Recept- Fisksoppa
Detta är för 4-6 portioner beroende på hur matglad man är. Jag tyckte det blev mycket mat, så det räcker snarare till 6 pers än 4. Hittade receptet i min LCHF-kokbok.
Du behöver:
Soppa
50 g smör
400 g vit fisk
300 g bladspenat
10 cm purjo i strimlor
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 dl vitt vin
2-3 dl grädde
2-3 msk philadelphiaost
salt och peppar
1 burk räkor i lag eller motsvarande mängd färska skalade.
Aioli
2 äggulor
2-3 vitlöksklyftor
2 dl kallpressad rapsolja
1-2 tsk citronsaft
1-2 krm salt
Gör så här:
Soppa
1. Låt purjo och vitlök svettas i smöret utan att det tar färg.
2. Tillsätt spenaten och låt puttra några minuter
3. Rör ner philadelphiaosten
4. Slå i den mindre mängden vin ovh grädde och låt sjuda i fem minuter. Önskas tunnare soppa tillsätts hela mängden vätska
5. Skär fisken i jämna kuber och lägg ner i soppan.
6. Salta och låt sjuda under lock på svag värme i 8-10 min.
7. Smaka av och tillsätt lite vitpeppar.
8. Toppa med aioli och räkorna