Recept- Fisksoppa

Detta är för 4-6 portioner beroende på hur matglad man är. Jag tyckte det blev mycket mat, så det räcker snarare till 6 pers än 4. Hittade receptet i min LCHF-kokbok.

 


Du behöver:

Soppa

50 g smör

400 g vit fisk

300 g bladspenat

10 cm purjo i strimlor

1 finhackad vitlöksklyfta

2-3 dl vitt vin

2-3 dl grädde

2-3 msk philadelphiaost

salt och peppar

1 burk räkor i lag eller motsvarande mängd färska skalade.



 

Aioli

2 äggulor

2-3 vitlöksklyftor

2 dl kallpressad rapsolja

1-2 tsk citronsaft

1-2 krm salt

 

Gör så här:

Soppa

1. Låt purjo och vitlök svettas i smöret utan att det tar färg.

2. Tillsätt spenaten och låt puttra några minuter

3. Rör ner philadelphiaosten

4. Slå i den mindre mängden vin ovh grädde och låt sjuda i fem minuter. Önskas tunnare soppa tillsätts hela mängden vätska

5. Skär fisken i jämna kuber och lägg ner i soppan.

6. Salta och låt sjuda under lock på svag värme i 8-10 min.

7. Smaka av och tillsätt lite vitpeppar.

8. Toppa med aioli och räkorna

 


Aioli
1. Rör samman vitlök och gulorna.
2. Vispa, helst med elvisp, genom att sakta droppa ner olja under ständig omrörning tills den tjocknar. Viktigt att inte hälla i allt på en gång för så skär den sig lätt.
3. Smaksätt med salt och citronsaften. Förvaras kallt.

Det blir så här gott:


Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0