Småfranskor

Ska ge er ett recept på goda saftiga småfranskor som passar perfekt till både frukost- och matbröd. Av detta receptet får man ca 42 frallor, beror på hur stora man gör dem.

Du behöver:
50 g jäst
1 liter mjölk
3 dl solrosolja
2 tsk socker
6 tsk salt
20-23 dl vetemjöl special ( ca 1400 g)
Sesamfrön, valmofrön eller ost till garnering

1. Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken.

2. Häll i oljan och blanda med salt och socker.

3. Blanda ner mjölet lite i taget tills degen är smidig och släpper kanterna.

4. Jäs i 1h. Knåda degen var 20 min.

5. Dela i bullar och jäs på plåt i 30 min.

6. Pensla med ägg och strö över sesamfrön, valmofrön eller ost. Viktigt att det är en fet ost (ska vara lite grynig t.ex prästost) så att den blir krispig på bullen.

7. Grädda 15 min i mitten på ugn i 200 grader.

Klart!


Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0