Kalix-Piteå-Umeå

Back in Umeå efter en skön helg hemma och en superkul dag på utbildningsmässan i Piteå. Hemma har vi mest flängt runt mellan våra familjer och våra vänner. Han med en snabb sväng till Happis med Linnea också för bl.a. ett besök på IKEA. :)

På mässan som var igår på Nolia i Piteå stog jag i Norrbottens läns landstings monter med folktandvården. Precis som förra året blingade vi tandborstar och pratade om våra utbildningar. Vi var en tandhygieniststuderande, en tandläkarstuderande, en tandteknikerstuderande och en som läste till tandsköterska. Så alla yrken var representerade. I år fanns det 8 stationer i vår monter allt från psykiatrin till kulturen fanns represeterade för att visa på hur många olika jobb det finns inom landstinget och att det inte bara är vårdyrken som man kanske lätt tror. Man kan vara datatekniker, sömmerska, leda olika projekt, jobba administrativt och massa annat.

På mässan kommer över 4000 personer, främst gymnasieungdommar. Vi stog ganska nära dörren så vi fick massa besök. Vi delade ut nästan 600 tandborstar i vår del av montern och i hela montern hade vi en tipsrunda som ca 800 deltagare gjorde. Succé!

Kul, kul, kul. Fick dock berätta mer om själva utbildningen och arbetet förra året. Mer frågor och mer ungdommar som var genuint intresserade. I år ver det mer bara allmänt prat och att så små frön i deras medvetanden om att det finns många yrken inom tandvården. Men lika kul det, fick höra om många  roliga utbildningar av 'kidsen' och har lärt mig massor av de andra utställarna.

Imorgon blir det skola kl 9-15 sen kommer mamma och pappa hit för att spendera helgen här. Blir alltså ännu en kul helg.

Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0