Morotsbröd

Bakade ett supergott bröd igår. Receptet har jag snott härifrån. Perfekt som frukostmacka. MmmMmMmMmMmmm!
 

Du behöver:
25 gram jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
1 stor morot, riven
1/2 tsk salt
3 dl ekologiskt vetemjöl (+ extra till utbak)
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
3 dl ekologisk rågsikt

Linfrön, havrekli, solrosfrön, hackade nötter, hackad torkad frukt eller vad du nu gillar.

2 st avlånga bakformar plus baklåtspapper

Gör så här:
1. Rör ut jästen i vätskan och rör sedan ner den kalla gröten, riven morot och salt. Rör om ordentligt.

2. Häll i frön, kli, frukt och nötter efter smak och börja efter det att arbeta ner mjölen. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa i en timme.

3. Sätt på ugnen på 275 grader. När brödet har jäst klart häller du ut degen på en mjölad bakyta och arbetar in lite extra vetemjöl så att degen går att hantera.Dela upp degen i två lika stora delar och forma till korvar som passar i bakformarna. Placera bakplåtspapper i formarna och lägg i dina degkorvar.

4. Täck över med bakhandduken igen och låt jäsa i en halvtimme till.

5. Skjutsa in i längst ner i ugnen och låt grädda på 275 grader i 10 minuter.

6. Sänk därefter värmen till 200 grader och låt grädda i ytterligare en halvtimme. Kolla om brödet är klart genom att knacka på det (det ska vara hårt och låta lite ihåligt). 


Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0