Kladdkaka

För alla fredagsnjutare kommer här ett kladdkakerecept som är toppen.

Kladdkakan:
175g smält smör
4 ägg
5dl socker (kan ta bort en dl om man tycker det blir för mycket)
2 tsk vaniljsocker
1dl kakao
2 krm salt
3dl vetemjöl

Glasyr:
50g smör
50g mörk blockchoklad
(4-5 bitar after eight)

1. Smält smöret samtidigt som du vispar äggen och sockret vitt och pösigt.

2. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao och mjöl.

3. Rör ner smöret. Vill man ha smak på kakan kan man riva i apelsinskal från en hel apelsin eller klippa ner små bitar av after eight eller annan choklad.

4. Grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 35-40minuter. Jag brukar ta 38 minuter för ett perfekt kladd i mitten, men det kan variera lite beroende på ugn.

5. Låt svalna

6. Smält smör och chokladen till glasyren och pensla över kakan. Låt stelna och pensla sedan ett varv till.

7. Vill man ha topping på kakan passar kokos utmärkt annars kan man klippa bitar av after eight som man lägger på innan man penslar det andra lagret.


Kommentarer

Säg vad du tycker här:

Du kallas?:
Remember me?

Mail: (syns inte)

Din blogg:

Låt höra!:

Trackback
RSS 2.0