back in school

Skolan drog igång igen i måndags. Grymt kul att se alla igen och uppdatera sig om sommaren som gått. Vi rivstartade med Cariologi 2 kl 8.30 i måndags och har hållit högsta fart sen dess. Kommer ihåg en hel del sen förra kursen men det är nu vi ska få börja 'på riktigt' med det här med karies.

Har redan hunnit ha ett pass där vi fått registrera på varandra. Jag var med tråk-Joel som hade alldeles för fina tänder för att det skulle vara lärorikt. Inga lagningar, inga missfärgningar eller andra avvikelser över huvudtaget. När man ska få börja med nått sånt här nytt är man sjukt taggad på att få lära sig och känna efter kliniskt så man önskar sina klasskompisar både karies och tandlossning. Men så är ju sällan fallet då alla i klassen är unga, friska och dessutom väldigt välinformerade och noga med sin tandhälsa.

Vi har även hunnit med att repetera anestesi genom att igår ha ett lägga-bedövning-på-varandra-efter-sommaren-pass. Haha all nervositet (okej kanske inte all) som vi kände första gången kom över oss och det var som att det var premiär igen. Kommer jag ihåg vad jag ska känna efter? Hur skulle nu vinkeln på nålen vara? Vad var det nu igen som blev bedövat om jag lägger bedövnningen här? Men alla dessa frågor visade sig vara heeeelt i onödan. När man väl kikade in i munnen insåg man att man kom ihåg allt, så det var ingen fara.

Imorgon börjar vi först efter lunch, GÖTT, och då ska vi lära oss hur man tar ett salivprov. Sen ska jag och Joel öva på att ta röntgen så att vi kan kompletera undersökningen vi gjorde idag. Det var veckan hittills :P


Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0