Recept på Pizza

Deg till 1 pizza:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk olja
1 dl mjölk

Tomatsås:
1/2 pkt krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chilisås
1/2 hackad gul lök
oregano
paprikapulver
ev chili pulver

1. Blanda ihop torrvarorna och tillsätt ojla och mjölk. Rör ihop till en deg.

2. Fräs löken i lite olja i en kastrull. Gillar man inte lökbitar i mat kan man riva löken i ett rivjärn så man ändå får med den goda smaken. Häll sedan i de krossade tomaterna och tomatpureén och låt det koka upp.

3. Tillsätt kryddorna och sweet chilisåsen och låt puttra en stund.
(Jag gillar att göra tomatsåsen varm, tar upp smaken av kryddorna bättre då.)

4. Kavla ut degen på en plåt och bre ut tomatsåsen så att den täcker överallt. Lägg på valfri fyllning och sedan ost. Vi brukar ha prästost som har lite mer smak i sig. Grädda i 15 minuter i mitten på ugnen i 225 grader.

Klart!

Exempel på fyllningar.

Linus pizza idag - Skinka & champinjoner. Extra bacon går fint att lägga till om man har det hemma eller en skivad tomat.

Min pizza idag - Kycklingbitar (som man marinerar först i en marinad av oliv olja, soja, sweet chilisås och mango chutney) skivad banan och några jordnötter. Man kan även ha annanas på om man gillar det. Curry passar fint till denna exotiska pizza.

Vego - Brocoli, skivad tomat, vitlök i tunt hackade skivor, oliver och fetaost. Funkar även med blomkål eller kronärtskockor.

Egentligen så är det bara fantasin som sätter stopp. Går att steka köttfärs och ta taco kryddor i så får man en tacopizza eller med tonfisk och räkor så får man en super god 'fisk'pizza. Som sagt, allt går i stort sätt.

Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0