa gång jag utmanar honom på en Yatzy om han vet att detta kan vara priset.

Kommentarer
Postat av: A

Och vad dricker vi till?!

Mina spontana förslag är:



Förrätt: (förutsatt att soppan är gjord på någon mustigare svamp och grädde)



Rött, Volnay Premier Cru (nr 72236)Skön syra bryter av den feta känslan av soppan. Det inte allt för fruktdrivna vinet plockar upp de vilda, jordiga och mustiga smakerna ur soppan och skapar ett sent höstbröllop med höstens alla smaker på gästernas palett.



Varmrätt:



Vitt, Albana di Romagna Monticino Rosso (nr 72696) Trots sin unga ålder har detta vinet lyckats utveckla rikliga mognadstoner vilket i sig är nyckeln till denna kombination. Vinet kommer från Emilia-Romagna, Italien. Här tillverkas även Prosciutto crudo di Parma, vilket anses vara en av Italiens bästa lufttorkade skinkor.

Örtigheten som driver rätten framåt rundas av och utvecklas utav de mjuka och välintegrerade fatkaraktärerna i vinet samtidigt som den perfekt balanserade syran i kombination med de utvecklade smakerna i vinet lyfter rätten till nya höjder.



Desert:



Sött, Trimbach Gewurztraminer Vendange Tardive 2001 (nr 75724)Vendange Tardive som på franska betyder "sen skörd" är som namnet beskriver gjort på druvor av hög mognad som tappat en stor del av vätskan som fanns i den unga och friska druvan. Vinets aromatiska och fruktiga ton växer ihop med den söt-syrliga kombinationen och bildar nya grenar (smaker) som ingen tidigare trodde skulle vara möjliga.



Svar på motfrågan: "Har du inget bättre för dig?"

- Ja, jag borde egentligen sätta igång med en komplettering men allting har sin tid som Carola en gång i tiden sjöng.

2011-12-12 @ 13:23:32
Postat av: A

Och vad dricker vi till?!

Mina spontana förslag är:



Förrätt: (förutsatt att soppan är gjord på någon mustigare svamp och grädde)



Rött, Volnay Premier Cru (nr 72236)Skön syra bryter av den feta känslan av soppan. Det inte allt för fruktdrivna vinet plockar upp de vilda, jordiga och mustiga smakerna ur soppan och skapar ett sent höstbröllop med höstens alla smaker på gästernas palett.



Varmrätt:



Vitt, Albana di Romagna Monticino Rosso (nr 72696) Trots sin unga ålder har detta vinet lyckats utveckla rikliga mognadstoner vilket i sig är nyckeln till denna kombination. Vinet kommer från Emilia-Romagna, Italien. Här tillverkas även Prosciutto crudo di Parma, vilket anses vara en av Italiens bästa lufttorkade skinkor.

Örtigheten som driver rätten framåt rundas av och utvecklas utav de mjuka och välintegrerade fatkaraktärerna i vinet samtidigt som den perfekt balanserade syran i kombination med de utvecklade smakerna i vinet lyfter rätten till nya höjder.



Desert:



Sött, Trimbach Gewurztraminer Vendange Tardive 2001 (nr 75724)Vendange Tardive som på franska betyder "sen skörd" är som namnet beskriver gjort på druvor av hög mognad som tappat en stor del av vätskan som fanns i den unga och friska druvan. Vinets aromatiska och fruktiga ton växer ihop med den söt-syrliga kombinationen och bildar nya grenar (smaker) som ingen tidigare trodde skulle vara möjliga.



Svar på motfrågan: "Har du inget bättre för dig?"

- Ja, jag borde egentligen sätta igång med en komplettering men allting har sin tid som Carola en gång i tiden sjöng.

2011-12-12 @ 13:56:12
Postat av: Lovisa

Haha det härliga tipset tackar jag för! Får nog laga samma tre rätters igen till helgen men denna gången men vinerna till så det blir ännu bättre-.

2011-12-12 @ 18:09:11
URL: http://lovisaeb.blogg.se/

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0