Recept fröknäcke

Om man googlar 'fröknäcke' hittar man massa bra recept. Jag valde detta då det verkade enkelt att göra. Det tar ganska lång tid att göra men arbetsinsatsen är minimal, vilket är perfekt för mig. Bjöd på dett abrödet igår då vi käkade ost och kex och de passade alldeles utmärkt till både ost och gravadlax. Att det dessutom är LCHF-vänligt är ju bara ett stort + i kanten. Så här bakar du det då alltså:


Du behöver:

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
4 dl vatten
ca 1 tsk salt

Gör så här:

1. Blanda allt i en bunke och låt det stå och svälla minst 6 timmar. Perfekt att göra på morgonen innan du går till jobbet/skolan eller över natten om du har möjlighet att baka ut det på morgonen.

2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj även med lite olja för att undvika att det fastnar. Bakplåtspapper är ett MÅSTE. Jag gjorde utan på en plåt och det gick inte att få bort sen. Var bara att skrapa bort och ha som müsli sen. Smörjer man inte pappret innan med olja riskerar det att fastna i pappret på samma sätt.

3. Smeta ut i tunt lager på plåten. För mig blev det lite mer än en plåt men det beror nog på hur stora plåtar man har.

4. Grädda 125 grader 1 timme, minska sen till 100 grader och fortsätt minst 1 timme till eller tills brödet är
hårt och torrt. Sen kan brödet gärna stå kvar i ugnen medan den svalnar.



Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0